Kärt barn...

                             

...har många namn. Jag har i dag bakat Snoddas. Jag vet att andra kallar dem Kärleksmums eller Mockarutor. Det var kokerskan på mitt och Storebrors dagis som bakade snoddas och mamma bad henne om receptet någongång på 80-talet och sedan dess har det hetat Snoddas (tror att det var så i vaje fall). Kärleksmums känns så fjosskigt och mesigt och passar inte alls på en kaka. Tror dock att jag tog ut mina Snoddas lite för tidigt ur ugnen så vi får se hur det blir när jag skär upp den för att lägga i en plastbunke för att ta med till mormor som fyller 92 år idag, hurra hurra hurra! För säkerhets skull slog jag även till på en sats syltgrottor också utifall att Snoddasen blev helt misslyckad. I eftermiddag hittar ni mig alltså musandes kakor i mormors kök, sju trappor upp med fin fin utsikt. Hade det varit varmt ute hade kakorna ätits på balkongen med både morgon-, dag- och kvällssol men nu får vi njuta av den vackra Josef Frank tapeten i köket istället.

Kram!

Bilden lånad från:http://www.kafferecept.se/snoddas.jpg

Som lärare...

                         

... i en förort som ligger lång lång bort har jag nu sportlov. Var på jobbet idag på förmiddagen för att tillsammans med Fyrbarnsmamman göra en sak som vi behövde fixa med och som är svår att hinna med under vanliga veckor, men nu när vi fick sitta ostörda blev vi klara på strax under fyra timmar. Nu är det alltså 6 dagars ledighet att se fram emot, men jag har rätt mycket "måsten" inplanerade. Men jag får sova hur länge jag vill på morgonen och det ska bli väldigt skönt!

Kram!

Bilden lånad från: http://elevradsordforande.blogg.se/images/2008/sportlov_1203410982_11157542.jpg

Förenade Arab Emiraten

För några dagar sen kom vi (jag, Sambon, mamma, pappa, Storebror, Svägerskan och Gurra) hem från en välbehövlig semester i Ras al Khaimah som är en av emitaten i Förenade Arab Emiraten där vi firat mammas 27- års dag (hihihi). En dag hyrde vi en minibuss med chaufför och åkte ner till Dubai, där såg vi...
 
...fiskar i världens största akvarium (eller nåt sånt)...


...världens största godisaffär, som dock inte var så stor, så det rekordet borde vara lätt att slå. Godiset kostade 16.90kr hektot och det var lång kö till kassorna så det blev inget godis.


Världens största akvarium och godisaffär låg förstås i världens största köpcentrum med 1200 affärer. Utanför världens största köpcentrum ligger ju förstås...

  
...världens högsta byggnad Burj al Khaliffa...


...och en sjö/del av havet samt andra höga byggnader.


Vid vattnet ligger världens enda 7 stjärniga hotell: Burj al Arab (där vi INTE bodde). Medan en av världens få (eller kanske enda?)...


...inomhusskidbackar...


...ligger i Mall of the Emirates.


Påpekar man att städningen är sen gör städaren en liten hund av handdukar.


Utsikten från vår uteplats, med "vår" strand och "våra solstolar". Vattnet utanför är Persiska viken och där kan jag inte ta åt mig äran att ha badat utan badandet stod herrarna för, de badade nog varje dag tror jag. Tror att det var mellan 20-23 grader i vattnet, lite kallt för min smak.


Huset med 4 sviter där vi och mamma och pappa bodde på nedervåningen i varsin liten svit.


Från "vår" del av stranden mot huvudbyggnaden.


Från huvudbyggnaden ut över poolområdet med bland annat barnpool, "vuxenpool" och en stor saltvattenpool. Ska erkänna att jag inte badade där heller.


Saltvattenpoolen.

Jag kan verkligen rekommendera en vecka i Ras al Khaimah på Hilton Beach Resort. Det fanns inte så mycket att se utanför hotellområdet (ett shopingcenter och en marknad typ) så det är nog en bra idé att ha halvpension. Det var som svensk sommar i luften, ca 25 grader men ganska blåsigt och i skuggan var det lite kallt men det var ändå härligt att kunna gå barbent och barfota.

Nu ska vi ut och ta en promenad i det vackra vintervädret!

Kram

RSS 2.0