På hög höjd!


På väg upp på Globens tak, utsikt in mot Södermalm.


Osäker på åt vilket håll detta är taget.


Mot Hammarbybacken och Hammarby Sjöstad.


Luma parken och vår gamla arbetarbostad i Sjöstaden.

I lördags begav vi oss upp på Globens tak med Sky View. Fick det i födelsedagspresent för 2 år sedan men eftersom vi ville åka upp en dag med vackert väder har det inte blivit av att vi åkte upp men nu när presentkorten var på väg att gå ut åkte vi upp även om vädret var lite grått just då. Efter "åket" åkte vi till Sjöstaden och åt på Sveriges bästa kinarestaurang och tog en promenad  snålblåsen.

Nu blir det lite Dallas!

Kram

Avtryck i förorten



Idag har Lilleman satt sitt avtryck på Öppna förskolan här ute i förorten. Alla barn har satt ett hand- eller fotavtryck på en stor tygtavla som under en tid ska hänga på biblioteket och sen inne på öppna förskolan. Passade på att göra ett avtryck hem till oss också när vi ändå smutsade ner foten. Har lite tankar kring hur jag ska använda trycket framöver.

Nu ska vi visst kolla lite Dallas igen, J.R vill skilja sig från Sue Ellen för att gifta sig med Kimberly Cryder för att kunna ta över Westar, spännande! Är inne på säsong 11 av 14.

Kram!

Semmeldagen

Idag är det nog en av årets bästa dagar: semmeldagen! Semlor är bland det godaste jag vet. Av någon konstig anledning har jag inte ätit nån semla tidigare i år men idag när vi var i Uppsala fick jag en riktigt god rackare! Det var nog en av de godaste semlorna jag ätit. Brukar normalt inte var så förtjust i mandelmassan men i denna var den egengjord med lite grövre mandelbitar, riktigt gott.

Eftersom det är tisdag är det Mot alla odds på dumburken.

Kram!

Ps. Hade ju varit passande med en bild på en semla här men kan inte klippa in en från nätet och glömde ta kort på den jag åt, den slukades lite för fort kanske.

Trötta i förorten

Idag är vi trötta här ute i förorten. En viss liten man har vaknat fyra gånger per natt de sista nätterna och i natt hade han en timme mellan fyra och fem då han låg och "pratade" och rullade över på mage. Självklart hade han glömt hur han skulle göra för att rulla tillbaka så det fick hans kära mamma hjälpa honom med när han började klaga. På förmiddagen har "vi" dammat och dammsugit, kom på att Barnkanalen och babysittern funkar bra som "barnvakt" vid städ. Strax ska vi ut på promenad med grannen.

Kram

Ps försökte få med en bild i inlägget men det funkar inte från mobilen.


Alla ♥-ans dag



Kommersiellt jippo eller en riktig kärleksdag det är frågan. Oavsett så förstod Sambon, som anser att det är kommersiellt jippo, att det var bäst att göra mig nöjd genom att köpa hem en ask med gelehjärtan. Jag menar vem vill ha blommor när det finns gelehjärtan? Inte jag i varje fall.

Nu är det Mot alla odds.

Stor kram till er alla!

Dagens tips!



Choklad och saltlakrits i en perfekt kombination, mums! Perfekt när man är sugen på både choklad och laktrits. Hade det varit ett uns surt i den också så hade den vara fenomenal, men jag antar att detta skulle vara omöjligt att få till. Surt och choklad, någon som vet om det finns i kombination? Måste kläcka idén i morgon för en i mammagruppen som jobbar på den stora chokladfabriken här i förorten. Ser ni den i butik framöver så vet ni att det var min idé.

Nu ska jag se Dallas, dricka the och äta choklad för det har jag gjort mig förtjänt av idag!

Kram



Mera muffins



Dumlemuffins efter recept från Leila Lindholms Hello Cupcake.
Om man har på glasyr på blir det en cupcake och då kan de se
ut som på bilden nedan. Lite snitsigare än mina.



Även om mina blev lite ihopsjunkna så blev de väldigt goda. De var dock väldigt mäktiga även för en choklad- och kakälskare som mig så en muffin var lagom. Heter det en muffin eller en muffins?

Nu tittar vi på Mot alla odds om en grupp svenskar med olika fysiska handikapp som vandrar i Afrika. Häftigt att se hur starka (psykiskt och fysiskt) människor kan var trotts sina handikapp. Helt klart sevärt!

Kram!


Hej mitt vinterland!



Det blev vinter till sist. Förra veckan var det snorkallt ute och snön har legat i två. Förra veckan började vi på babysim och i dag övade "vi" på att få vatten på huvudet inför nästa veckas dyk.

Idag blev Lilleman 5 månader och får börja med en ny sorts burkmat. Tiden går fort! Om 6 månader börjar jag jobb igen. När jag tänker efter så är det rätt nice att vara hemma: babysimma, gå till öppna förskolan, mammaträffar, baka och plugga lite. Det enda som inte är så nice är att föräldrapenningen är så låg eller ja det beror ju lite på hur många dagar man tar ut i månaden, men man ska vara glad att man bor i Sverige och har möjlighet att vara hemma så länge som man faktiskt kan.

Nu blir det lite tv-tittande innan det är dags för sängen!

Kram!

Kalashelg



I lördags var det dags för Lilleman att döpas. Innan vi skulle in i kyrkan skrek han i 20 minuter men så fort orgeln började spela blev han tyst och helt förundrad. Under själva gudstjänsten eller vad det heter så var han på strålande humör, skrattade och flirtade med prästen. Efteråt blev det ett lagom stort kalas med smörgåstårta och prins(ess)tårta. Självklart skulle Lilleskrutts namn stå på prins(ess)tårtorna.

Lilleman fick många fina presenter som han kommer ha mycket kul med framöver. Dessa tackar han allra ödmjukast för!

Verkar som om vi missade kvällens sömntåg, har en liten skrutt där uppe som ligger och gnäller och vill allt annat än somna, han var betydligt tröttare tidigare i kväll, typiskt! Bäst jag går upp och ser till att han somnar.

Kram!

RSS 2.0