Härliga vinterdagar

                      

Idag har vi haft friluftsdag på jobbet. Det har varit underbart soligt väder. Jag var och åkte pulka, tror inte att man någonsin blir för gammal för det. Först slängde jag och fyra elever oss ut för slalombacken ute i förorten på varsin stjärtlapp, det gick undan vill jag lova! När vi sen kom upp för backen igen med blodsmak i munnen såg vi skylten där det stod att man inte fick åka pulka och dyl i backen, så ansvars full är jag! Eftersom ingen av oss kände att vi skullle orka upp för backen igen gick vi till en mindre backe som kanske var i minsta laget men även där gick det undan när man hade rätt teknik. Jag tror det är viktigt att man kommer ut i solen och ljuset så här under årets mörkaste årstid, det piggar upp! Och framför allt är det väldigt gott med varmchoklad och ostmacka ute i snön!


Bilden lånad från: http://ensamakademikerskriver.files.wordpress.com/2010/12/vinterlandskap.jpg

Tiden flyger

                                

Ojojoj vad tiden går fort. Jag hinner ju ingenting längre. I veckan var det två sena kvällar på jobbet och då försvinner ju mycket tid. I fredags somnade jag på pendeln på vägen hem (inte alltför ovanligt på fredagar) och i Barkarby kom en väktare fram och frågade om jag var vaken så att jag inte skulle missa att gå av när jag skulle av, snällt, men det är ju bara det att från Barkarby ska jag åka 6 stationer till så det var ingen större fara. När jag kom hem åt jag årets första semla, mums! Strax ska vi iväg en sväng till gymmet för att vara lite duktiga så här i slutet av veckan.

Kram!

Bilden lånad från: http://www.google.se/imgres?imgurl=http://www.swea.org/webarchive/data_foreningar/barcelona/Semla.jpg&imgrefurl=http://www.swea.org/semla___2013.aspx&usg=__JGhCHjH-y8NsJBjA6hHW1KvL7Uw=&h=283&w=388&sz=14&hl=sv&start=1&zoom=1&tbnid=aTerQY4d-am0wM:&tbnh=90&tbnw=123&ei=4j1FTbzbOMXzsgal-KzlDQ&prev=/images%3Fq%3Dsemla%26um%3D1%26hl%3Dsv%26sa%3DN%26rlz%3D1T4DVXA_enSE310SE310%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1

Färdig!

              


Nu är de tre årens svenskastudier avklarade! Det känns väldigt skönt men samtidigt väldigt tomt. Inget mer dåligt samvete för att jag inte sätter mig och pluggar förrens på söndageftermiddag. Detta innebär att jag har en till behörighet att undervisa i. I nuläget kanske det inte spelar så stor roll men om man inför lärarlegitimeringar i framtiden kommer det spela en väldigt stor roll. Om jag får berömma mig själv så tycker jag att jag varit väldigt duktig!


Bilden lånad från: http://aztrids.files.wordpress.com/2010/04/ballonger_big1.jpg

Dags att börja packa

                            
Idag har Sambon klämdag och är ledig, det innebär fyra gemensamt lediga dagar på raken. I går var vi ut till huset och kikade in genom fönstren, det verkar som de har börjar måla där inne, men fondväggen i vardagsrummet/matplatsen hade de inte satt upp än. På eftermiddagen tog vi en sväng ner till källaren och kollade hur vi ska lägga upp packandet och röjandet där nere. Lite kläder och lite skor kunde vi med en gång besluta oss för att göra oss av med. Strax ska vi åka till Shurgard och köpa kartonger så att vi kan ta tag i saker och ting på allvar. Målet är att källaren ska vara packad innan vi åker till Dubai i början av februari, det borde vi hinna, sen har vi cirka en helg per rum uppe i lägenheten när vi kommer hem. Det upplägget borde funka!

Dags att sätta fart!

Bilden lånad av: http://glorificus.blogg.se/images/2010/flytt_79845620.jpg


Ljuset i tunneln

                           

I går när jag kollade universitetsmailen hade jag fått tillbaka min uppsats från handledaren. Hon tycket att jag hade fått till en riktigt bra uppsats som är inne på nytt outforskat område. Har nu fixat till hennes kommentarer och sitter och filar på min diskussion, sen är det bara sammanfattningen kvar. Målet är att de delarna ska vara klara på onsdag förmiddag så det är ingen panik just nu utan jag börjar se ljuset i pluggtunneln, härligt! Har aldrig träffat handledaren så det ska bli spännande att se vad hon är för en, hon heter Astrid så hon kan både vara i 60-års åldern eller ung, nästa torsdag får jag svaret. Det är en oerhört härlig känsla att veta att man nästan är klar klar med nåt man kämpat med i tre år!

Kram!

Bilden lånad från: http://www.ungochtrygg.se/wordpress/wp-content/uploads/vinnarbilden.jpg


2010 i backspegeln

Årets projekt
Bestämma om vi ska slå till på ett hus eller om vi ska bo kvar i en lägenhet och sen om det skulle vara ett nytt eller gammalt hus. Lotten föll på ett nyproducerat hus i Lapplands Väsby.

Årets låt
Hmmm, jag lyssnar ju inte så mycket på musik, men det kom en låt under hösten om hur perfekt man är som man är, fast på engelska. Annars var Erik Linders melodifestival låt Hur kan jag tro på kärlek bra.

Årets resa
Cefalú på Sicilien. Varmt i luften, varmt i vattnet, mysig stad, god glass och god mat.



Årets köp
Definitivt det dyraste köp vi någonsin gjort: Huset.



Årets sämstaköp
Hmmm, vet inte om jag köpte något riktigt dumt. Men om inte båtmotorn gått på försäkringen hade det känt som ett riktigt dåligt köp, vi försökte spara 1500 och det hade kunnat kosta oss 22000. Vi kommer aldrig mer serva båtmotorn på egenhand!

Årets slit
Ett rinktigt i-lands slit: Bestäma tapeter till 5 rum och kakel och klinkel till totalt 4 rum. Både svårt och roligt.

Årets plagg
Tunikor av olika slag, försökte mig på att ha dem till leggings men det var inte riktigt min grej, det funkade ok med leggings i jeanstyg men de bara glider ner och blir korviga så det måste vara vanliga jeans under.

Årets lycka
Att få bli Gudmor åt Gustav!

Årets Förändring
Att vi fick ändan ur och köpte hus.

Årets film
I våras var det när New Moon kom ut på dvd sen i början av sommaren kom Eclipse på bio. Jag var ju förstås tvungen att se den så en 25-gradig fredageftermiddag innan Sambons semester började gick jag och såg den, bara jag och 10 till flydde solen och gick på bio.



Årets bok
Hungerspelen, som vi hade som skönlitterärkurslitteratur under hösten, en helt fantastisk historia om ett land där allt gått helt fel och där invånarna nu måste "sota" för det genom de årliga hungerspelen som är en direktsänd dokusopa i vilken en flicka och en pojke från varje distrikt (totalt 13 distrikt) tävlar inne på en STOR arena för att överleva, endast en kan överleva, resten måste dö. Helt fantastisk bok som bara måste läsas. På andra plats kommer Hundraåringen som klev ut genom ett fönster och försvann, också den helt fantastisk.

   

Årets skiva
Soundtracket till Twilight.

Årets hurra
När båtmotorn täcktes av försäkringen!

Kommande års förhoppning
Ett år med mycket glädje och skratt. Första tre månaderna ser lovande ut, först med avslutad svenska utbildning sen en resa till Dubai innan vi packar ihop och drar norröver (jaja, det handlar bara om några mil, men ändå).


Jag vill önska er alla ett gott 2011!


Bilderna lånade från:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f7/Cefalu-bjs2007-03.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_RxwpGJ4ExRc/TBz81ahGVHI/AAAAAAAAAD4/8i85kxWwyYc/s1600/twilight-eclipse.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_9HDEUxFnMRM/TESJXdIrBMI/AAAAAAAAE_E/6HqIU8r-NbE/s1600/hungerspelen.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_Vl1DYknzkec/S3g9slZm5tI/AAAAAAAAAZo/e0MNKW5vJQc/s320/hundra%C3%A5ringen.jpg


RSS 2.0