Gott Nytt År!

                                                     Gott Nytt År!

                          

Bilden lånad från: http://www.firstcamp.se/C125727800540742/0/9661CF1005803969C12573620051D6FD/$FILE/nyårsraketer.jpg

Tillbakablick på 2008

I januari skrev jag på papper på att mitt vikariat övergått i en tillsvidare tjänst. Det kändes skönt att veta att jag hade ett jobb som jag skulle få jobba på så länge som jag ville och kul att få fortsätta jobba med de roliga kollegorna och de snälla eleverna. Samtidigt som kontrakt för jobb skrevs satte jag mig efter ett halvårs uppehåll åter i skolbänken för att bättra på min behörighet. Jag som trodde att jag aldrig skull behöva plugga igen, men ack så fel jag haft.


I februari började Melodifestivalen och varje lördag satt jag bänkad framför TVn och hejade. En måndagsmorgon efter att ha sett Perellis bidrag konstaterade både jag och Fyrbarnsmamman att vi nog sett det vinnande bidraget på lördagskvällen och vi hade helt rätt!

                                                           Och vinnaren är....

                                                     
                     Bilden lånad från: http://www.alltomstoruman.se/media/charlotte_pirelli.jpeg

I mars släpade vi hem resekataloger och började planera sommarens semester först lutade det åt Sicilien eller Italien men sen föll lotten på Mallorca. Men tänk om det bara var pensionärer och barnfamiljer? Bäst att välja en liten ort. 
                                                Pensionärs paradis eller trendig jetset ö?

                                                        
                    Bilden lånad från: http://www.mallorca.citysam.de/images/landkarte-mallorca.gif


Efter diverse problem med magen konstaterade läkaren i April att stackars jag är laktosintolerant. I min vilda fantasi fick jag för mig att detta skulle leda till värsta viktnedgången som när pappa slutade äta fil eftersom jag ju också slutade med fil, men icke sa nicke, det krävs mer än så för att få kilona att rasa. Sambon tyckte att vi behövde en egen båt och köpte en Sandströms med 15 hästar på.


Maj blev kryssningsmånaden nummer ett. Första kryssningen gick till Helsingfors med Lillis och Fru Jurist. Vi höll nästan på att missa färjan och fick springa med våra väskor från Slussen till terminalen. I Helsingfors gick vi på konstmuseum och åt bakverk på Fazerkonditoriet i strålande solsken.  Andra kryssningen var en konferensresa med jobbet.            
                                                        Behöver jag ge närmre presentation?                                  

                                                            
                                               Bilden lånad från: www.fazergroup.com

Den 7 juni gifte sig Storebror och Svägerskan i Ulriksdalskapell. Solen sken och det var 500 grader i kyrkan. Efter uppskattad tipspromenad blev det en fyrarätters middag följt av den godaste chokladtårta jag ätit och dans till liveband. Så fort sommarlovet börjat försvann solen. Magen fortsatte utredas och nu kunde bakteriebrist läggas till listan på problem, detta "botas" med Proviva. Liksom för Sveriges alla övriga tjejer blev det en tjejkväll med Sex and the city the movie med Lillis, Lakritsfisken och Fru Jurist. En film med både skratt och tårar.


                                                                       Vem är du?
                                               
     Bilden lånad från: http://annamorveto.blogg.se/images/2008/sex-and-the-city-more-takes-3_11816092.jpg

Semestern i juli började i Port de Pollencia på Mallorca. En mysig fiskeby med lagom mycket pensionärer och ungar. Sen följde tre soliga veckor både i paradiset och i Göranpersonland. Endast 1 regndag blev det på semestern men samma dag som Sambon började jobba kom regnet och sen regnade det fram till jag började jobba igen.
                                                                     En perfekt by för oss!

                                                  
   Bilden lånad från: http://www.secretdestinations.com/images/regions/mallorca/pollenca_2.jpg

Första helgen i augusti gifte sig Krulltotten med sin Skånepåg på ett regning Värmdö. Efter ytterliggare två veckors regnande blev det dags att återgå till vardagen med jobb och pendeltågsresor. Mamma Mia var lika bra på bio som den var på teater i London för några år sen.


I september lånade jag och Storebror pappas bil och åkte ner till farmor och farfar i Skåne. Det var längesen vi var nere och hälsade på och det var längesen jag umgicks så mycket med min bror.


Efter ett otrevligt bemötande på The studio där vi skulle ha blivit fotograferade blev det i stället en kul tjejkväll med sminkning och drinkar hos mig innan i tog en taxi till Hotellet. Oktober var även månaden då Krulltotten och Skånepågen berättade att de ska ha barn. Får ju inte glömma att Sjöstadsfröken började blogga under oktober.


I november blev det återigen dags för kryssning med jobbet, den här gången tog vi med oss Björnligan på Fordon. Det blev en riktig höjdar kryssning men folk är allt ena riktiga tröttmössor dagen efter. En kryssning kommer aldrig ensam verkar det som så ytterligare en kryssning hanns med. Har nu hunnit med fler kryssningar på ett år än under tidigare delen av mitt liv.

                                                                     "Färjan" live!
                                            
                  Bilden lånad från: http://www.brunossons.com/res/Default/cinderella1.jpg

December har som vanligt varit full av julstök och bak. Lussebullar, tre sorters kakor och massa godis har hunnit bakas. Ännu mer godis har ätits. Årets dyraste köp (vårt dyraste någonsin) gjordes men har inte levererats än. Lite ångest finns över att vi kommer behöva skiljas från vår kära Pärlan, men hon får det nog bra hos sina nya ägare. Snyft, hon kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. I morgon bli det fest med middag och trevligt sällskap för att både ta farväl av året som varit och hälsa det nya året välkommen!

                                                 Knäck är gott men inte bra för tänderna!

                                                     
                     Bilden lånad från: http://www.apoteket.se/content/1/c4/38/70/knack.gif


På det stora hela har det varit ett bra år och jag hoppas att 2009 kommer bli fyllt av lika mycket glädje och roliga minnen som detta har varit!

Nu är jag dessutom helt slut efter att ha satt ihop detta! Jag hoppas att jag under 2009 kommer att lära mig hur man för över bilder från kameran så att nästa års tillbakablick kan innehålla mina egna bilder. Är det något jag glömt ta upp här får ni inte ta det personligt men jag kunde ju inte ta upp årets alla dagar utan bara vissa godbitar!


Hej mitt vinterland!

Efter flera veckors regnande med grå himmel har det äntligen blivit kallt och soligt. I en vecka har det varit minusgrader och solsken. I Hammarbybacken går snökanonerna för fullt och vi får hoppas att de hinner öppna innan det bli plusgrader igen. Det var alldeles vintrigt vid backen när jag gick förbi där tidigare idag, snön som kommer ur kanonerna har gjort även träden vita. Det är härligt att titta ut på den upplysta backen på kvällarna och leva sig bort till en riktigt snöig vinter. Det riktigt biter i kinderna när man är ute. Härligt värre!


När jag kollar runt lite på olika bloggar så verkar reflektioner över året som gått vara en standard, får se om jag också kan knåpa ihop någon best of 2008. Hej så länge!



                                                

Bilden är lånad från: http://elmertoft.wordpress.com/2007/02/24/hammarbybacken-central-skidakning/

En av alla dessa frågor

Varför är garderoben och byrån fullproppade men jag har inget att ha på mig i morgonkväll? Ser ut som en uppstoppad korv i (nästan) allt. PANIK!!! Någon som har tips på super diet som gör att man går ner 5-10 kilo på ett dygn? Eller förresten det är för mycket då blir ju alla kläder förstora men 3-5 kilo. Någon??? HJÄLP!!!



                     Sjöstadsfröken i klänning eller en korv med bröd?

                                   korv
                      Bilden lånad från: http://www.hallandskorven.se/


Boxens tidsålder

Förr visades serier på tv och vin fanns på flaska. Nu när boxens tidsålder är inne finns både serier och vin på box, behändigt va? Vi som missade klassiker som Dallas på den gamla goda tiden kan nu njuta av dem på DVD och kan då få dem i riktigt stora doser, det vill säga flera avsnitt per kväll och flera avsnitt i veckan.  Det blev dock inget Dallas igår eftersom vi valde att läsa våra spännande böcker istället.

Gör nu allt i min makt för att slippa titta på instruktionsfilmen till bokanalysen jag behöver göra. Jag kanske ska städa eller tvätta fönster? Finns fönsterputsare också att köpa på box? Det borde det!


                          Undrar vad en sådan här spännande box kan innehålla?

                                       
Bilden lånad från: http://www.fosieplast.se/images/product_box.jpg


JR och Raggmunk

Ikväll blir det raggmunk och fläsk eller rättare sagt bacon till middag i det Sjöstadsfrökenska hemmet. Om det är typisk söndagsmiddag vet jag inte men Sambon var sugen på det och då blir de det. Jag hoppas att han lagar maten också men det återstår att se.


Annars har vi tvättstugan i kväll, berget är högt i tvättkorgen, att det går åt så mycket kläder när man firar jul viste jag faktiskt inte men tydligen så gör de det. Så så kul ska vi ha det, hoppas att ni får göra något roligare. Vi lär väl i och för sig kolla på Dallas lite senare, vi är på säsong 7 och det är dramatiskt värre. Jag såg aldrig Dallas när det gick på tv utan har bara sett några avsnitt när det gick i repris på eftermiddagarna när jag gick i skolan. Försöker få Sambon att förstå att man inte kan heja på JR eftersom han är elak men han tycker ändå att JR är bäst.


                              JR och raggmunk en lyckad kväll?

                     

Bilden på JR är lånad från: http://everseradio.com/wp-content/uploads/2007/08/JR_Ewing.jpg
Bilden på Raggmunkarna är lånad från: http://www.icakuriren.se/img/recept/bilder/ik4400raggmunk.jpg

Kram!


My precious!

Nu är den min, my precious Timbuk2 väska. Det blev en Classic Medium i Silver/Crimson vilket på normal svenska är grå och hallonröd. Mest grått och så hallonrött i randen i mitten.  Very lovely! Invigde den idag när vi gick och tränade. Den funkade helt utmärkt. I love!


                                 My precious!

            Classic Messenger - Ballistic Fabric

Bilden lånad från: http://www.timbuk2.com/tb2/products/messenger/classic-ballistic-messenger

Annars resulterade gårdagens shopping i 2 sportlinnen, 1 topp från Bondelid (tack Storebror!), en topp från Sisters och två toppar från H&M. Allt jag köpte för "egna" pengar var på rea. Nu är det klädshoppingstop igen fram till minst mars. Med ett eventuellt undantag för strumpbyxor som kan behöva inhandlas till nyår samt ett par solglasögon som skulle behövas innan vi åker till Värmen i februari, men var säljer de solglasögon så här års? Mina gick sönder i höstas. 

                                       


Love Actually

På förmiddagen blev det en promenad Årstaviken runt med mamma och pappa. Pappa och jag började promenaden med varsin banan, mamma hade fickorna fulla med Twist, som vanligt, men hon var snäll och delade med sig av sina godbitar.

                                             Fina kolonilotter på Årstasidan

                                

                                Bilden lånad från: gardener.blogg.se/2008/january/

Efter att päronen tittat på och berömt vår fina gran och fått med sig några lussebullar hem skjutsade de mig till Sickla. Det var minst en triljon människor i de butiker jag ville till så jag gick ut igen. På naturkompaniet var det mindre folk men de hade inga roliga färger på Timbuk2 väskorna så jag får kolla runt lite på stan innan jag bestämmer mig. Ska man ha en helt svart som Sambon kan låna och bära vid behov eller ska man försöka hitta en med rosa inslag som han definitivt inte kommer att bära? Klurig I-lands fråga.


Traskade sen hem igen utan att ha spenderat några pengar. Kokade varmchoklad och gjorde två skinkmackor och lade mig i soffan och tittade på Love Actually, den är ju sååååååå bra, har ni inte sett den måste ni se den. Tänk att jag hade en period då jag inte kunde se filmer med Hugh Grant, han som är så charmig, jag måste ha haft ett mindre hjärnsläpp just då. 

                                  

Bilden lånad från: http://www.levanger.kommune.no/festiviteten/images_2/love_actually_plakat_x.jpg

Nu puttrar potatisen på spisen, det blir lite sill, köttbullar och prinskorv till middag, man måste ju bli av med all julmat. Ha en skön fredagskväll! Tänk att det redan är fredag igen. Kram


Diamantbröllop

Idag har farmor och farfar varit gifta i 60 år!


GRATTIS farmor och farfar på er Diamantbröllopsdag!



                 

Bilden lånad från: http://www.diamanter.org/images/diamant.jpg

Årets tråkigaste dag?

De som kan sin Sune vet att han tycker att juldagen är årets tråkigaste dag eftersom det är ett helt år tills det är julafton igen. Jag vet dock inte om jag håller med riktigt. När jag var yngre skulle jag nog ha hållit med men inte längre. Nu är jag mest glad att det är ett helt år till nästa jul.


Idag är det vad Storebror en gång i tiden kallade för vår familjs heligaste dag: Dagen då vi äter kalkon. Kalkonen är i ugnen sen en timme och ska vara där i ytterligare 3-4 timmar, jag är satt på kalkonvakt medan föräldrarna gick till affären. Inte för att jag vet vad som kan hända med en kalkon i ugnen men den behövde vaktas tyckte pappa, vet inte om han är rädd att den ska rymma kanske. Det vore ju faktiskt en fantastisk syn, en gyllenbruk kalkon utan huvud och fjädrar som vimsar omkring på gatan. Vid tre kommer Storebror, Svägerska, Moster, Morbror, Mormor och mormors gubbe.


Jag hoppas att alla hade en riktigt bra dag igår. Min dag blev lugn och skön. Morgonen och förmiddagen spenderades i Göranperssonland och eftermiddag och kväll hos föräldrarna. På kvällen efter att klapparna var öppnade såg vi Mamma Mia som mamma fått i julklapp och käka plombfiender och aladinchoklad. Pappa invigde sitt nya äggkokarägg i dag på morgonen. Det är ett plastägg som ligger i kylen sen läggar man i det tillsammans med äggen i kastrullen, ägget spelar sen tre olika truddilutter vi olika grader. Mitt äggs togs ut vid löskokt och Killing me softly. Tänk vilken nödvändig pryl.


Till farmor och farfar som inte kom upp i år får jag tacka så mycket för "tänderna" och den "vanliga" klappen. Ni är väldens bästa! Jag ska till tandläkaren i februari.


Nästan så här ser vår kalkon ut men vår är MYCKETstörre, vi har också Brysselpruttar till vår, sen är han fylld med brödstuffing och minst hundra kilo smör.

        

Bilden lånad från: http://pensionaren.pro.se/archive/1000/bilder/10_05_Mat_Julmat_Kalkon.jpg

God fortsättning på julen till er alla!

Kram!

Rättelse

Jag skrev i ett tidigare inlägg att Sambon vid resan i februari kommer korsa ekvatorn. Upptäckte dock vid en titt på en världskarta att ekvatorn ligger ett par hundra mil nedanför ön vi ska till så vi kommer fortfarande att befinna oss på norra halvklotet.


Svar på gåta

Svaret på gåtan från 23 december är november eftersom Ryssarna har/hade en annan kalender med en förskjutning på 13 dagar. Det blev ingen gåta igår.


GOD JUL!!!

               

               En riktigt 
        GOD och GLAD JUL
   Önskas alla bloggläsare  
    
Kramar från Sjöstadsfröken 
        

              

Bilden är lånad från: http://www.amt.se/bilder/glad-jultomte.jpg

Adventskalender 23 december

Dan före doppare dan


Vilken månad firar ryssarna oktoberrevolutionen?


Svar på gårdagens gåta: Tråden sitter mitt i en rad med ljusröda pärlor.


Nu är resan betald...

...och vi flera lusentappar fattigare men det kan det vara värt för att få två veckors sol. Underbart! Nu kan jag sitta och klämma på biljetten och planera vad och hur jag ska packa. De som känner mig vet att jag är en sucker för listor och packlistor är näst intill en specialitet och definitivt ett måste eftersom man då kan börja resan flera veckor i förväg, lovely!


Är det för tidigt att börja packa redan nu?

    

Bilden lånad från: http://i.pricerunner.com/img/u2/3/0/3/6/100x100/i102974418s.jpeg


Klappat och klart

Nu är alla klappar inhandlade och alla kakor är bakade. Allt är levererat till föräldrarna. Det är bara mormors present som ska slås band om, jag ville ha mammas godkännande innan jag knöt ihop asken. Mamma provsmakade och presenten fick godkänt. I år har dock mormor bestämt att hon ska fira jul hos min kusin vitamin och hennes lilla gullunge. Mormor har firat jul hos oss kanske 23 av de jular jag upplevt så om hon nu vill fira med kusin vitamin så får hon det. På juldagen kommer mormor och hennes gubbe, Storebror, Svägerskan, moster och morbror hem till mamma och pappa på kalkon. Kalkon har vi ätit i alla tider. Kan vara en tradition som farmor hade med sig från USA, men jag vet faktiskt inte. Jag hinner med andra ord gott och väl knyta rosetten kring mormors paket innan juldagen. I år kommer inte farmor och farfar upp från reserv Danmark så jag, mamma och pappa får fira julafton på egen hand.


 I morgon åker jag och Sambon till göranperssonland. Det blir därför lite dåligt med uppdateringar eftersom det inte finns Internet i göranperssonland. Men alla är väll ändå så upptagna av att fira jul att de inte hinner ut och kolla bloggar. På julafton 12.53 tar jag X2000 tillbaka till mitt kära Stockholm och åker hem till mamms och papps där det blir fika framför Jul Kalle, julmat och allmänt julmys. Tror faktiskt att jag stannar kvar där över natten, var uppe i mitt gamla rum med julklapparna och min gamla säng, som fick flytta hem till föräldrarna igen efter att jag blev sambo med Sambon, såg väldigt skön ut. Det är faktiskt en särskild känsla att sova i sitt gamla rum och vakna när man hör att pappa gör frukost.


Hur som helst, jag är redo att börja fira jul, så bring it on!

               
Bilden är lånad från: http://www.jlprofit.se/jlnews/images/julklapp.jpg


Tusen nålar

I går vi frukosten började jag känna stickningar från ryggslutet och ned mot rumpa, höfter och ben. Det gick över när jag tränade men kom tillbaka igår kväll. Vaknade i natt av att jag hade ont. Tänkte att det kanske försvinner om jag "värmer upp" och stretchar. Tog därför ett lugnt pass på crossmaskinen, under tiden jag körde kändes det bra, och stretchade men det har inte hjälpt. Jag har lika ont nu igen. När jag står helt rakt eller ligger helt platt på mage känns det bäst men när jag sitter på en hård stol gör det som ondast eller när jag böjer mig framåt. Kan det vara en nerv i kläm? Det känns liksom som om att det onda skjuter ut från ryggslutet ut mot rumpa, höfter och ben. Har inte testat med värktablett men går det inte över måste jag nog det, jag kan ju inte stå och ligga på mage hela julen. Nu ska jag lägga mig i soffan och sträcka ut, att sitta här vid datorn gör då sannerligen inte saken bättre. Kram


Adventskalender 22 december

Dan före dan före doppare dan.


Vad sitter i mitten på en rad med ljusröda pärlor?


Svar på gårdagens gåta: Rackar tyg men även otyg skulle kunna godkännas.


Adventskalender 21 december

Vilket tyg kan inte tvättas?

Svar på gårdagens gåta: Ägg-stra large, hahaha.

Fix och trix

På förmiddagen var vi i väg en sväng och kom tillbaka med en kungsgran som hade för grov stam och inte fick plats i vår lilla julgransfot. Vi satte in granen i en Big pack burk i källaren, i väntan på bättre tider. Strax ska vi iväg en sväng till Åhléns och köpa en större fot och tar då även vägen förbi Söder och hämtar indisk mat på Indiska källaren. Annars har dagen gått åt till en massa fixande och trixande. De Hållandskakakorna och pepparkakorna är bakade och lägenheten är dammad, dammsugen och skurad. I morgon ska granen tas in och kläs så att vi hinner njuta lite av den innan vi firar jul hos våra respektive familjer. Det finns ju risk att den dör under de dagarna. Varför köper ni då en dyr kungsgran kanske någon undrar. Vi köpte den inte utan fick den "gratis", så det så! Varför fick ni den gratis? Det kan ni allt ta och fundera på! Kram och skön lördags kväll!


    

Bilden lånad från: http://www.gunnarsgranar.se/data/images/content/gran.jpg


Adventskalender 20 december

Hur stor T-shirt måste man köpa till ett strutsägg?


Svar på gårdagens gåta: för att de inte är gratis.


Kakfabrik

De som känner mig vet att jag bor i en gammal arbetarbostad till en lampfabrik. Av de fakta jag hittat på nätet flyttades lamptillverkningen från fabriken på 1970-talet. Men i en av lägenheterna har det den senaste tiden startat en kakfabrik. I Sjöstadsfrökens kakfabrik har det idag bakats Mörka sandkakor, korintkakor och satts en deg till Hållandskakakor (det stavas med å) som ska bakas ut i morgon. I kylen ligger dessutom en liten bit pepparkaksdeg som Sambon ska få baka ut, degen är gjord av Sjöstadsfrökens mamma och receptet kommer från Farmor. Sambon planerar dessutom att baka filmjölkslimpa men vem som ska baka den är inte riktigt klart än. Kakorna som Sjöstadsfröken bakat idag har familjen ätit vid jul i minst 27 år säkert minst 50 år om inte mer. Från början var det mormor som bakade men nu när hon blivit gråhårigare och inte längre orkar baka har Sjöstadsfröken tagit över produktionen av kakorna. Alla har sin favorit men alla gillar de Mörka sandkakorna som är väldigt goda. Sjöstadsfröken själv gillar ju förstås alla sorterna.


Lampfabrik? Nej, kakfabrik!




Bilden är lånad från: http://www.bostad.stockholm.se/upload/aktuellt/bilagor/Mälartornet/luma.ex.träd.jpg


Det går ett rykte om mig...

...på Sambons jobb. Enligt ryktet så är jag väldigt väldigt snäll. Sambons chef frågade igår Sambon vad han köpt i julklapp till mig. Då svarade Sambon att han inte köpt något och lade sen till att jag inget skulle få (på skoj). Då blev chefen upprörd och sa att hon som är så snäll måste ju få något riktigt fint. Det roliga är att jag aldrig träffat chefen. De enda jag träffat från Sambons jobb är Kalle och Kajsa (ja, de heter faktiskt så på riktigt och inte bara i bloggen) och det var vid två rätt ytliga tillfällen på krogen så de borde inte ha hunnit få det intrycket på den korta tiden. Fast chefen bor i Göranpersonland (där Sambon kommer ifrån) och är gift med en av Sambons gamla klasskompisars syster (nu blev det komplicerat). Just den kompisen har jag bara träffat någon gång så det är nog inte han som börjat sprida ryktet men det kan ju vara någon annan i det gänget som jag träffat oftare. Jag vet dock inte om min teori stämmer. Men det är ju ett väldigt roligt rykte.


Idag var jag faktiskt väldigt snäll och körde Sambon till jobbet eftersom han ska bort i kväll och därför inte kunde ta bilen, han hade försovit sig lite eftersom de hade julfest igår och han kom hem 01.30(!), så för att han inte skulle bli alltför sen skjutsade jag honom, snällt va?




Bilden är lånad från: http://www.jarfalla.se/upload/Biblioteket/Bilder/Boktips/konstenattvara.gif

Läs boken av Stefan Einhorn om du också vill bli snäll!


Idag kom den!

Vilken? Biljetten som ska ta mig och sambon till andra sidan ekvatorn. Den 5 februari åker vi till Isla Margarita i Venezuela i två veckor. Två veckors sol, bad och avkoppling. Det roliga är att vi inte har betalat hela resan än, den ska vara betald på juldagen men ändå skickar de biljetten. Det ska bli väldigt skönt att få lite sol, det kan dessutom behövas eftersom vi är bjudna på bröllop på påskafton och då kanske man slipper vara helt blek. Klänningar har ju en viss förmåga att vara rätt bara och då blir det finare om man har lite färg och inte är helt blekfisig.

Jag kommer efter den här resan att kunna pricka av ytterliggare en världsdel och har således endast en världsdel kvar att besöka, den kallaste förstås. Sambon kommer dessutom att korsa ekvatorn för första gången i sitt liv, inte för att det är så värst spännande men ändå. Jag längtar redan tills vi åker!


Adventskalender 19 december

Varför köper vi kläder?


Svar på gårdagens gåta: När vi äter grisfötter.


Fröken Ego

För vem gör man det man gör? Är det för sig själv eller andra? Jag tror jag ska ta mig en funderare på det nu när jag är ledig.


Jag har inget emot att göra saker som jag egentligen inte behöver göra om det är något som jag tycker är kul och som jag kan få ut något av att göra. Tyvärr så tror jag dock att jag ofta gör saker för att andra ska blir nöjda eller de behöver nog inte ens bli nöjda, de behöver bara nämna att något behöver göras så erbjuder jag mig att göra det. Oftast får jag inte mycket till tack för detta utan det förutsätts att jag inte säger nej. Inte så att jag vill ha tack för saker jag gör men en liten uppskattande kommentar då och då skulle inte skada, jag kan inte riktigt förklara vad jag menar men ni får helt enkelt missuppfatta mig rätt i just det här svamlet.


Pappa brukade alltid säga att jag jämt var första frivilliga att hjälpa till när jag var liten och det sitter nog fortfarande kvar. Det kan kanske delvis bero på att jag är så sabla nyfiken men också en rädsla för att såra andra och att göra andra människor besvikna.


Men jag tror faktiskt att det finns en gräns för vad man orkar göra. När gränsen börjar bli nådd måste man ta sig en funderare på vad man egentligen vill innerst inne. Är det då något som man egentligen inte vill så måste man säga nej även om andra kommer att bli besvikna. Visst kan de bli griniga till en början eftersom de inte brukar få ett nej men det lär de komma över. Jag tror jag ska bli mer Ego och tänka mer på mig själv framöver. Jag ska lära mig säga nej och lära mig att inte säga något alls, helt enkelt inte erbjuda mig att göra saker. Tyvärr så upplevs man ju som lite präktig också när man alltid ställer upp. Men nu är ni ju varnade i alla fall att jag snart blir fröken Ego. Det blir nog mitt nyårslöfte!


Adventskalender 18 december

När stoppar man fötterna i munnen?


Svar på gårdagens gåta: Klockan


När katten är borta dansar råttorna på bordet

Jag trodde att det brukade vara barnen som var de busiga och hade fuffens för sig när föräldrarna är borta men jag har haft fel. Det är föräldrarna som börjar ha fuffens för sig när barnen lämnat boet.


Adventskalender 17 december

Vad kan gå men inte springa?


Svar på gårdagens gåta: en stol, farmor var nära med sin gissning på en soffa.


Jag blir så ledsen...

...på mig själv när jag tittar på mina stakars naglar. En gång i tiden när jag var student och hade i princip all tid i världen hade jag långa fina och välskötta naglar som målades med väldigt jämna mellanrum, kanske 2 gånger i veckan. Jag satt framför datorn och skrev mina uppsatser samtidigt som jag filade och målade. Många trodde till och med att de var fejk eftersom de var så starka. Men vad har hänt nu? Jo, sen jag började jobba för lite mer än ett år sen har naglarna förfallit och jag har, ve och fasa, börjat bita på dem. Börja bita på naglarna vid 27 års ålder det är nästan lika illa som att börja röka. Jag har helt enkelt inte tid och ro att måla och sköta om dem. Kan bero på att Sambon hatar lukten av nagellack och att jag nu för tiden nästan aldrig är hemma själv så pass länge att jag hinner måla naglarna och de hinner torka så pass mycket att lukten försvunnit (förutom under november då han nästan bosatte sig på kontoret). Tror att jag vid något tillfälle tänkte att jag skulle köra med korta naglar och färgglada och klatschiga lack, långa naglar kan se så tacky ut om de är färgglada. Färger passar bättre på korta naglar. Men om man aldrig målar naglarna utan roar sig med att bita på dem vad är då vitsen? Bättring på den fronten om jag får be. Kanske blir bättre om man har en nagelfil i väskan så att jag kan fila ner ojämnheter när de uppstår så att inte tänderna hinner före? Tänk vad mycket bakterier som bor under naglarna, urs, fy och blä!


Tittar i kors

Är så trött för tillfället att ögonen tittar i kor och benen knappt bär, måste bero på att kroppen vet att den snart får lov. När jag kom hem var jag dessutom så hungrig att jag knappt visste vad jag hette. Jag brukar ju tycka att lunchen är helt ok men idag var den inte det. Min lunch bestod av kokt torsk med någon lite genomskinlig sås, inga kryddor och potatis. Den vanliga fisken var täckt av vit sås och broccoli. Sen när är det laktos i broccoli? Sen aldrig, de hade väl kunnat slänga i lite broccoli i min mat också. Totalt menlös mat. Men när jag kom hem från min korta runda på stan hade Sambon (kors i taket) middagen klar. Det blev (som vanligt) soppa och baguetter med tonfisk och grönsaker, gott.


Har nu en bröddeg på jäsning eftersom vi inte har något bröd tills i morgon bitti. När brödet är klart är det nästan läggdags för mig med tanke på hur trött jag är, men jag hittar väl någon dokumentär med blod och inälvor som jag fastnar framför och kommer inte i säng förrän alldeles för sent som vanligt. Det kanske kan bli ett nyårslöfte att komma i säng i tid?


Adventskalender 16 december

Vem har fyra ben, en rygg men ingen kropp?


Svar på gårdagens gåta: spindeln, har ni helt tappat stinget? Men jag håller med er detta börjar kännas segt nu men jag kan ju inte ge upp en vecka innan jul. Kämpa med mig!


Loj

Idag vaknade jag förvånansvärt pigg med tanke på att det är måndag. Dagen har rullat på men det märks på oss alla i skolan att det börjar nalkas lov, alla går ner på halvfart och lunkar runt. Men i morgon blir det full fart, i varje fall för en av grupperna för då ska de få tillbaka sina sagor med betyg samt göra muntliga redovisningar på religiösa frikyrkor/sekter. Jag har aldrig haft muntliga redovisningar med dem så det ska bli kul att se.


Var med på skolgympan, vi spelade fotboll, basket och innebandy. Korta stunder med varje och sen växlade vi i 1,5 timmar. Brukar normalt bli VÄLDIGT taggad när det vankas basket men idag uteblev det verkliga tagget. Kände mig istället lite loj och seg, konstigt med tanke på att jag var pigg i morse. Såg inte alls när bandybollarna kom farandes med alldeles för hög hastighet, jag menar det brukar jag ju se annars, eller inte. Men mitt lag lyckades vända ett ganska stort underläge, bra jobbat. Alla kämpade på bra och ingen skadades mer än nödvändigt.


Nu börjar jag bli extremt hungrig eftersom jag väntat in Sambon som jag trodde skulle ha kommit för en halvtimme sen men upptäckte när han ringde och meddelade att han är sen att tiden sprungit iväg. Frågan är nu om jag ska vänta in Sambon och riskera gå lös på julgodiset eller om jag ska äta och gå lös på julgodiset senare istället. Jag åt INTE en Kexchoklad på vägen hem. Något sådant skulle jag aldrig stoppa i mig.


Nu ska jag fortsätta min kväll i lojets tecken. Kram!


Adventskalender 15 december

Vem får aldrig en fisk i sitt nät?


Svar på gårdagens gåta: Att hitta en halv. Det visste min farmor. Vist har jag en cool farmor som mailar och kollar bloggar?! Ett bra sätt att hålla sig uptodate med sina barnbarn 60 mil bort.


Vecka 51

Denna vecka ska jag förutom att jobba måndag - torsdag:


Måndag: Skolidrotten

Tisdag: Stanna i stan på vägen hem och köpa lite klappar

Onsdag: Styrka och kondition, jullunch med eleverna

Torsdag: Julavslutning för eleverna och jultallrik för alla anställda.

Fredag: JULLOV, styrka och kondition, baka två sorters kakor,

Lördag: Baka en sorts kakor och eventuellt något julgodis, köpa julgran?

Söndag: Styrka och kondition, julstäda, ta in julgranen.


Adventskalender 14 december

Vad är värre än att hitta en hel mask i ett äpple?


Svar på gårdagens gåta: KO-REA, hahaha


Lucia

Idag stod godisbak på schemat. Vi träffades redan klockan 11 hemma hos Lillis för att hinna med allt. Vi hann baka totalt 8 sorter godis: Pepparkakskola, chokladkola, knäck, tryfflar med två "toppings", zackariasrullar, nöttoppar, chokladpenslad lakritskola och chokladdoppade karameliserade hasselnötter. Mina två val var vääääldigt pilliga. Lakristskolan skulle ha doppats i chokladen men först smälte kolan i chokladen eftersom chokladen var för varm och sen blev det väldigt kladdigt eftersom bitarna blev så hala så vi valde att pensla med chokladen istället. Lillis kök blev mer eller mindre chokladindränkt av all vår smälta choklad. Har ju förståss inte kunnat motstå att testa några av sorterna men  jag tror att jag har hål i minst en tand för det ilade något in i bängen när kolan fastnade i tänderna. Har lite ilningar i vanliga fall eftersom jag tydligen gnisslar tänder på natten men nu var ilningen betydligt värre. Förra sommaren sa tandläkaren Jonas att jag hade lite hål som skulle kunna lagas när jag fick ett jobb (det vill säga pengar) och jag misstänker att han tänker laga dem när jag blir kallad efter jul. Sambon ska dit på måndag och ska be honom ge mig en eftermiddagstid så att jag slipper ta ledigt från jobbet. Jag är dock rädd att jag kommer bli ruinerad. Vad kostar det att laga tänder egentligen? Undrar om man kan önska sig tandläkarbesök av tomten? No more candy för mig framöver!


Inget luciafika har det blivit heller idag, det har liksom inte hunnits med men både jag och Sambon fick luciafika på jobben igår så det känns som att det var lucia igår. I morgon får det bli glögg och adventsfika!

Nu ska jag se på tv. Ha en skön lördagskväll! Kram


Adventskalender 13 december

Var kan man köpa kor billigt?


Svar på gårdagens gåta: Shut the door, I´m dressing! Det  visste min Farmor nere i Skåne, bra!


Polly x-mas collection

Om någon av er springer på en påse, eller fler, med Polly x-mas edition. Köp den eftersom den är super mumsig och inte finns på så många ställen. Köp åt mig också om ni hittar dem. Gillar man Polly borde man gilla dessa. Bossen på jobbet köpte en påse åt mig för två veckor sen och i två veckor har den legat orörd i köksskåpet men jag öppnade den just och nu finns det risk att jag inte orkar middag i kväll, det går liksom inte att sluta äta.




Bilden är lånad från: http://www.cloetta.se/sv/Vara-varumarken/Jul-hos-CLoetta/Polly-Xmas.aspx

Fascinerande

Skulle ju lägga mig vid halv 10 i går hade jag ju bestämt men det blev inte riktigt så eftersom jag råkade flippa (eller vad det heter) med tvdosan och råkade hitta ett program om plastikoperationer på TV4 Fakta. Man fick följa ett par amerikanska damer som skulle fixa till sina kroppar. Tänkt att det är så fascinerande att titta på program som innehåller scener då man får se människors fett komma ut ur en slang ner i ett litermåtts liknande kärl. På två av patienterna skar de bort ca 30 cm överflödig hud på magen som blivit hängandes när de bantat massa kilon. När de liksom gröper och kör med slangen fram och tillbaka i magarna blir jag som mest fascinerad och äcklad. Kanske skulle byta bransch?


Godis bak

I morgon ska jag hem till Lillis och baka julgodis med henne, Fru Jurist och Lakritsfisken. Vi ska välja två recept var och köpa med oss ingredienserna till dem, det blir alltså 8(!) sorters godis. Vi delar sen upp allt så att alla får av alla sorter. Mitt bidrag blir chokladdoppad lakritskola med havssalt och hasselnötstoppar. Blir kul att se vad de andra bidrar med för något gott. Blir någon av alla sorter väldigt god ska jag nog göra lite mer av det själv. Lillis skulle bjuda på lunch så att vi kan utnyttja hela dagen till vårt pysslande.  Det ska bli trevligt!

Ps. Fru Jurist vi höres imorgon om att slå följe från tunnelbananen.


Fredag

Idag var det luciatåg i skolan och risgrynsgröt till lunch, mums. Har ni tänkt på att det ALLTID är prickigkorv som pålägg när det är lucia? Det var det de 12 år jag gick i skolan och det har de varit de två lucior som jag arbetat i skola.


På gymmet var det två småpojkar som kallade crossmaskinen för Bantningsmaskin, jag stod ju förståss och "skidande" mig fit på den. Borde jag ha blivit förolämpad?


Ikväll blir det hemmagjord pizza till middag. På min halva blir det förutom tomatsås och mozzarella, skinka, räkor och champinjoner. Sambon brukar bara vilja ha skinka på sin del och kanske några räkor eftersom han slipper skala dem själv. Vi kanske hittar något mer mumsigt att ha på när vi letar i kylen. Vi brukar köpa Sarah Lees färdiga pizzabotten på "rulle", den är god tycker vi men jag vet att andra åsikter finns om den botten.


Sen är det ju På spåret på tv. Jag vet att det kanske är pensionärigt men är man fröken i TP-kunskap så är man och man tar varje chans som finns att pröva om kunskaperna räcker.


Nu är Peter Jöback på besök här hemma och förgyller min seneftermiddag med sina härliga julsånger.


Adventskalender 12 december

Vad sa den amerikanska salladssåsen när du öppnade kylskåpsdörren?


Svar på gårdagens gåta: Hopplös och det viste Anonym, bra!


Full rulle

Hade bilen till jobbet idag så efter att ha skjutsat en elev till fritids åkte jag raka vägen till Täby centrum för att köpa julklappar. Fick köpt nästan allt. Resten kan jag köpa i en affär inne i stan, jag kanske behöver tillbaka till Täbban för att gå in i en fin "inslagningsaffär" där de hade massa fina askar. Kan behöva det till en av mina klappar. Mitt uppe i allt shoppande ringde pappa och frågade om jag ville komma "hem" på middag. Soppa och pannkakor tackar man ju inte nej till så det blev middag hemma hos mamma och pappa. Sen styrde Pärlan och jag vår kos till ICA Maxi i Nacka för veckans proviantering. Var hemma vid kvart över åtta. Känner mig helt slut nu, får bli en tidig kväll. Måste ju orka fira Lucia på jobbet i morgon, blir risgrynsgröt (höll på att skriva gristrynsgröt som en av eleverna säger) till lunch, mums! Ja risgrynsgröt alltså, inte gristrynsgröt. Sambon är ute på galej ikväll så jag är ensam hemma. Tänkte titta på Vad blir det till middag? innan jag nannar kudden. Kram på er!


Adventskalender 11 december

Vad kallar man en groda utan ben?


Svar på gårdagens gåta: Sjöstadsfröken som går i en trappmaskin. Var det ingen som fattade den roliga gåtan?


Ny name is Bossen (uttalas Båssen)!

Idag var Bossen på jobbet hemma och var sjuk. Vi hade möte på eftermiddagen och då utsåg jag mig själv till Bossens ersättare eftersom hon mailat punkter till mötet till mig. Jag tycker dock inte att mötesdeltagarna hade riktig respekt för mitt bossande så det behöver jag nog öva lite på. Kanske en domarklubba skulle vara bra att ha vid dessa tillfällen? Eller en sträng blick? Fast det är nog bäst att Bossen får vara Boss för det är hon väldigt bra på att vara i varje fall tills jag är redo att bli envåldshärskare. Då ska jag ha alla i min makt och styra allt med en järnhand.


Nu ska envåldshärskaren koka the och titta på Grey´s anatomy.


Kram!


Ps. Ni har väl inte glömt vilket namn det är som har namnsdag idag?


Träning

Jag skrev ju i förra veckan att det var segt med träningen och att kalorierna inte ville brännas, men efter ett par dagars "vila" det vill säga sista styrketräningen var i fredags och sen dess har jag bara varit på spinningen i måndags, var kalorierna beredda på att brännas idag. De bara flög av där jag stod och trampade på min maskin. Det var ett sant nöje att träna idag. Kroppen ville nog vila och det stod faktiskt i mitt kinesiska horoskop i slutet av förra veckan att den ville det men varför lyssna på det? Det är nog inte helt bra att stiga upp före tuppen och sen flänga runt och inte vara hemma förrän mellan 19-20 på kvällarna. Tiderna kan jag inte påverka så mycket men träningen ska jag försöka begränsa lite. Det är ju roligare när träningen blir bra. Kvalité framför kvantitet!


Adventskalender 10 december

Vad är det som går uppför en trapp i 40 min men aldrig kommer uppåt?


Svar på gårdagens gåta: Andan, bra Helen som kunde detta!


Puttsväck borta!

Nu har jag varit på en liten kvällsutflykt med mamsen till Stockholms mode center i Järla Sjö. Där var det utförsäljning på Snö of Sweden smycken. Fast jag har redan glömt bort att vi var där och att det fanns ett väldigt fint halsband där. Oj, vad jag glömt kvällens utflykt. Inte ett dugg minns jag! Borta! Vad handlar det här inlägget om? Jag vet inte för det har jag glömt!


Adventskalender 9 december

Vad kan man hålla utan att använda händerna?


Svar på gårdagens gåta: Ett spöke som inte kan gå genom väggar. Bra Melle!


Uppmuntran

Idag när jag skulle hem med tåget så hör jag att någon visslar på mig precis när jag ska sätta mig. Det är en gammal elev som börjat jobba han vinkar och vill att jag ska sätta mig vid honom. Vi pratar lite om hans jobb och om vad han vill göra framöver. Han ojar sig lite över att jag har så långt till jobbet men säger sen  - Fast du ser väl inte det här som ett jobb utan som att du hjälper en massa?


Jag blir då fundersam. Jag hjälpa? Nej detta är mitt jobb. Men eftersom han säger så så måste han ju se det som att jag hjälpt honom, men med vad? Han är en av alla dessa elever som inte kunnat få ut det han borde av skolan och jag känner att jag under de fjuttiga månader jag jobbat med honom inte alls kunnat/hunnit göra det jag hade velat. Jag har låtit honom vara den han är. När han varit nere har han fått vara nere utan tvång på sig att prestera. Han valde att fortsätta sitt sommarjobb istället för att komma tillbaka efter lovet och nu ser han ut att må väldigt mycket bättre än vad han gjorde när han gick i skolan. Nu säger han att jag hjälper och vill prata med mig på tåget samtidigt som han berättar om de lärare som han undviker att bli sedd av när han ser dem "på stan". Kanske har jag gjort mer för honom än vad jag tror bara genom att låta honom vara. Det kändes väldigt bra och uppmuntrande att höra det han sa, det är värt att göra det jag gör vad det nu än är jag gör!


Tisdag?

I morse när klockan ringde undrade jag först vad det var för en idiot som satt klockan på ringning. Sen kom jag på att jag måste ha satt den av misstag igår eftersom det ju bara var söndag i dag. Nej så var det ju inte heller för det är ju tisdag kom jag fram till. Hmm, det kändes inte heller helt rätt eftersom jag ju faktiskt inte jobbade igår och då måste det ju vara måndag. Det var bara till att kliva ur sängen och masa sig in i badrummet. Under de sekunder som detta överläggande skedde i mitt huvud såg jag tydligen mycket fundersam ut sa sambon som vaknade till just då, han fick dock somna om och sova i ytterligare 40 minuter innan hans dag började den lyckosten


Dagen har faktiskt fortsatt lite bak och fram, Deltidsbrandmannen tog min Samhällskunskapslektion och pratade om räddningstjänsten och jag ryckte ut (haja ni den dubbla betydelsen?) på fritids vilket en av assistenterna från grundskolan tyckte var väldigt lustigt.


Den virriga måndagen har avslutats med ett energigivande spinning pass. Nu ska jag in i duschen sen blir det yoghurt och knäckemacka med kallpotatis och kaviar.


Adventskalender 8 december

Vad är det som är vitt och fullt med blåmärken?


Ledtråd: Det är INTE Sjöstadsfröken som varit med på innebandyn.


Svar på gårdagens gåta: Milk shake och det var det massa människor som jag inte känner som viste.


Vecka 50

I veckan som kommer ska jag:

Måndag: Spinna

Tisdag:

Onsdag: Styrka och kondition

Torsdag: Handla julklappar, men var?

Fredag: Styrka och kondition

Lördag: Baka julgodis med Lillis, Fru Jurist och Lakritsfisken

Söndag: Någon form av träning, får se vad jag känner för då.


Ha en trevlig vecka!


Andra advent

Nu är det andra advent. Idag var vi först in en sväng på Åhléns så att sambon skulle kunna få köpa sig två nya skjortor. Gick sen förbi NKs julskyltning som inte var något vidare i år och fortsatte ut till Gröna lunds julmarknad. Det var gratis entré dit. De hade flera av sina lotterihjul öppna, en del av åkgrejerna var också öppna. De hade ett par julstånd men inte särskilt många, hade trott att de skulle ha haft betydligt fler så det var en liten besvikelse. Grönan var dock fint julpyntat, kanske lite för Amerikanskt i mångas ögon, men hallå det är ett tivoli, och julmusiken strömmade ur högtalarna. När vi skulle hem tog vi Emelie, båten som går mellan Nybroviken, Gröna lund och Hammarby Sjöstad. Väl hemma var vi ruggiga och tog lite adventsfika med glögg, knäckthé och lussebulle.


Till middag ska vi prova oss på att göra rullader med potatis och sås. Eftersom det är söndag är förstås tvättstugan bokad till i kväll. Lagom skoj men ett nödvändigt ont.


Eftersom utmaningen är klar blir det inga bekännelser framöver på söndagarna.


Adventskalender 7 december

Vad får man från nervösa kor?


Svar på gårdagens gåta: Valnöt och det var det ingen som viste.


Adventskalender 6 december

Dagens gåta: Vad kallas en gåta avsedd för en val?


Svar på gårdagens gåta: De matar kråkorna. Bra Melle!


Gott på sant!

Kvällens middag, Tomat- och saffranskyckling med pasta, blev riktigt god så det kan jag verkligen rekommendera (receptet finns i ett tidigare inlägg). Eller som vi säger i det sjöstadsfrökenska hushållet maten var god på sant (=det var riktigt gott). Nu är det dags för På spåret.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


I did it!

Ser ni bilden i nästa inlägg? Jag lyckades infoga en bild i ett inlägg, värsta duktiga jag blivit. Skryt skryt skryt. Ja, jag vet att alla andra redan kan sånt men för mig är detta ett stort steg. Är väldigt nöjd med mig själv nu!


Förresten, ha en trevlig kväll och helg!


Öppet brev till jultomten

Hej Tomten!


Eftersom jag vet att du finns på riktigt oavsett vad alla andra säger så vill jag ge dig min önskelista inför julen. Förutom fred på jorden och mat och vatten åt alla svältande barn önskar jag min en Timbuk2 messenger bag  (eller Everest i samma modell). Nedan ser du en bild på hur de väskorna ser ut i fall att du inte vet det (de finns i massa olika färger och säljs bland annat på Naturkompaniet). Jag skulle ha den till att släpa runt på mina träningskläder och andra "bra att ha prylar". Jag tror att en sådan väska skulle vara helt perfekt för träningskläder. Och nej ingen av de få väskor jag redan har fungerar bra till just detta ändamål. Tänk på att jag blivit en riktigt hurtfrisk person och tränar flera dagar i veckan och släpar mina kläder långa sträckor och då är det viktigt med en bra väska. Jag vet att du är en väldigt upptagen person och kanske inte hinner besöka mig på julafton men jag vet också att du är kompis med mamma  (hon är kompis med Påskharen också) så du kan leverera en eventuell väska hem till dem eftersom jag kommer vara där på julafton.


Kära hälsningar och kramar från Sjöstadsfröken

Ps. Hälsa Tomtemor och alla nissarna


Classic Messenger <br> Ballistic Fabric

Bild lånad på http://www.timbuk2.com/tb2/products/messenger/


Fredags middag

I kväll ska jag laga en ny rätt som vi inte ätit tidigare. Jag hittade receptet på Starwomans blogg och tyckte att den lät god, om den är det återstår att se. Jag gillar mat som är enkel att göra. Nackdelen är att Crème Fraichen inte finns som laktosfri men det är smällar man får ta, tur att det finns tabletter för tillfällen som detta. Jag rapporterar om det är värt att pröva när vi ätit.


Tomat- och saffranskyckling med pasta


Ingredienser (4 port)
3 kycklingfiléer
1 burk krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl Arla crème fraiche gourmet, Saffran&tomat 
Citron (pressad)
Salt & peppar

Gör så här:
Hacka lök, vitlök och tärna kycklingfiléerna. Bryn alltsammans i en stekpanna. Häll över krossade tomater och låt koka tills kycklingen är genomstekt/kokt. Rör ner creme fraiche och smaka av med citron, salt och peppar mot slutet. Servera med pasta. Lycka till!


Pyspunka

Idag på väg hem fick jag pyspunka, inte på cykeln (den är det redan punka på) utan på mig själv. All must gick ur mig och jag tänkte -Nu är jag trött i själen!

Kan man bli trött i själen? Någon som vet? Visst låter det dramatiskt? Hur som helst försvann all ork och jag hade helst av bara lagt mig ner och väntat på att bli hemburen.


Har i varje fall lyckats fixa alla måsten nu och kan njuta av kvällen, även om det blir läggdags tidigt i kväll igen eftersom jag ska ner till Växjö i morgon. Ska upp tidigare än normalt, det vill säga FÖRE tuppen. Vår litteraturlärare är sjuk så vi ska ha drama hela dagen. En efter en hoppar av morgondagens träff på grund av flytt, förkylning och höggraviditet. Kanske blir det bara jag som kommer?! Men jag har gjort min läxa, den hjälpte mina snälla elever mig med igår.


Adventskalender 5 december

Dagens gåta: Varför pillar norrmännen in brödsmulor i näsan?


Svar på gårdagens gåta: De ligger ner i kurvorna. Bra både Lillis och Melle!




Segt som sirap

Har varit och kört kondition, cross country maskinen, men det var så segt idag och gav inte det resultat jag var ute efter, dvs brände inte tillräckligt. Jag tyckte att jag körde och körde men kom aldrig riktigt upp i puls dessutom gick tiden så urbota långsamt också, aldrig har en timme känts så seg. Konstigt att det blir så ibland. Men men, nya friska tag i morgon igen.


Ska strax steka köttbullar och koka makaroner som sambon nyss ringde och bad om innan vi åker till Maxi och handlar. Jag är inte ett dugg sugen på köttbullar men lite makaroner kanske jag kan tänka mig, något ska man ju äta. Idag ska vi köpa MASSA julmust, mums.


Dags att ställa sig vid spisen. Ha en skön torsdagskväll!


Adventskalender 4 december

Dagens gåta: Varför har norrmännen pyjamas på sig när de åker motorcykel?


Svar på gårdagens gåta: Ostbågar. Återigen hade Melle rätt. Det känns som att ni andra inte engagerar er i detta.


Jag är störd!

Hur störd är man på en skala om man när man slumrar till på tåget på morgonen börjar drömma om julgodiset som man tänkt göra? Köpte en bok med bara massa julgodis och nu går jag och tänker på allt gott och försöker komma på vad av allt jag ska baka. Kan man gå i terapi för detta sjukliga beteende eller är det obotligt?


Barnsliga jag

Kom iväg från jobbet tidigare än vad jag brukar på onsdagar så jag var hemma från jobb och träning redan kvart över sex. Sambon kom hem strax efter sju så då åt vi middag ihop. Idag blev det Knorr tomatsoppa (gratis från sambons jobb), rostbröd i ugn med olivolja, rosmarin och havssalt samt haloumi, det var vad som fanns hemma. Får se om vi tar en liten kvällspromenad, vi har en liten runda längs kanalen som vi brukar gå på kvällarna, om sambon är hemma förstås. Nu inför julen så har folk pyntat sina balkonger med ljusslingor och det lyser så fint i mörkret, mysigt. Sen är det ju förstås dags för veckans höjdare, Greys Anatomy, det är så bra. Till det blir det en kopp thé och kanske en lussebulle. Måste tända lite ljus också.


Jag är ju så barnslig att jag har både chokladkalender (den är dock lite "exklusivare" från Fazer och kostade 30 kr istället för 10) och kalenderljus, årets ljus är också lite annorlunda och ser ut som en tomte. Chokladkalendern är nog mest en ursäkt för att få äta godis varje dag, sån e jag. Kalendrarna ska jag äta respektive elda framför TVn. Trots kalendrarna så känns det inte att det snart är jul. Tänk när man var liten och hade tomtefeber i flera veckor innan jul, det var grejer det.


Adventskalender 3 december

Dagens gåta: Vad kallas mössens motorcyklar?


Svar på gårdagens gåta: Älgen måste bli REN (hahaha). Än en gång bra jobbat Melle!


Jojovänner

Idag träffade jag Läslusen efter jobbet. Vi var på Vapiano och åt pasta. Jag och Läslusen lärde känna varandra när vi började skolan. Vi bodde på samma gata i likadana hus (radhus) men viste inte om varandra förrän vid skolstart. Vi lekte ofta hos varandra både med dockor och med barbie. Hon hade en rosa barbiebil, värsta coola. Vi spelade handboll tillsammans i trean, gick på Hip hop, discojazz och showdans i fyran och började rida i femman, det höll vi på med till början av gymnasiet. Vi har varit på 4 ridläger tillsammans och en språkresa till England. När man delar rum med henne måste man vara beredd på att sova med lampan tänd eftersom hon jämt läser eller läste kanske man ska säga (därav namnet). Vi planerade båda att åka som utbytesstudenter till USA men jag började längta hem innan jag åkt och hoppade av, men hon var modig och åkte. När vi sen skulle börja plugga kidnappade hennes sambo Kidnapparen henne med sig till Lund där hon blev ambitiös (jurist och ekonom) och jag flyttade till Uppsala och blev lärare. Nu bor vi båda i Stockholm igen men i olika delar av stan. Det är alltid lika kul att ses även om det inte blir så ofta som jag skulle vilja. Det är kul att man kan hålla kontakten med gamla vänner även om man bott en bit från varandra under ett par år. Vissa vänner är som jojos man dras alltid tillbaka till dem efter ett tag.


Nu är det bedtime för mig, inga större utsvävningar på vardagskvällar här inte. God natt och sov gott!


Sambon, ett intresse?

Fick en fråga av Peter om varför Sambon inte finns med under saker "jag gillar" och "mina intressen". Intressant fråga! Han skulle nog kunna kategoriseras under rubriken vardag tror jag, om den rubriken funnits. Men jag vet faktiskt inte svaret på den frågan, får fundera lite på det. Funderar så det knakar!

Ps. Vi hade också trevligt!


Adventskalender 2 december

Dagens gåta: Varför duschade älgen inför älgjakten?


Svar på gårdagens gåta: För att de inte ska tappa byxorna. Duktigt Melle som viste det, det märks att du går i lära hos ett proffs!


Det finns en risk...

...att jag inte kan ta mig ur sängen i morgon och då vore det bra om någon kunde komma med en lyftkran och baxa upp mig. Anledningen till detta? Lite för mycket träning. Började med 30 min Killerball på skolgympan, sen basket, fotboll, innebandy, basket och sist fotboll igen i ca 50 min. Sen blev det 30 min styrketräning på Nautilus och 45 min Spinning. Tur att Antons pass är så bra annars hade jag dött på stället. Ibland är jag inte så intelligent och fattar mina egna begränsningar. Fick slänga i mig en liten minipizza direkt när jag klev innanför dörren för att inte förgås. Sitter nu och samlar krafter för att ta mig in i duschen. Efter duschen kommer jag att ramla ner i soffan med en kopp thé och en lussebulle för det har jag förtjänat. Kanske behöver jag något mer att äta också, men jag får se vad som finns i kylen.

Dessutom har jag en bula på ena smalbenet efter världens hårdaste bandyboll, man ser tre prickar från där det är hål på bollen. Stackars, stackars mig!


Jaha, så om jag inte dyker upp på jobbet eller till middagsdaten med Läslusen i morgon ligger jag och jämrar mig i sängen eller soffan för det är inte säkert att jag kommer upp därifrån heller när jag väl hamnat där.


Simma lugnt!


Adventskalender 1 december

Varför har brandmännen röda hängslen?


Svar kommer imorgon.


RSS 2.0