Vit och braskande jul?




Idag har Anders namnsdag (grattis pappa!) och enligt gamla skrönor så innebär ju en slaskande Anders en braskande jul och tvärtom. Idag har temperaturen legat på 5 grader men det blev kallare på grund av vindarna men det innebär väl inte att det braskade, eller? Jag hoppas att dagens väder kan räknas till slask även om jag inte såg skymten av någon ynka vattenpöl eller blötsnö. Jag håller tummen för en vit och braskande jul, blir ju liksom mer stämning då.

Strax är det Grey´s anatomy, ska nog koka mig en kopp the till dess. Lilleman ligger i sin säng och sover sen en liten stund tillbaka, hörde hur han gruffade där inne innan han somnade, han hoppades nog på att få komma upp igen men så länge man inte skriker och gråter får man snällt ligga i sin säng. Senaste tre nätterna har han sovit hur bra som helst. I morse vaknade han kl 6.40 efter 10 timmars sömn, efter blöjbyte och mat somnade han om och sov i 1,5 timme till. Håller tummen för fler sånna nätter. Sambon är hos sin käresta (han är på jobbet alltså), han håller på och räknar på hur mycket glass vi kommer äta nästa år och vad glassen ska kosta. Ja han räknar inte bara på glass utan på tvål, tandkräm, sås soppa och en massa annat också. Sånt måste man räkna på varje år eftersom råvarupriserna ändras.

Nu ska jag ner och förbereda mitt tv-tittande.

Kram

Vinter på G?


Lite ljus i mörkret

Igårkväll var regnet som kom snöblandat och termometern visade på 0 grader. Kanske är vintern på väg? Är det soligt och kallt är det härligt men när det är regnigt, grått och varmt är det inget vidare så därför vill jag hellre ha lite snö och minusgrader. Snön lyser upp. Men nu sa byggbolagsgubbarna som var här på en av alla dessa besiktningar och efterkoller att lyktstolparna till gatubelysningen kommit och att de förhoppningsvis kommer upp innan november är slut. Håller tummarna för det. Det behövs lite ljus på gatan.

Såg att några grannar satt en ljusslinga i trädet de fått av byggbolaget, ser lite lustigt ut eftersom trädet bara är en pinne än så länge men det lyser helt klart upp i den grå vardagen.

På tal om grannar så ska de som bor närmast oss flytta, så vill ni köpa ett nyproducerat hus utan att behöva vänta så är grannens till salu (såg inte ut som att de har tavlor och sånt på väggarna så väggarna är nog fortfarande oförstörda). Blir spännande att se om det är lättsålt och vad det går för med tanke på att det byggs massa likandana hus i området, dess aär det ju dock lååååång väntan på.

Nu ska jag steka lite falukorv och koka makaroner innan vi promenerar bort till öppna förskolan.

Kram!

Förra året...


...så här års var det snö och minusgrader. Kommer ihåg att vi var på Skansens julmarknad på lördagen innan första advent (alltså som i morgon) och då var det jättekallt. Hade långkallingar, dunjacka, mössa och vinterskor men bara tunna skinnhandskar så jag frös om händerna. Den 1 december var det -18 grader ute. Idag när jag var ute på promenad med Lilleman och Grannen och hennes Hampus hade jag jackan öppen och fick ta av skinnhandskarna för att jag blev så varm. Undrar om det blir någon riktig vinter i år? Kommer säkert ångra att jag frågade när snön ligger i drivor och jag inte kan ta mig ut med vagnen.

Nä, jag skulle ju "mysarunt" lite innan jag går till sängs.

Kram igen!

Ps. Bilden är tagen vid Danvikstull förra eller förrförra vintern. Det sägs tydligen att kalla vintrar kommer tre åt gången och om det stämmer borde denna vinter bli kall.

Fredagsmys!





Sista fredagen i november och här sitter jag i min ensamhet med en stor burk gelégodis från Aroma och en liten skål med Non stop (våra två favoriter här hemma just nu), ett glas cola zero och Skavlan på tv. Nyss såg jag På spåret och tävlade mot mig själv, Uppsala klarade jag på 10 poäng, till det fick jag hemmalagad pizza. Sambon är fortfarande på jobbet, där spelar det ingen roll vad det är för veckodag eller vilken tid det är på dygnet. Lilleman ligger i sin säng, han vaknade nyss för att äta lite. Han är nog inne i en fas just nu som innebär att han har svårt att komma till ro och somna på kvällen men nu sover han igen den lille gosgossen.

Nu ska jag fortsätta "mysarunt" med mitt gelégodis!

Kram

Hot fashion i förorten

Idag kom jag på att hetaste modet för mammor här ute i förorten är leggings, även kallat tajts och känns som långkallingar. Har tidigare inte varit något stort fan av leggings i bomull utan har tidigare bara haft i nylon. Var först förra året jag började använda dessa långkallingar offentligt och då ytterst sällan. I somras började jag använda dem lite oftare och då i caprimodell. Har nu haft leggings i bomull och kjol ett par gånger och i dag när vi var på Babyfik hade minst hälften av alla mammor långkallingar med kjol eller klänning. Vissa har väldigt lite klänning och kjol på sig om jag säger så utan bara en längre t-shirt som knappt täcker baken. Inte fullt så hot måste jag nog säga. Men man får vara glad att det är leggings i bomull och inte i nylon som de har till t-shirten. Nylonleggings/strumpbyxor och t-shirt verkar annars vara ett hot mode för lite yngre tjejer, inte heller det så hot i min mening. Hur kan deras föräldrar släppa ut dem utan byxor/kjol? Vet inte om det är så jädra snyggt med bomullslegging och kjol/klänning heller för den delen men skönt det är det!

Nä nu måste jag joina min son i sovrummet, han skulle förövrigt inte alls somna ikväll utan somnade först vid halv tio ätandes i soffan. I morgon ska vi på vår första föräldra(mamma)träff på bvc och då måste vi ju vara utvilade så jag hoppas att han sover hela natten utan avbrott (önska går ju).

God natt!

ps. har tyvärr ingen bild på det läckra förortsmodet att visa men jag skulle tro att det går att se i en förort nära dig!

9.3an är en 9.5a

Såg just att jag skrivit att vi åkte en Saab 9.3a till Skansen, men det gjorde vi inte, vi åkte Saab 9.5. Så nu vet ni det. Kram


Förortsmamman


Vimpelspel som jag sydde till Lillemansrum innan han föddes

Efter ett tags funderande och efter förslag har Sjöstadsfröken nu blivit Förortsmamma.
I dag ska Förortsmamman och Lilleman ta sig en promenix till biblioteket för att lämna igen 10 kg kurslitteratur och låna tre nya och betydligt lättare böcker till nästa delkurs som börjar på lördag. Efter att ha jobbat heltid, pluggat deltid och pendlat 3 timmar per dag i 3 år räcker det inte med att "bara" vara föräldraledig utan när Lilleman sover passar jag på att förkovra mig i det svenska språket. Klarar jag hela kursen har jag till nästa sommar behörighet att undervisa i svenska även på gymnasiet.

Just nu går en maskin med Lillemans mörka kläder, det är dagens andra maskin (och kloclan är bara 9.30), den första innehöll ljusa vuxenkläder. Shit vad jag är effektiv! Den lille mannen ligger i sin säng och sover/filosoferar.

Kram på er!

En dag på Skansen








Kossorna (Highland catle?) bor inte på Skansen utan
5 minuter hemifrån oss.


Idag har jag och Lilleman varit på Skansen tillsammans med Krulltotten, Mathilda och Oscar. Tänk att det går in 3 barn, varav 2 i bilbarnstol och en i babyskydd, två vuxna, en syskonvagn samt en vagn med liggdel i en Saab 9.3, fascinerande tycker jag. På Skansen såg vi får, getter, kossor, lo, varg, järv, sälar och renar. Vi åt lunch samt fikande varm choklad med vispgrädde och kanelbulle (hälsokost när den är som bäst). Lilleman sov nästan hela tiden, vaknade bara för att få sig en slurk mat vid två tillfällen och ett blöjbyte. Det var en trevlig dag trots att solen lös med sin frånvaro. Sista biten i bilen hem tröttnade Lilleman men så fort vi kommit hem och han fått ny blöja somnade han igen och har nu sovit i en timme. Men nu låter det som att han börjar vakna till liv igen i sitt babygym bakom min rygg. Nu ska jag ta och gosa lite med min lilla tröttmössa!

Kram

Muffinsbak



Idag när hemtentan var nästintill färdigskriven tog Lilleman och jag en promenad till affären och köpte lite grejer för att kunna baka muffins (eller cupcakes som det heter om man är trendig). Det blev muffins med Dumle, som blev godare än vad de ser ut på bilden. Receptet kommer från en av Leila Lindholms kokböcker (vet inte vad den heter men kanske A piece of cake?), som jag inte har men skulle vilja ha, jag fick receptet av Fru Jurist. Det finns massa goda recept på kakor och andra onyttigheter i den. Nu ska jag nog ta och maila in tentan och ta mig en muffins innan jag smyger upp och gör mig redo för "nattpasset".

Kram

RSS 2.0