Påhoppad

           

De här sneakersarna i grå "mocka" med rosa och vitadetaljer hoppade på mig och tvingade mig att köpa dem när jag gick i jobbförortens centrum igår. Är dock lite osäker på om jag inte hellre hade blivit påhoppad av ett par vita med rosa och svarta blommor, men de var billliga så de går säkert sönder snart och då kan jag ju köpa de blommiga då.

Valborg 2009

Så var det åter dags att fira in våren. Utanför fönstret är det full fart, först hade grundskolan någon form av sångstund för att sjunga in våren i parken och nu har gymnasiet mösspåtagningslekar i samma park. Full rulle alltså, de senare är något mer högljudda måste medges.

                               

Själv har jag varit rätt effektiv denna torsdags förmiddag, jag började med att stiga ur sängen strax före sju, vilket är ett beteende som får Sambon att skaka på huvudet, han förstår inte varför jag prompt ska upp så tidigt på lov och andra lediga dagar då han jobbar. Iväg till Nautilus och körde styrka och 40 minuter cross, det var väldigt lite folk där vilket var skönt. Efter duschen skrev jag lite på min inlämningsuppgift i svenska. Har även hunnit fixa kvällens efterrätt och städa. Nu går diskmaskinen för fullt och jag ska sätta mig och läsa lite kurslitteratur medan jag målar naglarna. Hoppas att det går att koncentrera sig med allt jubel utanför. Framåt eftermiddagen blir det lite mer pyssel inför kvällens middagsbjudning.


Ha en skön dag! Kram

                               Ska ni kolla på någon brasa?
                 

Bilden lånad från: http://bloggbilder.aftonbladet.se/images/11115/img_46325486e24c3.jpg


Ångest

                   

En bild säger mer än tusen ord! Egentlign borde det inte vara någon ångest för det är inga krångligheter i år men jag fixade nytt Band id i helgen och har redan glömt koden, det är nog det som är mest ångestskapande.

Rosatorget

      

De allra flesta har nog hört talas om Röda torget i Moskva, Vita bergsparken och Röda bergsparken i Stockholm, Blåkulla i Solna samt i... oups där höll jag på att försäga mig. Ni vanliga dödliga får ju inte veta var vi häxor flyger på påsken. Men Rosa torget är nog mindre känt, det ligger nedanför vår lägenhet. Varje vår slår körsbärsträden (tror jag) nere på Luma torg ut i full blom. Rosa blommor på träden på hela torget och även andra delar av Sjöstaden. Det blir riktigt vackert.

När jag ändå håller på...

...med massa naturbilder kan jag visa var jag var på "vinprovning" i fredags. Utsikten, marken och kanske någon av hästarna tillhör Bosen. "Dypölen" som Bosen säger är Mälaren och Dalmasen, Fyrbarnsmamman och jag kamperade nere i sjöstugan. Cirka en timme efter att bilden togs, när vi satt i köket och smaskade spagetti med smarrig köttfärssås, fick en polle fnatt och drog iväg med halva stallväggen vilket resulterade i att den fick tas bort senare på kvällen, som tur var var det inte en av Bosens utan en inhyrning. En olycka händer så snabbt. "Vinprovningen" var trevlig och maten god, precis som det brukar vara när man umgås med kollegorna. 

                                       Ut i vår hage...
             

Var är jag?

           

Alla som bor eller bott i Skarpäng borde veta var bilden är tagen. Gissa på nu!

Vårtecken 5

           

Nu är de utslagna! Det har tagit lite mindre än fyra veckor för påskliljorna att slå ut från att ha varit cirka en decimeter höga.

Allt hinns inte med

Det har varit dålig uppdatering på bloggen under helgen men det är för att det har varit så mycket annat att pyssla med och då måste man prioritera. Sen har jag inte haft någon riktig skrivinspiration och det är viktigt om det ska funka. Men under veckan ska jag försöka hinna skriva lite mer. Kanske en liten berättelse om fredagens trevliga och roliga "vinprovning"!

Kram så länge!

Selektiv hörsel?

Hur kommer det sig att jag hör när någon öppnar en chipspåse, en läsk, äter godis eller annat onyttigt på flera mils håll? När jag bodde hemma satt jag på övervåningen och kunde höra när mamma eller pappa smyg åt snask, då var jag självklart ner för trapporna i ett naffs. Nyss hörde jag sambon öppnat locket på ett Pringles rör trotts att diskmaskinen låter som ett tröskverk och tvn är på i vardagsrummet. Jag hör inte när Sambon frågar om jag ätit när jag står i duschen och han är i köket. Undra om godishörsel skulle kunna räknas som en talang eller om det mest är en störning? 
                 
Tro inte att du kan smyga, Sjöstadsfröken hör allt!

                   
Bilden lånad från: riveronmedia.blogspot.com

Ps. Jag tycker att vi ska starta en namninsamling för att få de blå Pringles rören till Sverige, de med Salt and Vinegar, mums!


Små rackare!

                

De här små rackarna har redan börjat blomma utanför huset. Nu väntar jag bara på syrenen.

Vårtecken 4

                

Snart slår de ut, lite sol och värme så ska ni se att de blommar!

Själv är bäste dräng

Fick idag höra kommentaren att jag aldrig är nöjd och nej det är jag väldigt sällan. Jag har väldigt höga krav på mig själv och min omgivning när det gäller vissa saker. Det finns en anledning till att jag ofta helst gör saker och ting på egenhand istället för att låta andra göra dem. Jag är mycket för begreppet "gör om, gör rätt". Sen finns det ju förstås områden som jag ger blanka tusan i.


När man skulle göra grupparbeten i skolan eller på universitetet hade jag alltid väldigt svårt att låta andra göra det sista jobbet på uppgiften. Nu har jag turen att ha hamnat i en studiegrupp med samma krav som jag själv har, det känns tryggt att låta dem sammanfatta eller skriva gruppuppgifterna för jag vet att det kommer att bli bra. Men det är inte många som jag litar på när det gäller detta.


Jag tycker att bord ska torkas av när man spillt oavsett om det är hemma eller på jobbet.  Saker man använt ska plockas undan, men här är jag nog mer petig på jobbet, här hemma har vi haft en Boxer liggandes i en fåtölj i 1,5 månad och det stör mig inte ett dugg förutom att jag inte kan spela in. När bord ska dukas till fest gör jag det helst själv.


Jag skulle inte klä mig hur som helst när jag går till jobbet eller på fest även om det då och då händer att jag funderar på "hur tänkte jag nu" efter mindre lyckade klädkombinationer. Skjortor ska vara strukna och kläderna rena.


Det är inte ofta jag känner att jag kan lita på att andra gör saker så som jag vill ha dem. Självklart har vi alla olika sätt att se på saker och ting och vi tycker att olika saker är olika bra. Jag vill ha det rent och snyggt runt omkring mig, detta innebär inte att man kan komma hem till mig vilken tid som helst på dygnet och förvänta sig ett kliniskt rent hem för det har jag då definitivt inte. Men om jag vet att det kommer folk hem ser jag till att det är snyggt och prydligt. Självklart händer det att Sambon stör sig på mina grejer som han tycker ligger på fel ställe, men han är mer pedantisk än mig när det gäller vissa grejer, men sina egna saker som ligger i olika högar överallt stör honom inte det minsta för de ligger ju som sagt i högar. Det är dessutom stor skillnad på min egen röra och andras skit


Jag är nog helt enkelt en rätt kritisk person, det har jag nog ärvt av mamma som när hon frågar vad man tycker om något säger "den var inte så snygg va?" eller  "maten var väl inget god?" även om kläderna oftast är snygga och maten alltid är god.


Jag vill på intet sätt att ni ska tro att jag anser mig vara perfekt för det är jag definitivt inte utan jag gillar helt enkelt att ha det på mitt sätt och detta kan faktiskt bli jobbigt, det skulle vara skönt att kunna lita på att andra gör ett bra jobb, vilket de allra flesta också gör, och att då själv kunna ta det mañana mañana.



Annorlunda måndag

Idag hann jag knappt till jobbet förrän det var dags att åka där ifrån kändes det som. Första timmen på måndagar har jag lektion på "stora" skolan och när jag sen kom ner till oss strax före tio bestämde vi att jag skulle åka med två elever till arbetsförmedlingen för unga handikappade på Globen, vi skulle vara där klockan 13 (trodde vi). Detta innebar att jag hann ha lektion i ca 55 minuter innan jag var tvungen att äta lunch och sen gå till tåget. När vi väl kommer fram till Globen visar det sig att vi skulle ha kommit 9.30. Vi var alltså ett par timmar sena. Tjejerna som inte varit i Globen Shopping förut ville titta lite i affärer så det gjorde vi, sen åkte jag med dem till Stockholm södra där jag hade ställt min cykel. Det blev värsta utflykten för dem: tvärbana och globen. Jag var hemma redan klockan 15.15 idag, helt otroligt tidigt, härligt!


Ikväll blir det styrketräning och troligen ett spinningpass (hoppas att Sambon kommer ihåg det).

Kram



Bilden lånad från: http://www.globearenas.se/content/images/arena/arena_shopping_entre.jpg


Solig fredag

Är nu hemma hos päronen i väntan på Sambon, vi ska måla ett andra lager på båten. Ingen av päronen är dock hemma, de är ute på egna äventyr denna fredag. Har hunnit ta en entimmes cykeltur på motionscykeln inne i mitt gamla sovrum. Köpte en av de nya Magnumglassarna på vägen hit, den med massa massa choklad, den var mummsig men lite som en blandning mellan glass och kaka nästan. Gillar man inte choklad ska man inte prova den.

I morgon ska jag ut till förorten och kolla på Fordonsprogrammets Bilexpo. Det är deras projektarbete eller UF företag eller nåt. De har jobbat hårt med detta, särskillt tjejerna så det är klart att man måste åka dit och kolla. Ska även hänga med Fyra barnsmamman när jag ändå är där, jag menar vi ses ju så lite (ca 35 timmar i veckan).

Nu kommer Sambon, dags att måla!

Ha en skön fredag! Kram

Pollenallergi?

Har de senaste dagarna haft kli i ögonen. Jag har känt mig trött i ögonen, varit lite rödögd och det har känts som att det är grus i dem, det svider och kliar. Detta är vanliga tecken på trötthet hos mig men nu rinner näsan lite också. Jag har varit trött sedan vi övergick till sommartid, sommartid har aldrig passat mig riktigt, jag är jetlagad i ett halvår, fram till dess att det blir vintertid igen. Idag upplös en elev mig om att pollenallergi känns så som mina ögon känns. Hur kul är det på en skala? Typ noll! Hade hellre varit jetlagad ett tag till än att få pollenallergi i vuxenålder, men jag vet att det är rätt vanligt att den allergin kommer först som vuxen. Sabla skit! Jag som aldrig känt av pollen ett dugg, men nu är det kanske slut på den friden. Först laktosintolerans och nu pollenallergi, vart bär det hän? Det börjar gå utför känns det som.

                    

Bilden lånad från: http://www.astma.com/upload/bilder/Nyhetsbrev/nr2-07/bild1.jpg


En huvudsak

Efter att ha varit en stark motståndare till tönt accessoaren cykelhjälmen i ca 13(?) år, från att man "slapp" hjälm när man började högstadiet tills för ett par år sedan, tog jag som sagt mitt förnuft till fånga för några år sedan efter ett par vurpor. I Uppsala där jag pluggade cyklade man nämligen i ur, skur och snö. Jag meddelade då min mamma att jag funderade på att skaffa hjälm och hon tyckte inte att det var någon idé att fundera längre utan gjorde slag i saken och köpte glatt en hjälm till sin dotter. Men att sen börja använda detta töntifierade objekt tog emot även om jag faktiskt använde den. Jag övertalade mig själv att det var bättre att se töntig ut under cykelturen än att se töntig ut i en rullstol när man sitter och dräglar efter att ha ramlat omkull så illa att hjärnan ramlat ur huvudet på en. Men när hjälmen inte satt på huvudet hade jag (och har fortfarande) den i en påse, att bära den fullt synligt tar fortfarande emot. Eftersom jag ofta cyklar in mot stan sätter jag alltid på mig hjälmen, det finns så många tossidårar där inne som säkert skulle vilja köra på en. Men när jag cyklade från gymmet idag la jag hjälmen i cykelkorgen. Där gjorde den mycket nytta? Nej inte ett dugg, hur tänkte jag då egentligen? Det är en sak att inte ta med hjälmen över huvudtaget, då är jag pantad, men att ha med den men lägga den i cykelkorgen det är ju höjden av pantning. Bättring på den fronten om jag får be!


Hjälm är inte töntigt, hjälm är klokt, smart och bra, så det så!

                  
Bilden lånad från: http://lillaedet.iweb.se/archive/kansli/cykelhj%C3%A4lm.jpg


Converse -bära eller icke bära


Idag fick jag för mig att jag skulle ha på mig mina blårutiga Converse som jag köpte på rea i Exeter sommaren -07, då vi var där på utflykt när jag jobbade som språkreseledare i Torquay. Då hade nästan alla Converse och jag hade gått och funderat på att köpa ett par en längre tid men inte hittat några roliga. Eftersom så många har dessa skor trodde ju jag att de skulle vara sköna, men ack så fel. Som idag när jag började med att gå till stationen (35 min) från stationen till jobbet (15 min), till idrottsplatsen och tillbaka och så vidare så är skorna inte särskilt sköna. Eftersom de är i tyg är de helt stumma och töjer sig ju inte det minsta när fötterna blir varma, de är dessutom helt platta och inte ett dugg uppbyggda vilket innebär ont i fötterna. Men varför använder du dem få kanske ni undrar? Det är ju förstås en intressant fråga och grejen är den att jag ju så gärna vill använda dem eftersom jag tycker att de är så roliga, just dessa har jag inte sett någon annan ha (kan kanske bero på att andra tycker de är ruskiga), och jag faktiskt kan ha sådana skor på jobbet. Men jag använder dem inte särskilt ofta.

Dags att fixa lite inför imorgon! Kram

Grodornas herre

Vissa dagar känns det som att det hoppar en massa grodor ur munnen på mig hela tiden. Jag tänker inte på vad jag säger utan det bara kommer en massa grodor utan förvarning. Eller ibland till och med tänker jag innan men sen när det kommer ut låter det inte alls lika bra som det gjorde i huvudet. Idag har det varit en sådan dag och jag hoppas verkligen att jag inte gjort någon ledsen. I sådana fall ber jag om ursäkt. Jag får försöka bättra mig till imorgon.


Tyvärr är inte grodorna som hoppar ut så här söta!
               
    
Bilden lånad från: www.riksteaternvarmland.se

Nu tror jag att det är säsongspremiär för Ugly Betty, så jag ska sätta mig i soffan och somna tills det är dags att lägga sig.

                      
                         Ugly Betty!
                   

Bilden lånad från: weblogs.newsday.com

Kram


Vårtecken 3

         

Nu har blommorna i backen blivit så här höga och jag tror att det är påskliljor. Jämför med för två veckor sedan så får ni se hur mycket de har växt.

Helgen på Blåkulla

Först bakade vi en "fusk" chokladkaka som blev påskfin med marsipankycklingar.
                                            

Efter två timmar i Smålandsurskog kom vi fram till "shopingparadiset" Gekås.
                                                     

                      Varbergs kallbadhus, kusten samt Varbergsfästning.
                          

I Valinge Bönarp hittade vi två godissugna kusinbarn, blev bjudna på smaskig kladdkaka, klappade på hästarna samt 
                                              såg dessa fina blommor. 

                                                      

På påskaftons eftermiddag blev det utomhus vigsel bredvid dessa fina hjärtan, i slutet av den goda middagen tände gästerna ljus som sattes ihop till ett hjärta samtidigt som vi sjöng, brudgummen hade dagen till ära en fin ros på kavajslaget och vår present var två flaskor vin, en till den tredje bröllopsdagen och en till den femte, de var inslagna i en trälååda med rött sidenband.
           

I Sveriges lustgård hittade vi både blåsippor och vitsippor som uti backarna står...
                                         

                                         ...och det här fina vattendraget.
                                                      

Det blev en helg full av aktiviteter i det härliga vårvädret. Idag har vi vårpysslat med båten, sandpapprat bort havstulpaner samt målat första lagret (av många) med bottenfärg. Nu är vi helt knollriga i huvudet av målarfärgslukten och skakiga i armarna av den aviga arbetsställningen (på marken med armarna uppåt).

GRATTIS än en gång till brudparet S ♥ P och tack för en trevlig fest med god mat och dryck samt trevligt sällskap!

Nu ska jag förbereda inför morgondagens arbete, tänkt vad 10 dagar går fort.

Kram

Glad påsk

Nu far Sjöstadsfröken till Blåkulla under ett par dagar och kommer åter i slutet av Påskhelgen. Några av oss kanske ses där? Ha en riktigt skön påsk och ät mycket ägg och godis!

                   

Bilden lånad från: http://frosunda.files.wordpress.com/2008/03/haxa-blakulla.jpg

Normalt?

Hmmm, jag håller på att packa lite smått och börjar fundera på om det är normalt att ta med 5(!) par skor när man ska vara borta i 4-5 dagar? Skorna i fråga är: Pumps (för bröllopet), ballerina (för ömmande dansfötter på bröllopet), stövlar (för utomhusvistele under bröllopet om det är kallt), gympa skor (om jag får ett infall att springa och ja jag har tagit fram joggingkläderna också), "Lofers" (som jag åker i och använder all annantid än bröllop och jogging). Finns det argument nog till dessa fem par skor? Jag funderar ju även på sneakers för promenader, men där drog även jag gränsen.

       Skor gör att jag mister allt förstånd!


Bilden lånad från: http://danweistyle.blogg.se/images/070524villha_1180019465.jpg

Har även med tre handväskor: en pytteliten finväska till bröllopet, Mullberry väskan i "cykelbudsmodell för att ha koftor, extra skor, vantar och mössor i till bröllopet, samt den handväska jag använder annars. Ser ju mycket snyggare ut att ha alla varma kläder i en väska än i en påse få Mullberrryn får följa med.

Nu måste jag faktiskt sätta mig i soffan och pusta en stund. Kram

Ps. Varför luktar väskan som jag tänkt packa i illa? Den har stått oanvänd i förrådet i snart 2 år. Är det instängt den luktar måtro?

Vadå ledig?

Idag har det varit full fart igen. Väckarklockan ringde 6.50 men jag snoozade faktiskt i 10 minuter. Efter frukosten slängde jag mig på cykeln och trampade i isande kyla (mössa hade inte suttit helt fel) till gymmet. Körde styrka och 45 minuters cross innan jag trampade hem igen.


När jag kom hem hade Fru Jurist ringt både hem och till mobilen. Vi fixade och trixade med att hitta ett boende i Götet under Madonna helgen och har nu lyckats hitta ett rum eller en lägenhet (lite osäkert vilket) hos en lustig tanta med ett Bed and Breakfast mitt i smeten samt lägenhetsuthyrning. Äntligen kan vi pusta ut på den fronten.


In i duschen och sen skrev jag på en inlämningsuppgift och gjorde klart den som ska in precis efter Påsk. Efter dagens lunch som idag bestod av köttbullar och makaroner satte jag mig åter på cykeln och trampade bort till Kvantum i Sickla för att köpa lite småsaker, glömde dock det viktigaste, såsen till den varmrökta laxen som vi ska äta i morgon, nu måste jag traska bort till Coop och se vad de har för såser.


Väl hemma igen satte jag en bröddeg, bakade hallonrutor samt gjorde en köttfärssås. Shit, vad jag är effektiv. Det där med att vara ledig på loven har jag inte riktigt fattat tror jag.

                                  Hälsobullar              Hallonrutor
                              

Nu ska jag kolla hur många riksdaler som finns på mitt konto inför fredagen då vi ska till shoppingparadiset Gekås i Ullared. Jag har så höga förväntningar att jag nog kommer bli jättebesviken och inte köpa något alls. Vi kör den vägen på väg till Varberg där vi ska på påskbröllop.


Sen blir det packning och en sväng till en av Sveriges dyraste Coop butiker på jakt efter sås, härligt, NOT!


Till min stora förtret är det inget Grey´s anatomy i dag det är f****** j**** ishockey.


Dag att tuta och köra igen! Kram

                  Ett litet påskägg till Sambons kusinbarn som vi kanske 
                      hälsar på i Varberg. Hoppas att de får äta godis!?
                 


Påsklovs äventyr

Idag åkte jag och Sambon och hämtade båtmotorn och lämnade in den på service, det borde vi ha gjort redan i höstas men man kan ju inte hinna med allt hela tiden. Sen åt vi lunch på Gusto i Sundbyberg tillsammans med hans colombianska kollega. Jag åt pasta med pesto och fläskfilé, riktigt gott.

                                      Våren är på G!
                 


Promenerade från Södra station hem och tittade in på Lille Italienaren på Rutger Fuchs gatan där min kusin jobbar, det är hennes sambo som äger det. Hon skulle precis ha lunch så vi satt och pratade en stund.


Precis när jag kom hem ringde Fru Jurist och meddelade att vi har problem. Hon hade försökt få tag på ett hotell i Göteborg åt oss under Madonna helgen, detta visade sig vara kört. Vi kollade runt på alla hotell vi hittade och nu har jag ringt olika vandrarhem men det verkar vara fullbokat överallt. Hallå, Göteborg är Sveriges näst största stad men har inte rum för alla som kommer på konsert, hur dumt är inte det på en skala? Någon som har något tips?


                     Påskliljor är fina men luktar tyvärr illa
                    

Har fixat lite med en av mina inlämningsuppgifter som ska in precis efter påsk, tänkte bara läsa igenom den en gång till innan jag skickar in den. Tänkte hinna skriva en till uppgift under morgondagen så att jag kan koppla av lite framöver.

Nu är det bara sex dagar kvar av lovet och då är "alla andra" lediga fem av dessa, vart tog mitt lyxiga lov vägen? Tiden går för fort.

Kram


Vårtecken 2

                 

Nu har de gröna bladen ute i backen blivit så här stora, tänk att det redan gått en vecka. Någon som vet vad det är för blommor?

Hiss eller diss

Köpte ett nytt nagellack i går som jag känner mig lite skeptisk till men jag skulle vilja höra era åsikter om det. Enligt min mening går det kanske lite för mycket ton i ton med min hud, vilket ger resultatet att naglarna ser hudfärgade ut men med pärlemoskimmer. Funkar kanske bättre när man blivit brun? Ge mig nu era åsikter och säg vad ni tycker, jag är som sagt väldigt skeptisk.

Hjälp mig hissa eller dissa!


Sjöstadsfröken ♥ Dallas

         

Jag och Sambon köper boxar med Dallas och är nu på säsong sju, vi har hållit på i 1,5 år. Det är drama på hög nivå. När jag såg denna t-shirt i en tidning var jag ju självklart tvungen att leta redan på en ute på stan. Till saken hör det att jag har varit och sett Southfork ranch på rikigt, coolt va?


Full rulle

Nu är tanden fixad, bedövningssprutan kändes inte ett dugg trots att den var riktigt stor och läskig. Bedövningen släppte efter ca 2 timmar, precis den tid jag behövde för att göra några snabba ärenden på stan samt putsa och stoppa i tidningspapper i fem par skor som sen ställdes undan över sommaren. Efter lunch och fem maskiner tvätt traskade jag bort till The Venue och Petra som gick ut Björn Axéns frisörskola vid jul, läskigt tänkte jag, men hon var super duktig. Håret är nu slingat i blont och klippt i etapper. Precis så som jag hade tänkt att det skulle bli. Härligt! Nu börjar magen kurra och jag tror att jag ska ringa och efterlysa Sambon och höra om han kan slita sig från sitt spännande jobb eller om han måste jobba lite till. Kram

    Vår välfylda alessifruktskål!


Make over light

I morgon är det dags för det fasade tandläkarbesöket då en gammal söndergnisslad fyllning ska bytas mot en ny fin för att ilandet förhoppningsvis ska försvinna. Jag tror att jag tycker mindre och mindre om att gå till tandläkaren för varje gång jag går dit. Är dessutom rätt svårbedövad så jag kommer nog att behöva hundra miljoner sprutor innan det börjar verka och sprutor gör ont. Som tröst och som belöning för att jag kommer att ha skött mig så duktigt utan att bita tandläkaren i fingrarna har jag bokat tid för klippning och slingning på eftermiddagen. Nu behövs det lite ny fräsch färg i håret, funderar dessutom på att klippa av en rejäl bit, men jag ska höra med frisören på The Venue vad hon tycker. Min vanliga frisör har flyttat till Jönköping och dit är det ju lite långt att åka så i morgon ska jag klippa mig hos en annan tjej. Fruktar nu lite att bedövningen inte ska ha hunnit släppa tills jag ska dit utan att jag kommer att få sitta och titta på min bortdomnade och hängiga kind i 2,5 timme, usch och fy hemska tanke. Hur som helst är morgondagens två små Make overs nödvändiga och kommer att göra susen, bort med ilanden och utväxter och fram med blonderingar och vita smile.


Undrar vad det är på tv i kväll?

Kram

Känner ni igen dessa rackare?
        

Bilden lånad från: marie1984.devote.se


Himlen står i brand



När vi åkte på Essingeleden i kväll stod himlen i brand.

Jag älskar rosa

           

Den här fina rosa vattenkokaren med tillhörande rosa mugg fick jag i födelsedagspresent av Krulltotten, Skånepågen och Magen. Precis min smak.  Tack så mycket!

Grattis på födelsedagen Storebror!

Idag fyller världens bästa Storebror 33 år, grattis grattis! Tyvärr så är han liggandes med feber och halsont. Hoppas att du får en bra dag trots febern, krya på dig!

             En bukett åt Bror!
          

Bilden lånad från: www.blommoroblad.se

Hopaps att alla ni andra hinner ut och njuta av våren!


Ps. Fasters lilla plutt verkar växa och bli stor, Svägerskan blir bara större och större.


Desperat hemmafru?

Så var det fredag igen. Det är nu 10 dagars ledighet att se fram emot, ibland är det rätt nice att vara lärare.


Har hunnit med damma, dammsuga och våttorka våra grådassiga fönsterfoder sen jag kom hem. Snacka om att det måste vara mycket avgaser i luften. Trasan blev helt grå. Upptäckte att köksgardinen är i stort behov av en tvätt då den är grå istället för vit på utsidan, trevligt!


Borde sätta igång och skala räkor och fixa i ordning morgondagens förrätt: Skaldjurstårta. Receptet kommer från en tidning som hade ett reportage om Pappas sysslings B&B Karnelund i Skåne. Sista gången jag var nere i Ystad och träffade Farfar åt vi där, super mysigt och god mat. Stället är värt en omväg! Skaldjurstårtan kommer att serveras på första utgåvan av Gröna Anna som jag fått från farmor, de är mer än 100 år gamla, coolt. Är lite i valet och kvalet om det ska bli vitt vin eller mousserande till detta. Anledningen till detta fixande är att Läslusen med sambo samt Krulltotten med make och mage på middag i morgon. De har faktiskt aldrig varit här på middag, Läslusen och Krulltotten har varit här men inte på middag. Resten av morgondagens meny skriver jag om senare i helgen.


                     Karnelund i Gislöv!
012.jpg

Bilden lånad från:http://www.karnelund.se/main/default.asp?id=3&langID=1


Back to the kitchen!


Kram så länge och ha en skön kväll!


Vad gör skorna i badklädspåsen?

Dagens joggingtur gick runt Sickla sjön (ca 6,5 km). Det var varmt och vårhärligt ute så jag tänkte att det var lika bra att passa på. Men det var när att joggingturen fick ställas in för när jag fått på mig alla träningkläderna hittade jag inte skorna. Visste att jag hade med dem till Venezuela men sedan dess har jag inte sett dem. Kollade igenom skopåsen i garderoben men inga skor, tänkte då att de hamnat i källaren av misstag, men inte där heller. Upp igen och kollade garderoben igen, inte där nu heller. Kommer på att Sambon städat i helgen och efter hans städningar brukar ett och annat vara borta. Kollade då hans garderob också men inte där. Ringde då till honom på jobbet och frågade, han sa at jag hade en påse med skor i garderoben. -Nähä, sa jag, har jag verkligen det. Förklarade vilken färg de är och han kunde erinra sig att han sett dem nyligen.  Öppnade garderoben igen och kollade i papperspåsen med alla badkläder och där i under massa badkläder låg springskorna Vad sjutton gjorde springskorna i badklädspåsen? Till saken hör att jag för att kunna öppna garderoben helt måste flytta på tvättkorgen så detta fick jag göra tre gånger. Ett par minuter senare än planerat kom jag så iväg ut i skogen. Nu måste jag hitta något att äta innan jag åker och handlar.


Kram

        Sickla sjö


Bilden lånad från: www.sicklahus.se


Wanted

Denna skit hade en fågel lyckats "pynta" vårt fönster med, mindre trevligt. Han kunde gott ha gjort rent efter sig, jag bajsar inte i hans bo. Antar att den skyldige har två ben, två vingar och är klädd i fjäderboa, har ni sett den skyldiga får ni gärna säga till.


Vägen hem...

... från gymmet.

Utsikten mot söder och Sofia kyrka från Sicklakanalbro
             

Sickla udde och det runda observatoriet ute i vattnet
           

Mellan Sjöstaden och Söder förflyttar man sig smidigt
                                med "Emelie"

            


Det är fotfarande is på vattnet i Sjöstadsparteren där
     barnen åkte skridskor för några veckor sedan.

           

Fint, eller hur?

RSS 2.0