Kära Påskharen!

                     
                                              Mumsfillibabba!

                            
Kära Påskharen!

Idag var det en person på jobbet som sa att Påskharen inte finns, men jag vet att han ljög. För du finns, precis som Jultomten finns, för det har mamma sagt. Hon är kompis med dig. Jag hoppas att du kommer med ett påskägg fyllt med godis (helst sånt man kan äta hur mycket som helst av och bli smal samtidigt som man äter det men hittar du inte sånt går det bra med vanligt godis också) eller en villa/parhus i en förort längs med pendeltågslinjen till Förorten. På skärtorsdag tar jag en sväng till Blåkulla men annars vet du var jag finns. Jag hoppas att harpaltarna mår bra och att inte fler elaka lögner om dig sprids ut.

Kram från Sjöstadsfröken 


Bilden lånad från: http://www.godisdirekt.se/virtupload/Godisdirekt/files/p%C3%A5sk%C3%A4gg%20super.jpg

Lillis möhippa

                                 

Igår var det dags för Lillis möhippa. Strax efter åtta ringde vi på hemma hos henne och beordrade henne att packa ner saker som stod på en packlista på tid. Sen bar det först av till Eriksdalsbadet där vi fick en lektion i konstsim. Detta var både svårt och roligt. Vi skrattade så att vi nästan sjönk. Instruktören var bra och la lektionen på rätt nivå. Efter lite bubbelbad och bastu för dem som ville åkte vi hem till mig och åt lunch som Sambon och Fackpampen färdigställt under överinseende av lilla Astrid. Tur att hon var med och såg till att allt blev rätt. Efter lunchen blev det lite frågesportslekar om Lillis och Ingenjören och en lek då alla hade tagit med en sak som symboliserar ens vänskap med Lillis. Vid tre hade vi nästa aktivitet som var Bollywooddans. Det var mycket koordination och mycket svårare än vad jag trodde när vi bokade. Jag trodde att det bara skulle vara lite höftvickande och handskakningar men det var fingrar hit och dit och huvud åt sidan, armar upp och armar ut samtidigt som man skulle röra fötterna i ett bestämt mönster. Efter danslektionen svidade vi om till partyoutfits och hade förfest hemma hos Fru Jurist, där fick Lillis rita en teckning på sig och Ingenjören. Middagen och kvällen spenderades på Garbos i Sundbyberg. Garbos visade sig vara ett tokknasigt ställe som nästan var värre än en Finlandskryssning, 55-åriga tanter som stod uppe på pelarbord och dansade bland annat. Men med tanke på ställets 4 dansgolv kunde vi svänga våra lurviga i flera timmar innan vi tröttnade. Jag kom hem strax före klockan två och jag åkte hemifrån vid kvart över sju så jag var borta 18.5 timmar, pust! Det blev en mycket lyckad dag med roliga aktiviteter och roligt röj på kvällen. Jag hoppas och tror att Lillis också hade kul hela dagen.

Är lite småtrött idag men har ändå tagit en timmes promenad och suttit och skrivit på den förgrömmade examinationsuppgiften som inte blivit helt klar men det borde inte bli några problem att bli klar med den tills efter påsk då den ska in.

Dags att softa i soffan ett tag innan middagen!

Kram!

Bilden lånad från: http://www.manufacturer.com/images/product/wholesale.manufacturer.com/0621/b/Lightup-Princess-Tiara.gif

Gågging och damsugsslangsslagsmål

                                 

Idag har jag varit ute på årets första gågging runt Danvikstull. Gågging innebär att jag joggar en bit, sen tröttnar jag (psykiskt) på det och går en stund och sen tycker jag att det går så långsamt att gå och då joggar jag en stund och så håller jag på tills jag är hemma igen. Tycker faktiskt att det gick ovanligt snabbt för att vara jag idag men det kan ha berott på at jag hade ny musik i lurarna.

När jag skulle ställa tillbaka damsugaren i städskåpet efter dagens veckostädning lyckades jag på nåt sätt nita till mig själv på hakan med damsugarmunstycket, gjorde skitont och jag är fortfarande öm, stackars mig.

Strax är det dags för veckans tur till Ica Maxi.

Kram!

Bilden lånad från: http://kickstartmyheart.bloggproffs.se/files/stada_1183496330.jpg

Hur kommer det sig?

                         
                                    En riktig soffpotatis!

Hur kommer det sig att det är mindre än två veckor kvar till inlämning av superhemsk analysuppgift då man ska bifoga analys av syntaktiska meningar och alla sorters bisatser och jag inte har börjat skriva än? Enligt min planering skulle detta ha varit klart förra helgen. Grrrr, blir så arg och ledsen på mig själv, att det alltid blir så här, när ska jag bättra mig? Jaja, nu har jag ju nåt att göra i påsk!

Nu ska jag äta och gå och träna, inte börja med analysen som man kanske skulle kunna tycka. Har ingen inspiration till att skriva exeminationsuppgift just nu, kan kanske börja i morgon.

Ha det skönt!

Bilden lånad från: http://2.bp.blogspot.com/_0H_WmChK0cI/Sypq1pXXYUI/AAAAAAAABV0/iSvJCDrgbKA/s320/lat.jpg

En lördag i mars

                         

Nu har vi varit och hjälpt Storebror, Svägerskan och Gurra att flytta ut från Smeten till ett tillfälligt boende i förorten i väntan på Drömkåken. Strax ska vi ut på en promenad i det vackra vädret innan solen går ner allt för långt. Till middag ikväll blir det varmrökt lax, koktpotatis och örtsås. Sen blir det ost och kex och till tvn grönsaker med dipp. Det lutar nog mot att vi ser James Bond som går på någon kanal, ingen av oss har sett just den Bondfilmen mer än bara någon enstaka gång. Men just nu känns det som att jag kommer somna innan den ens hunnit börja.


Nu är Sambon redo att bege sig ut i solen.


Ha en fortsatt trevlig helg!


Bilden lånad från:
http://www.swisscowboy.ch/Internet/wallpapers/Filme/james%20bond1.jpg

 


Jämställdhet?

                       
   

Oftast när man pratar om jämställdhet pratar man om att det ska vara jämställt mellan könen. I går hade vi studiedag på jobbet och då var det en övning då vi skulle diskutera hur vi vill jobba med jämlikhet/jämställdhet. I min grupp var vi eniga om att det inte råder skillnader på om man är man eller kvinna på vår arbetsplats även om det är flest kvinnor som jobbar där. Villkoren är hur som helst lika för alla.

Då frågade jag hur jämställdheten ser ut i förhållandet lärare/elev, pojk-/flickelev och särskoleelev/”vanlig”elev? Vad menar du? fick jag som ett svar. Ja behandlas alla lika oavsett vilken roll man har på skolan? Behandlas lärare och elever likadant? Som ett svar fick jag att läraren har en fostrande roll. Hmmm, men påverkar det hur vi behandlar våra elever? Att pojkar och flickor behandlas olika i skolorna finns det en uppsjö av forskning kring och att eleverna i särskolan och i ”vanliga” skolan inte behandlas lika fick jag medhåll om. Särskoleeleverna på min skola glöms ofta bort. Jag kan inte förstå hur man inte kan tycka att det ska vara jämställt mellan lärare och elever! Alla är ju bara människor och alla förtjänar att behandlas med respekt oavsett vad man har för roll på arbetsplatsen. För det är ju faktiskt elevernas arbetsplats också. Sen kanske man inte håller med om allt som alla säger och man behöver inte vara kompis med alla, varken lärare eller elever. Blir så trött när jag hör lärare som var ”bäst före 1985” sitta och tycka att de är värda mer än andra.

Bilden lånad från: http://www.phil.gu.se/uppdragsutbildning/files/jamstalldhet.jpg


Gubbsjuka?

                         
                                          Killfavoriter!

Igår innan melodifestivalfinalen började pratade vi om vilken låt vi tyckte skulle vinna. Av någon anledning var de båda killarna i sällskapet mycket förtjusta i Timotejs sommardoftande trallande. Jag tycker i och för sig också att det var en bra låt men jag tror till och med att en av killarna mumlade något om att det är bra med blonda, väna, 19-åringar. Som om de inte har nog med blonda, väna (men dock inte 19-åriga) flickor i verkliga livet? Hmmmmm. Börjar jag ana gubbsjuka? Fick idag höra att ytterligare en av killarna i bekantskapskretsen hade Timotej som favorit i går. Det är nog definitivt gubbsjuka på G i bekantskapskretsen. Att vi tjejer tycker att Darin vuxit till sig (även om den vita scenklädseln hade kunnat byttits ut) och att Erik Saade är ett lite sockertopps energiknippe hör inte hit, så det så!

Bilden lånad från: http://www.svd.se/multimedia/dynamic/00550/timotej_550297q.jpg

Ojojoj...

                      
                                     Är det inte dags för dessa snart?

...vad länge det var sedan jag sist skrev något. Men tiden går så sabla fort när man har roligt och när man jobbar heltid, jobbar 6 mil från Sjöstaden, pluggar deltid, försöker träna minst 3 gånger i veckan, går på 4-års kalas, fyller år och går på teater.

Det är ljusare ute på både morgon och kväll. När jag lämnar det hem ljuva hemmet i Sjöstaden strax efter sex på morgonen är det nästan ljust ute och när jag kommer hem igen minst 10 timmar senare är det fortfarande ljust, lovely! Nu måste bara snön smälta bort så att jag kan börja cykla till tåget igen.

I kväll blir det homemade pizza till middag och för hoppningsvis något bra på dumburken, men jag lär hur som helst somna lagom till första reklamen eftersom vi var på teater med jobbet igår och jag inte släckte förren vid 23.30 och sen hade en hostattack vid tvåsnåret och sen var klockan helt plötsligt 05.10.

I morgon är det dop för lilla Astrid med utlovad smörgåstårta och tårta och på kvällen ska vi på Schlagerafton hos Lillis med fästman.

Ha en skön helg!

Ps. Hurra hurra hurra till Fyrbarnsmamman som fyller år idag!

Bilden lånad från: http://3.bp.blogspot.com/_z0uu5aCoqIA/R8xFQ8iVxNI/AAAAAAAAAw8/RWAhOe6iuKQ/s400/sn%C3%B6droppar+i+sn%C3%B6n+3+mars+2008+no+4.jpg


RSS 2.0