Valborg med Dogge

                             

Eftersom jag har ledigt idag hade jag planerat att åka hem till päronen och dra mitt strå till stacken genom att måla båten. Dessa planer spolerades dock efter att Sambon tvingat mig att köra till Maxi igår och han insett att den trötthet jag pratat om sista veckan pga att jag haft svårt att sova satt sig på "bilkörarnerven" och han tyckte att det kändes mer livsfarligt än vanligt att åka med mig. (Att det skulle vara livsfarligt att åka med mig är i och för sig lögn och elakt förtal men ändå.) Hur som helst bestämde han att jag inte alls skulle måla båt utan sova ut, till minst kl 9 annars skulle han ställa in Valborgs kvällens aktiviteter. Det var bara att lyda, till 8.15 lyckades jag faktiskt sova vilket innebär att jag som nästan 9 timmar, nice.

Förmiddagen har ägnats åt att fixa efterrätt och förbereda lite till inför kvällen under akompanjemang av lite allsång från skolbarnen som sjön in våren ute i parken. Sen blev det en tur runt sjön. Har även hunnit plugga lite vilket var bra då jag ligger lite efter med läsningen, men nu är det ytterliggare ett "sjunga in våren" jippo ute i parken med Dogge Doggelito som hemlig gäst så det blev lite för livligt för att kunna koncentrera sig på plugg. Däremot rycker det lite i höfter och ben och man skulle bra gärna vilja ut och digga lite tillsammans med alla barn.

I kväll kommer Fru Jurist och Fackpampen hit med lilla Väskkräkerskan, förlåt jag menar Astrid och Lillis och Ingenjören, det kommer bland annat att bjudas på grillat.

Hoppas att ni alla får en trevlig Valborg!

Kram

Bilden lånad från: http://hd.se/multimedia/archive/00216/dogge1_jpg_216874d.jpg
 

Äggmackor på altan

                       

Nu är en båt i sjön och vi kunde åka ut till Paradiset för första gången i år. Väl där ute fick vi smörgåsar med stekt ägg och snabbkaffe med vatten från termos. Finns det något ljuvligare än att sitta på en altan och äta äggmackor medan man ser ut över vattnet som är kavlugnt och veta att hela ljuva varma sommaren ligger framför oss? Jag tror nästan inte det!

Bilden lånad från: http://www.borbird.se/Galleri/galleriblommor/vitsippa.jpg

Home alone i bilder

Att titta på:
  


Samtidigt ska jag dricka:              
Diamond Hill Shiraz Merlot
...införskaffat i Tyskland för 25 kronor flaskan. Till middag framför filmen blir det:
 



Efter maten blir det ugnsbakade chips:


och...


På fötterna mina sprillans nya och svindyra (fast i rött istället för blått):



Ha en trevlig kväll ni andra också!


Bilderna lånade från:
http://kenzaas.blogg.se/images/2009/new-moon_39167428.jpg
http://www.spritovin.eu/product_info.php?products_id=56
http://www.hydesign.co.uk/pizzapiccante/res/default/spaghettibolognese.jpg
http://www.olw.se/webb.asp?menu=1&smenu=1&umenu=1&page=prod_chips23
http://webshop.gottelisa.se/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/f/i/file_94_31.jpg
http://img.bizrate.com/resize?sq=100&uid=1900831852

Final countdown!

                          

På söndag smäller det äntligen! Det är då dags för shopping efter ca 15 veckors shoppingtorka. Det ska handlas träskor, ballerina, jeans, jeanskjol, och toppar i stora mänger, härligt härligt! Kan resultera i att någon här hemma får hjärtsnurp av alla kassar som kommer bäras hem, men denna någon är inte jag, men jag kommer bära hem mina kassar helt på egenhand.

Nu ska vi till Maxi!

Kram!

Bilden lånad från: http://babyjennifer.files.wordpress.com/2009/05/shopping-art.jpg

Jonas Hassen Khemiri

                                   

Under hela våren har vi haft högläsning av Jonas Hassen Khemiris bok Ett öga rött, som handlar om Halim som är en tankesultan, boken är skriven i dagboksform. Boken är mycket klurigt skriven så att den till största delen är skriven på invandrarsvenska men i de delar då Halim återger en arabisk konversation står det på korrekt svenska. Till viss del har det varit en rätt svår bok för eleverna med mycket slang, men jag har fått mig många goda skratt även om det tar på krafterna att läsa högt på invandrarsvenska. I måndags såg vi filmatiseringen av filmen, som inte var lika bra som boken.

Idag var det så äntligen dags för finalen av detta läsprojekt då författaren kom på besök till skolan. Under en timme underhöll han oss genom att svara på de frågor som eleverna på ”stora” skolan förberett. Han var både rolig men samtidigt sa han många tänkvärda saker som gav oss en hel del att klura på, till exempel så är Zlatan svensk när han gör mål, men om han fäller någon är han blatte. Det visade sig även att han i boken vävt in massa olika kluringar för att se om vi läsare är med, bland annat så finns det ett långt namn på en rapare, om man översätter det namnet lite fritt så blir namnet Jonas Hassen, när han visade det för sin pappa trodde han att pappan skulle bli glad och säga att han var världens bästa författare, men pappan hade sagt åt honom att skaffa flickvän. Tror att jag ska läsa Ett öga rött igen och se om jag hittar fler kluringar, sen ska jag läsa Montecore, en unik tiger som han också har skrivit och som han var mer nöjd med.

Jag kan verkligen tipsa om Ett öga rött om ni vill läsa en lite annorlunda men mycket rolig bok (varning för många fula ord dock)!


Bilden lånad från: http://www.khemiri.se/assets/0000/0626/biography?1227055943


Ryskamaffian?

Idag när jag var på väg från Arbetsförmedlingen i Globen med ett par elever ringer mobilen.

 
-Hej jag heter AA och ringer från Stockholms polisens ledningscentral.
-Aha?!?
-Det har inte hänt något så du behöver inte bli orolig.
-Okej?!?
- Det är så att vi har en patrull utanför din port på blablablagatan 10.
-Jaha?!?
-De skulle behöva komma in i en lägenhet i din port, inte din utan en grannes.
-Det var ju skönt?!?
-Är du hemma?
-Nej det är jag ju inte.
-De kommer nämligen inte in, de har ingen portkod.
-Men den är Blablabla!
-Åh, vad snällt, tack så mycket för hjälpen!
-Det var så lite så!


Men vad har jag gjort? Säga till en vilt främmande kvinna som ringer från ”privatnummer” att man inte är hemma och sen lämna ut portkoden. Vilket råpucko jag måste vara, det kan ju handla om en tjuv, även om den ryske grannen är lite konstig eller rättare sagt hans bekanta. Vi har ju våra teorier om illegala invandrare, tjetjenska tjackhoror och mystiska cigaretter som stinker. Slänger mig på tvärbanan hemåt istället för mot jobbet för att kolla vad jag ställt till med. På väg upp mot porten möter jag två civila Saabar, den ena med uniformerad polis i, går förbi dem och vidare upp till lägenheten, inget tecken på att något hänt. På väg till tväris tar jag mig ett snack med en av poliserna för att kolla att det verkligen var polisen som ringde. Det var det men mer avslöjar han inte, suck jag är ju nyfiken och vill veta mer. När jag väntar på tväris ser jag en vanlig polisbil åka förbi, har den något med de andra poliserna att göra? Ska lusläsa tidningen i morgon för att se om det står något. Härligt med lite drama i vardagen!


Lärdom: Inte ge ut portkod till viltfrämmande människor när jag själv inte är hemma även om de säger att de är poliser, det kan sluta illa!

 

 


35+8

                            
                                     Nedräkning pågår!

Varje gång jag har mina Etik och livsfrågor elever börjar vi lektionen med att klargöra hur många dagar de har kvar i skolan till studenten som är 4 juni. I dag konstaterade de att de har 35 dagar kvar och kryssade för att dagar som gått sedan senaste lektionen på två olika nedräkningsaffischer som de gjort. En visar antal dagar och en antal fredagar. Denna nedräkning har pågått sen sportlovet, tror jag. Jag kan därmed konstatera att om de har 35 skoldagar kvar har jag ytterligare åtta innan jag har sommarlov, det vill säga 43 dagar. Eftersom det om några dagar redan är mitten av april lär de sista dagarna gå lika fort som terminen gjort hittills, det vill säga tiden kommer att flyga fram. Och än har vi ingen färdig planering för semestern. Undrar om det finns några resor kvar att boka?

Nu ska jag äta och sen traska iväg och träna, hade tänkt börja cykla men någon rolig person har fixat så att den har någon form av punka som måste fixas.

Ha det så bra!

Bilden lånad från: http://paljettenq.files.wordpress.com/2007/11/almanacka-17-natter-2007web.jpg


Mamma och jag

                             


Idag var jag upp på mammas kontor innan vi gick och åt lunch på StrixNär jag kommer till receptionen och säger vem jag ska till säger receptionisten "Det förstod jag så fort jag såg dig." När jag sen skulle hälsa på mammas kollegor var det ungefär samma reaktion "Det syns att det är din dotter" "Oj vad ni är lika". Detta har jag i och för sig fått höra de senaste 15-19 åren och mamma blir lika glad varje gång. För en 10-15 år sedan hittade jag ett svartvitt foto i en låda där hemma och blev fundersam över när det kortet hade tagits på mig och frågar mamma. Hon svarar då att det inte alls är jag på kortet utan hon, läskigt, en liten skillnad kan man dock se på våra framtänder eftersom mamma har en liten glugg och det har inte jag. När hon berättar om oss "barn" på jobbet brukar hon berätta om när vi var små vilket måste få kollegorna att tro att hennes barn är små och inte 29 och 34 och den ena dessutom har en son, någonstans innerst inne tror nämligen mamma att hon är ungefär 27 år. Är det jag som ser ut som om jag är 30 år äldre än vad jag är eller är det mamma som verkligen ser ung ut? Det måste vara det senare hoppas jag! Och man blir ju aldrig äldre än man gör sig!

Tack för lunchen mamma!

Kram till alla "unga" mammor där ute och er andra också!


Bilden lånad från: http://www.metrobloggen.se/UserFiles/18.25227/Image/lskade_mamma.jpg

Fixande och trixande

                    

Denna vackra första tisdag i april har varit en effektivitetensdag. Efter uppstigning och frukost klockan sju rensades och dammsögs garderoben, nästan en Ica kasse med saker skrapades ihop och ska slängas. De tre tjockaste och varmaste paren vinterskor bars ner i källaren (först glömde jag ta med dem när jag gick ner för att ställa undan dem), sneakers och ”loffers” hittades i garderobsröran. Sen blev det promenad i det vackra vädret till ett café på Birger Jarlsgatan som låg längre bort än jag hade fått för mig så det blev snabba steg för att hinna i tid till lunchen med Lillis, Fru Jurist och lilla Astrid. Efter lunch tog jag, Fru Jurist och Astrid en effektiv sväng på stan och hann med alla våra ärenden. Inne i en av butikerna blev Astrid kikad på av ingen mindre än Tommy Körberg. Det är inte alla bebbar som blivit inspekterade av en så celeber kändis. När vi ett par minuter senare sprang förbi Mikael Nykvist visade han dock inget större intresse för lilla pluttan i vagnen. Väl hemma igen rensade jag byrån och lyckades få ihop till ytterligare en kasse att slänga, duktiga jag! Har hunnit med en stund i soffan med Amelia också. I morgon ska mamma bjuda på lunch på Strix i Solna och på torsdag ska jag träffa Storebror och Gurra som nu bor ute i gettot, förlåt jag menar förorten.

 Tjoflöjt så länge!

Bilden lånad från: http://www.expressen.se/polopoly_fs/1.789263!slot100slotWide75ArticleFull/3447786819.jpg


Glad påsk!

                            
                                       Glad påsk till er alla!

Nu åker jag en sväng till Blåkulla, några av er träffar jag säkert där.

Kram så länge!


Bilden lånad från: http://lyckligmamma.files.wordpress.com/2009/04/main1691.jpg

Lov, igen!

Nu är det dags för årets andra lov, påsklovet. Tio dagars härlig ledighet med ett förhoppningsvis vackert väder. Det där med ledighet är ju i och för sig ett ord som kan diskuteras: på måndag har jag ju den där sabla uppgiften som ska mailas in, men den är jag nästan klar med, sen var det någon idiot som gav mina elever i historia en inlämningsuppgft om förintelsen och ett prov idag som måste rättas, undrar vem som var så dum? Jag menar två stora saker på en och samma dag innan ett lov?! Eftersom samma elever är klara med senaste momentet måste de ju få en ny planering för veckorna efter påsk och denna planering måste ju göras av någon, jag antar att denna någon är jag. Sist men inte minst är det time för Växjö på fredag och lördag i nästa vecka så där rök två av de tio dagarna helt huxflux. Men men jag ska inte klaga, jag kan ju ta sovmorgnar om jag vill och det är ju faktiskt jag själv som planerat så sabla illa för en gångs skull.

Kram!


RSS 2.0