Idag...

... har jag och Lilleman bakat och fyllt burkarna (och fryst in).


Vad vi bakade? Vi bakade cookies, mums!


Det passar ju så bra nu när jag bestämt att jag inte ska äta en massa fikabröd;-) I går bestämde jag dessutom att jag ska försöka äta GI inspirerat under veckorna. Good luck till mig! Har nog redan satt i mig 5 kakor idag, suck! Nya friska tag i morgon.

Efter vi bakat gick vi till badhuset med Grannen för att öva oss på att bada innan babysimmet börjar nästa vecka. Det gick bra. Hade en övertrött kille här hemma vid 18-tiden eftersom han bara sovit korta stunder idag. Men som tur var lyckades han lugna ner sig ganska snabbt så klockan 19 sov han det lilla gullet!

Nu ska jag kolla lite tv, läsa lite uppsats, dricka lite the och äta en kaka.

Kram!

Bloggarna och eländet


En pigg och inte så särskillt eländig orkidé.

Strax efter att Lilleman föddes köpte jag mig en modern telefon med massa funktioner (dock inte den funktion jag längtar mest efter: den som gör att man kan förflytta sig från punkt A till punkt B snabbare än ljuset). Den bästa funktionen förutom att det går att ringa och smsa på den är att den har internet. Detta gör att jag kan sitta och kolla internet medan jag sitter i soffan och ammar. Detta slösurfande har gjort mig uppmärksam på en massa bloggar som handlar om en massa elände. Elände som att hela familjen dött av olika anledningar, att en förälder dött och man blivit våldtagen si och så många gånger, att man blivit misshandlad etc. Bloggens namn kan vara "Död pappa och våldtagen 5 gånger". Dessa bloggar har jag hittat eftersom de ligger på olika bloggtoppar typ mest besökta. Är det inte hemskt att vi (och då även jag) gottar oss åt andras elände? Och är det inte lite småsjukt att man blottar sig så på internet (eller är det jag som är omodern?)? Bloggarna skrivs ofta av tjejer yngre än 18 år. Är det tack vare ett eländigt och miserabelt förflutet man vill bli "känd"? Självklart är det ju väldigt hemskt om det verkligen hänt, men jag har nu lagt märke till att efter att en blogg med hemskheter kommit i topp så har det plötsligt ploppat upp flera nya. Är alla verkligen sanna?

En annan sak jag märkt är att tjejer i 12-14 års åldern längtar efter att bli vuxna och beter sig som vuxna. Efter skolan ska de shopa och sen sitta på ett kafé och göra läxorna med sina tjejkompisar för det är ju sååååå mysssigt. Varifrån får de pengarna till sitt shopande och sitt kafésittande? De borde ju ha lika mycket i barnbidrag som Lilleman och han har 1050 kr/månad. Får man ens hela barnbidraget när man är 13? Enligt DN så får ju i och för sig allt färre barn och ungdomar en fast peng varje månad utan får pengar när de behöver och då är det klart att man har råd att shopa och fika hela eftermiddagarna.

Knepigt tycker jag!

Nu ska jag sova och drömma ljuva drömmar om min myssssiga morgondag!

Sov gott!

Två sockerbagare...

...här bor i staden de bakar kakor mest hela dagen de bakar muffins de bakar bröd, de bakar några med choklad på!

Idag har jag och Lilleman (mest jag, Lilleman tröttnade halvvägs när han inte fick dra av bladen på azaléan som stod bredvid honom där han satt i Bumbon på köksön) bakat:



med:



Receptet kommer från:



som jag fick av farmor i julklapp. För att kompensera att vi bakade muffins eller cupcakes som de heter i boken (men det kanske är när det är topping på dem?) bakade vi även:



som innehåller bland annat:



så de måset ju vara nyttiga, de heter ju dessutom Hälsobullar och receptet kommer från hemkunskapsboken man hade på högstadiet.

Frallorna ska vi nog äta i kväll till Mat Tinas potatissoppa med bacon och brie, mums!

Kram!

Det där med vikten!


Med en så här fin våg kan man ju inte annat än bli glad när man ställer sig på vågen, eller?

I dag är första dagen i mitt nya liv, igen! Inte första gången jag börjar ett "nytt" nyttigare liv. Vad gäller den här gången då? Jo nu ska graviditetskilona bort. Gick upp 24(!)kg när jag väntade Lilleman, 19 av dessa är borta men de sista fem (och gärna några till) ska bort och det är bäst att passa på medan Lilleman ammas. För att detta ska lyckas får jag inte äta fikabröd på vardagar om jag inte fikar med någon (vilket händer kanske max en gång i veckan). Jag ska fortsätta promenera varje dag, mer fysisk träning får jag ta tag i när det blivit ljusare på kvällarna så att jag kan jogga när Sambon kommit hem från jobbet, är inte föräldraledig för att kunna lämna in mitt barn till en okänd människa på en träningsanläggning på dagtid. Vore ju bra om jag kunde göra lite sit-ups och armhävningar också.  Sen måste jag få i mig mer frukt och grönt varje dag också. Det låter ju inte så svårt men jag har som sagt been there done that before!

Hur har det gått idag? Idag har jag skött mig bra, promenerat 60 minuter, ätit grönsaker och låtit bli fikabröd. Inga sit-ups och armhävningar gjorda dock. Tror att jag måste göra dem på förmiddagen för att orka få dem gjorda. Men jag får nog anse mig nöjd!

Nu ska jag ta mig en kopp the och lite skivat äpple med kanel.

Kram!

Var finns tiden?


Har förstått att många städat ut julen nu men hemma hos oss är det jul till tjugondedagknut, minst, om Sambon får bestämma. Men granen barrar knappt även om just denna hyasintgrupp gav upp för ett tag sedan.

Tycker att tiden bara springer fram nu för tiden, hinner ju ingenting längre! Jag som hann massa saker hela tiden förrut. Var har den tiden tagit vägen?

Först väntar man på jul och sen huxflux är julen över, likaså med påsk, midsommar och sommaren som helhet. Huxflux är allt över.

Visst, Lilleman kräver "lite" tid, men ändå. Ligger hela tiden ett steg efter nu för tiden känns det som, skulle tex gjort lasagne för en kvart sen (eller egentligen i fredags men det har skjutits upp till idag), men lite kom emellan.

Kanske bäst jag sätter igång med maten om vi ska få lasagne på den här sidan vårdagjämningen!

Kram

2011 i backspegeln

Årets projekt
Flytten till huset och få ordning i det.


Huset

Årets låt
Bjällerklang har sjungits mycket här hemma på sista tiden eftersom Lilleman blir glad när vi sjunger den.

Årets resa
Om man inte räknar resan det innebär att få barn så hann jag med två resor i år: Förenade Arabemiraten i februari när mamma fyllde år och till Krakow i Polen med jobbet.


Burj al Arab i Dubai

Årets köp
Bilen en vit Volkswagen Passat (det ska ju vara tyskt). Nu får vi plats med allt vi behöver ha med oss när vi åker med Lilleman. Samt skänken som vi hittade i fyndhörnan på MIO nedsatt med ca 70%. Den står som ett smäck mot Josef Frank tapeten.

Årets sämsta köp

Tror inte jag köpt nåt dåligt i år. Eller kanske vår nya soffa som redan blivit nedsutten även om den är snygg. En soffa borde ju klara av att man sitter i den utan att bli nedsutten.

Årets slit
Första veckan efter att Lilleman fötts undrade jag hur jag skulle orka upp flera gånger per natt i flera månader och i värsta fall år. Nu känns det inte ett dugg jobbigt längre, har vant mig och har en son som sover bra (peppar peppar ta i trä).

Årets plagg
Har förstått tjusningen med leggings/tights.

Årets lycka
När Lilleman kom till världen.


Lille Goset, slit, lycka, förändring och hurra!

Årets förändring
Att vi fick vår lilla Lilleman.

Årets film
Kan inte riktigt komma ihåg vad jag sett för filmer men King´s speach var bra.

Årets bok

Har läst mååånga böcker i år men ingen har varit så där riktigt kanoners, läser just nu En dag och det känns som om den har potential att bli riktigt bra.

Årets skiva
Lyssnar ju inte på så mycket musik med Tove Styrkes skiva var bra.

Årets hurra
Lilleman!!!

Kommande års förväntningar
Att få följa Lillemans utveckling och att få presentera världen för honom och honom för världen. Jag förväntar mig mycket glädje och lycka under 2012!

God fortsättning på 2012 till er alla!

RSS 2.0