Fredagsshopping!

I går när jag gick hem från Gurra, Svägerskan (och Storebror eftersom han kom hem från jobbet när jag skulle gå) passade jag på att smita in en snabbis på...

    

...Chokladfabriken där jag köpte...

   

...åtta chokladbitar (apelsin, mint, lakrits och kardemumma)! Sen tog jag rulltrappan ner till Village där jag köpte...

 

...en ny cylindervas med tulpaner på...



... och två nya ljusstakar som även de har tulpaner i mönstret. De känns mycket vårigare än Snöbbollarna vi hade i fönstret tidigare, de får åka in i skåpet nu och får komma tillbaka till fönstret nästa vinter. Det är härligt att köpa lite nya fräscha saker!

Idag har vi tagit en promenad runt Danvikstull och i kväll ska vi till Läslusen med sambo på middag, det ska bli trevligt. Nu ska jag betala räkningar så att vi slipper få kronofogden efter oss.

Ha en fortsatt skön helg!


Tjoho!

                   


Nu ska jag strax rusa iväg till tväris och åka hem till Gurra och Svägerskan inne i Smeten. Idag ska Gurra få en "det är sista fredagen i februari present" av faster och två av farbror.

Ha en bra dag!

Uttråkad?

                               Genom Dina Ögon - Klicka för större bild!

Dagen började med 60 minuter på en crosstrainer på gymmet, sen blev det fyra timmar i soffan med Genom dina ögon av Stephenie Meyer som skrivit de älskade Twilight böckerna. Genom dina ögon var inte alls på samma nivå som Twilight men ändå helt ok. Måste erkänna att jag nästan hade lite ont i kroppen när jag läst klart, blev lite stel. När sambon kom hem vid sex kom han med antydningar om att jag blir understimulerad när jag har lov, att jag inte alltid får tillräckligt med underhållning utan blir uttråkad. Detta kan nog stämma till viss del. Tidigare under veckan har jag jobbat en del och träffat kompisar med bebisar, nu när jag nästan jobbat klart tog jag en slappardag och jag kände ett tag att kroppen nästan är för "trött" för att lägga sig att sova nu eftersom den redan legat för mycket idag. I morgon har jag och Svägerskan preliminärbokat att träffas, det berodde lite på hur de mådde. Jag hoppas att de mår bra så att vi kan träffas (hade ju hoppats att de var krya även om vi inte skulle träffas) annars måste jag nog hitta på något annat kreativt att göra. Sambon ska dessutom träffa en av sina barndomskompisar i morgon kväll och då är risken stor att jag annars blir megauttråkad om jag inte hittar på något på dagen. Så vi håller tummarna för att jag har något att göra (annars skulle jag alltid kunna rensa lite klädlådor)!

Nu ska jag skutta i säng med en ny pocket, Våga flyga av Lisa Jewell, som vi köpte på rea när vi var och handlade. När den är utläst blir den nog en ny Twilight omgång.

God natt!

Bilden lånad från: http://thetwilightsagawe.blogg.se/2009/may/14-maj-the-host-oversatt-till-svenska-gen.html


Lov härliga lov

                 

          Hammarbybacken och Globen från en annan vinkel än den vi ser från våra fönster


Nu är det sportlov. Att det är sportlov innebär att jag fick sovmorgon i morse men först vaknade 6.10 av att strykbrädan som står bakom sovrumsdörren rasade när Sambon stängde sovrumsdörren, sen vaknade jag strax efter sju när Sambon gjorde sig redo att lämna lägeheten och sen vaknade jag klockan 8 av att jag var helt utvilad efter 9 timmars (nästan) oavbruten sömn, hade dessutom sovit en halv timme fyrtiofem minuter i soffan innan jag la mig igår kväll.  

Efter frukost begav jag mig ut i det vackra vädret till Nautilus för att köra styrka och springa en halvtimme på löpband. Väl hemma igen har jag ägnat dagen åt att arbeta och att plugga. Har kommit en bra bit på veckans "Att göra lista". Har två stora punkter och sex mindre kvar att göra, fyra av de mindre är av det mer praktiska slaget som att sy i knappar som ramlat av osv så det kan jag göra i soffan framför tvn. Trots att jag har en hel del jobb och plugg att göra är det skönt med lov. Framför allt är det skönt att inte behöva gå upp klockan 5 varje morgon.

Nu ska jag koka ägg och göra ägg och kaviarmackor till middag, Sambon är och ser Farsan med jobbet så jag får roa mig på egen hand.

Kram!

Bilden lånad från: http://farm4.static.flickr.com/3228/3157044861_62aee6456e.jpg

Dagens fredagsmys

Först



och

 

(Inte en hel box förstås)

sedan



och



och kanske lite



så blir det när sambon är ute och roar sig på egenhand.

Ha en skön fredagskväll!



Bilden lånad från: http://www.olw.se/webb.asp?menu=1&smenu=1&umenu=1&page=prod_frasiga3

http://www.vinguiden.com/vinbutiken/product/?id=21

http://www.havet.nu/images/500/3122.jpg

http://i109.photobucket.com/albums/n69/serertse/EdwardCullen.png

http://idontliketoread.files.wordpress.com/2009/05/toblerone-chocolate-522042_800_418.jpg


En dag kvar

                       

                                       Sjöstadsfröken i morse!


Nu är det bara en dag kvar att jobba innan det är lov i 9 dagar. För en gångs skull måste jag faktiskt säga hurra! Har varit så in i bövelen trött de sista veckorna och idag frågade flera elever om jag inte vaknat än och det kändes det som att jag inte gjort. När klockan ringde 05.10 övervägde jag starkt att sova en timme till för att sen bara svepa täcket omkring mig och fortsätta sova på pendeln.

På lovet ska jag SOVA! När jag sovit klart ska jag träffa "mina" bebisar, göra ett bildspel om Första världskriget till svenskakursen, hitta på en spännande planering åt mina rara naturvetare som vi lära sig mer om Himmelska fridens torg, Korea, Vietnam, Afrika eller "något annat om efter krigstiden men inte kalla kriget", men innan vi kommer till detta måste vi "uppleva" mellankrigstiden och andra världskriget enligt mig så vi får ha eld i baken om vi ska hinna och eleverna börjar bli lite "snart ska vi ta studenten stirriga", men på något sätt ska jag lyckas få ihop det,. De frågade nämligen idag varför man alltid bara läser Europas historia och det är ju egentligen en väldigt bra fråga men det beror nog på att den utbildning man får på universitetet i historia främst är kring Europa och de som skrivit läroböckerna har ju just denna utbildning. Men på något sätt ska jag nu få in deras önskemål. Så min lediga vecka blir det inga problem att fylla.

Nu ska jag ringa och efterlysa Sambon och se om han är på väg hem, så att vi kan åka och handla.

Kram

Bilden lånad från: http://puffeltufflan.files.wordpress.com/2009/08/coffehound.jpg

Teckenekonomi

                                       

                                    Dags att jaga guldstjärnor!


Idag och förra måndagen var jag på utbildning om autism via jobbet. Det har varit två intressanta dagar som både gett mer kött på benen och gett en del aha känslor kring saker man redan hade på känn. Idag pratade de bland annat om teckenekonomi som är ett belöningssystem. Det innebär att personen i fråga ska göra en viss sak till exempel bädda sängen och får sedan till exempel en guldstjärna för detta, när man fått ett bestämt antal stjärnor får man en belöning till exempel gå på Fyrishov eller sitta vid datorn. Jag kom då på att detta belöningssystem kanske skulle kunna funka på mig när det gäller att inte äta så mycket dumheter (mackor, godis, kakor, chips etc).

 
Jag har bestämt att varje dag då jag tränar eller promenerar minst 1 timme får en stjärna dvs max 7 stjärnor i veckan, varje dag (måndag – fredag kl 17) som jag är duktig med vad jag äter får jag en stjärna, detta får jag utvärdera varje kväll. Jag kan således få 12 stjärnor i veckan. I slutet av april ska jag och Fru Jurist ut och shoppa, mot att vi nått våra mål, och det innebär att jag har 10 veckor på mig och kan få totalt 118 stjärnor. Men för att inte känna att man misslyckas räcker det med 100 stjärnor. Tanken med detta är att det förhoppningsvis ska påverka vikten positivt (dvs nedåt) och inte minst att jag ska må bättre. Det blir små belöningar varje kväll med stjärnor och på måndagarna visar förhoppningsvis vågen mindre än veckan innan. Utan belöningssystemet blir det lätt så att hela veckan känns förstörd om en dag går dåligt men nu är allt indelat i mycket mindre bitar och då borde det bi lättare att lyckas. Vi håller tummarna för det! Nu ska jag bara få ut mitt belöningsschema men skrivaren strejkar och helst ska jag införskaffa guldstjärnor som ser lite festligare ut än handmålade stjärnor, men fram till dess blir det handmålade stjärnor. Nu är det alltså dags att ge järnet (igen)!

 
Börjar hårt med ett styrketränings och spinningpass i kväll.

 
Dags att äta lite middag om jag ska hinna!

 
Kram så länge



Bilden lånad från: http://nallem.blogg.se/images/2009/star_31451203.gif


Isväggar

                      


På vår promenad runt Årstaviken idag gick vi förbi flera ställen där vatten runnit längs berget och bildat isväggar. Det kommer nog ta många månader innan all is smält bort.

Creme brûle

               

På nyårsafton serverades creme brûle till desert. Igår blev vi sugna på det igen och slängde ihop en halv sats som räckte till fyra stycken mumsiga "puddingar". Creme brûle är Sambons absoluta favorit och tycker att det är extra roligt när han får leka med gasbrännaren. Strax får brännaren komma fram igen så att vi får varsin till En annan del av Köping eller Damernas detektivbyrå.

Hyss

                            

Fyrbarnsmamman på jobbet och hennes sambo har varit på semester på en av världens mest romantiska öar i en vecka. På jobbet har vi retat henne lite för att hon skulle dit och gifta sig, vilket de inte gjorde. Eftersom jag började sakna henne lite skrev jag ett meddelande på hennes Facebook igår om att hon fick komma hem omedelbart och komma och jobba. När jag lagt mig kom jag på att jag borde ha skämtat lite med henne genom att gratta henne till bröllopet via Facebook för att se vilka reaktioner det skulle få från folk runt omkring. När jag berättade det för henne tyckte hon att det hade varit lustigt så jag gick helt enkelt in och skrev ”Grattis till bröllopet!!! Kram” på hennes Facebook sida. Eleverna som var med tyckte att det var lika roligt som jag. Än har hon inte fått några reaktioner, men det kan ju hända att någon ringt henne och frågat. Ser fram emot att höra om hon fått några reaktioner i morgon. Ibland är jag bara för rolig!!! Bara hon inte får för sig att hämnas. Hör ni några konstiga rykten om mig så är det med största sannolik inte sant!

 Kram

Bilden lånad från: http://www.thehospitalityguide.com/events/wp-content/uploads/2009/03/mauritius.jpg


RSS 2.0