2009

                           



2009 var året…



…som började med en resa till Isla Margarita som vi trodde skulle vara en paradisö. Men ack vad fel vi hade, en månad efter vi kom hem drog resebolagen tillbaka alla resor dit. Det var dock intressant att lära sig mer om Venezuelas knäppe president.



 …som min kära farfar gick bort efter en tids sjukdom.



 …som efter alla sorger kom att innehålla två fantastiska bröllop, ett en solig påskafton och ett en regnig och kall nationaldag.



 …då vi sålde Pärlan och hämtade ut vår nya Golf.



 …som jag blev faster.



 …då det ”ploppade” fram flera bebisar i bekantskapskretsen.



 …som vi fjällvandrade i de vackra jämtlandsfjällen och återigen fick mersmak för vandrandet och fjällen.



 …då jag äntligen fick se Madonna live på Ullevi.



 …då jag hoppade in en flaska vin under midsommarens säckhoppning.



...då vi fick besök från Australien.



…då jag blev besatt av Twilight ;)


 Jag hoppas att jag inte glömt något viktigt men detta är de händelser jag minns allra mest. Året har bestått av sorg men som tur är mest av glädje! Jag hoppas att 2010 blir ett minst lika händelserikt år.

 

Gott Nytt år till er alla!




Bilden lånad från: http://3.bp.blogspot.com/_L-cJGV-3onY/R1QJzRtP0dI/AAAAAAAAAC8/sBAZIJivB0w/s1600-R/ny%C3%A5r2006-011.jpg


Jullov!

            

                   Vem vill inte byta plats med Bella?

Nu pågår jullovet för fullt och jag såsar omkring i mjukisbyxor. I går blev det en tur till gamla herderliga Täbban med Fru Jurist och Astrid. Idag har jag gått en promenad till Sickla för att uträtta lite ärenden.

Helt ledig är jag inte eftersom lektionsplaneringen för vårterminen 2010 pågår förfullt. Måste läsa igenom hela läroboken till Historian och få till ett vettigt upplägg, nu när jag får ha kursen resten av läsåret, jippi! Har dessutom två skolarbeten som hänger över mig men dem är det ingen jättepanik med än, så dem kan jag skjuta upp lite till, får kanske ta med lite böcker upp till Lindvallen i nästa vecka för att försöka komma på något bra att skriva om. Nu tror jag att jag ska ta en kopp kaffe och läsa ut morgondagens del (de sista 60 sidorna) av historiaboken så att jag med gott samvete kan lägga mig i soffan med fjärde Twilight boken sen. Jag är helt förälskad  den serien, Sambon tycker att det börjar likna besatthet, men vad vet han om vampyrer och varulvar?

Ska försöka knåpa ihop en Best of 2009 sen också!

Kram

Bilden lånad från: http://urbanfantasyland.files.wordpress.com/2008/05/twilight-tease-poster.jpg

God Jul...

              


...och en jättekram till er alla!

Kram!

Bilden lånad från: http://static.blogstorage.hi-pi.com/photos/alibengali.bloggspace.se/images/gd/1197154044/Variant-av-dikten-10-sma-tomtenissar.gif

Granen står så grön...

                  

...och grann i stugan, granen står så grön och grann i stugan, trallalatrallallallala!

Årets gran är en närproducerad rödgrön från en grannkommun. Den inhandlades bredvid biblioteket här i Sjöstaden igår och har bott i förrådet under natten. Den är mycket tät och fin, ganska låg. Det är ju alltid ett litet äventyr att få granen rak i foten, men nu står den (nästan) rakt. Vi lyckas komma riktigt bra överrens om vad som ska finnas i en gran, för vi har egentligen väldigt olika åsikter om det. För en gångs skull var det jag som hade velat ha lite mer grejer i den men Sambon tyckte att det fick räcka "Vi vill ju inte att den ska se ut som en julgran, hahah" sa han.

Annars har dagen bestått av träning, städning, bak och skinkgrilljering. Nu går tvättmaskinerna för fullt i husets källare. Jag ska nog lägga mig i soffan och beundra vår gran innan Playa del sol börjar, helst skulle jag vilja läsa de sista 30 sidorna i När jag hör din röst som är andra boken i Twilight serien, men jag ska försöka spara dem tills det är bedtime, den som väntar på något gott...

I morgon är det avslutning för de små liven i skolan, men jag jobbar även på tisdag. Eftersom det är avslutning blir det fika med lussebullar och pepparkakor innan vi går till stora skolan och ser på årets julshow. Ska förbi Sambons jobb i morgon på vägen hem och få en svinusinflensusspruta, hoppas att jag inte blir sjuk av den.

Nu väntar soffan...

Typiskt

                                 
                Boken är mycket bättre än filmen tycker jag, eleverna
                      tyckte tvärtom eftersom filmen innehåller många
                                              "snygga tjejer"

I går hyrde jag Linas kvällsbok som jag skulle se med en grupp elever och sen prata om skillnader mellan boken, som vi läst högt, och filmen. Jag hyrde filmen inne i förortens centrum och den skulle lämnas tillbaka idag klockan 18. Jag tar med filmen när jag går till stora skolan för att ha lektion idag, jag ser filmen när jag efter lektionen plockar ner mina saker och tänker att jag kommer komma ihåg den så jag behöver inte hålla i den när jag går eftersom jag ska in på toa på vägen. Det blir lite bråttom till pendeln så jag skyndar mig för att hinna, går förbi videobutiken/godisbutiken men tänker inte mer på det. När jag två stationer senare ska ta fram ett elevarbete och rätta så vad ser jag? Jo filmen som inte blivit inlämnad i tid. Jag har aldrig missat att lämna tillbaka filmer men nu gjorde jag det bara för att jag inte hade möjlighet att åka tillbaka. Fick ringa butiken och berätta om min glömska och får gå och lämna tillbaka filmen i morgon och betala förseningsavgift. Det är så typiskt!

I morgon är det förresten julbord på jobbet och jag har inget att ha på mig, inget alls överhuvudtaget. Jag blir nog tvungen att gå naken! Nä nu är det bäst att rota igenom lådor och garderob och se om jag hittar någon liten trasa överhuvudtaget att dra över huvudet!

Kram!

Bilden lånad från: http://michaelabox.blogg.se/images/2009/62028_28324530.jpg


”Vi har stannat…

                         

…på grund av signalfel” ropade de ut minst en miljard gånger på vägen hem idag. Hur många signaler kan det finnas mellan förorten och stan? Dessutom togs tåget ur trafik när vi kom till centralen 35 minuter efter utsatt tid så jag fick ta tunnelbanan en bit. Resan som normalt tar 1,5 timmar (vilket i sig är lite väl lång tid kan man ju tycka) tog idag 2 timmar och då fick jag ändå skjuts till tåget, annars hade det tagit 15 minuter till. Dessutom var det jag tagit med att jobba med på tåget klart efter två stationer (jag åker normalt 11 stationer) så jag satt sysslolös större delen av resan. Vissa dagar är det inte kul att vara pendlare!


Bilden lånad från: http://www.clker.com/cliparts/5/7/4/f/11971486751075558503ryanlerch_stopp_signal_sign.svg.thumb.png


Pyssel och bak!

                  

Just nu pysslas och bakas det för fullt, både hemma och på jobbet. Idag bakade jag och tre elever lussebullar, sen fick jag hjälpa en elev att sätta ihop ett ”skolbakat” pepparkakshus trots att jag gjorde mitt bästa för att slippa, men han stod utanför toaletten och ropade att jag skulle komma omedelbart och hjälpa honom så det var bara till att loma ut i köket och limma. Men jag meddelade alla att jag inte skulle tiga om jag brände mig, peppar peppar så klarade jag mig. Men jag hade smält socker under strumpan, hur det kom dit vet jag inte. Sen blev det papperspyssel, gjorde ett flätat glanspappershjärta (fast vi kallar det fettpapper på jobbet eftersom vi inte kom på vad det hette först) med massa ”tåtar”. Här hemma bakas, kokas och smällts både det ena och det andra för tillfället, och det ska erkännas att en och annan godbit åker ner i både min och Sambons mage trots att jag enväldigt har beslutat att inget får röras före julafton, men vi måste ju liksom smaka för att försäkra oss om att det är gott.

Nu ska jag lägga mig i soffan och dricka julmust light och tända mitt adventsljus (vi glömde köpa chokladkalender åt mig i år).  

 Kram!

 Ps. Visst gör snön att det blir en härligt julig känsla!?

Bilden lånad från: http://kryddburken.files.wordpress.com/2007/12/kryddburken0000256.jpg


Skryt!

                         

Vill bara berätta om min hurtiga dag för att skryta lite. Totalt har jag gått ca 1,5 timme (15 min från tåget, 15 min till centrum, 15 min tillbaka till jobbet och sen 15 min till stora skolan, 15 min  till nautilus och 15 min hem) samt tränat ca 1,5 timme (20 min Cross, 20 min styrka och 55 min spinning). Nu ska jag ta något att äta och lägga mig i soffan och slötitta lite på tv.

Kram!

Bilden lånad från: http://metrobloggen.se/UserFiles/18.30607/Image/trning.jpg


Slaska Anders?

                     


Nu är det snö på backen här i Sjöstaden. Är den här för att stanna? Det är dock inte så mycket snö, men ändå, det är bättre med lite än ingen alls. Eftersom det är minusgrader sprutar de konstsnö i Hammarbybacken så att stadsbarnen ska få lära sig att åka skidor. Men jag undrar om de hinner fixa tillräckligt med snö så att de kan öppna innan det blir plusgrader igen. När de väl fått dit tillräckligt med snö brukar det inte spela så stor roll om det blir lite plus i några dagar. Finns det ingen snö någon annanstans kan man alltid gå förbi backen och leka att man är i fjällen för runt backen brukar det vara fullt av snö på alla träd så att det blir riktigt vintrigt. Jag vet inte hur det är med er men jag vill gärna ha en vit jul i år! Kommer någon ihåg vad det var för väder på Andersdagen? Det sägs ju att om Anders slaska julen braska, Anders braska julen slaska. Jag hoppas på det första alternativet, att Anders slaskade så att julen kan braska!

Bilden lånad från: http://4.bp.blogspot.com/_nPXp4sMykAc/SSxi19g-sTI/AAAAAAAAAak/EDTObxHzP_0/s400/sn%C3%B6.jpg


Twilight

              

Ska strax sätta mig i soffan med sushi, 1,5 liter julmust light, chips, Toblerone och titta på Twilight (Sambon är ute och firar av en kollega som ska flytta hem till Gotland så jag passar på att mysa lite för mig själv). Läst boken förra helgen och den gjorde mig alldeles knäsvag så jag har rätt höga förväntningar på filmen. Köpte bok nummer två idag så jag får se om jag får något vettigt gjort under helgen ;) Nej, nu kurrar magen något fruktansvärt så det är bäst jag kör igång mitt fredagsmys. Sen blir det nog sängen för min del eftersom jag känner mig helt slutkörd.

Ha en skön kväll!

Bilden lånad från: http://scholarization.files.wordpress.com/2009/11/twilight-scholarization2.jpg

Trötter

                    


De sista veckorna har jag varit helt otroligt trött. Det är som om huvudet och hjärnan inte riktigt hänger med och ögonen vill helst bara blunda. Idag sov jag som en stock hela vägen ut till jobbet, hade knappt vaknat när det var dags att stiga av. Trotts min trötthet har jag idag hunnit inhandla de första julklapparna, bara resten kvar.

I söndags fick jag träffa Astrid en liten stund, hon var en riktig lite gobit. Sen träffade jag Gurra som hunnit bli en riktigt stor kille. Han var inte helt säker på att han gillade faster längre eftersom det nog var fem veckor sedan vi sågs. Han började dock gilla faster igen när han fick stå i mitt knä och dra/ruffsa/krama/dreggla i mitt hår, det var riktigt roligt.

Sambon har varit hemma och varit "sjuk" i två dagar, eller rättare sagt han jobbar hemifrån samtidigt som han är döende av svininfluensa, men han har varken feber eller tryne så det handlar nog mest om "manlig" förkylning, den ska ju vara värre än den kvinnor får ;)

Nu ska jag fixa the och värma en lussebulle så att det är redo när vi ska se Dallas om en liten stund.

Kram på er

Ps. Vi kollade vädret för nästa veckan på en lektion idag och det ska bli -10 grader och snö några dagar. Håller det i sig till jul tro?

Välkommen Astrid!

                     
Tidigt tidigt i går morse fick Fru Jurist och Fackpampen en liten Astrid. Grattis till föräldrarna och välkommen till världen Astrid!


Ps. Grattis på namnsdagen Farmor!


Bilden lånad från: http://www.nallegram.com/images/hugo_valkommen_300.jpg

Hitta på nåt kul!

                         

Just nu händer det för lite roliga saker (även om det händer en del roligt men det är lite för mycket vardag). Kan ingen komma på något roligt? Vad gör alla människor när de är uttråkade? Själv ska jag strax åka till Maxi för veckans matshoping, oerhört upphetsande!

Denna vecka har det dessutom varit dödsannonser på två personer som  jag vet vilka det är, en gammal klasskompis från låg- och mellanstadiet samt mamman till en annan klasskompis från samma tid som jag dessutom var kollega med i ett och ett halv år. Så det var inga nära, men ändå!

Bilden lånad från: http://content.expressen.se/blog/64/98/60/grovsnus/images/booored.jpg


Lussebullsbak

               
    Det blev både vanliga "katter" och bullar med mandelmassa i


I kväll när jag kom hem från jobbet bakade jag lussebullar. Det känns som att kvällen har varit jättelång tack vare det. Efter vår kvällspromenad tog vi varsin bulle, Blossa vinglögg och säsongens första julmust, mums! När vi mumsat i oss detta somnade jag i soffan framför Dallas och ska nu lägga bullarna i frysen och göra mig redo för natten. Lånade Twilight från en elev idag så vi får se om jag får någon sömn eller ligger och läser hela natten, jag har hört att boken ska vara väldigt beroendeframkallande.

God natt på er alla!

RSS 2.0