Hem ljuva hem

          

Här är en bild på mitt kära hem, vår lägenhet ligger på översta våningen bakom träd nummer 3 och fyra (räknat från vänster). Urs vad marken ser brun och tråkig ut så här års, får ta en bild till när det börjar grönska.

Kvällens frukost!

Promenerade från Södra station idag och innan jag var hemma kurrade magen för fullt. Eftersom jag inte orkade laga någon mat fick det bli en kvällsfrukost det vill säga en yoghurt, en knäckemacka med leverpastej, en knäckemacka med prickigkorv samt ett glas Proviva för magen. En bra frukost helt enkelt men nu åts den tio i sju på kvällen, gott var det.  



Bilden är lånad från:http://www.arla.se/upload/Frukost/frukost.jpg


Vårtecken!

                      

Dessa knoppar växer i backen utanför huset och jag tänkta göra ett litet experiment med dem. Jag ska ta kort på dem varje vecka fram till dess att de slagit ut så får vi se hur lång tid det tar. Gäller bara att jag kommer ihåg att fota nästa vecka. Vet inte om de är krokus, påskliljor eller tulpaner så det får bli en överraskning.


Dagens tips!

Hittade ett nytt bröd när jag var på affären i torsdags, en focaccia med vitlök och mozzarella. Det ligger två stycken i förpackningen som kostade 22 kronor. Vi värmde dem i ugnen och åt med avokado och haloumi, Sambon hade även skinka på sin. Det blev riktigt gott, hoppas att ICA kommer att fortsätta ha det här brödet framöver för det kan nog komma att bli en favorit hemma hos oss. Men jag undrar varför avokado alltid är stenhård när man köper den och sen är brun när man väl kommer ihåg att äta den? Varför kommer man inte ihåg att äta den när den är precis "lagom"?

Leta efter den här förpackningen i affären

         

Jogga jogga jogga

För ett par veckor sen bestämde jag att jag skulle börja jogga en vecka senare men då kom det snö och sen kom det mer snö och blev kallt så något joggat har det inte blivit. Kände dock ett väldigt sug efter det idag, (Hjälp! Jag måste vara sjuk) och bestämde mig för att ta en tur på löpbandet på gymmet. Med schlager i öronen sprang jag först 4,5 km innan jag dog lite, gick då 1,5 km och avslutade med 2 km jogging och "malin rush" sista minuten (det vill säga "vanligt" spring för alla andra). Totalt 8 km, inte så illa pinkat för att inte ha sprungit sen september, tänker dock inte avslöja hur lång tid det tog för det är bättre att göra det långsamt än inte alls. Efter detta var jag helt död. När jag som bäst stod och funderade på hur jag skulle orka gå de 15 minutrarna det är hem ringde Sambon och frågade om jag ville hämtas. Självklart! Normalt brukar han aldrig komma hem från jobbet samtidigt som jag vill hem från gymmet.  Linkade hela vägen från garaget upp till lägenheten och undrar nu hur jag ska kunna gå i morgon för S**** i gatan vilken träningsvärk jag kommer få.

   Jogga jogga jogga!



Bilden lånad från: eskilstuna.se


Tiden går fort när man har roligt

Denna helg har liksom de flesta andra flugit fram. Åkte till Växjö tidigt tidigt i fredags morse och hann med att "göra stan" innan vi åkte ut till campus. Det finns i och för sig inte så mycket stad att "göra" i Växjö men ändå. Seminariet var givande och efteråt gick vi och åt Thai barbeque innan vi gick till våra hotell rum och tittade på Let´s dance. Jag somnade innan vinnaren hann offentliggöras. Hoppades på Laila eftersom hon helt klart var bäst men eftersom svenska folket är bra konstigt fick jag höra vid frukosten att Magnus vann istället.

        Växjö domkyrka!


Bilden lånad från: http://www.mjukvara.se/blogg/wp-content/uploads/2008/12/vaxjo-kyrka.jpg

Efter en lång och god hotellfrukost tog vi bussen ut till Campus igen för en dag med Svenska som andraspråk. Vi hade förväntat oss en gråhårig sträng tant, men oj vad vi misstog oss. Läraren var riktigt roligt och blond och tiden flög fram. Efter den nästan 4 timmars långa tågresan åkte jag och Sambon hem till Lillis och hennes Ingenjör på inflyttningsfest. Det var en trevlig tillställning. När vi kom hem vid halv ett ställde vi om klockorna för att inte sova allt för länge idag.


Vi bjöds bland annat på tunnbrödssnittar!


Bilden lånad från: http://www.stockmann.fi/pics/template_images/28/cocktail_rolls.jpg

Idag har vi varit och tränat, jag har varit ner på biblioteket, betalat räkningar vilket innebar att jag blev rånad av Telia då både fasta telefonen, bredbandet samt mobilen skulle betalas. Nu snurrar två maskiner nere i tvättstugan och jag ska sätta mig och jobba en liten stund.

                   Detta är "vårt gym"


Bilden lånad från: http://www.nautilusgym.com/dbx_view/printed/vara_priser.asp?wgym=14&spict=0

Till middag blir det hemmapanerad torsk med potatismos.


Hoppas att eran helg varit bra! Kram


Södershöjder

Söder och Sofia kyrka taget från Sicklakanalbro.

I Sofia kyrka gifte sig Sjöstadsföräldrarna för snart 33 år sedan och deras oäkta son blev äkta och döpt. Han fick då byta efternamn från moderns till faderns för att sen byta tillbaka till moderns ca 32 år senare när han gifte sig. Sjöstadsfröken själv var äkta vid födseln och fick faderns efternamn, Sofia kyrka har hon aldrig besökt på insidan bara på utsidan. Så har ni fått ta del av lite släkthistora.



I morgon far jag till Växjö och kommer åter på lördag så vi hörs igen på söndag!

Ha det så bra tills dess! Kram

Våffeldagen

Idag är det ännu en av alla dessa dagar som gör det legitimt att få äta vissa saker. Vilken tur att man för länge sedan missuppfattade Vår Fru Jungfru Maria Bebådelsedag och trodde att det hette våffeldagen. Efter att ha bränt ca 650 kalorier på gymmet har jag nu fått äta fem mumsiga våfflor med grädde (lätt) och jordgubbssylt (troligtvis lågkalori). Dessa intogs i soffan framför Rent Hus inga äckelmagade i det här hushållet inte. Sambon åt bara två våfflor, han är en riktig mes. Strax är det Gray´s Anatomy. Ska blåsa håret och koka the innan.


Jag gillar verkligen dessa "goda saker ätar dagar" som semmeldag, våffeldag, kanelbullensdag. Inte för att jag inte äter dessa saker på andra dagar men ändå.  Hoppas att ni alla fått äta så många våfflor ni velat.


Åter till TVn. Kram!

             Våffla!



Bilden lånad från: recept.nu


Vad hände nu?

I morse var jag klok nog att kolla på termometern innan jag traskade hemifrån, det var bra för det hade blivit massa minusgrader igen så jag tog på mig dunjackan. När jag sen började min vandring mot Södra station möttes jag av isande vindar som verkade komma från alla håll, när jag klev av tåget var det ännu kallare vindar. När jag gick den 15 minuter långa promenaden till och från macken på rasten för att köpa en dricka hann det vara både strålande sol och snöstorm. När jag gick till tåget var det kalla vindar och när jag gick från Södra station var det isande vindar. Jag som trodde att det blivit vår, hade det inte det? Kan någon förklara vad det är som händer? I morgon är det en föreläsning på skolan om miljön, kanske kommer svaret då?

Jag kanske inte ska klaga, så här kallt är det ändå inte!

                       

               Bilden lånad från: vickes.blogg.se


En solig söndag

I går var vi ute på promenad en sväng och sen satt jag och skrev från klockan 13.30 till 17.30 då jag började skriva elevomdömen istället. Jag kom en bra bit på vägen och är nöjd med min prestation. Fick lite idéer till nästa helgs redovisningar och kommer förhoppningsvis att hinna ha lite lov under påsken eftersom jag hann med så pass mycket (skriftlig inlämning 14/4 det vill säga direkt efter Påsk). Hittills har alla lov utom sommarlovet och senaste sportlovet gått till plugg. Sportlovet hade säkert använts till plugg om vi inte varit bortresta.


Nu ska vi strax gå och träna och sen ska jag träffa två av mina kursare på Medis klockan tre, får se om jag tar en promenad dit om solen hänger kvar eller om det blir tunnelbananen. I kväll står tvätt och brödbak på programmet.


Ha en bra dag!

      Husligt värre!


Bilden lånad från: www.bagarenochkocken.se


Sjöstadsfrökens vardagsrum

Eftersom jag vet att det finns så många nyfikna där ute (bland annat Fyrbarnsmamman) så lägger jag ut lite bilder på mitt vardagsrum nu när jag blivit så duktig på sånt. Vissa av er har ju sett det "live".

Vardagsrummet från vardagsrumsdörren,
Soffan förälskade vi oss i och efter det var alla andra soffar så "beiga", vi hade inget annat val än att köpa den. Tavlan har vi gjort själva.



Bilden är tagen från schäslongsdelen av soffan. Safarifåtöljen har jag fått från farmor och farfar, jag gillar den (har en till hos mamma och pappa, väntar bara på mer utrymme) men det gör inte alla. Urnan på golvet kommer från Sambons farfar "Gamla gubben Allan". Tulpanerna köpte jag i tisdags. Tvbänken är nog Europas tyngsta, vi fick bära upp den i smådelar.


Utsikten från vardagsrumsfönstret, Sjöstaden och Hammarbybacken.


Utsikten åt andra hållet från samma fönster, Globen!


Nu ska jag se Robinson!

Ha en skön kväll! Kram


Dagens promenad

Blev så till mig av mina nya kunskaer att jag tog kort när vi var ute på promenad.

Först gick vi genom Sjöstadsparterren (fint ord va?)...



...sen gick vi över sickla kanal...


...från norra Hammarbyhamnen såg vi Sjöstaden
och Hammarbybacken...



...och lite mer Sjöstaden på håll...


...när vi kom hem såg vi dessa i rabatten!



Visst var det roligt att få följa med på promenad. Har tagit bilder här hemma också som kommer strax!

Kram så länge!


Titta vad jag kan!

Titta vad jag lyckats föra över från mobilen. Började experimentera förra lördagen när jag var ensam hemma och lyckades få över bilden till datorn från telefonen men där blev det tvärstopp. Sambon har precis visat hur jag ska göra. Nu kanske ni kan få se fler egenhändigt fotade bilder framöver! Tänk vad duktig jag blivit!

På bilden ser ni vår citronmeliss som efter att bilden togts dött av värmeslag och uttorkning.  Tyvärr ser ni även rören till vår kära bänkdiskmaskin. Kryddan står där för att dölja delar av rören. Nu har vi ersatt citronmelissen med en rosmarin i hopp om att den ska vara tåligare.



Bilden är tagen av Sjöstadsfröken

Nu ska vi ut på promenad innan jag sätter mig och pluggar resten av dagen!

Kram!

Vårtecken

Idag när jag kom hem efter min promenad från Södra station möttes jag av krokusknoppar i rabatterna utanför huset. Härligt!


Nu ska vi hyra film!


Ha en skön kväll och helg med förhoppningsvis lite fler vårtecken!


Kram!

     Vårtecken!


Bilden lånad från: www6.goteborg.se


Gissa minutpriset!

Som ni vet var jag ju på semester i Venezuela för inte så länge sen. I resekatalogen stod att det kunde vara dyrt att använda mobilen där men inte hur dyrt. Jag pratade i 3 minuter och 24 sekunder. Jag skickade dessutom 7 sms. Vi kör en liten gissningstävling så här på fredagskvällen:


Kan ni gissa minutpriset och sms kostnaden?


Kram

      Detta hade varit billigare!



Bilden lånad från: http://www.relationsproblem.nu/images/kommunikation.gif


Tillbaka till gymmet

Idag tränade jag styrka efter 15 dagars uppehåll på grund av begravning, förkylning och lite annat dravel. Under dessa 15 dagar har jag kört ett konditionspass, simmat 2000 meter samt gått "stärkande" promenader. Det innebär att jag kommer ha ont i kroppen i morgon. Stackars stackars mig. Men det kändes väldigt skönt att träna. Normalt brukar jag inte köra styrka på torsdagar men det var nästan inga som gjorde det idag så det var ingen kö till maskinerna förutom till "mördar magmaskinen" där sitter alltid folk i 100 år och tror att de ska få rutor. På måndagar och onsdagar är det betydligt mer människor som kör styrka. Det märktes att det snart är joggingsäsong för det var fullt på nästan alla löpband.


Svett svett svett!

Bilden lånad från: www.miss-soni.blogspot.com

Nu ska jag kolla lite på Lyxfällan för att se om jag kanske skulle kunna platsa in i programmet. Förhoppningsvis inte!


Kram


En vanlig dag på jobbet!?!

Blir lite trackad av mina kollegor för att jag har bloggen, men de tycker nog att det är lite lustigt. Men jag tror att de bara är avundsjuka, sådana är vi svenskar ju. Fick klagomål från Fyrbarnsmamman idag att jag skrev för lite om henne på bloggen.  Jaså, tänkte jag, då får jag väl skriva något om henne idag, men vad?


Eller, nu vet jag! Eftersom jag hade bilen till jobbet idag hade jag även med mig melodifestivalskivan och nu råkar det vara så att både jag och Fyrbarnsmamman är STORA fan av schlagers och att vi hade lite planering samtidigt på morgonen och sen även på eftermiddagen. Självklart fick jag skutta ut till bilen och hämta skivorna så att vi kunde spela Alcazar (och de andra) på högvolym. En särvuxelev som gick utanför i korridoren efter sin lektion undrade om vi hade disko. Självklart, sa vi. På eftermiddagen åkte skivorna på igen och då trallade vi med. Stackars Dalmasen som satt i samma rum som oss, kom jag på. Han tröttnade nog på oss för han gick hem, men han är van vid det här laget. När Björnligan från fordon kom för att säga hej då undrade om det fanns något syfte med vårt sjungande. Självklart sa vi, vi provar ut musiken till nästa personalfest. Coolt, sa de och gick hem. Kvar satt vi och diggade musiken tills det till slut blev dags för dagens sista utvecklingssamtal. Bortblåsta var då diskoprinsessorna och kvar satt en alldeles vanlig nästintill tondöv Sjöstadsfröken och en kanske inte riktigt lika vanlig Fyra barnsmamma (för hur många har egentligen fyra barn och två hundar?) med drömmar om den perfekta schlagern och en svensk seger i Moskva!


Nu ska jag in i duschen innan veckans bästa tv program börjar. Ni borde veta vilket det är vid det här laget. För er som glömt vilket det är så är det Grey´s anatomy förstås.


Kram

                        Alcazar i 2009 års tappning!



Bilden lånad från: http://4.bp.blogspot.com/_krkJ0XuVhao/SY8AcnfEefI/AAAAAAAAAoE/tgJ-YsM_nZM/s400/alcazar.jpg

Ps: Fyrbarnsmamman: det gick att få med dig i bloggen idag, kul va?

Goodbye dunjacka?

Idag fick dunjackan stanna hemma på sin galge i hallen medan en lite tunnare jacka fick följa med ut på äventyr. Det var riktigt härligt i luften och det var plusgrader när jag gick hemifrån strax före sex. På eftermiddagen tittade solen fram och det blev riktigt vårigt ute i förorten. Är våren här nu? Kan man tacka dunjackan för den här säsongen eller kommer det komma värsta bakslaget med minusgrader om några morgnar? Jag hoppas verkligen att våren är här och att all snö smälter bort snabbare än kvickt för jag är, hör och häpna, sugen på att ut och springa. Vi gick en promenad runt Sickla sjö (ca 6 km) i söndags och då var det massa sorbeig snö och geggamoja på skogssidan, ingen idé att försöka springa där än.  För två år sen började jag springa den 16 mars, det var som igår. Bort med snön nu innan jag tappar lusten att springa!


Trotts det fina vädret känner jag mig trött idag eftersom jag hade svårt att somna igår, ska göra mig klar innan House i kväll så att det bara är att hoppa i säng direkt efter. Nu ska jag ta av plasten på de två vita tulpanbuketterna som jag köpte på vägen hem för presentkorten på Interflora som jag hade som skulle ha gått ut i morgon.


Kram

   Lite fler än 20, men ändå!
      


Bilden lånad från: dreamlifeincity.blogspot.com


Ett gott skratt förlänger livet!

Hamnade framför ett Vänneravsnitt, ni vet det där när det är Thanksgiving och Joey ska äta en hel kalkon och Brad Pitt gästspelar som Monica och Ross tjocka high school kompis som blivit rik och smal. Ross och han hade en "hata Rachel klubb" i high school och spred ut ett rykte om att hon var 50/50, det vill säga både man och kvinna. Gud vad jag skattade! Jag gillar verkligen Vänner och har gjort det en det började gå i slutet av -90 talet. Funderade ett tag på att köpa boxen med alla avsnitt och sa att jag skulle köpa den när jag fick fast jobb och fast jobb har jag ju haft i över ett år nu så det kanske börjar bli dags? Åter till dumburken!

        Vännerna!
Se hela bilden

Bilden lånad från: http://www.moviebox.se/tvserier/recension/vannersasong03/


Kram


Ps. I vissa avsnitt (de senare) är Chandler lite lik Storebror. Eller är det Storebror som är lik honom? (Hittade dock ingen bra bild på nätet)


Hjälp jag drunknar!

Idag har vi haft friluftsdag. Eleverna hade fått välja mellan ridning, bowling och simning. Ridning tycker jag hade varit kul men det var det för få som ville göra så det blev inte av. De flesta hade ju inte helt otippat valt bowling, kan ju ha att göra med att det är det minst ansträngande och att man inte behöver visa sig för sina jämnåriga pubertetsklasskamrater i badkläder. Tre elever hade valt simning så jag hamnade i badhuset. Jag passade självklart på att utnyttja tiden i badhuset med att simma, jag och en kollega simmade i 70(!) minuter det vill säga säkert ca 2000meter, inte så illa pinkat väll? Jag kan dock inte simma ordentligt med benen och min kollega försökte, liksom alla som får reda på det, att lära mig att simma "rätt" men det innebär att jag inte kommer någon vart och tror att jag ska drunkna. Jag kör på med mitt grodsim helt enkelt.

    

Efter lunch skulle vi gå en 3,6 kilometer lång tipspromenad och jag fick en rullstol att skjuta på (inte åka i om någon nu vill tro det) och det är bra mycket svettigare att gå med rullstol än utan och självklart hade jag satt på mig dunjackan i morse eftersom det var minusgrader när jag åkte, det var det inte på eftermiddagen kan jag säga. Lite putthjälp fick jag i en uppförs backe av Deltidsbrandmannen men jag hade klarat backen på egen hand om jag hade behövt, så det så!


En riktigt friskus dag blev det alltså, härligt härligt!


Sjöstadsfröken är definitivt ingen delfin!

               

        Bilden lånad från: www.vf.se

Med facit i hand

Nu vet vi att Sjöstadsfröken kan ha fel, jag trodde ju inte att Malena Ernman skulle få särskilt många poäng och det fick hon ju till en början inte heller, men sen på slutet, vilken skräll! Var orolig i ett par sekunder att Af Ugglas skulle till Moskva men det redde ju ut sig till slut. Min röst gick som jag sa tidigare till Alcazar men det är kul att vi skickar ett lite annorlunda bidrag i år, det går ju ändå aldrig något bra för oss längre så då kan vi lika gärna chansa genom att skicka något udda.


Ha en fortsatt trevlig kväll!

     And the winner is...



Bilden är lånad från: www.fokus.se


Melodifestivalen 2009

Finalen närmar sig, bara lite drygt 2,5 timmar kvar. Men vem vinner? Har försökt lyssna igenom skivorna nu under dagen och tycker att flera av låtarna är riktigt bra, tyvärr är ju flera av dem utröstade redan. Klara favoriter är Lili och Susie och Star Pilots men de är ju ute ur tävlingen. Måste dessutom erkänna att jag igår efter att lyssnat på Thorleifs låt på väg till tåget gick och nynnade på den resten av dagen. Men av de låtar som är kvar i tävlingen då?  Alla låtar passar ju inte att skicka till Moskva:

Måns Zelmerlöw: trallvänligt, har dock bara hört den en gång

Caroline Af Ugglas: Har svårt för henne men låten är en av hennes bättre, men funkar den i Moskva?

Agnes: Sen när blev det snyggt med guldoverall? Musikgenren är inte riktigt min favorit. Småtråkigt.

Heat: Ok, men jag har bara hört den en gång och jag minns den inte ett dugg.

Emilia: Ok, men inte mer. Småtråkigt.

Alzacar: I like! Dessutom kända utanför Sverige och kan därför ha en chans i Moskva.

Sarah Dawn Finer: Bra röst men det blir lite tråkigt med samma sorts låtar hela tiden.

EMD: Gullpojkar som säkert får många flickröster, trallvänligt.

Sofia: Jag gillar den här typen av musik även om hon redan åkt ut massa gånger.

Molly: Bättre låt än Sarah Dawn´s men risken är att pojkgrupperna får flickröster. Låten har nog ingen chans i Moskva.

Malena: Gillar den här typen av musik också men jag tror inte hon kommer särskilt bra poängmässigt.


Jag brukar få ringa och rösta i finalen och i år går min röst till Alcazar, men i detta blandade startfält kan vad som helst hända. Svårt att förutspå! Vad tror ni?


Nu håller vi tummarna för rätt låt!

Nu pågår förberedelse för fullt!
      
Bilden lånad från: falukammarkor.com

Godmorgon!

Hade hoppats på strålande sol och vårvärme när jag vaknade i morse men det är lika grådassigt som det varit den senaste tiden. Sambon begav sig mot Uppsala för 1,5 time sen för att vara med på en kompis Svensexa, så jag får roa mig på egenhand. Vaknade innan han åkte så jag har hunnit med både att läsa tidningen i sängen och att äta frukost. Tänkte skriva lite på mina inlämningsuppgifter idag eftersom jag är klar med praktiken och det är bäst att skriva medan järnet är varmt. Klockan tio måste jag ringa runt och kolla med Espritbutikerna i närheten (Sickla och Forum Nacka) om de har kjolen jag köpte igår inne i min storlek för jag upptäckte att det blivit ett litet hål fram där larmet suttit, en litet hål i och för sig men köper man en kjol för 600 f****** j**** kronor så ska den vara utan hål, annars vill jag ha avdrag på priset. Hur smarta är man om man sätter larmet framtill? Har ingen större lust att åka in till stan och byta så jag tänkte kolla med butikerna på bil avstånd först.


I kväll blir det självklart Melodifestivalen för mig. Måste köpa lite snask innan kvällen för vi har bara massa mörka choklad kakor och det räknas inte riktigt som snask.


Bäst att börja skriva nu så att det blir klart.


Kram!


Shopped till I dropped

Idag efter jobbet (slutar ju 12 på fredagar) åkte jag in till stan för att shopa lite istället för att åka hem och träna och städa som jag normalt gör på fredagar. Det visade sig att Fru Jurist var ledig från jobbet idag och också skulle in till stan så vi slog följe. Vi träffades redan 13.30 men då var det fullt av folk på stan, har inte folk vettigare saker att göra än att ränna på stan, till exempel jobb och skola?


I kassarna när jag kom hem låg det: en grårutig kjol från Esprit (tack mamma och pappa), en kornblå klänning från Esprit till bröllopet vi ska på i påsk, precis den modellen jag sett framför mig, ni vet i de där fantasierna då man ser brun och smal ut. I fantasin var den nog grå, vet inte varför eftersom grå inte är min färg, den blå var helt perfekt. Den var det Fru Jurist som hittade när jag provade kjolen, hon skulle kunna bli personalshopper om hennes nuvarande karriär skiter sig (kan ju dock vara så att hon känner mig rätt väl efter nästan 27 års vänskap). Sambon tyckte dock att denna klänning var väldigt lik den blå axelbandslösa som jag har sen tidigare, den enda likheten är att de båda är i en blånyans, dock inte samma. Sen blev det en bikini utan axelband från Lindex (har tänkt köpa det sen jag var på Malta för snart 3 år sen), samt ett par svarta byxor i typ chinosmaterial men inte riktigt i chinosmodell eftersom chinos verkar vara för människor utan höfter, på oss med höfter ser det ut som korvskinn. Byxorna var från Gina Tricot. Det blev en hel del av- och påklädning med dunjacka och halsduk så när klockan närmade sig halv sex var jag rätt trött eftersom jag ju faktiskt gick upp klockan fem i morse. En liten fikapaus inne i Gallerian hann vi också med.


Nu ska jag parkera mig och mina trötta fötter framför tvn.


Ha en skön helg!


Kram

       Min fina klänning från Esprit!

 smart Q23101 2 €; 79.95 - click here -
Bilden lånad från: http://www.esprit-online.com/?camp=SE_IC_GG_SB_40_001


Snillen spekulerar

Fick nya Melodifestivalskivan i födelsedagspresent av Sambon. Tänkte att jag skulle föra över den till mobilen så att jag får lite nya roliga låtar att lyssna på. En av skivorna har jag fått över, men jag fattar inte riktigt hur jag gjorde men nu när jag skulle föra över den andra så har allt låst sig eller nåt. Varför vet jag inte. Sen när jag kollar i mobilen om låtarna på första skivan kom över så verkar de ligga huller om buller med andra låtar också och jag som vill ha dem ihop. Det finns en mapp som heter Album men där finns de inte alls. Hur gör jag för att få dem efter varandra? Måste jag skapa spellistor manuellt och hålla på eller? Grrr, vad jobbigt allt blivit, det var bättre förr när man kunde använda cd-freestyle eller spela av skivorna till band. Någon som fattar vad jag ska göra? Eleverna kanske kan hjälpa mig i morgon, de brukar vara haj på sånt här. De har insett vid det här laget att det inte är någon idé att säga till mig när datorerna krånglar för jag kan ändå inget göra. Nu ska jag försöka förstå mig på mobiltelefonseländet.


Kram så länge!

Någon som förstår sig på dessa?
              
Bilden lånad från: www.prylinfo.se


I did it again

Eftersom jag är halvt senil kommer jag inte ihåg om jag berättat att jag tappat min ring, igen! Jag trodde ju att jag tappade den lite innan semestern men den låg ju och tryckte i mina byxor. Men nu tappade jag den för två veckor sen igen, alltså efter semestern. Jag hade den på mig när jag gick ner i källaren med resväskorna och sommarkläderna och sen mitt i allt ihop så har jag inte ringen på mig längre. Den måste finnas någonstans i röran i källarförrådet, men jag kommer inte att hitta den förrän vi kör iväg datorbordet och det andra som ska köras iväg. Jag hoppas i varje fall att den ligger där nere annars är den borta för alltid, snyft.


Idag när jag var inne i Ringen (köpcentret vid Skanstull) upptäckte jag att jag tappat min ena skinnhandske när jag skulle gå hemåt. Då fick jag gå in i alla affärer jag varit inne i igen vilket tog 10 minuter extra, men hittade den inte. Så om någon har vägarna förbi Ringen och hittar en ensam skinnhandske så är den min. Jag gillade verkligen de handskarna. Lyckades hålla ordning på dem i nästan två säsonger men nu får jag köpa nya till hösten för nu tänker jag då inte köpa handskar för jag vill ha vår.


Inte nog med det: Sambon upptäckte imorse att han tappat lägenhetsnyckeln, den hade dock en byggarbetare hittat och satt upp en lapp i garaget om så den får han tillbaka i morgon bitti som tur är. Snacka om att vara vimsiga.


Nu ska jag ta min stackars förkylda näsa och sätta mig i soffan och äta födelsedagstårtsrester.


Kram

Handsken verkar vara Gone with the Wind
         
Bilden lånad från: www.hollywoodteenmovies.com


Idag är ingen vanlig dag...

...för det är min födelsedag! Hurra hurra hurra!


Hoppas att ni alla haft en bra dag idag på denna alldeles speciella dag för det har jag haft! Kram

Fyller man år i mars får man tulpaner (och kokböcker från bokrean)!

             

Bilden är lånad från: http://www.alltkul.com/AA/tulpaner.gif


En sorglig dag

Den 10 februari somnade min kära farfar in efter en tids sjukdom. I fredags var det begravning i Klosterkyrkan i Ystad. Farfar hade själv bestämt att det skulle vara en liten begravning med bara de närmaste men ett par släktingar och vänner hade rest genom halva landet för att vara med och ta ett sista farväl. Helst ville han inte ha några blommor heller men han älskade ju blommor så blommor fick det bli ändå. Eftersom vi var på semester när vi fick beskedet var det svårt att ta det till sig men när vi satt där i kyrkan med den fina kistan med den vackra rosendekorationen (rosor i fem färger) insåg jag plötsligt att där i ligger älskade farfar, då brast allt.


Men farfar hade ett bra liv, från Bjurtjärn i Värmland där han föddes har han rest runt nästan hela världen, USA, Karibien och olika länder i Europa. Han har till och med jobbar i Filipinerna med att bygga kraftverk på den tiden det tog en vecka att flyga dit. Och de fula husen i miljonprojekten i Tensta är hans stoltheter. Hela 60 år hann han vara gift med farmor, fick två barn, två barnbarn och ett barnbarnsbarn på väg (inte jag utan Storebror). Så nog har han lämnat avtryck här på jorden.


Jag har alltid haft en känsla av att min morfar som dog för cirka 20 år sen finns med mig hela tiden och nu tror jag att farfar också kommer att finnas där. Det kanske låter konstigt, men det känns tryggt att känna så, att det finns någon som ser efter en, men ibland hoppas jag att de blundar!


Kram till er alla!



Bilden lånad från: http://www.gp.se/gp/articles/85500-85599/85542/020428_rosor_01_460.jpg


Här är han...

...min hemliga kärlek. Markoolio. Ingen gissade, snyft!

          I like!

Bilden lånad från: www.expressen.se

Eftersom jag kommer lämna Sjöstaden tidigt i morgon bitti och inte komma tillbaka förrän sent på lördag så blir det inga inlägg förrän på söndag. Nu måste jag packa och förbereda mig inför morgondagens sorgliga händelser.


Hoppas att ni andra får ett roligare veckoslut än det jag har framför mig!


Kram


Besviken

Nu blir jag lite besviken på er. Ingen har försökt gissa på vem min hemliga kärlek är. Sambon chansade i och för sig på sig själv eftersom vi går till samma tandis men han är ju ingen hemlig kärlek utan min STORA kärlek. Gissa på nu så lägger jag ut en bild på rätt svar i morgon, ikväll är det lite kö till internet här hemma (Sambon behöver jobba).

Nu ska jag lära mig Dummerjöns utantill så att jag kan berätta dem för de söta ettagluttarna i morgon. De var förresten jätteduktiga på att rimma.

Klockan nio är det ju Grey´s på tv, det kan jag ju inte missa.

Kram!

Min hemliga kärlek

Det finns två yrkeskategorier som jag är helt bergis på gillar att plåga andra människor: idrottslärare och tandläkare. Den senare var jag hos idag. Man ska gapa större än vad man kan för att bita i någon sabla röntgenpryl, det ilar, det surrar, det gnisslar, det far vatten och man tror att man ska kvävas där i stolen (blir så när man knappt kan andas med näsan, fråga mig inte varför jag inte kan det för det vet jag inte. Alltså kan kan jag men det uppstår en panikkänsla när jag inte kan andas genom munnen.) Och sen ska de ha betalt för detta. Idag blev det dock bara borttagning av lite tandsten och putsning, vi beslutade oss för att boka in en ny tid för att byta ut en fyllning som jag gnisslat bort nästan helt. Det ilar så när jag äter turkisktpeppar sa jag åt honom. Fast jag har faktiskt en ganska snäll tandläkare men världens bästa minne. Och dessutom så hade han en artikel sittandes vid receptionen som handlade om att han har min hemliga kärlek som patient. Kan ni gissa vem det är? Tänk om jag och denna person har tiderna efter varandra någon gång, värsta coola!


Gissa på nu, vem är min hemliga kärlek?


Ledtråd: Jag har haft en crush på honom i säkert tio år och har sett honom live. Nej det är inte Tom Jones, honom såg jag live för kanske 8 år sen.


Nu ska jag fortsätta med mitt brödbak i väntan på att mina stackars tänder ska sluta ömma.


Kram

           Hemlig kärlek??

Bilden lånad från:http://blogs.knoxnews.com/knx/brown/archives/TomJones1.jpg


Buller och bång

Så var en ny vecka igång sparkad med buller och bång, ingen rast ingen ro.


När jag var liten och gick i skolan fick jag lära mig att mars var en vårmånad, men det har tydligen inte våren lärt sig. Var är den? Ute vid jobbet blåste det isande vindar och jag tackade min lyckliga stjärna att jag satt på mig dunjackan på morgonen och inte vår/höst jackan som jag funderat på att ta i ren protest till vintern. Inte så logiskt eftersom det ju skulle vara jag som fått frysa och inte vintern. Nej nu börjar detta med vinter bli bra träligt.


Dessa får duga i väntan på våren!
    
Bilden lånad från: http://www.raberg.se/foton2007/157.jpg

Nu ska jag koka the och sätta mig och titta på tv med min lilla sjukling här hemma.


Kram!


Söndagstankar

Lagom till Vasalopps spurten ställde jag mig på crossmaskinen på Nautilus för att försöka ta hem segern, men jag hade inte en chans. Attans vad snabba de är de där gossarna. Det roliga är att de inte är helt purunga heller för den delen. Undrar om det är för sent att börja träna nu om man vill hinna göra en svensk klassiker innan 30, vad tror ni?  Nää urs, jag hatar ju att tävla.


Det har varit en lugn söndag med lite jobb, lite plugg, lite tvätt eller rättare sagt massa tvätt och snart blir det lite vila också.


Män som hatar kvinnor var riktigt bra med tanke på att den är baserad på en bok, det brukar ju aldrig bli bra annars men nu blev det helt ok. Mikael Nykvist var kanske en aningens mossig som Blomqvist, han som annars brukar vara så bra.


Jag måste komma på något att göra med ettagluttarna på min praktik på onsdag och funderar på att hålla på med rim (en av de saker lärarna i Växjö rekommenderar oss att göra) men blir lite osäkert på om det är för svårt. Men ni som vet allt kanske vet om barn i ettan kan rimma?


Nu ska jag vika tvätt sen ska jag lägga mig i soffan med en kopp the och en (eller två) gammeldags kokosbollar, mums!  

     Mmmmm...

Bilden lånad från: http://fotofinnaren.se/albums/februari06/mini_kokosboll.jpg


Kram!


RSS 2.0