Oväntat besök

                       



Mitt i natten, natten till midsommarafton är det plötsligt ett konstigt ljud runt stugan. Vad är det för ljud? Plötsligt lyses hela stugan upp av strålkastare som tränger sig in genom persiennen. Vad är det som händer? Är det någon som racar med bil? Hur kan man race med bil på en bilfri ö? Racar de med båt? Mitt i natten? Är det grannen som klipper gräsmattan? Med strålkastare mitt i natten?

-Vad fan, det är en helikopter, säger Sambon som kikar ut bakom persiennerna.
-Vad då helikopter? frågar jag.
-Den landar på tomten!
-Vad då för helikopter?
-En brandhelikopter.
Vad är en brandhelikopter skulle man ju kunna fråga sig
-Vad är det som har hänt! Det är ju en ambulanshelikopter! Vad är det som har hänt! ropar jag.
-Hur ska jag veta det, jag har ju också sovit, svarar Sambon.
-Det måste vara pappa eller Gustav! (varför jag trodde att det var pappa eller Gustav vet jag inte) Jag måste ut!
-Det vet vi inte än, ta det lugnt nu!
-Det kommer en man ner för backen, det är pappa! Skit då har det hänt Gustav nåt.


Det är inte alls pappa som kommer ner för backen, men han kommer ner strax efter att vi kommit ut på tomten. Efter lite förvirrning då jag och Sambon missuppfattar helikopterpersonalen och tror att de vill ut till en liten ö utanför vår och vill att vi ska köra dem dit med båten visar det sig att det är en gammal tant på ön som fått allergiskreaktion på sin medicin och att personalen i helikoptern tyckte att det var för lång att gå om de landade på ängen och de valde då att landa 3 meter från vår stuga. Helt otroligt att de kan gå ner på så små ytor egentligen, men det gav mig rejäl hjärtklappning under några minuter. För det mest logiska var ju att tro att det var någon uppe i stora huset som mådde dåligt eftersom helikoptern landade på just vår tomt. Detta hoppas jag verkligen att vi slipper vara med om igen!

Nu måste jag fixa mig i ordning för vi ska välja husinredning på förmiddagen och sen tar jag bussen upp till Gräsö.


 Bilden lånad från: http://www.ambulanshelikopter.info/wp-content/uploads/DSC_0264.JPG

 


Trevlig midsommar!

               


Håll tummarna för att det går bra för mamma, pappa, Sambon och mig att passa Gustav i helgen. Vi får se om det blir några små grodor runt stången eller om det är för läskigt!

Kram



Bilden lånad från: http://mormorsblogg.files.wordpress.com/2008/06/midsommar.gif

Motvind av i-landskaraktär

                    

                                                     Motvind som blivit medvind!


De senaste veckorna har vi haft rejäl motvind känns det som. Egentligen känns det lite fjantigt att klaga för de är av typisk i-landskaraktär. Men saker och ting har helt enkelt inte gått som vi velat:

1. För snart 3 veckor sedan slutar helt plötsligt motorn på båten att funka när vi kommit halvvägs till landet, det var bara att ringa pappa som fick komma och bogsera oss i land. Vad kan det vara? Är säkert bara nåt litet som är fel med växeln. Trodde vi ja! Hela skiten har skurit sig och det kommer typ kosta mer att laga än att köpa en sprillans ny av samma storlek och märke. Detta påverkar ju en stor del av vår sommar eftersom vi hada tänkt vara på landet, dessutom ingick inte ny båtmotor i de närmsta årens budget, vi har ju för sjutton gubbar precis betalat massa pengar i handpening på huset.

2. Lagom till semestern börjar lampan som visar att bilen måste in på servis lysa. Finns det någon tid på verkstad närmsta veckan? Nej, inte en tid i sikte, men nu har vi fått en tid hos Göran Persson en tidig morgon vilket innebär att vi kommer hem från Sicilien natten till söndagen, på söndagen måste vi tvätta och packa om för två veckor och åka till Göran Persson för att lämna in bilen tidigt på måndagmorgonen och sen direkt efter servisen köra ner till farmor och Kurt Wallander. Varför kunde vi inte bara ha fått en tid här hemma under nästa vecka? Varför kan allt inte bara flyta. Men att vi överhuvudtaget i slutändan fick en tid även om den är under semestern känns skönt, då riskerar vi inte att något händer med bilen också. Skulle något hända med bilen också så skulle vi båda hamna på psyket.

3. När jag skulle köpa solkräm igår fanns inte den sort jag skulle köpa. Varför köper du inte en annan sort? Jo för att min hud inte är så förtjust i kombinationen solkräm, värme, strand och saltvatten och den blir knottrig och kliig. Detta gör att jag i princip bara vågar använda Niveas solkräm eftersom den funkar utan att jag blir allt för knottrig och kliig. Förr fanns den dessutom som mousse vilket var helt fenomenalt eftersom den var mindre kladdig än vanlig kräm, men som med allt som är bra så har de ju tagit bort den. Nu ville vi i stället ha den i sprayflaska med hög solskyddsfaktor, fanns det på Maxi igår? Nej, den var slut. Ringde och kollade med Kvantum i förmiddags och där fanns den så jag slängde mig på cykeln och köpte en flaska. Den här vinden blåser mer medvind nu.

4. När jag kört in i garaget efter att ha varit och handlat igår glömde jag att ta med passerkortet till garaget och upptäckte det först när jag packat upp allt. Det var bara att gå ner och ställa sig utanför garageportarna och hoppas på att någon skulle komma och köra in eller ut sin bil. Efter 15 minuter kom äntligen en man och körde ut sin bil så att jag kunde smita in och hämta vårt kort. Denna vind har lagt sig helt nu.

5. Vårt lås har börjar tjorva och det är svårt att låsa dörren med nyckel. En fastighetskille var här och kollade i morse och en ny låscylinder måste beställas, hoppas att den kommer innan vi bryter av våra nycklar.

Trotts att mycket gått fel sista tiden ska man kanske inte klaga, vi är ju friska och krya båda två, har fasta jobb, någonstans att bo, peppar peppar ta i trä!


Bilden lånad från: http://cecilians.blogg.se/images/nivea_sun_1181742056.jpg

Kakeljakt!

                                                         Gillar, gillar inte, gillar, gillar inte...

Att flytta till en nyproduktion trodde jag innebar att man "bara" tar sitt pick och pack och flyttar in i ett sprillans nytt hus i vilket man inte behöver göra ett smack eftersom allt redan är nytt och fräscht. Men innan man "bara" flyttar in måste man tydligen välja en massa inredningsdetaljer som kakel, klinkel, tapeter, köksluckor, lister, trappräcken mm. Detta är i och för sig kul men ack så svårt.

Hur ska man tänka?
Klassiskt utan något som sticker i ögonen eller lite modernare och mer ögonstickande och personligt? Att det blir fräscht oavsett vilket är ju självklart eftersom det är nytt. Vad vi INTE vill ha vet vi och på den punkten är vi rörande överrens i varje fall, men sen är det ju alla färger och former som man skulle kunna tänka sig, vissa färger och former vill bara en av oss ha, vad kan detta kompenseras med? Tröttnar man om man smackar upp en limegrön mosaikvägg eller är det en frisk fläkt? Vad tycker vi om den nya trendiga glasmosaiken? Den är snygg, men hur mycket och vilken färg? Kan man ha samma klinkel i hallen som i badrummet som ligger bredvid och ska man då ta samma i tvättstugan också? Men vilken färg ska vi då ha på golvet i badrummet uppe? En sak är säker: väggarna i båda badrummen ska till största delen vara vita. Så, då var en sak bestämd, bara resten kvar! 

Fondtapeten i vardagsrummet är bestämd sedan länge, men den tänker jag inte avslöja. Jaha då var det bara fyra rum kvar att välja färg till. Tack husproducenten att ni valt Stockholmsvitt på väggarna i alla andra utrymmen och mörkbrun fasad så att vi slipper tänka! Alla beslut ska fattas inom ett visst datum för att huset ska kunna levereras i tid och mitt i allt detta är det ju semester och då har vi ju fullt upp med att semestra och då hinner vi inte bestämma kakel, klinkel, skåpluckor och tapet. Snacka om I-lands problem!

Oavsett vilket kakel, klinkel och vilken tapet vi väljer blir det med största sannolikhet ett väldigt fint litet hus!


Bilden lånad från: http://www.svenskakakel.se/bad.html


Sommarlov...

                      

...vi väntat på, visst är elever och skolan bra men sommarlov vill jag ha! Idag har jag jobbat läsårets sista dag, nu väntar ett 7 veckors sommarlov. Det ska bli skönt att vara ledig, terminen går i 180 medtanke på att jag både jobbar och pluggar och dessutom har lång resväg. Lite dåligt samvete över att jag är ledig så länge har jag eftersom jag vet att andra jobbar och står i. Eftersom det är lov imorgon får jag vara uppe hur länge jag vill i kväll, men med tanke på att jag gick upp 5.00 i morse är det dags att skutta i säng alldeles strax, så rolig är jag. Hoppas nu bara att det blir lite fint väder framöver så att man kan njuta av att vara ledig.

Kram!

Bilden lånad från: http://angeln.se/bilder/cykeltur04.jpg

Välsignad av Gud

                             
                                           Finns Gud uppe bland molnen?


Igår var det dop i St Erikskyrka i Sollentuna för två "små" kusiner, Gustav och Elsa. Som fadder blir man tydligen välsignad av Gud och eftersom jag nu är Gustavs fadder blev jag välsignad av Gud. Vad det innebär rent praktiskt vet jag faktiskt inte. Blir jag förlåten mina synder snabbare nu i och med att jag är välsignad eller innebär det att syndandet är slut för min del eftersom Gud kommer att sätta stopp för dessa i framtiden? Borde ha frågat prästen det. Hade inte en aning om att fadderskap ledde till välsignelse, trodde det bara innebar att jag har störst rätt till att få sitta barnvakt;). Sen kanske jag kan ta med mig Gurra till kyrkan någon gång också för förr tror jag att fadderskap hade med kyrliguppfostran blablabla att göra. Gustav och jag fick en pekbibel av mamma/farmor i går så jag får kanske kolla lite i vanliga bibeln och berätta historierna som hör till bilderna i pekboken för honom så småningom. För Bibeln är ju trots allt full av fantastiska berättelser (om man sen väljer att tro på dem är ju upp till var och en). Men det är viktigt att han även får höra berättelser från andra religioner också, många av berättelserna är ju rätt lika varandra. Välsignad eller inte så är det en stor ära att ha fått uppdraget som Gustavs gudmor och jag ska göra mitt yttersta för att han alltid ska känna sig välkommen hem till Gudmor!


Bilden lånad från: http://static.blogstorage.hi-pi.com/photos/svenskmuslimkonvertit.bloggspace.se/images/gd/1200478587/Aven-om-Gud-star-skrivet-pa-Himmelen-Valjer-dem-att-forneka-AllahBetyderGud-arabiska.jpg


Massa skoj!

                         

Nu är det bara sex tidiga morgnar kvar innan det är ledigt i sju veckor. På fredag är det avslutning och sen är det tre planeringsdagar innan vi får ledigt. Har ju i och för sig en uppgift i svenskan kvar som ska in på söndag, men den har jag tänkt försöka bli nästintill klar med i kväll. På lördag är det dop för Gustav och hans kusin (på andra sidan) Elsa. Då blir jag gudmor, hurra!

Bäst att sätta igång med lite uppgiftsskrivande så att det blir färdigt och det bara är roliga saker framöver.

Kram!

Bilden lånad från: http://web.telia.com/~u24311483/Buskar/Syren.jpg

Sjung om studentens lyckliga dar...

                                


På fredag är det studentavslutning på jobbet och om ytterligare en vecka är det sommaravslutning för resten. Detta innebär att det är mycket tjohej just nu. I går gick årets viktigaste match av stapeln, den i fotboll mellan elever och lärare. Förra året fick vi snöppligt nog se oss besegrade men detta år vattnades det i munnarna på oss när vi tänkte revansch, och revansch fick vi. Vi vann! I morgon är det rektorstal och studentlunch. På fredag smäller det och det kommer skrålas i korridorer, klassrum och på lastbilsflak. Lite avundsjuk känner man sig ju faktiskt...

Kram

Bilden lånad från: http://1.bp.blogspot.com/_K3n7CXRf3rY/SeSd2pSk5JI/AAAAAAAAATQ/yL64q-DgbIQ/s320/Studentm%C3%B6ssa1,+komprimerad+f%C3%B6r+hemsidan.JPG

RSS 2.0