Sista dagen på vintern?

Det biddade inget restaurangbesök igår, Sambon var inte hemma förrän halv åtta och hade då ont i hasen, hämtade hem maten istället. Men det ar lika bra för det ar inte bara vi som var sugna på kinamat igår, alla bord var fulla plus att det stod massa människor och väntade på sin hämtmat. Efter middagen blev det lite Let´s dance och sen Kod Mercury, som jag somnade under förstås.


Sambons halsont sitter i och nu är han även förkyld så jag får åka in till stan själv. Men det lär gå rätt fort. Jag måste få batterierna i min Polar träningsklocka bytta, växla tillbaka mina dollar, köpa en bok med rimlekar på Akademibokhandeln (den med kurslitteratur) samt gå till Svenskt tenn och köpa tabletter åt Sambons kusin som fyllt år. Jag tror jag går svängen: Ur och penn på Drottninggatan, Forex på NK, Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan, Svenskt Tenn på Strandvägen och sen kanske jag går till Gamla stan och tar tunnelbanan hem. På detta sätt passerar jag flera ställen där jag kan köpa varsin Skumraket åt oss, mums. Och kanske lite annat lördagsgodis också.


Till lunch blir det kinamatsrester (det bästa med att ta med maten hem) och till middag blir den kasslergratäng eller hemlagade köttbullar med mos, vi får se vad vi är sugna på. Nu ska jag hoppa in i duschen och bege mig in mot stan tillsammans med alla andra som fått lön i veckan. Ha en skön dag!

            Mumsfillibabba!



Bilden lånad från: http://www.torebrings.nu/bilder/artikelbilder/16253.jpg


Vållullar

Så var det återigen fredag. Har hunnit träna (avbröt dock tidigare än vanligt eftersom jag fick så ont i magen), hämta en bok på biblioteket, duscha, städa och betala räkningar. Lägenheten hade inte blivit dammad eller dammsugen sen fredagen innan vi åkte på semester det vill säga 4 veckor sen så det var rätt dammigt. Men nu är det rent igen.


I kväll tänkte vi unna oss att äta Kinamat. Vi har en bra Kines här i Sjöstaden som vi brukar hämta på lite då och då men idag tänkte vi faktiskt äta där, de har då prisvärda menyer så att man får vållullar till förrätt och flitterad banan till efterrätt. Maten på Isla Margarita var ju lite av en besvikelse så vi gick bara ut och åt en kväll och vi hade tänk innan att gå ut fler gånger. Väntar bara på att Sambon ska komma hem, som vanligt.


Imorgon blir det nog en tur in till stan eftersom vi har lite ärenden som behöver fixas. I morgon kväll har vi köpt biljetter till Män som hatar kvinnor. Jag kommer förhoppningsvis hinna se alla bidrag till melodifestivalen innan vi slänger oss i bilen till bion. Blir spännande att se hur filmen är eftersom boken var en av de bästa böcker jag läst, och jag läste den ett bra tag innan den blev så uppsjåsad, hittade den i bokhyllan hos mammsen och pappsen och satt sen som klistrad vid den under en allhelgona helg, jag sträckläste den tills den var slut. Sen kände jag mig alldeles sviken, som om en god vän hade lämnat mig eller nåt.


Undrar vad vi ska se på tv ikväll nu när jag inte längre kan klå Sambon i På spåret. Så ska det låta är inte riktigt vår grej. Vi kanske kan hyra film? Undrar om senaste Bond har kommit på dvd? Den skulle jag vilja se.


Ha en skön kväll! Kram

              Vållullar!

Bilden lånad från: http://static.tasteline.com/picprod/ImageGallery/Thumbnails/55/77155/32558_35828.jpg


Med äpplet i halsgropen

I går och idag har det varit två riktiga släng och fläng dagar.


Igår: 7.20 på stationen

        7.40 på jobbet, vad behövs på praktiken?

        7.55 blir iväg körd för att inte komma för sent till praktiken 

        8.05 är efter 10 minuters promenad framme på praktiken

        9.35 lämnar praktiken

        9.45 köper en loka och fikar med kollegorna

       10.00 lektioner och annat

       14.35 iväg till "stora" skolan för Etik och Livsfrågor, tar med mig fritidseleven och

                  "lämnar in" på fritids på vägen.

       16.15 till expeditionen för att få passerkort och kolla av närvarolistor

       16.25 biblioteket

       16.40 pendeln mot Stockholm

       17.45 möta Fru Jurist och Lillis.

       20.00 hemma i Sjöstaden.


Idag: 7.20 på stationen

         7.40 på jobbet, har glömt grejer till praktiken där, hämtar dem och sen iväg igen

         7.50 lämnar jobbet

         8.00 praktiken

         9.35 lektionerna på praktiken slut

         9.55 lämnar praktiken efter att ha pratat lite med handledaren.

        10.05 kommer med ett äpple i munnen infarande i klassrummet och får då kommentaren  

                 "det var med äpplet i halsgropen du kommer" .

         15.00 I väg med elev till Fritids

         15.40 på tåget hem

         16.50 byter om

         18.00 promenerar hem.


Det känns som att det är ett väldigt springande hitan och ditan just nu men det blir ju lite motion att springa mellan alla dessa platser dagarna i ända. Men det är tur att det bara är under mars som jag kommer ha praktik, förhoppningsvis bara två veckor till. Jag ska ha praktik på onsdag och torsdag morgnar tills jag är klar med uppgifterna vi fått.


Nu ska jag kolla vad som finns att äta innan vi slänger oss iväg till ICA.


Kram


       Ett äpple till fröken!

Bilden lånad från: http://everystockphoto.s3.amazonaws.com/apple_green_fruit_240421_l.jpg

Äntligen

Äntligen är Grey´s Anatomy tillbaka i ruten, flera månader har det blivit utan denna myspysare. Om 20 minuter smäller det men innan dess vore det bra om jag skulle hinna packa väskan med träningskläder och allt annat som behövs i morgon, har släpat med mig ett halvt bibliotek hem som nu måste tillbaka samma väg efter som jag behöver dem i morgon. Ändå så fanns inte den bok om läsinlärning som jag ville låna, igår kväll fanns den när jag kolla på nätet men med min vanliga otur så var ju den förstås utlånad när jag kom i eftermiddags. Sen skulle det vara bra om jag hann hoppa i pyjamasen och koka the också. Pyjamasen främst för att nattningen av mig själv ska gå lite snabbare efter tvn, måste stänga av datorn innan jag sätter mig framför tvn så att jag inte efter Grey´s får för mig att börja kolla massa "viktiga" saker. Hamnar alltid framför datorn mitt i läggdags och blir sittande alldeles för länge och det resulterar i en väldigt trött Sjöstadsfröken. Varför gör man så? Nej, lite tyskdisciplin behövs här hemma framöver för det är mycket som ska hinnas och framför allt orkas med under marsmånad och då funkar det inte att man sitter och kollar runt på Internet halva nätterna, skärpning! Kram!

                              Pussgurkor är de allihopa!
GreysAnatomy1.jpg picture by sparklz325
Bilden lånad från: http://s30.photobucket.com/albums/c327/sparklz325/?action=view&current=GreysAnatomy1.jpg


Fettisdagen 2009

På vägen hem stannade jag i centrumet vid skolan för att köpa mig en semla att äta i kväll. För att inte semlan skulle känna sig så ensam de 1,5 timmarna det tar att åka hem var jag "tvungen" att köpa två. Dessutom vill man ju inte framstå som en patetisk människa som trycker i sig semlor i sin ensamhet. Sambon är som jag nämnde igår i Schweiz och umgås med andra som också räknar sopkostnader och fraktpallar till vardags vilket innebär att jag har en semla för mycket, Sambon gillar dessutom inte semlor. Oj, vad synd. Jag slår vad om att den inte håller tills imorgon heller så det är nog bäst att jag äter upp den också så småningom. Det blir ju ändå bara en halv mer än om Sambon varit hemma för då hade han sympati ätit en med mig men bara ätit halva och jag hade fått hans andra halva förutom min egen, logiskt tänkt väll? Jag älskar semlor, det har jag skrivit tidigare också. Jag får börja banta i morgon igen, för nu lär det inte bli fler semlor i år. Det är bara semeldag en gång om året. Hmm, jag inser att detta försvarstal skulle kunna ses som mer patetiskt än en person som äter semlor i smyg, men det står jag för. 

              Himmelriket?

Bilden lånad från: http://www.sweden.se/upload/Sweden_se/english/articles/SI/2006%20uppdaterad/Swedish%20semla/semlor_2.jpg

På alla bloggar jag läser grattas Kronprinsessan Viktoria och hennes Daniel, men jag får ta den biten i morgon för just nu kan jag bara fokusera på semlor.


Hur många semlor har ni ätit idag?


Kram!


Back to work

Efter 18 dagars ledighet med sol, lite bad, magsjuka och 6,5 lästa böcker var det åter dags att åka till jobbet i morse. När väckarklockan ringde 5.30 förstod jag inte alls vad det hela handlade om eftersom jag just insett att jag förstört mitt liv genom att rymma från fängelset tillsammans med Kleerup (artist som gick 2 årskurser över mig i skolan och bodde i radhusområdet bakom vårt), och en massa andra för att knarka. Hade ju varit bättre att stanna i fängelset eftersom vi ju ändå skulle åka fast igen. Att jag förstört mitt liv genom flykten kom jag på i en skolmatsal. Analys någon? Tror att drömmen kommer av att jag läser Shantaram som är en "sann" bok om en man som flytt från fängelse i Australien.

Sjöstadsfröken efter 50 år i fängelset?
            
Bilden lånad från: http://publishme.se/303352/entries/article/new/


När jag väl insett att jag inte var en förrymd knarkfånge utan en helt vanlig Åk 6-9- samt gymnasielärare var det bara att masa sig ur sängen. Sen har dagen faktiskt flutit på bra men jag är trött som bara den. Ska koka mig en kopp the och lägga mig i soffan. Undrar dock lite var min Sambo tagit vägen, han ska nämligen åka till Shaffhausen (ej säker på stavningen) i Schweiz tidigt i morgon bitti, (typ 6 eller nåt går planet), och det vore ju bra om han hann packa innan jag lägger mig.


Kram på er!


Tack Fackpampen!

Efter att Fru Jurist försökt få tag på biljetter till Madonna på Ullevi den 9 augusti men inte lyckats sattes det in en extra show den 8 augusti. Eftersom Fru Jurist själv inte kunde sitta framför datorn för att försöka få tag på dyrgriparna när de släpptes satte hon sin make Fackpampen på detta jobb och han klarade det gallant! Nu har jag och Fru Jurist var sin biljett till Madonna på Ullevi den 8 augusti, JIPPI! Detta har jag väntat på i minst 10 år, YES! Tack Fackpampen för att du fixade detta åt oss! Kram

           Madonna here I come!

Bilden lånad från: http://www.poster.net/madonna/madonna-photo-madonna-6234317.jpg


Grattis mormor 90 år!

Idag ska vi på födelsedgskalas hos mormor som fyller 90 år. Det blir smörgåstårta och vanlig tårta, gott! Men först ska vi träna.

                 Hurra Hurra Hurra!!!!


Bilden lånad från: http://jahman.files.wordpress.com/2007/08/present.jpg

Ha en bra dag! Kram


På semester i Chavezland

Långa stränder, palmer som fläktar och ca 30 grader i skuggan så långt var allting perfekt. Men jag måste säga att Venezuela och Isla Margarita var ett konstigt land. Det var det mest skitiga land jag någonsin varit i, det var som att folk när de gick ut med soporna inte slängde dem i soptunnan utan utanför sin tomt. Det låg berg av sopor över hela ön, och om ön ska vara deras turistparadis så borde ju fastlandet vara ännu skitigare. Även stränderna var skitiga. På andra badorter vi varit brukar strandägaren städa sin lilla strandremsa när turisterna gått hem men här låg fimpar, plastmuggar och sugrör kvar när man kom nästa morgon. Vi bodde i "byn" Playa del Agua men särskilt mycket till by var det inte, det var som en gata längs med stranden och så låg det lite risiga strandbarer och ett par butiker längs vägen, sen kunde det vara ett par hundra meter mellan husen och där låg det sopor, gick lite hönor eller sov lite hundar. Tydligen så drabbades Isla Margarita av en orkan 2002 vilket är ovanligt eftersom det ligger nedanför orkanområdena och detta måste vara orsaken till att det var så få hus. Guiderna varnade för att gå ute på kvällen och sa att man skulle ta taxi om man så bara skulle en liten bit. Men det fanns ju ändå inget att titta på. När vi kom hem berättade mamma att några turister blivit rånmördade på fastlandet i julas, detta hade hon fått höra när vi var borta och blev helt förskräckt och såg oss ligga rånmördade i ett dike.


Priserna? I Venezuela har man en valuta som heter Bolivares som man bara kan växla till sig där. Vi hade med oss dollar som vi skulle växla. Det finns en laglig och en svart marknad för växling, på den lagliga marknaden fick man 2.15 Bolivares för 1 dollar och på den svarta och kanske vanligaste marknaden fick man ca 4.5 Bolivares per dollar, alltså dubbelt så mycket. Växlade man på den lagliga marknaden kostade ett rör Pringles ca 48 kronor och om man växlade svart ca 24 kr. Så mellan skitdyrt och som hemma alltså. Att det finns en svartmarknad för bland annat dollar beror på att Venuzelanerna inte kan växla till sig dollar när de åker utomlands utan kan ansöka om ett kort med ca 5000 kr (tror jag), och detta räcker ju inte så långt. Restauranger och annat växlar därför svart och säljer sen vidare till tex företag.


Tid? Presidenten i landet Mr Hugo Chavez bestämde som en av de första saker han bestämde när han blev president 1998 att landet skulle ha en egen tidszon så de ligger 5,5 timmar efter oss. Det är det enda landet i världen med egen tidszon. Enligt påståenden ska han ha gjort detta för att det skulle bli lättare för folk att gå upp på morgonen (en halvtimmes skillnad) men andra säger att det är för att han inte ville ha samma tid som USA.


Presidenten? Som sagt är Hugo Chavez landets president och förra helgen var det val då han fick igenom att presidenten ska kunna vara president i hur många valperioder som folket vill, detta fick han igenom med 54% majoritet. Under valet finns det en lag som heter ley seca (den torra lagen) som innebär att det är förbjudet att servera och sälja alkohol i 2 dygn. Resultatet blev att alla gick och köpte sin rom innan lagen trädde ikraft och köpte då extra mycket för att inte råka få slut på den och sen var det party party i 2 dygn för det var ju inte olagligt att dricka alkoholen. Lagen följdes inte så noga på hotellen.


Vad gjorde vi? Sol och bad, dock inte så mycket bad för min del eftersom det var meterhöga vågor och strömmar men två (borde jag skämmas?) gånger badade jag i havet, jag är ju inte så mycket för det där med att bada. Det fläktade dock VÄLDIGT mycket så man blev svalkad ändå. Det var dock en del regn, en heldag och lite förmiddagar. Enligt resekatalogen skulle det vara 28 regnfria dagar i februari och vad jag vet så borde det alltså inte regnat alls om februari helt plötsligt inte fått ca 35 dagar, vad vet jag det kanske Hugo Chavez infört i Venezuela. Vi var på Jeepsafari och åkte motorbåt i Mangroveträsk, kul! Busstur runt ön, intressant historia. Självklart lyckades vi få prutt och bajssjukan en kväll. Jag fick dock solsting eller nåt och kände mig matt de sista dagarna och blev liggande på hotellet en eftermiddag och kunde inte sitta eller stå, sen blev det skuggan för mig resen av tiden. På vägen hem blev jag åter dålig och fick bajs och kräksjukan, mindre lustigt. Men efter att Sambon kokat the och rostat mackor blev jag bättre. Jag tror att ca 90% av alla fick bajs och/eller kräksjuka under semestern.


Mycket i Venezuela är mañana mañana, så servicen var inte den bästa, man kunde få vänta på påfyllning av mat och dryck på hotellet och i strandbaren.


Sammanfattning: Det var ett intressant resmål men det är faktiskt inget jag skulle rekommendera. Det var så skitigt. Hade vi vetat det hade vi åkt till någon av alla de andra karibiska öarna istället eller till Mexiko. Priserna som förr var låga på ön var nu inte längre låga (förutom romen som kostade ca 24 kronor litern och bensinen 30 öre litern). Förr kom 140 amerikansk lyxkryssare om året och nu kommer 24 så självklart har det påverkat öns ekonomi och turism. Magsjukorna har gjort att arrangörerna från och till funderar på att ta bort resmålet. Många vi hörde var missnöjda med resan och resmålet just på grund av att det var skitigt och för mycket mañana mañana, servicen blev dålig.

Jag är aningens mindre blek än innan men Sambon är nog egentligen det ord lantisar använder för chokladboll för han är brun som en pepparkaka. Det har varit väldigt skönt att bara slappa och ligga i en solstol hela dagarna så vi är helt klart utvilade. Men nu är vi redo att ta tag i vardagen igen!

Ikväll ska jag äntligen se Melodifestivalen! Undrar om tidigare veckors avsnitt finns på svts hemsida?

Ha en skön kväll!

Kram


Sjöstadsfröken is back

I går morse kom vi tillbaka till kalla Sverige, härligt härligt! Gårdagen var full av måsten som nio maskiner tvätt och sånt samt att Sambon kopplade upp jobbdatorn mot Internet och jobbade hela dagen så att jag inte kunde komma ut på hela dagen men idag har jag tjingat datorn så lite senare ska jag se till att lägga ut en reseskildring. Nu ska vi strax iväg och panikköpa jeans till Sambon, eftersom han har ett par hela samt lite födelsedagspresenter. Men på återsende! Kram!


Sjöstadsfröken är på semester

Torsdagen den 5/2 åker Sjöstadsfröken till Isla Margarita utanför Venezuelas kust på semester och är tillbaka i Sjöstaden fredag den 20/2 (hon trodde hon skulle vara tillbaka på torsdagen men hon hade fel).


Om Sjöstadsfröken hittar en dator med Internet kan det hända att hon bloggar lite, men det är inte säkert.


Ni får ha det bra så länge så ses vi igen 20/2.


KRAM!!!

       Till den här stranden ska Sjöstadsfröken!
Tropical island beach Playa El Agua on the Caribbean tropical island of Isla Margarita or Margarita Island, Venezuela.
Bilden lånad från:http://www.playaelagua.info/


En kurs i Sjöstadsfrökens smak

Den nya kursen i Etik och livsfrågor som jag ska ha verkar vara helt i Sjöstadsfrökens smak. Det är endast sju elever som går kursen och de är ambitiösa sa läraren och de gillar att diskutera. Det var flera intressanta ämnen kvar att arbeta med till exempel dödshjälp och genmanipulering. Jag tror att det kommer bli roligt. Det är tydligen första gången som kursen går på skolan så läraren som har kursen hade fått experimentera sig fram. Efter semestern kör jag igång med kursen på direkten (första lektionen på måndagsmorgonen).   

   Var går gränsen?

Bilden lånad från: www.rcuk.ac.uk


En dag kvar sen bär det av!

Vissa delar av mig är redan på semester måste jag erkänna. Nästan allt är klart för att åka, bara lite kvar att packa samt att jag har en film om terror att se för att kolla om eleverna som har religion kan se den när jag är borta. Ska strax kolla på den, sen är jobbdelen avklarad. Jag måste ju förstås jobba i morgon, men ändå!


Nu ska jag ringa farmor!


Kram

                     Snart bär det av!

Bilden lånad från: http://www.destinationmallorca.se/files/images/468/flyg.jpg


I am Queen of the World

Fick mitt betyg på Hösterminens litteraturkurs: VG!!! Läraren tyckte att jag hade utvecklats i mitt analysskrivande från vårterminen vilket känns fett nice eftersom jag tyckte att uppgiften var apsvår och lämnade in uppgiften för sent på grund av sjukdom. Ett härligt slut på en annars rätt krävande dag. Kom hem strax efter 8 och är tok trött. Två nästan likadana dagar kvar innan det blir holiday.


Kram


Ps. Min sinnesstämning kanske märks på språket.


Ändringar i schemat

I måndags ringde rektorn och frågade om jag kan ta en kurs i Etik och livsfrågor från en lärare som ska vara mammaledig. Jag har ju läst en massa sånt och tyckte att det skulle kunna vara kul. Sista timmen på onsdag ska jag träffa mina nya elever, sen tar jag över gruppen efter sportlovet. Det är två gånger i veckan. Jag börjar bli nervös, har ju aldrig haft någon stor grupp på egenhand än men det känns som att det är väldigt nyttigt att börja med en grupp så här innan det går för lång tid. Jag älskar ju verkligen mitt jobb men det är kul med lite nya utmaningar. Shit, vad ska man ha på sig för att ge ett bra första intryck? Panik!


Kram igen!


Fröken löken!


Bilden lånad från: http://www.hienotedirectory.com/images/Teacher_Cartoon.gif

Så var den helgen nästan över

Lördag kvällen blev trevlig. Men det är bra konstigt att man är med i en musikal när man inte kan sjunga (Helena Bergsström) och hur Siw Malmqvist kunnat livnära sig som sångerska i hundra år för hon kan inte heller sjunga.


Idag har vi mest fixat med en massa praktiska saker: tränat, plockat fram resväska, tagit fram sommarkläder, tagit fram sommarskor, tvättat, packat och pluggat. Jag är nästan färdigpackad (hahaha) inför torsdagen, endast lite småplock måste packas. Det är som vanligt väldigt svårt att veta hur mycket kläder som kommer att gå åt, ligger man på stranden hela dagarna går det ju nästan inte åt några kläder alls (förutom badkläder) eftersom man bara har dem på sig en kort stund men åker man på utflykt och det är hundra miljarder grader varmt går det ju åt desto mer kläder. Hmmm, tror att jag packat ner ett par shorts för mycket och möjligen några toppar för mycket. Ja, sen är det ju omöjligt att åka någon som helst stans utan minst 4 par skor (nu har jag packat ner 5 par men skulle bra gärna stoppa ner minst 2 par till).


Packa pappas kappsäck! (Ja,det är pappas resväska jag lånat!)
                

Bilden lånad från: http://www.michaeljohansson.com/works/images/packa%20pappas%20kappsack/packa_pappas_kappsack-1.jpg


Nu är det lite tvätt kvar att sortera innan jag kan lägga mig i soffan!


Kram

Ps. Idag har jag fått reda på en hemlighet, men jag vet egentligen inte om det är en hemlighet men det är bäst att hålla tyst tills jag fått godkänt att skvallra. Det var en väldigt rolig hemlighet, kanske inte för de flesta av er men för några andra av er är det definitivt roligt. Nu blev ni nyfikna va?


RSS 2.0