Första advent

Kommer ni ihåg när man var liten och gick i skolan? Då fick man lära sig dikter om de olika söndagarna i advent, jag kommer bara ihåg dikten för fjärde advent så den kommer ni få läsa då men de andra tre har jag tyvärr glömt. Någon som kan dem? Mamma brukar alltid kunna såna saker.


Har ni adventsfikat något? Jag ska strax ta mig en (eller två) Lussebullar och lite julmust, I love julmust. Innan maten blir det lite glögg.


Ett år när vi var små firade min kusin och hennes pappa julafton hos oss eftersom moster jobbade och då drack Kusin Vitamin så mycket julmust att hon fick utslag över hela sig, då blev inte moster glad. Undrar hur mycket must man måste dricka för att få allergisk reaktion?


Trevlig första advent till er alla!


Ps. Missa inte den spännande nedräkningen inför jul här på bloggen! Funderar på att ha en gåtkalender med en ny gåta varje dag men jag vet inte om jag kan 24 gåtor så vi får se, kanske "roliga" historier?


Vecka 49

I veckan händer följande:

Måndag: Skolgympa + spinning

Tisdag: Promenad 2*35 min

Onsdag: Styrka +kondition

Torsdag: Kondition

Fredag: Styrka +kondition

Lördag: Hjärngympa i Växjö

Söndag: Vid fint väder promenad på Djurgården och besök på någon av alla julmarknader där.


Veckan ser väldigt tråkig ut hoppas det händer något kul som livar upp den lite.



Veckans bekännelser

Träning

Måndag: Trappmaskin 60min

Tisdag:

Onsdag: Styrka +Cross 30 min

Torsdag: Trappa 60 min

Fredag: Styrka +Cross 45 min

Lördag: Promenad 40 min

Söndag: Jogg +gång 50 min och 45 min promenad


Duktig flicka!


Synder

Måndag:

Tisdag: Dessert buffé (jag behöver inte säga mer)

Onsdag: 3 (?) dumleklubbor, ett gäng jordgubbssnören och lite pringles

Torsdag: 2 dumleklubbor, 5 jordgubbssnören, 4 stora pepparkakor, ca 30 gr doritos

Fredag: Doritos, jordnötter och chilinötter

Lördag: 2 Lussebullar, 2 pepparkakor och popcorn

Söndag: 3 papparkakor före frukost (mindre intelligent), strax lussebullar


Detta såg inte bra ut men jag får nog skylla på kryssningen. Får ju vara glad att jag inte satte i mig hela godispåsarna på en gång.


I morgon är "Utmaningen" slut, rapport om hur det gått kommer i morgon men träningsdelen har jag ju lyckats uppfylla i varje fall.


Oväntat besök

Klocka 14 ringde sambons pappa och sa att han, sambons mamma och sambons faster skulle titta förbi på vägen hem. De hade varit på begravning i Norrtälje och fastern ville se hur vi bor. Jag hade precis påbörjat mitt Lussebullsbak och de kom precis lagom till att andra plåten skulle ut ur ugnen. De stannade i en timme ungefär innan de satte sig i bilen igen för fortsatt färd hemåt. Jag kom helt av mig i mitt advents pysslande och glömde plocka fram ljusstakarna, kom på dem lagom till tacosen. Upptäckte dessutom till min förskräckelse att vår sovrumsgardin såg alldeles grådammig ut när jag satte mig vid datorn och insåg att den inte blivit tvättad på ett bra tag, den åkte direkt in i tvättmaskinen. Mu är gardinen tvättad och stjärnor och stakar framtagna. Glömde dock adventsljusstaken för levande ljus men den får jag leta reda på i morgon. God natt!


Ett tillstånd av intet

När jag vaknade i morse var det bara grått, grått och ännu mer grått utanför fönstret. Det är liksom inget väder alls. Trist!


Gårdagskvällen var trevlig, det blev hamburgertallrik med chevréost.


Ska nu försöka knåpa ihop en lektions- och målbeskrivning och maila in till min lärare. Måste få ihop 2-4 sidor om hur jag lagt upp mitt Sagoprojekt. Men det borde inte vara några större problem egentligen. När sambon är påklädd och redo blir det en promenad, vi måste till Coop och biblioteket på vägen. Eftermiddagen kommer bestå av bullbak och adventspynt.


Bäst att bita i det sura äpplet och skriva den eländiga beskrivningen. Som jag brukar säga till eleverna: Jaså får du betyg i att surfa på Internet? Nej det får varken de eller jag så det är bäst att börja leva som man lär.

Ha en skön och förhoppningsvis plugg- och jobbfri dag!


Advent

Tänk att det är första advent på söndag, tiden går så fort. Fick ett uppvaknande igår på Ica då vi möttes av skumtomtar, must och pepparkakor. Köpte must, pepparkakor och ingredienser till lussebullar men jag glömde saffran. Pepparkakorna var jag tvungen att provsmaka redan i bilen hem, de var goda. Helgen kommer att bestå av adventsstök, måste ner i källaren och lokalisera lådan med julprylar vilket påminner mig om att vi haft som höstprojekt att rensa i källaren, har vi gjort det? Nej!


Sen ska jag baka lussebullar, jag brukar kavla ut degen som vanliga bullar och bre på en blandning av mandelmassa utrörd i grädde, det blir jättegott! Sambon är skeptisk till formen, han vill ha vanlig lussekattsform så i år ska vi prova och se om det går att forma dem så med mandelmasseklägget i. När ljusen och stjärnor är framplockade och bullarna bakade ska jag dricka glögg, must och lyssna på julskivor, synd att snön smultit bort den hade annars förhöjt stämningen en hel del. Vi köpte en flaska med systemets 08 glögg, får se hur den smakar.


Ha en skön helg!


Tabac

I kväll ska vi träffa en av sambons kompisar med sambo. Kompisens tvillingbror skulle också ha kommit men han har blivit sjuk och får stanna hemma i Uppsala. Alla tre pojkarna kommer från "Göran Persson land" men flyttade upp till Uppsala för att plugga en gång i tiden. Vi ska träffas på Tabac som ligger på Lilla Nygatan (tror jag) i Gamla stan. Det är lite som en bar med massa god mat. De har bland annat hamburgare, club sandwich, pasta, kött och tapas. Jag har tidigare ätit deras hamburgare, deras goda pasta med vitlökssås, räkor och avokado samt deras tapas. Funderar på om det ska bli pastan igen, den är sååååå god! Det är dessutom bra priser på maten. Till efterrätt har de bland annat en himmelsk chokladpannacotta med hallon. Den har jag ätit ett par gånger. Känner hur det börjar vattnas i munnen när jag tänker på maten och hör ett dovt kurrande från magen, jag är nog hungrig redan men vi ska inte ses förrän klockan 19, hur ska detta sluta?


Kommunalbidrag

I går kom det månatliga kommunalbidraget in på kontot men efter att alla räkningar betalats är kontot tomt igen. Vem kom på att CSN ska betalas samma månad som man ska köpa julklappar? Det måste vara Sveriges största idiot som kom på det. Av årets tolv månader så lade de en av de fyra betalningarna i slutet av november. Tur att mina skulder inte är så stora, jag tycker synd om alla andra som har större, men lite klappar ska jag kunna skrapa ihop, så pappa du behöver inte oroa dig för att bli utan.


Var är min snö?

Nu har nästan all snö smultit bort, snyft. Det blir så ljust och fint med snö på backen men nu är det bara grått och trist, hoppas att det kommer mer snö snart och att den ligger.


Om "Färjan"

Det kom en fråga om Färjan-Håkan. Jag frågade bara om tjejerna fick ta kort på honom och det fick de, han verkade ha en väl inövad pose för tillfällen som det. Det var mest folk kring hans del av baren även om det var tomt vid de andra bartendrarna, så han lär ha blivit påverkad av serien. Jag tror att han som är kryssningsvärd heter Per och honom tittade vi på en stund innan Tax Freen öppnade, han sjöng bra och var så där värmländskt klämkäck. Vi såg även vakten Anita, eleverna roade sig med att hota varandra med att Anita skulle komma och ta dem, det har de även gjort idag, hon jobbade tydligen i centrumet vid skolan tidigare så hon är lite av en lokalkändis där.


"Färjan"-Live!

Vet inte om det är någon av er som sett Färjan på femman på måndagarna under hösten. Det är inspelat på Cinderella som vi åkte. Vi såg flera av dem som varit med i programmet och eleverna fick ta kort på Bartender Håkan och köpte alkoholfria (hoppas jag) drinkar av honom. Eleverna skötte sig exemplariskt och vi var uppe och dansade till 3.30 i natt/morse. Annars så åt vi gott, shoppade lite i Tax Free och tittade på olika uppträdanden. Vi hade tur som inte åkte mellan måndag -tisdag då det var storm, nu gungade det förvånansvärt lite med tanke på den blåst som varit dagen innan. Hörde av sambon att det var en 20-åring som ramlat över bord från en Silja Line båt i natt, han/hon drunknade eller frös ihjäl. Tur att det inte var på vår båt det hände. Av någon anledning så hade jag jättesvårt att somna så jag låg bara och slumrade från och till och sov max 45 minuter. Med tanke på att jag gick upp klockan 5 igår morse så är jag väldigt väldigt trött nu. Jag får nog faktiskt strunta i Grey´s ikväll om jag ska orka upp klockan fem i morgon bitti. Det är nog läggdags redan vid klockan 20 idag.


Dags att förbereda för bedtime! Kram och god natt!


Yes!

Jag får använda mitt sagoprojekt till min kurs. Pust! Måste "bara" maila in en bra projektbeskrivning och om vilka texter vi använt oss av som läraren ska godkänna. Det finns hopp om livet känns det som!


Kryssning, igen!

I morgon beger jag mig ut till havs igen. Vi ska på kryssning med eleverna, det ska bli kul, men det känns som att jag snart kan köpa klippkort på färjorna. Jag har tidigare i mitt liv åkt på kryssning kanske max tre gånger men sen i maj har jag åkt fyra(!) gånger. Har tidigare haft tur med väder och vind men nu verkar det som att det kanske blir lite värre på den fronten med tanke på dagens väder så är väl havet i full gång, men vi får hålla tummarna för att det inte blir så farligt.


Nu är det dags att packa lite inför morgondagen, kläder är ju alltid ett delikat I-lands problem, what to wear, what to wear? Tänkte dessutom att allt ska få plats i en vanlig lite rygga, men det borde väl gå.


Då blir det alltså inga inlägg imorgon utan först på onsdag men känn ingen sorg för det utan gå ut och lek i snön istället.

Kram så länge!


Idag kände jag mig...

...som Barnen från Frostmofjället när jag pulsade hem i snön. Skillnaden var bara att jag gick ensam och de gick en hel syskonskara, de var fattiga (inte för att jag är direkt rik men ändå) och de hade geten Gullspira (visst var det de som hade den geten?) jag har inget husdjur förutom dammråttor. Hmm, när jag tänker efter är nog enda likheten att vi pulsade i snö och var hungriga (visst var de hungriga?). Varför kan man aldrig få känna sig som värsta popstjärnan? Nej, hungrigt och eländigt ska det kännas. Men det ordnade ju upp sig för dem och det gjorde det ju för mig också.


90210

Sitter just nu och tittar på Nya "Bevvan" och kan efter ca 15 minuters tittande konstatera att originalet är mycket bättre. Vissa gamla karaktärer är kvar som Kelly och Brenda samt Andreas dotter Hannah som nu är tonåring och Kellys och Davids lillasyster Erin som också är tonåring. Jag lär väl titta klart på det här avsnittet men jag är skeptisk till att fortsätta kolla framöver. Men den som lever får se.


Middagen i går

Igår var på Medelhavspärlan här i Sjöstaden. De hade helt okej priser.


Till förrätt tog vi båda toastskagen med löjrom, den var god men de hade kunnat ha lite roligare bröd än vanligt rostbröd med kanterna kvar.


Sen tog jag pasta med oxfilé, champinjoner, vitlök, sambal och grädde till varmrätt och sambon tog Entrecote med klyftpotatis. Min mat var god men aningens stark.


Till efterrätt tog jag kladdkaka med glass och grädde, den var god men de hade värmt kakan och jag gillar kladdkaka kall och seg. Sambon tog två sorters glass (vanilj och pistage) med kolasås men fick chokladsås. Jag tyckte att han skulle ha sagt till så att de kunnat ringla på lite kolasås också men det tyckte inte han så han får skylla sig själv.


Sammanfattat resultat: Bra och gott till ett humant pris! 3,5 Sjöstadsfröknar av 5 möjliga.

Nu ska jag bort till Pressbyrån. Ha det bra så länge!




Vecka 48

I veckan ska jag (förutom jobba):

Måndag: Spinning

Tisdag: Kryssning med Cinderella med elever och kollegor

Onsdag: Kryssning, hoppas orka köra styrka och kondition när jag kommer hem

Torsdag: Kondition

Fredag: Styrka och kondition samt träffa tvillingarna från Uppsala och en av deras sambos

Lördag: Baka lussebullar och adventspynta

Söndag: Kondition


En vecka kvar av Utmaningen och den ska jag köra så att det ryker, kan dock bli vissa problem på tisdag kväll då det kommer vara efterrättsbuffé och efterrätter är min stora svaghet. Efterrätter är för mig som Kryptonit är för Stålmannen.


Veckans bekännelser

Träning

Måndag: Skolgympa (Killerball och fotboll) Spinning

Tisdag: Promenad 35*2

Onsdag:

Torsdag: 60 min Trappmaskin

Fredag: Styrka + 45 min cross samt 35 min promenad

Lördag:

Söndag: Styrka +50 min spinning (är dock inte utfört ännu men jag lovar att det kommer att ske)


Helt ok!

Synder

Måndag:

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: 5 Pringelschips(tänk att jag räknade dem innan de åkte in i munnen)

Fredag: Snacks och lösgodis

Lördag: Lösgodis och kladdkaka med glass och grädde till efterrätt

Söndag: Den som lever får se

Har nästan lyckats undvika dumheter helt på vardagar så jag få vara nöjd.


Jag ser det snöar!

Nu ligger snön här i Sjöstaden, ca 10cm har det blivit. Får se hur länge den ligger. Fick gå ner i källaren och leta reda på vinterskor och den varma jackan innan vi for i väg på dagens utflykt. Vi åkte till Taxinge slotts julmarknad. Där fanns det vanliga julkraffset med tomtar, korv och glögg. Vi köpte ett par svindyra chokladpraliner som vi strax ska gluffsa i oss. Ute vid slottet sprang vi på Fru Jurist, Fackpampen och Herr och Fru Ingenjör som samåkt från Solna.


Det är så härligt när det blir vitt på marken. Igår sprutade de snö i Hammarbybacken, undrar om den kommer att kunna öppna den här säsongen, förra vintern hade den inte öppet en enda dag på grund av att det var för varmt och för lite snö.


I kväll blir det middag på Medelhavspärlan här i Sjöstaden. Vi har aldrig varit där tidigare men det ska bli kul att prova. Annars är jag ju förtjust i Jimmys Marina men den gillar inte Sambon och Göteborg som annars är en trevlig restaurang hade inget som lockade våra smaklökar just nu.


Ha en skön lördagskväll! Kram


Ibland är allt bara så hopplöst

Jag läser ju in behörigheten i Svenska på deltid och vår lärare i kursen har varit dålig på att komma med instruktioner och feedback, hon är sjuk hela tiden känns det som. Vi fick i oktober veta att vi som jobbar med äldre elever skulle kunna ha vår praktik på våra egna skolor om vi ville, vilket man ju självklart vill, och att det vi ska undersöka ska ha med något av det vi läser den här terminen att göra. Jag tyckte då att det skulle vara en bra idé att hålla på med sagor och har påbörjat det projektet med mina elever för att vi inte ska behöva stressa. Men igår kväll kom instruktioner om att vi ska jobba med en av fyra angivna texter, som alla är för barn under 12 år, och utifrån dessa texter göra en lektionsplanering som vi ska genomföra. Hallå!!!!! Mina elever är minst 16 år och vill nog inte läsa böcker för 12-åringar, de kommer att dö då eller åtminstone protestera vilt. Det kändes som att all framförhållning bara rasade samman, nu blir det jättestressigt om jag inte kan skriva om mitt Sagoprojekt. Skrev och frågade läraren om detta och såg att flera andra också gjort andra planeringar som de skulle vilja följa. Hoppas att läraren ger med sig så att jag slipper börja tänka om.


Det har kommit in en protest

Fyrbarnsmamman skrev: "En liten protest! Det är ju jag som har världens bästa jobb!!!! Kram"

Jag och Fyrbarnsmamman är som trogna läsare vet arbetskamrater men är anställda för att göra lite olika saker men så ser det inte ut i verkligheten utan vi lägger oss i lite här och där båda två och gör saker som andra med liknande tjänster skulle få dåndimpen av om de visste. Vi gör det helt enkelt för att det är roligt. Så mitt svar på kommentaren blir:

Hmmm, vi har ju nästan samma jobb (hihi, det skulle "du vet vilka" höra, då skulle de bli arga) och lägger oss ju i varandras arbete en del samt att vi jobbar med samma elever så vi kanske båda kan ha världens bästa jobb, eller? Detta får mig att fundera: Varför har jag i så fall 250 poäng från universitet? Not very clever. Kram

Angående receptet

Borde kanske ange hur många receptet nedan räcker åt. Idag tog vi en liten burk majs och då blev det lagom åt oss två men tar man större burk räcker det till kanske en till så 2-3 personer beroende på hur hungriga man är också, jag är oftast döende av hunger när jag väl får middag.


Får se om det blir en promenad längs vattnet eller om vi satsar på soffan med det samma. Ha det gött!


Fredagens middag

I kväll blir det liksom nästan alla fredagar pasta, vi har kommit fram till att pasta är perfekt på fredagar. Till den färska pastan i kväll blir det en sås med majs, curry, creme fraish, purjo och bacon.


Gör så här:


Koka pastan enligt anvisning på förpackningen

Skär purjon i skivor

Fräs purjo med lite smör och curry

Häll på 1 burk creme fraish och 1 burk majs

Skär baconet i småbitar och stek det knaprigt

Lägg såsen på pastan och strö över bacon


Det söta i majsen i kombination med det salta baconet och curryn är väldigt gott. Det går väldigt fort att tillaga vilket ger extra pluspoäng. I kväll får vi vitlöksbröd och ett glas vin till eftersom det är fredag. Känner ett lätt sug efter glass med chokladsås, får se om det går att få till efterrätt kanske.  Annars finns alltid lösgodiset som sambon plockade ihop på Ica igår.

Ha en skön fredagkväll allihopa! Kram


Tidiga fredagar

Jag har under den här terminen slutat tidigt (kl 12) på fredagar. Jag brukar oftast bli kvar en stund efter att jag slutat men idag kom jag iväg strax efter tolv och har hunnit med massa saker: träna, städa (jag dammar och dammsuger och sambon gör badrummet, en helt okej deal), baka bröd och kolla bloggar. Det jag har kvar att göra är att gå ut med soporna. Framför allt tycker jag att det är skönt att hinna städa innan helgen börjar på allvar.


Adde...

...jag tar åt mig smickret men som Världens bästa lärare har jag lärt mig att förstå när eleverna fjäskar. Så du måste fortfarande göra läxorna både till på tisdag och på torsdag. Och du måste uppföra sig på båten. Ha en trevlig helg så ses vi 8.15 på måndag.


Vart tar veckorna vägen?

Så var det återigen torsdag och veckohandlig står på schemat så fort sambon kommer hem. Jag tog en svängom (60 min) med Trappmaskinen på Nautilus efter jobbet för att bränna lite fett. Det börjar ju närma sig slutet av Utmaningen, bara 1,5 vecka kvar så det gäller att lägga i en högre växel om jag inte ska misslyckas totalt. Det kändes som att jag hade en evighet på mig när vi startade Utmaningen för 5,5 veckor sen men snart har de sju veckorna gått. Shit hur ska detta gå?


Dags att blåsa håret. Kram


Världens bästa jobb!

Vissa dagar känner jag att jag verkligen har världens bästa jobb. Idag är en sån dag. Som vanligt klev en av eleverna på tåget ett par stationer från slutstationen. Vi sitter alltid i närheten av varandra men inte bredvid eller mitt i mot varandra. Vi säger alltid god morgon när han går på (om jag inte sover då förstås) och sen fortsätter vi oftast resan i tysthet. Jag brukar sen promenera till skolan medan eleverna oftast tar bussen. Den här eleven brukar ta bussen men har promenerat med mig i ett par dagar men i morse sa han:

 -I dag tar vi bussen för den står inne.

Vad kan man svara på det förutom ja? Tänk en elev som inte tycker att det är dödspinsamt att åka buss med sin lärare. Han hade lika gärna kunnat gå till bussen utan att säga till mig. Vilken härlig morgon!


Dagen fortsatte lika bra och efter lunch satte jag mig i vårt storrum/fikarum/matsal/rastrum/cafeteria för att rätta lite och vips så hade jag två elever bredvid mig som ville jobba engelska, den ena skulle jobba med det tills han blev klar med boken (bestämde han själv) vilket han också blev. Tänk de jobbar frivilligt och vill sitta vid samma bord som fröken.


Dessa dagar är fantastiska och jag känner verkligen att jag valt rätt yrke.


Äntligen Grey´s

Äntligen är det onsdag och time för Grey´s Anatomy. I love it! Det är så myspysigt! Lillis berättade att hon hört att serien fått sitt namn efter en i de engelskspråkiga länderna känd läkarbok som heter just Grey´s Anatomy och inte bara av att huvudpersonen Meredith heter Grey i efternamn. Vet inte om detta är sant men inte helt omöjligt.


Nu ska jag kolla och se hur de går för de kärlekskranka bönderna., de är ju så söta hela bunten. Mer kärlek åt folket! Kram allihopa!



Hurry Curry

Idag träffade jag Lillis och Fru Jurist efter jobbet. Vi kollade lite skoaffärer eftersom Lillis behövde nya vinterskor innan vi gick och åt. Vi åt på Hurry Curry som ligger bredvid Indiska på Hötorget. Jag åt kyckling med STARK currysås och raita (visst heter det så?). Gott men aningens för stark, blir lite nojig över att bli magsjuk (inte för att stark mat och magsjuka hör ihop men allt är inte alltid så logiskt i mitt huvud).  Ibland när jag äter utländsk mat som ju oftast är väldigt gott kan jag få för mig att jag ska bli magsjuk även om jag aldrig blivit det. Det kanske är för att många blir magsjuka i de länderna, jag brukar dock klara mig rätt bra (ta i trä) och borde inte behöva oja mig över detta men det gör jag.


En sjukdom

Läste i tidningen, både i DN och i Metro, tidigare i veckan att Transexuallitet inte längre ska klassas som en sjukdom. Tänk att det idag är en sjukdom, inte riktigt klokt. Tidigare räknades även homosexualitet som en sjukdom. Hur kan och kunde de räknas som sjukdomar? Gick/går de att "bota"? Nej! Dog/Dör man av det? Nej! Skadar de andra? Nej! Låt alla få vara den de vill och älska vem de vill oavsett kön. Bara alla kan känna att de får vara lyckliga.


Pratade med en 20-årig nybliven mamma om homosexuallitet igår. Hon tyckte att homosexuallitet var äckligt och onormalt. Hon skulle säga upp kontakten med sin son om han blev homosexuell. Hellre det än att acceptera att han var homosexuell även om det skulle göra honom lycklig att vara ihop med en annan man. Jag blir alldeles mörkrädd. Stakars barn (både hon och sonen måste jag få säga). Nu är det ju ganska många år innan den lilla söta pojken i bilbarnstolen börjar fundera över just detta men tänk om han blir homosexuell och hans föräldrar inte ändrat åsikter till dess, det kan ju sluta riktigt olyckligt.


Jag kan acceptera att gamla tanter och farbröder har svårt för olika sexuella läggningar men ungdomar, nej de borde veta bättre. Min farmor har till och med en gammal arbetskamrat som har en "buttler". Kompisen är simultantolk och brukar jobba hos kungen. Han är en av de mest intressanta människor jag träffat. Och för farmor och farfar verkar det inte vara några konstigheter med att de båda männen i 60-årsåldern bor ihop. Mormors gubbe blev dock chockerad över detta när han träffade dem och påstod att han aldrig tidigare träffat "några sådana" men det har han nog visst gjort eftersom han är 92 år. Han tyckte sen att det var lustigt men verkade acceptera det. Kan gamla hundar lära sig sitta borde även unga kunna det.


Tisdag

Idag var första gången på länge som både jag och sambon var hemma vid middagstid. Eftersom det regnat i princip hela dagen och det känts höstruskigt fick det bli en av våra favoriter till middag: Felix Gulaschsoppa och bake-up baguetter. Trevligt att äta middag ihop en vardag! Nu måste jag sluta så att sambon kan få koppla upp sin jobbdator och jobba lite. Hmm, vi kanske borde skaffa trådlöst Internet hit hem så att vi kan internetta samtidigt men vi är väldigt otekniska båda två så det har vi inte vågat oss på. Vi kanske kan lura hit någon och fixa det åt oss så småningom men nu ska jag lägga mig och glo på Betty på femman och sen House på fyran. Jag kanske ska tända lite ljus för att göra det lite mysigare i höstrusket? Kram på er!


Att jag aldrig lär mig

Förra veckan var jag ju rätt duktig med vad jag stoppade i munnen och det kändes. Så fort jag låter bli att "belöna" mig med snask och sunk så fort jag blir lite sugen mår kroppen bättre. Skillnaden känns dessutom fort. Får samma härliga känsla varje gång jag skärper mig men varje gång faller jag dit igen och hittar mig själv med bulle eller godispåse i handen. Vad är det egentligen med socker som gör att man blir så beroende? Att jag inte lär mig att det är skönt att må bra och att kroppen vill må bra. Men någon gång borde jag väl ändå lära mig det, eller? Nu håller vi tummarna för att jag äntligen lärt mig.


Igår

Eftersom någon hade kopplat in Internetsladden fel i datorn efter att ha använt sin jobbdator och vi inte upptäckte det förrän det var dags för mig att sova blev det inget inlägg igår.


Nacka Forum/Forum Nacka

Idag har vi varit i nyinvigda Nacka Forum, tror att det egentligen heter Forum Nacka men det låter så fult. Det var fräscht och ganska stort med alla de vanliga butikerna samt några andra. Det fanns rätt många skoaffärer och restauranger. Vi åt libanesiskmezetallrik till lunch. När vi satt och åt började det dala ner stora snöflingor, synd att det är så varmt på backen att de smälte bort. Nu ska jag iväg och köra lite konditionsträning och ladda inför veckan som kommer. Kram!


Helg ljuva helg

Denna helg har varit helt underbar. Efter flera uppbokade helger har denna helg varit behövlig. Även om det är kul att ha mycket att göra så behöver i varje fall jag helger som jag får bestämma helt fritt över utan att behöva anpassa mig. Den här helgen har varit en sådan helg som jag kunnat göra vad jag vill även om den innehållt en del måsten som att ta av motorn och tvätta. Men har man inga speciella tider att passa så känns dessa måsten inte så jobbiga.


Vecka 47

Denna vecka ska Sjöstadsfröken (förutom jobba):

Måndag: Styrka + skolgympa eller annat

Tisdag: Promenera till och från Södra station

Onsdag: Styrka +kondition

Torsdag: Kondition

Fredag: Styrka +kondition

Lördag: Eventuellt på klassreunion från mellanstadiet men det är visst bara ca 10 anmälde så vi får se hur det blir med det.

Söndag: Kondition samt eventuellt på julmarknad.


Veckans bekännelser

Träning:

Måndag: Skolgjympa (Killerball och basket) Styrketräning +10 min jogg

Tisdag: 30 min promenad

Onsdag: Styrka +35 min cross

Tordag: 60 min trappmaskin

Fredag: Styrka +45 min cross

Lördag: 45 min promenad

Söndag: 1 timmes konditions träning (ska strax iväg men har inte bestämt vad jag ska göra än)


Synder:

Måndag:

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag:

Fredag: snacks, lite fredagsgodis

Lördag: 2 Singoalla, lite chips, lite lördagsgodis

Söndag: Lite godis och rån (ja jag är typ tre år)


Köpte ca 3 hg godis som jag hällde upp i en skål i fredags, det godiset har räckt för två personer under hela helgen. Har även ätit lite Djungelvrål från och till. På det hela taget inte allt för illa, en klar förbättring från veckan innan.



11 timmars sömn

I natt har jag sovit i nästan 11 timmar, det har gjort mig till en ny människa. Härligt! Strax ska vi ut till mor och far och fixa med båten och tvätta bilen. Vi tänkte även ta oss en promenad ute hos dem för att få lite variation. Ha en skön dag som förhoppningsvis blir regnfri!


Ps. Fredagens middag smakade inget vidare, ska riva ur receptet ur pärmen så att vi inte lagar det igen. Det smakade konstigt, spenaten luktade hästbajs men smakade som alger eller nåt, mindre gott. Jag brukar gilla spenat.  Förresten, hur kan man bo med någon i mer än 5 år utan att veta att han inte gillar spenat? Borde ha förstått det eftersom det är mycket han inte gillar, men spenat hade jag helt missat. Och jag som precis har för mig att vi ätit spenat ihop men det har vi kanske inte gjort trots allt. Lustigt!


TGIF

Så var det äntligen fredag. Brukar normalt sett inte känna riktigt så, självklart är det skönt med helg men jag gillar ju att jobba, men den här veckan har jag varit så trött. Det kan ju bero på att det i princip regnat sen i måndags och knappt varit ljust på dagarna. Bara grått, grått och lite mer grått har det varit. Hoppas att solen tittar fram lite i helgen men det lär väl knappast hända.


Åkte direkt och tränade efter jobbet så nu har jag tränat det jag måste den här veckan men det kanske blir ett pass på söndag också. Jag har ju blivit duktig och börjat komma iväg på sånt på söndagarna under hösten, förut hade jag problem med att komma i väg på helgen hade ingen motivation för det. När jag kom hem tog jag en sväng om med först dammvippan och sen dammsugaren så nu är lägenheten dammfri (jaja det finns säkert damm bakom bokhyllor och byråer om någon skulle kolla men nästan dammfritt är det). Skönt att ha sånt tråkigt gjort redan på fredagen då slipper man tänka på det under helgen.


När sambon kommer hem blir det pasta med spenat, tomat, bacon och cashewnötter. Vi har lagat det förut men kommer inte ihåg vad vi tyckte om det, risken finns att vi inte gillade det eftersom vi glömt bort det. Mat vi gillar "lagar vi sönder" tills vi inte vill se den på flera år. Hur som helst blir det ju lite variation till den vanliga repertoaren, kanske gillade vi den ändå, hade den varit riktig äcklig hade jag väl ändå inte satt in receptet i receptpärmen, eller? Sen lär det bli ett eller två avsnitt Dallas om vi inte orkar se film. Vi har pratat om att hyra Madagaskar, men den går på tv i morgon, men redan kl 18 vilket är lite tidigt så vi kanske hyr den ändå (vi har inget att spela in på).


Annars i helgen blir det nog ett besök på Nacka Forum eller Forum Nacka som det kanske heter. Vi skulle dessutom behöva plocka av motorn från båten, sist hade vi ju inte rätt verktyg men det har pappa fixat så nu borde det funka.

Nu ska jag sätta på en bra skiva och njuta av att det är fredag! Ha en trevlig kväll! Kram


Du har väl ändå inte fuskat och ätit djungelvrål...

Ja du Fru Jurist vad kan jag svara på den frågan? Det beror lite på hur du definierar ordet fusk skulle jag nog säga. Om du anser att fuska är att hetsäta ca 450 gram djungelvrål så blir svaret nej, men om du istället anser att äta ett par 20 stycken efter att ha bränt 560 kcal på gymmet (för tredje gången i veckan) är att fuska så blir svaret ja.


Till mitt försvar kan jag säga att jag lyckats undvika flera godispåsar under dagen bland annat en påse med Biltillbehör med granar och en påse Polly. Dessa båda påsar viftades det med under min näsa flertalet gånger under eftermiddagen men jag stod emot eftersom jag är så duktig! Djungelvrål är så att säga en gråzon mellan godis och medicin. Oerhört effektivt när man behöver en snabb "fix". Kan dämpa de värsta attackerna av godisbehov. Ja jag vet att jag är en sugarsucker, men jag hävdar att det är medfött och jag kan därför inte rå för det. Jag är ett offer! Det finns helt enkelt inget att göra. Det är obotligt och därför attackerades jag av två godispåsar till helgen när jag var på ICA. Jag försökte slänga ur dem ur vagnen men de klamrade sig fast för kung och fosterland. De kände av att jag är godisoholoc och utnyttjade det till att få ett hem. Elakt!


Nu ska jag sussa! Kram och god natt!


Torsdag

Torsdagar innebär veckohandlig för vår familj men jag vet faktiskt inte hur det blir med det idag, eftersom Pärlan fick följa med Sambon till jobbet för att leka med de andra bilarna i jobbgaraget och jag inte sett skymten av dem. Ja ja än är kvällen ung. Ska kanske passa på att titta på Du är så tjock som du ser ut (Du är vad du äter) på tv. Alltid kul att njuta av andras elände även om jag ibland funderar på att anmäla mig bara för att se om man skulle komma med. Ha en trevlig Torsdagskväll. Kram!


Svanen svanen

Hemma på min gata i stan bor det en svan som jag döpt till Svanen svanen. Det verkar vara något fel på honom eftersom han inte beter sig som en svan. För någon vecka sen låg han på en av broarna här i Sjöstaden, folk kunde passera på någon meters avstånd utan att han började fräsa så som svanar normalt fräser när någon kommer nära. Han har även legat utanför Jimmys Marina (en restaurang) och tittat på folk utan att bry sig. Men igår började det verkligt konstiga: Jag var på väg från träningen och Svanen svanen låg på gångvägen nära en papperskorg. Bredvid sig hade han en sån där plastburk som man får sallad i, det såg ut som att det låg bulgur utspritt på marken. I området runt omkring låg det bajsfläckar av typen diare´ som var ca 10 cm i diameter. Minst 10-15 stycken sådana fläckar. Han fräste inte heller när folk gick förbi. Idag när jag återigen passerade gick Svanen svanen men han åt ut soptunnan. Lite diarefläckar var det runt omkring honom idag också. Mår han verkligen bra tror ni eller bör jag ringa till någon som får komma och ta hand om honom? Jag är orolig och tycker så synd om honom.


Ytterligare en av alla dessa frågor

Varför är djungelvrål och annan lakrits så gott? Kan någon svara på det?


Tröttmössa

Somnade så fort jag satte mig på pendeln i morse och sov sen hela vägen till jobbet, vaknade nog aldrig riktigt sen. Har varit mer förvirrad än någonsin idag. Skulle skriva ner min adress och började skriva ner adressen till Friskis & Svettis i Uppsala. Varför kom jag på den adressen helt plötsligt? Där har jag ju inte varit på två år. På samma sätt har det sen fortsatt. Skönt att det är kväll och att man snart får gå och sova. Men först Grey´s på tv. Bäst jag sätter mig vid tvn så att jag inte gör fler konstiga saker. Kram på er!


I går biddade...

...det inget inlägg eftersom vi hade Öppet Hus på skolan. Det kom faktiskt ett par föräldrar och frågade om vår verksamhet, kul!


På begäran...

...kommer här en längre redovisning av helgens kryssning ur Sjöstadsfrökens perspektiv.


När vi hittat våra hytter började vi med att fira vårt födelsedagsbarn, Björnbroder 1. Han skulle firas med wiskey som var smörslungad eller nåt. Jag kan ju inget om wiskey men den skulle tydligen vara god, enligt mig var den aningens bättre än vanlig gubbdricka men inte så pass mycket att jag skulle dricka det frivilligt. Sen gick Björnligan och vi till spat och plaskade runt i bubbelpoolerna både ute och inne. Rätt skön känsla att sitta i en varm pool ute på däck i totalt mörker. När vi blivit så pass rena att vi inte behöver bada förrän till jul igen gjorde vi oss vackra inför kvällens bravader. Vi inledde med en trerättersmiddag (för mig 3,5 rätters eftersom jag åt upp halva Fyrbarnsmammans efterrätt) med gott vin. Sen tog vi en tur runt båten för att kolla in läget lite, dansbandet skippade vi direkt. Upptäckte till vår (min och fyrbarnsmammans) glädje att det var fullt ös på diskot så där blev vi kvar resten av kvällen. De andra tog stärkande drinkar innan de gjorde oss och schlagern sällskap på dansgolvet. Björnbroder 3 var uppe med oss och gav järnet tills matochsovklockan ringde och han stupade i säng. Både Bossen, Dalmasen och Björnbroder 1 var uppe på dansgolvet trots att de sagt att de inte dansade. Kul! Vid halv tre snåret blev vi hungriga och letade reda på lite pizzaslicar och chips. Jag åt, hör och häpna, inte upp min slice. Under denna tid hade Dalmasen två meningar han kunde säga "Jag ska börja blogga" och "Stackars "Dansbandskungen" som ville dansa med Fyrbarnsmamman." Sen gick vi och lade oss.


På något sätt hade vi fått för oss att frukosten skulle ätas klockan åtta så halv åtta ringde larmet. Jag hade nog inte sovit mer än max någon timme då eftersom någon i hytten snarkade. Frukosten var god! När man reser med gamlingar måste man tydligen vara beredd på att de inte är nöjda med 3-4 timmars sömn utan måste sova igen efter frukost, boring! Mitt festmotto är "Man mår som man förtjänar och man måste orka som vanligt dagen efter utan att klaga man har bara sig själv att skylla". Efter att ha läst en stund lämnade jag tröttmössorna i hytten och tog en sväng runt båten och satte mig sen och tittade ut på havet och vågorna. Hav är läskiga men ändå fascinerande med sina vågor och sitt otämjbara liv. Måste ju passa på att vinka lite åt mitt paradis också när jag ändå åkte förbi, längtar lite till i slutet av April eller början på Maj då vi kan åka ut dit igen.


Ojdå, nu började jag visst drömma om sommaren och kom ifrån ämnet! Framåt tolv började de andra bli sig själva igen och efter diverse tax free besök blev det en god och välbehövlig hamburgare (inte heller denna åt jag upp helt) till lunch. Sen var äventyret slut för den gången och det var ett gäng slagna hjältar som klev av landgången i Stockholm flera goda skratt och värmande minnen rikare! Tack allihop för ett kul dygn!

(Fyrbarnsmamman: jag hoppas att den duger och att dina odjur snart blir friska så att du kan komma till jobbet. Hur ska jag och boysen klara en tisdagförmiddag utan dig? Det kommer bli katastrof. Nä, jag skämtar vi ska nog klara det ändå.)


Roa er!

Nu får ni roa er på egen hand för nu ska jag titta på tv. Men först ska jag tömma diskmaskinen och fylla den med nytt samt ställa upp finporslinet i skåpet. Ha det bra så länge! Kram

En kasse med bullar?

Idag har jag ju börjat mitt nya sundare liv utan godis och bullar. Jag är taggad till tusen men tror ni inte att en elev kommer med en Ica kasse (!) med bullar i morse? En kasse! Hur ofta vistas man i samma rum som en kasse med bullar? Inte ofta och så har man dessutom börjat sitt nya liv? Det är inte riktigt klokt, han där uppe måste ha något emot mig. Jag var duktig och tog ingen bulle, inte ens en liten smula. Visst var jag duktig? Snälla beröm mig, det finns nämligen bullar kvar på jobbet och det finns risk att jag blir frestad i morgon. Men får jag beröm så är det större chans att jag pallar trycket. HJÄÄÄLP!



Bollsporter

När vi ändå är inne på bollsporter kan jag passa på att berätta om mina olika karriärer som idrottsproffs. Olika former av dans (barndans i nåt år, bugg 1 termin, hiphop 1 år), handboll knappt en termin (snacka om tråkig sport), Basket en gång (tränaren var dum i huvudet annars är det kul), Ridning 5,5 år samt Badminton 1-2 terminer (varför slutade jag?). Vill mig dessutom minnas att jag gick på någon form av gymnastik under någon termin på lågstadiet vilket är fashinerande eftersom jag knappt kan stå på huvudet lutandes mot en vägg. Undrar vad vi fick lära oss egentligen?


Vad jag tycker om lite andra bollsporter?

Fotboll: blää att se och livsfarligt att spela

Ishockey: också blää att se, man har skridskor på fötterna så det är en plåga och varför ska kommunerna sätta belysning och sanda vid ishallarna men inte vid ridhusen mitt ute i skogen? Don´t get me started.

Volleyboll: Kul när spelet kommer igång, om det gör det.

Bandy: kul eftersom man har ett vapen att slå med.


Vad finns det mer för sporter jag kan ha åsikter om?


Vad tjänar ett basketproffs?

Jag funderar nämligen på om det skulle kunna vara ett kul jobb, men bara om man tjänar mer än som lärare, jag menar vi lärare är ju så himla högavlönade. Vi spelade basket idag på skolgympan som jag fick hoppa in på och jag blir som förbytt när korgarna hissas ner och bollen kommer fram, en av få bollsporter jag gillar och är relativt bra på. Jag skäms nästan när jag blir så men då måste jag bara vinna och självklart vann mitt lag. Hmmm, undrar vem man ska kontakta för att bli värvad?


Home Alone 33 1/3

Jaha, så var man ensam hemma igen! Nu är sambon på konferens med alla "Företagets" Nordiska ekonomiavdelningar på Grand Hotell Saltsjöbaden. Jag sitter här hemma med mina djungelvrål och längtar. Jag får trösta mig med Bertan på tv klockan 21, sånt är livet.


Vecka 46...

...ska Sjöstadsfröken (förutom att jobba):

Måndag: Styrka och kondition (kanske spinning)

Tisdag: Öppet hus på jobbet

Onsdag: Styrka och kondition

Torsdag: Kondition

Fredag: Styrka och kondition

Lördag: Nacka forum?

Söndag: Styrka och kondition


Ska verkligen ta tag i snaskandet nu. Från och med nu införs totalförbud på godis och bakverk under veckorna. Ertappar ni Sjöstadsfröken med något av detta får ni skälla på henne. Det är bara tre veckor kvar av Utmaningen (se tidigare inlägg) och Sjöstadsfröken har inte gått ner ett gram men däremot tränat mer än vad som var bestämt.


Veckans bekännelser

Veckans träning:

Måndag: Skolgympa (spökboll och basket), Styrketräning och 10 min trappa.

Tisdag: Promenad 35*2

Onsdag: Styrketräning och 45 min cross

Torsdag: Trappmaskin 60 min

Fredag: Dans ca 2 timmar eller mer på diskot

Lördag: 30 min promenad

Söndag: Jogging 10 min och cross 35 min


Duktig flicka!

Veckans synder:

Måndag: Tårtbit, skumraket

Tisdag: Skumraket

Onsdag: Tårtbit (pytteliten)

Torsdag: Chokladsplashade bilar (goda, prova om du inte redan gjort det)

Fredag: Bulle, Mc Donalds (fast det behövde jag) förutom min efterrätt efter middagen åt jag halva Fyrabarnsmammans

Lördag: Hamburgertallrik (lunch), Popcorn och lite chips

Söndag: Efterrätt, japanmix (eller heter det kina?)


Ojdå, det såg inte bra ut, nästa vecka får jag skärpa mig ordentligt på snaskfronten.


Hur var kryssningen?

Den var hur kul som helst. Dansade i flera timmar till bra musik, kul. Maten var ok och bubbelpoolerna härliga. Var rätt trött i går kväll, men det kan det vara värt. Så nu vet ni det! Kram

Far är rar!

Idag är det alla pappors dag, det ska firas! Jag vet att jag har varit lyckligt lottad och fått en av världens bästa pappor! Han har i 27 år, eller egentligen 32 år då storebror föddes, ställt upp i alla väder. Han har skjutsat till aktiviteter och stall trots att det "blir hästskit på nackstödet". Han har hämtat på alla möjliga platser runt om i Sverige på alla möjliga och omöjliga tider. Sponsrat skidresor, språkresor och studier. Betalat dyra telefonräkningar när dottern ringt från andra sidan jordklotet och velat åka hem. Han ställer upp och hämtar båtar, båtkärror och ta upp båtar ur sjön. Han hjälper till att flytta (fem gånger på 4 år) och hämta möbler på möbelaffärer. Han är en rackare på att fixa fram möbler som skulle varit dyra till billigare pris. Han är bra på att köpa gott godis som han gömmer och plockar fram när familjen är sugen. Lånar ut bilar när det kniper gör han också. Han är bra på lite av det mesta min pappa! Han har nog aldrig skällt heller vad jag kan minnas men han var inte så glad påsken för 10 år sedan då Sjöstadsfröken skulle övningsköra nere i Skåne och inte riktigt såg sig för när hon gjorde en vänstersväng, det hade kunnat sluta illa men det enda pappan sa då var "Kör in till kanten och kliv ur bilen, du kör inte en meter till förren du tagit  lektioner på körskolan". Men skällde? Nej det gjorde han inte men lektionerna på körskolan de betalade han. Ett riktigt praktexemplar till pappa! Jag har och har haft det bra med min snälla papps. I kväll blir han firad hemma hos sin dotter med middag då även Storebror med fru kommer! Passa på att krama era pappor lite extra i dag! Kram till alla pappor (och er andra också)!

Snart bär det av!

Blev kvar på jobbet innan vi åker. Strax ska vi lämna en elev på fritids och ta en sväng i centrum innan vi åker in mot stan. Stannar på Macke Donkan på vägen eftersom vi inte ska äta middag förren kl 21. Hamburgare är ju precis vad man behöver innan man sätter på sig bikinin. Men det kan vara bra att äta nåt eftersom det var potatis och purjolökssoppa till lunch, min laktosfria smakade pulvermos. Trevlig fredag till er alla!

Partaj!

I morgon bär det av på kryssning med kollegorna. Det är vi som är utlokaliserade på byggden (vi och fordon) som ska iväg med Birka Paradise. Det ska bli kul. Vi är åtta stycken som åker, fem från oss och de tre fordons"gubbarna". Vi är alla i väldigt olika åldrar (27-61) så det kommer att bli kul. Direkt när båten går ska vi plaska i poolen, urk för att visa sig i bikini blek och fet. Lite partaj på kvällen lär det bli eftersom åtminstonde Fyrbarnsmamman kan vara en riktig partypingla. Hmm man kanske borde packa? Vad ser man minst smällfet ut i? Bäst att börja rota i garderoben.

Blir det ingen uppdatering här i på bloggen under morgondagen beror det på att jag är på sjön, men jag ska försöka hinna in hit en sväng innan vi åker, annars ses vi på lördag! Ha det bra så länge! Kram

Jag gör slut!

Nu har jag fått nog och gör slut, med mig själv! Jag är så trött på mig eftersom jag inte klarar av att behärska mig. Av någon anledning har jag fått för mig att jag måste köpa godis så fort jag går förbi en godisaffär eller äta bakverk bara för att det finns på jobbet. Klarar jag inte av att bete mig så förtjänar jag inte mig själv. Detta håller ju inte i längden. Tur att jag tränar en del annars hade jag varit bredare än vad jag är lång, och jag är lång, så i så fall hade jag varit smällfet. Dumma mig! Nu vill jag se en skärpning så kanske vi kan börja diskutera en (smal) framtid tillsammas med mig själv så småningom. Förstått?

Scones

I går hjälpte jag en elev med ett matteprov som handlade om ett scones recept. Blev ju förstås sugen på scones då och suget går ju inte över förren man ätit det man är sugen på så jag tänkte faktiskt baka mig en nu som jag kan avnjuta till Grey´s om en halvtimme, mums! Har ju tränat idag eftersom det är onsdag så en scones kan jag få kosta på mig.

Förresten, jag berättade ju i förra veckan att jag experimenterat lite med "Hurt bullarna". Jag tog fullkornsmjöl istället för vanligt och det blev inget bra. Kastar man frallan i huvudet på nägon skulle den personen dö, så hårda blev de. Fast varför kasta frallan i huvudet på någon?

Adios för nu!

In i dimman!

I morse när jag vaknade var det dimmigt men inte så värst kallt. När jag kom ut till Bonnhåla var det kallt, mycket kallt och lika dimmigt som vid slaget vid Lützen 1632. När jag konstaterade det för eleverna tittade de på mig som om jag slagit huvudet i något eller nåt, men är man historiefröken så är man. Är det inte i morgon det är Gustav Adolf dagen? Det måste jag kolla upp. Är det det ska jag passa på att förgylla mina elevers dag med lite svenskhistoria, de kommrer att älska mig efter det,  NOT. De har ju egentligen inte historia men de som är intreserade vill bara höra om världskrigen, men 30 åriga kriget var ju nästan som ett världskrig på sin tid, man visste ju inte hur stor välden var då. Om de får välja på förhör på verb eller lite historia undrar vad de väljer? Undrar hur Gustav Adolf bakelser smakar, någon som vet?

Dåligt schampo

När jag var och klippte mig för ett par veckor sen köpte jag en inpackning och fick med lite provförpackningar schampo av samma märke. Har nu tvättat mig med det här schampot 2 gånger i veckan (använder enbart balsam resten av de gånger jag sköljer håret under veckan, som efter träning) sen dess och har reagerat på att håret blir smutsig mycket fortare än när jag använder Head and schoulders. I går var det tvättdag och jag använde både mitt provschampo och inpackningen, när jag sen fönade håret lämnade jag det lite fuktigt, trodde jag. I morse satte jag upp håret på huvudet och gick in i duschen när jag sen borstade det tyckte jag att det kändes fuktigt vilket var konstigt eftersom det ju inte blivit blött i duschen, såg då att det inte var blött utan flottigt!!! Jag som tvättade det igår, hur gick det till? Då var det för sent att hoppa in i duschen igen så det var bara till att sätta upp allt i en tofs. Men hur kan det ha blivit så? Det måste ju vara fel på schampot eller nåt? Jag tänker då inte använda det schampot igen. Ska ta en dusch i en reklampaus (om jag nu kommer till tvn någon gång) och tvätta håret med mitt vanliga hederliga Head and schoulders, har känt mig skitig hela dagen på grund av detta. Snacka om bad hairday!

Jag hoppas att vi alla får riktigt bra hairdays framöver! Kram på er!

Fula Bettan och doktor Hus

Tisdagar innebär Fula Bettan och Doktor Hus alltså Ugly Betty och Doctor House. Ser på klockan att Betty redan börjat så det är kanske bäst att lägga ner bloggandet för stunden, eller kanske inte...

Spelar död

I min kurs "tvingas" vi denna termin läsa en del böcker bland annat Stefan Castas Spelar död. Det är en ungdomsbok som fick August priset i slutet av -90-talet. Den handlar om vänskap, kärlek, förlåtelse och en underliggande rasism. Den väckte en hel del tankar och funderingar hos mig. Helt klart läsvärd även om man inte själv räknas som ungdom. Blir alltid lika lättad över att jag lämnat skolåren bakom mig när jag läser ungdomsböcker men av någon konstig anledning har jag trots denna lättnad valt att jobba i den miljön och trivs som fisken i vattnet. Undrar varför det blivit så?


Gruppanalys!

I helgen hade vi i uppgift på min Svenskakurs att diskutera en Lennart Hellsing bok via nätet. Min grupp valde att analysera ABC som börjar Agare, bagare, kopparslagare... känner ni igen den? Nu har vi till på måndag på oss att analysera Maria Gripes Glasblåsarns barn, som jag ju lyckades förväxla med Skuggan över stenbänken, virrpanna.Vi ska jämföra den med det typiska i sagogenren och se om hon bevarar eller förnyar genren, svårt. Jag och en annan tjej har påbörjat gruppens diskussion men det ska inte lämnas in förren på måndag, vår lärare ska "titta in" i vårt diskussions rum på torsdag för att kommentera. Så det är vad jag pysslar med nu.


Efterlysning!

Har något sett till Sjöstadsfrökens sambo den senaste veckan? Han är försvunnen och antas ha kommit bort någonstans mellan Sjöstaden och Solna Businesspark. Vid förvinnandet var han klädd i svarta skor, svart jacka och jeans (troligtvis blå). Han färdades troligen i en blå något skitig Pärla med vinterskor lyssnandes på en ljudbok. Har någon sett till honom? Han kan ha blivit kidnappad av sin arbetsgivare. Är detta lagligt? Vänlig återlämna till Sjöstadsfröken i befintligt skick annars kan polisanmälan komma att göras!

En drog

Att blogga har nästan blivit som en drog. Det har blivit ett behov att få skriva lite blaj varje dag även om det inte är många läsare. Pinsamt!

Extra spännande är det när jag precis loggar in och kollar om det är någon som kommenterat och om det är det pirrar det lite extra i magtrakten. Det är som att vinna på lotto och åka bergodalbana (så stavas det säkert inte) samtidigt. Tänk att det kan vara så!

Nu ska jag sluta blogga och förbereda min andra drog (skumraket) med the innan tvkvällen drar igång. Kram!

Gräddbulle?

I dag är det måndag och då vet alla trogna läsare att Sjöstadsfröken sitter bänkad framför dumburken och ser på Bertan som skäller ut politiker i Matakuten. Eftersom jag nu varit så hurtig idag(om man inte räknar trårtbiten jag inte berättat om)  tänkte jag unna mig en kokosboll/munk/gräddbulle/skumraket som råkat hamna i min kyl av någon konstig anledning. Den har faktiskt legat där i 1,5 veckor med en likadan kompis (deras trilling blev uppäten strax efter att de kom hem) utan att bli uppäten, helt otroligt.

Hur som helst: Det är en sån där avlång med vitt fluff inuti med choklad och kokos utanpå. Varför envisas skåningar med att kalla dessa för gräddbullar? De innehållar ju inget spår av grädde. Jag skulle kunna acceptera att man kallade semlor för gräddbulle men dessa godingar? Nej!

Och för hundra år sen när min syssling från Götet var och hälsade på kallade hon dem för munk! Hur gick det till? En munk är ju antingen fylld med sylt, mos eller vaniljkräm eller så är det en sån som poliserna i amerikanska filmer äter med hål i mitten.

Kan någon vis förklara dessa konstigheter?

Skryt

Måste bara få skryta lite om hur hurtig jag varit idag. Först var det skolgympa och då körde vi först spökboll, mitt lag vann förstås alla fem omgångarna och sen spelade vi basket och då vann mitt lag igen trotts att jag fick bli lite färgblind från och till och se fel på mina lagmedlemmar i vita laget och på de i det röda för att alla skulle få bollen. Men det kan man ju kosta på sig när man leder, huvudsaken är ju att alla är med och har roligt, eller hur? Detta gav ca 490 kcal enligt min pulsklocka. Sen åkte jag direkt till Nautilus och körde mitt nya styrkeprogram och avslutade med tio mycket svettiga minuter i trappmaskinen, detta gav 400 kcal. Alltså nästan 900 kcal totalt. Får se om jag kommer ur sängen i morgon.

Man behöver ju sen inte förstöra skrytet med att avslöja att jag åt en jättegod tårtbit innan skolgympan, så det låter jag bli att berätta.

Nu måste jag sluta.

Dags att sluta blogga och stänga av internet så att sambon kan koppla in sin dator och sätta sig och jobba. Ska ner i källaren och leta fram hans vinterjacka och min Peking Anka (min falska Canada Goose som jag köpte för 350 kr vid kinesiska muren i 30 graders värme, jag gillar modellen (kort) och färgen (röd) det var dock aningens varmt att prova vinterjacka i maj). Guiden sa att det oftast är ankfjädrar i jackorna som säljs där så därför kallar vi jackan för Peking Ankan.

Ha en skön kväll! Kram

Kan någon...

...ge mig en extra ledig dag så att jag kan åka till Uppsala och hälsa på Isprinsessan (vad är det för adress till din blogg?) och hennes lilla prinsessa? Snälla! Någon kan göra mycket men inte ge mig en extra ledig dag, konstigt.

En av alla dessa frågor!

Varför är det jämt kö genom Södertälje, från strax innan bron till strax innan Botkyrka? Eller är det bara kö på söndagar vid 17-tiden?

Visste ni förresten att Botkyrka har en rolig slogan? "Botkyrka -långt från lagom". Den gillade jag. 

Vecka 45...

...ska Sjöstadsfröken (förutom jobba som vanligt):
Måndag: Ha skolidrotten tillsammans med Dalmasen. Undrar vad vi ska hitta på? Är lite sugen på att prova mitt nya styrkepass också, får se vad jag orkar.
Tisdag: Promenera
Onsdag: Träna
Torsdag: Träna
Fredag: Kryssning med kollegorna. Hinner jag med tränning innan vi åker?
Lördag: Tillbaka från kryssning
Söndag: Träna. Mor och Far kommer på Farsdagmiddag hos mig, måste komma ihåg att ringa storebror också och fråga om de vill komma.


Veckans bekännelser

Veckans träning:
Måndag: Styrka +45min cross
Tisdag: Promenad 35 min*2
Onsdag: Styrka +45 min cross
Torsdag: 60 min trappmaskin
Fredag: Styrkeinstruktion +ca 25 min cross.
Lördag: 60 min Promenad
Söndag: 40 min promenad

Inte allt för tokigt, hade faktiskt tänkt gå och köra styrka idag om vi kommit hem lite tidigare men det var som vanligt stoppklossar på vägen och Nautilus stänger kl 19 på söndagar.

Veckans synder:
Måndag: Kebabtallrik till lunch men äta bör man...
Tisdag: 2(!) kanelbullar, påse med nappar
Onsdag: 1/2 påse Zoo
Torsdag: Andra halvan av Zoo
Fredag: Chokladboll och Chese crunchers.
Lördag:
Söndag: Blir någon form av hämtmat till middag men vad vet jag inte.

RSS 2.0