Skallebang

                    

När jag kom hem för några timmar sedan hade jag vad jag tror norrmännen kallar skallebang dvs huvudvärk. Tog två Panodil för nästan två timmar sedan men värken är kvar. Det är slitigt att vara ledig. Har dock haft en riktigt trevlig dag: började med att förena nytta med nytta (ja jag har skrivit rätt det ska vara nytta med nytta och inte nytta med nöje) och tog med mig kurslitteraturen till gymmet och läste medan jag körde en timme i trappmaskin. Sen åkte jag och åt lunch på Golden Hits med Fru Jurist, ärtsoppa med pannkisar blev det. En tur på stan resulterade i två klänningar, en lite mer vardaglig som man kan ha om man går bort på middag och lite finare till fest så nu skulle det vara trevligt om någon ville bjuda mig på fest. När klockan började närma sig tre tog jag en promenad över bron till Kungsholmen för att fika med Krulltotten och Oscar. Har dessutom hunnit med att städa och slå in lite presenter bla pappas farsdag present (nu blir du nyfiken, eller hur pappa?). Senaste en och en halv timme har jag legat i soffan i väntan på att huvudvärken ska försvinna. Eftersom det är torsdag är det handling på schemat i kväll när Sambon kommer hem.

 

I morgon har jag en date med Svägerskan och Världens bästa Gustav innan vi beger oss mot Göran Persson land i morgon kväll. Man blir busy när man har lov!

 

Ska ta och äta något nu så att huvudvärken kanske släpper.

 

Kram!


Bilden lånad från:
http://ss11i01.stream.ip-only.net/images/blog/images/entries/45/94/36/17991/c2d4f913e3ae55bd


Drinkmode?

                      

Det går trender och mode i allt, även i saker som vi stoppar i oss. Ett tag skulle maten innehålla frukt men nu är det super beige och töntigt. Om man beställer en drink på ett ställe i stan är det ”innedrinkar”, för några år sedan i början av Sex and the City eran var det Cosmopolitan i Martiniglas som gällde, sen har det varit Mijito och Caiprihnia (eller hur det nu stavas) som man skulle dricka (i varje fall där jag beställt drinkar). Efter detta har dessa drinkar utvecklats till till exempel Vanila Mojito eller dylikt. Det finns hur som helst ett mode i drinkar och det är bra länge sen som paraplydrinkar var inne. Det senaste dygnet har jag varit på kryssning med mina kollegor på Cinderella. På denna båt verkar barpersonalen lyckligt omedvetna om dessa trender. Om man som jag och en av mina kollegor är förtjust i den oerhört omoderna drinken Pina Colada är denna båt suverän. I Fun Club satt en tavla med olika drinkar som jag nog skulle vilja kategorisera som paraplydrinkar, de hade namn som BananaCoco Daiquiry  och Blueberry smothie. Vi bestämde oss för att pröva några av dessa färgglada skapelser och de alla smakade mycket gott. Båda provade vi vår kollegas Margarita som vi båda klassificerade som akvarievatten och alltför salt. Som sista drink slog vi till på varsin Pina Colada och konstaterade att detta måste vara paraplydrinkarnas paraplydrink, the motherdrink of all drinks. Varför finns det egentligen mode i vad vi äter och dricker? Varför inte bara äta och dricka det vi tycker om? Tänk om fler barer och restauranger precis som Cinderella behöll det gamla goda samtidigt som de utvecklades framåt, vad härligt det skulle vara. Det skulle innebära fler paraplydrinkar åt folket!


Bilden lånad från: http://fileserver.tinker.com/tinker/events/5/5247_main_image_1246052682.jpg


Wisex

      
 
Om någon timme stuvar vi in oss i en av Björnbrödernas Transport och åker på kryssning. Vi börjar med att spaa en timme eller två innan vi äter middag på Skärgårdskrogen. Efter maten har vi sån tur eller kanske otur, beroende på vad man tycker om en sortens musik, att Wisex spelar. Det lär ju vara tokmycket danssugna medelåldersmänniskor.  Tre av Fyrbarnsmammans barn har blivit sjuka så hon måste tyvärr stanna hemma och ha sjukstuga vilket är tråkigt men vi andra ska nog kunna roa oss endå men det blir nog inte så mycket diskofrisko på denna resa. I morgon ska vi jobba och stå i hela dagen.

Kram

Ps. När vi bokade resan viste vi inte om att Wisex spelade, hade vi vetat det hade vi nog inte åkt!

Dubbeldop

                

Idag var vi i Riala kyrka på dubbeldop. Det var Kusinvitamins båda flickor, Giulia och Elisa som skulle döpas. Giulia som är 3,5 fick hjälpa till att hälla upp dopvattnet i dopfunten och tända sitt ljus och Elisa bar dopklänningen som mormor sydde av sin brudslöja till mammas dop. Mamma, moster, Kusinvitamin, Storebror och jag är döpta i den klänningen och alla namn är broderade tillsammans med dopdatum på klänningen. Efter dopet bjöds det på fika med tre sorters smörgåsar, en sorts paj, 5 sorters kakor och två sorters tårtor. Allt utom tårtorna hade flickornas farmor som är kyrkvärd i Rialakyrka bakat. Allt var mycket gott!

Ett tag trodde vi att Kusinvitamin skulle passa på att gifta sig när släkten ändå var samlad i en kyrka precis om mina föräldrar gjorde när Storebror döptes, fast det blev inget bröllop denna regninga dag i Roslagen. Trots det uteblivna bröllopet blev det en trevlig eftermiddag och jag fick passa på att "klämma lite på" Elisa som tog sig en lite powernap hos mig och på Gurra som skötte sig exemplariskt på sina sysslingars dop. Sysslingarna hade aldrig träffats förrut och det var flera andra släktingar som aldrig träffats förrut så det var trevligt. Egentligen borde det vara släktträff lite oftare!!!


Bilden lånad från: http://farm3.static.flickr.com/2467/3978951815_5ae150032b_m.jpg

Plugg

Eftermiddagen har ägnats åt studier och tvätt. Har suttit och pluggat i två timmar och har under dessa två timmar plockat ut långord, substantiv/verbkvoten, nominalfraser, bisatser, grafiska meningar samt syntaktiska meningar. Jag blir helt snurrig i huvudet av det och tycker att det är rent utsagt skitsvårt, men jag har i varje fall kommit en bit på vägen med min examinationsuppgift. Nu ska jag sätta mig i soffan och se film, vika tvätt och brodera i väntan på att Sambon vill bli upphämtad.

Ha en skön kväll och helg!

Ps. Pratade med rektorn idag om att jag ska få fortsätta ha historian resten av terminen så att ordinarieläraren får plugga klart sin kurs, ska bli kul men det hade varit trevligt att få reda på det lite tidigare så att man hade kunnat börja planera!


Dagens två tips!

Dagens första tips är...
           Ballerina pepparkaka
 
Klassikern Ballerina finns nu i helt fantastiska Ballerina Pepparkaka. Pepparkaka med lite mörkare choklad som fyllning. Hade hört rykten om den men den fanns inte på vår vanliga Maxi men så hittade jag dem när jag köpte fikabröd till jobbet. En väldigt lyckad kaka! Prova!!!

Dagens andra tips...




Doves hair minimising deo. Sambon kom hem med en sån deo häromveckan (han får ju prover från jobbet) och jag tänkte att  jaha tror ni själva på att den minimerar håret?, men shi fick jag. När deon jag använde tog slut fanns denna tillgänglig och jag tänkte att även om inte själva hår minimerandet funkar så kanske den funkar bra ändå för den luktar nämligen gott. Efter att ha använt den i ett par dagar inser jag att deon faktiskt gör håret under armarna mindre stubbigt utan mer fjunigt så på något sätt påverkar den men jag vet inte hur. Påpekade detta lite förvånat för Sambon som tyckte att det borde vara självklart att den skulle fungera eftersom det är så de marknadsför den. Så även om man inte blir hårfri vilket den ju inte heller utgör sig för att göra dig så funkar den helt klart bra och luktar gott gör den också, jag är faschinerad! Prova deon för fjunigare (hahaha) armhålor! 


En ballong

                

Idag känner jag mig som en ballong: fysiskt som en uppblåst sådan och psykiskt som en punkad, all must har gått ur mig. Det känns som att allt går emot mig idag. Inget vill riktigt funka, skrivaren krånglade, företag jag ringer för att fråga om praktikplatser säger nej etc. Sinnesstämningen kan bero på att vi såg en mycket stark film under dagen: Krigarens själ som handlade om en maorifamilj. Den var hemsk men bra! Ska äta lite rester innan jag åker och tränar bort den punkterade känslan och den uppblåsta magen.

 

Kram

Bilden lånad från: http://erbros.net/download/Ballong.jpg


Hösten

  

Kastellet i Vaxholm förra lördagen

 

Sprakandefärger i Parterren

 

Vackra löv!

Tillbaka från stan

Nu är jag hemma igen efter dagens möte på stan. Shopade lite julpyssel innan samt fyndade en knälång vit kofta för halva priset på MQ innan mötet. När jag kom hem igen hade Sambon inte kommit hem än, och han har fortfarande inte kommit hem. Han skulle vara hos mina päron vid 12 och enligt vad han sa i morse skulle han inte byta däck på bilen utan åka till centrum och handla skjortor när han ändå var där. När jag pratade med honom på vägen hem hade han inte varit i centrum men däremot hade fasters lilla älskling med föräldrar varit hemma hos mina föräldrar så jag vet inte riktigt vad de har haft för sig under dagen. Nu hör jag att han är på väg in så det är bäst jag börjar korsförhöret. Kram!

Upp

               

I kväll ska vi till Heron City och se Upp i 3D. I går såg vi en av de segaste filmerna vi någonsin sett: Lejon och Lamm, den var så seg att vi båda "passade på" att ta små kvällslurar medan vi tittade. Hur det kunde var tre stora stjärnor i en så menlös film fattar jag bara inte, men vi kanske missade poängen medan vi sov? Det blir kul att i kväll se en film som vi hoppas och tror är bra mycket roligare och trevligare. Både jag och Sambon gillar animerade filmer, det brukar finnas så roliga karraktärer i dem som gör att man blir glad! Nu ska jag klä på mig och bege mig ner på stan medan Sambon åker och hjälper min pappa med hans båt.

Ha en trevlig dag! Kram

Bilden lånad från: http://www.bioborgen.se/Film/Upp/upp-pixar-film.jpg

Egoister!

        
                    Detta ser ju mindre trevligt ut!

Allt oftare tycker jag att mina medpassagerare på pendeln luktar unket av cigaretter. Inte lite så där ”nyrökt” utan unket ingrott super äckligt. De sätter sig bredvid en och man tvingas andas in deras unk resten av resan. Har man riktig otur sitter man och äter frukt eller nåt när de kommer och då får man unkdoft i munnen, blä. Nä, inbitna rökare borde tänka på att tvätta sina utekläder lite oftare så kanske lite av unket försvinner, för gammalt unk är bra mycket äckligare än nytt unk även om nytt unk också är äckligt. Så det så!

Bilden lånad från: http://www.vk.se/uploaded/image/2009/4/17/lungcancer.jpg


Jag ser det snöar!

                 
   Riktigt så här mycket snö föll det inte där jag befann mig, men ändå!

I morse föll snön över de Uppländska förorterna, men här hemma i Sjöstaden som ju ligger i Södermanland var det ”bara” kallt och blåsigt. Fick gnugga mina trötta ögon en extra gång på morgonen när jag tittade ut genom pendelfönstret för visst sjutton var det snö som föll från himlen. Det kändes riktigt skönt att sjunka ner i en 34 gradig rehabbassäng direkt när jag kom till jobbet. Badet värmde både kropp och själ! Undrar om det är dags att redan plocka fram dunjackan?


Är det jul igen?

                   

I Årstaberg där jag byter från pendeln till tväris står det en brödförsäljare året runt i ur och skur. Idag sålde brödförsäljaren lussebullar! Lussebullar i oktober! Har jag missat nåt? När började det säljas lussebullar i första halvan av oktober? Jag kan gå med på att det säljs från sista halvan av november men någon måtta måste det väl ändå vara. Jag gillar jul men detta känns lite väl överdrivet. I och för sig så har IKEA börjat sälja julpynt men det känns inte lika farligt tycker jag även om de gott kunde ha väntat till november. En av anledningarna till att julen är mysig är att den är under en så kort period men ska man fira jul i 3 månader kommer den att bli uttjatad. Det är ju nästan så att man skulle kunna få påskägg lagom till trettonhelgen men hur skulle det se ut om de tre visemännen kom med ägg till Jesusbarnet? Det är ingen ordning på någonting nu förtiden tycker jag! Jag kommer inte att äta lussebulle förrän tidigast i slutet av november kan jag (nästan) lova er, så det så!

Bilden lånad från: http://www.blackeyes.nu/lussebulle1.jpg


Söndag

          

Nu har australienserna åkt vidare till Norge. Det har varit trevligt att ha dem här men det bli ju alltid väldigt intensivt när man har besök. Tack mina kära föräldrar som hade dem boende hos sig! I fredags var de uppe i Kaknästornet, på Vasa Muséet, åt på MAX (som ju är svenskt) och gick i Gamla stan med pappa. Sen var de med mig och kollade på svensk kristall innan vi åkte hem till Sjöstaden och åt saltlakrits som de inte gillade och lax. I går åkte vi till Vaxholm och gick en promenad innan vi åkte ut till landet och grillade korv, en tur med båten hann vi också med innan vi åkte hem och åt sill med potatis och nubbe, älgfärsbiffar och vaniljglass med hjortronsylt. I morse åt jag frukost hemma hos mamma och pappa innan jag skjutsade till Arlanda. Stckholm har ju visat sig från sin allra bästa vädersida denna helg, att det regnat idag gör ju inte så mycket eftersom de ska flyga.

Strax ska jag och Sambon ta en promenad till Sickla och införskaffa lite nya kläder åt honom sen blir det en riktigt slappareftermiddag tror jag! har sista avsnittet av Himmel Blå som jag inte sett samt att jag lånat en dvd med Pixars kortfilmer av en elev som jag ska försöka hinna se idag. Men först måste jag hinna läsa lite kurslitteratur också.


Ha det skönt!

Bilden lånad från: http://norralajakt.com/nvvo/grafik/%C3%A4lg.jpg

Snorjärs!

                  
Hela den underbart vackra hösten har jag klarat mig undan virus och bassiluser men nu har jag drabbats. Näsan började rinna lite smått igår och idag har den ”blommat ut” nästan helt. Blir täpptare och täpptare för varje timme som går. Men jag känner mig inte ett dugg kravlig i övrigt, jag känner mig pigg som en nötkärna (eller i varje fall så pigg som man kan bli när man går upp 05.10 på morgnarna).

 

Snorandet kommer inte ett dugg lägligt, imorgon eftermiddag kommer nämligen två av mina australiensiska ”föräldrar” och de ska stanna till söndag. Tur i oturen är att de ska bo hemma hos mina snälla föräldrar eftersom vår lägenhet är lite liten för att kunna ha sovande gäster, eller för att kunna erbjuda ett komfortabelt boende i varje fall så de slipper bo med snorjärsen mig. Jag hoppas att jag inte smittar dem med något eftersom de har rest så lång och det kommer inte bli kul för dem att resa hem förkylda. Jag hoppas att vädergudarna är med oss under veckoslutet så att vi kan visa upp Stockholm från dess vackra sida. I morgon blir det middag hos mamms och papps, på fredag får de turista på stan och så möter jag upp dem efter jobbet och bjuder sen på middag i det Sjöstadsfrökenska hemmet. På lördag har vi tänkt att det skulle bli någon form av skärgårdsutflykt, i vilken form beror på vädret men på kvällen blir det älg till middag. Så det blir full fart denna helg!

 

Jag vet att det har blivit dåligt med uppdateringar på sista tiden men ibland är det så mycket annat som ska hinnas med.

 

Ha det så skönt och njut av det vackra vädret medan det varar!


Bilden lånad från: http://www.lyckobloggen.se/wp-content/uploads/2009/09/happyVirus2.jpg


Hösten är här(lig)!

                  

Idag är det den 1 oktober och då skulle man nog kunna säga att hösten är här på riktigt. Hela september har det varit varmt och skönt ute men nu den här sista veckan har det blivit kallare. Gick ner i förrådet och hämtade upp en lite varmare jacka nyss eftersom det är närmare nollgradigt när jag åker hemifrån i ottan. Men dunjackan fick hänga kvar där nere, den hoppas jag att jag inte kommer att behöva än på en månad eller så.

 

Eftersom det är torsdag har jag hunnit med att både springa, städa och jobba lite sen jag kom hem. Nu väntar jag på att Sambon ska komma hem så att vi kan äta och åka och handla. Han är mitt i budgetarbetet just nu så jag skulle nästan kunna kalla mig budgetänka, haha! Men förhoppningsvis kommer han snart hem, undrar bara vad vi ska äta? Bäst jag tar en sväng till kyl och frys och kollar vad som kan erbjudas.

 

Kram



Bilden lånad från: http://www.sparrownest.se/Reimersholme_.jpg/H%C3%B6st%20PICT1959.jpg


RSS 2.0