Skam den som ger sig!


Sötaste badbyxorna från Zunblock sitter på Lillrumpa!

Vi har gått på babysim under våren och de tre första gångerna var det kul, sen började det ställas krav, eller krav och krav, "vi" började dyka och då var badet inte längre kul. Det har varit veckor som det har skrikits nästan hela lektionen och veckor då det skrikits halva. Så länge vi bara softat runt i poolen har det varit kul men så fort vi gjort något mer avanserat har det skrikits. Var osäker på om vi skulle gå fortsättningskursen men efter att ha pratat med simfröken som tyckte att vi oavsett skulle fortsätt gå och bada bestämde "vi" oss för att fortsätta. Hör och häpna är det nu nästan roligt hela tiden i badet även när man ska dyka och göra andra avancerade saker. I dag låg Lillrumpa på flytdyna både på mage och rygg utan att protestera (försökte dock krypa av den när han låg på mage), hängde själv i stången på kanten och ville då klättra upp på land samt gjorde två dyk utan att skrika så hela simhallen hörde. Det är som att han mognat in i hela vattenupplevelsen. Det känns kul att det funkar så bra nu och håller tummen för att det fortsätter vara skoj. Såg dock vad man ska göra på nivå fyra idag: simma under vattnet med barnet på ryggen och barnet ska hålla i sig (fantastiskt att barnen håller i sig). Hmmm, kan inte simma under vattnet så vi får nog nöja oss efter nivå två.

Nu har det sovits ute i vagnen på altanen i snart 2,5 timme efter badet, trötter! Har hunnit äta lunch, dricka kaffe, kolla internet, plugga, hämta posten och skriva blogginlägg på den tiden. Ska kanske försöka plugga lite till innan han vaknar vilket borde vara när som helst.

Kram


Sönder?



Nu verkar tvättmaskinen vara trasig, den kan inte skölja och pumpa ut vattnet, suck! I maskinen ligger våra underkläder så vi får gå med rumporna bara om inte Sambon lyckas fixa den. Det skulle kunna vara fel på avloppet så det ska Sambon roa sig med när jag åker och handlar så snart han kommer hem från sin kvällspromenad. Förr kvällspromenerade vi alltid tillsammans men nu ska ju Lilleman sova i sin säng och jag har oftast alltid varit ute och promenerat på dan så Sambon får promenera på egenhand.

Nu verkar det som om någon har vaknat där uppe, bäst att kolla.

Kram

När jag var barn...



...hade jag en kompis som bodde i ett hus på vår baksida. Vi träffades i sandlådan när vi var yttepyttesmå, gick på samma dagis men sen någongång när skolan började så växte vi ifrån varandra eller nåt. Hur som helst så hade hon en gunghäst hemma hos sig, den gunghästen var byggd så att man kunde få plats två stycken i bredd om man drog in rumpan ordentligt. Det var lite av en sport att kunna gunga på gunghästen tillsammans även när vi blev för stora för den. När jag går in i Lillemans rum och ser gungelefanten han fick i doppresent tänker jag på hur kul vi hade när vi lekte med gunghästen men även när vi lekte andra saker till exempel att hennes våningssäng var en båt. Hoppas att Lilleman kan få lika kul med sin elefant som vi hade med gunghästen och att han får lika bra fantasi som vi hade.

Kram!

Eget rum





För några veckor sedan fick Lilleman flytta in i eget rum. Det har fungerat bra för alla inblandade. I helgen roade vi oss med att åka till det blågula möbelvaruhuset för att köpa förvaring till rummet. Det blev en kombination av olika delar i Stuva serien, blandat lådor och skåp i limegrönt och vitt. Rummet har vita väggar så det behövdes lite färg eftersom vi kommit fram till att vi inte orkar tapetsera nån rolig fondvägg. På dopet fick Lilleman en förvaringsvagn och en gungelefant från Jabadabado som passar perfekt till de nya möblerna. Stolen och pallen bredvid sängen är bara tillfälliga för att larmet ska ha någonstans att stå och vi någonstans att sitta vid nattning. Hade en safarifåtölj där innan men den knarrade så att Lilleman vaknade när vi reste oss. Så småningom ska vi köpa ett litet bord och två små stolar i blått till rummet. Tänk att han snart kan leka där inne, nu sitter han på mattan mitt i rummet så att han inte ska slå i huvudet i nåt när han ramlar, det går fort på alla sätt och vis just nu!

Dags för Grey´s anatomy!

Kram

Gråtmild!


Pytteliten mössa som Lilleman hade i höstas, borde ha
lagt nåt annat bredvid så att de hade synts bättre hur liten
den är.

Plockade undan alla Lillemans kläder i sorlek 56 och 62 idag för att få plats i garderoben för större kläder för att få en överblick av vad som kommer att behövas framåt sommaren. Efter att ha fått 2 fullproppade pappkassar med kläder från Gurra kommer det inte behövas så mycket kläder åt Skrutt närmsta tiden. Kanske nån enfägad sommarbody till hans rutiga shorts och kanske ett par enfärgade shorts som passar alla fina bodys med motiv. Sen behövs ju UV-kläder till semestern på Cypern och ett par solbrillor så tror jag att Lilleman är redo att möta sommaren. Tänk vad han växer! Blir ju hemmablind och tycker att han är liten precis som när han föddes men när jag ser de små kläderna från i höstas inser jag ju att han vuxit. I vissa kläder, tillexempel nya vindjackan och nya mössan med Barba på, så ser han inte lägre ut som en liten bebis utan som en liten kille. Nej nu måst jag nog upp och titta lite på min stora lilla kille där han ligger i sin säng som nu sänkts ner ett steg och flyttats in i eget rum. Rätt som det är ska han väl flytta hemifrån också. Tiden går för fort just nu, kan någon stoppa den?

Kram

Glad påsk



Lilleman har gjort sitt avtryck på årets påskkort!

Ha en skön påsk!

Kram

Vårvinter



Ett tag var det så varmt att man knappt behövde jacka när man var ute på promenad men nu har det varit kallt sista veckan tycker jag. Har ju nästan varit snöstormar. Här hemma är det lite snorigt hos både stora och små, fast det verkar det ju vara hemma hos alla, verkar dessutom som att snoret inte ger sig i första taget. Till helgen är det påsk (men det vet ni ju), blir skönt med fem dagar helg som jag hoppas att det blir då Sambon nog skulle vara ledig på torsdag. Köpte hem lite godis dag utifall att det kommer påskkärringar. Det bor ju rätt mycket barn här i området nu (i 9 av 15 hus om man inte räknar med närmsta grannens tonåringar och till sommaren flyttar det in 2 barn till i visningshuset) så kanske kommer det en liten kärring på besök innan den far till Blåkulla.

Borde skriva lite på uppsatsen i svenska nu innan jag går till sängs, så att jag kan känna mig lite duktig!

Kram!


RSS 2.0