Titta i kors!

                           

Nu känner jag att vardagen är igång på riktigt. Klockan fem eller tio över fem ringer väckarklockan varje morgon måndag till fredag. Strax efter sex stängs lägenhetsdörren för att inte öppnas igen förren tidigast 10 timmar senare men oftast 12 timmar senare. Sen ska det motioneras minst en timme, middag ska ätas, tv ska tittas på, internet måste kollas och plugg måste pluggas. Det är inte konstigt att ögonen går i kors klockan 22. Sen blir det helg och tills dess ska det handlas, städas, tvättas och umgås. Men då får man sova hur länge man vill, eller i varje fall tills klockan ringer vid nio annars hinns inte helgen med. Förr när jag inte gick upp kl fem varje morgon utan vid sju vaknade jag pigg som en lärka vid senast kl åtta varje helgmorgon, den tiden är nu förbi. På tal om att se i kors så är det just vad jag gör, klockan är 22.06 och mat och sov klockan har ringt för länge sedan. Tur att jag ar ett så kul jobb så att det inte gör nåt att jag blir så trött på kvällarna, det är det värt!

God natt!

Bilden lånad från: http://isabelell.blogg.se/images/2010/1232928452_69814406_99932174.gif

Lärd, lärdare, Sjöstadsfröken!

                                

Under mina 5 år som student skrev jag 6 större uppsatser (3 st B-uppsatser, 2 C-uppsatser och en examensuppsats, är rätt stolt faktiskt). Under hösten ska jag skriva ytterliggare en uppsats, tror det blir i litteratur. Till denna uppsats skulle jag behöva den tredje av mina B-uppsatser, som handlar om tidningen KPs utveckling från Folkskolansbarntidning till Kamratposten på typ 50-60 talet (historia), eftersom jag skulle vilja skriva något liknande i höstens uppsats.

Hittade en gammal diskett som låg brevid skrivaren och skräpade och på den stod det faktiskt "uppsats historia B", tror ni att den funkade? Nej! Det kom upp en ruta där det stod att den var formaterad för Mac. För Mac? Hallåååå! Jag har inte skrivit på Mac, även om Sambon alltid har haft Mac i ett eller annat format så har jag aldrig använt den och dessutom har hans Macar inte haft diskettenhet. Nu undrar jag var jag kan ha gjort av papperskopian av uppsatsen? Jag kan väl inte ha lagt ner så mycket tid på nåt och sen bara kastat det?

Det finns en risk, eller hur man nu vill se det, att de finns nere i en kartong längst ner i källaren. Blir trött bara av att tänka på det. Vi får kanske ta vår källarstädning lite tidigare än vad vi hade tänkt så att jag kommer åt den kartongen. Resten av pappren i den kartongen kan dessutom hivas i soporna eftersom jag inte behövt nåt i den sen vi flyttade hit för 4 år sen. I väntan på att komma åt kartongen får jag roa mig med att stötta Björnligan på fordon i deras uppsatsskrivande om "infärgning". Tänk vad lärd jag blir!


Bilden lånad från: http://www.norrkopingslagerservice.se/userimages/image/kartonger.jpg


Näsdöv

                                          

Idag såg jag och en elev på ett avsnitt av Fredrik Lindstöms Värsta språket som handlade om var alla nya ord kommer ifrån och då var det en liten flicka som brukade säga näsdöv istället för förkyld, kul tycker jag. Ordet är dessutom passande eftersom det är det jag är. Jag var det inte i morse men jag har under dagen blivit snorigare och snorigare. Näsdövan kommer inte direkt lämpligt eftersom jag hade tänkt hinna springa en massa gånger inför Tjejmilen nästa söndag, men om man ska se det lite positivt så är det ju bättre att det kommer nu än nästa onsdag för då ska jag först till växjö fredag-lördag och sen är det som sagt satmaran på söndan. Men jag känner ingen större lust till att detta ska utvecklas mer eftersom terminen knappt kommit igång och jag i morgon och på fredag ska starta igång religion med fordonsprogrammet och Kulturhistoria och nutida konst med våra elever.

Hoppas att ni klarat er från förkylningar och andra basilusker så här i terminsstarts tider när alla träffas igen efter semestrarna.

Kram


Bilden lånad från:http://1.bp.blogspot.com/_1ot4ym8tRtM/TEdXbkrFUaI/AAAAAAAAJwI/D-oFl6qUrK0/s320/Bacill-tecknad.jpg

Val och kval

                                         


Är just nu i valet och kvalet mellan att gå upp i vanlig tid (ca 5.00) och bege mig ut och springa en sväng eller ta 45 minuters sovmorgon i morgon bitti. Vilket ger mest? Joggingen ger ju en skön känsla resten av dagen men att sova gör mig kanske piggare, men 45 min är ju inte så mycket.

Anledningen till att jag för en gångs skull har detta svåra i-lands problem att lösa är att jag i morgon ska ha bilen till jobbet och lämna sambon på hans jobb på vägen dit och då åker vi 45 minuter senare än vad jag gör i vanliga fall. Anledningen till att jag ska ha bilen är att jag ska hem till Bossen och äta Cajunkräftor i morgon kväll. Hon bor på landet utanför förorten och om man vill ta sig hem därifrån mitt i natten är det bil som gäller. Normalt sett hade jag och Fyrbarnsmamman nog bott kvar i sjöstugan men nu hade vi båda planer för lördagen och behöver komma hem, eftersom jag har längst hem så kör jag.

Nu ska jag plocka fram inför i morgon innan jag sätter mig i soffan och sover framför Undercover boss som egentligen är ett intressant program.

Sov gott!

Bilden lånad från: http://slusk.nu/wp-content/uploads/2010/03/jg.jpg

Fördelarna med att bo i hus



Dennas Elvis strip av var i Metro i går (onsdag 11/8-10) och den tyckte jag var rolig med tanke på vårt husköp.
Den finns även på: http://www.elvisthecomic.com/

ART

                         


I morgon ska jag ha praktiskt prov i ART (Aggression Replacement Training) eller hjärntvätt som Sambon kallar det. ART har funnits länge men har på senare år blivit trendigt i skolorna och nu har vi på gymnasiesärskolan i Förorten förärats med utbildningen. Klarar vi det muntliga provet, som består i att hålla en lektion i Socialafärdigheter, känslokontroll eller moralträning, vilken av dem man ska hålla bestämmer instruktören i morgon, och det skriftliga provet som vi ska ha i höst blir vi licensierade ART instruktörer. Jag ska ha min lektion med Gympaläraren och fem av de andra ska vara elever (när vi hade övningslektioner i förra veckan var det ett stort antal av oss som "blev" väldigt lika negativa och trotsiga tonåringar, men kul hade vi). Försökte mig på att använda mig av känslokontrollen med Sambon när han blev sur i helgen, men han ansåg att det var hjärntvätt och sen blev han sugen på bakelser eftersom hans "happy place" var när han och hans morfar åt bakelser när han var barn. Under hösten har vi tänkt att vi ska jobba med ART varje vecka med eleverna, det ska bli kul och med största sannolikt väldigt nyttigt. Insåg precis att jag skulle ha övat lite på min del av rollspelen vi ska ha som modellering i morgon under kvällen men det får jag försöka göra med Fyrbarnsmamman i morgon bitti under morgonkaffet för nu måste jag sova! God natt!


Bilden lånad från: http://www.metrobloggen.se/UserFiles/18.11646/Image/arg.jpg

Jag vill ha en...



eller en...



...farsan när jag fyller 30 år! (ska sjungas som Galenskaparnas och After shaves låt om synten)


Bilderna lånade från: www.offshoreracing.se
                               www.vattenskoter.info/Portals/18/Bkg_02_Medium.jpg

Sänka skepp

                     

En stor rackarns båt har lyckats sjunka i kanalen här hemma. Två frågor: Hur kan den sjunka? Hur får man upp båten igen när det inte går att komma fram med kran från brygg hållet? Är hur som helst innerligt tacksam att det inte är vår båt som ligger där, känns som att detta blir dyrt, riktigt dyrt!

Grattis Gustav 1år!

                     

Idag fyller Fasters/gudmors bästa Gustav 1 år! Hurra Hurra Hurra Hurra!

Kramar i massor från Faster!


Ps.Shit vad sista året gått fort


Bilden lånad från: http://baluuba.blogg.se/images/2007/present_1182423712_4856746.gif

Sommaren 2010

                    

Håller på och försöker föra över lite bilder från telefonen till datorn för att kunna visa lite av semestern, men av någon obegriplig anledning är det strul och det funkar inte alls. Vi får se om det funkar senare så att jag kan lägga ut lite bilder annars får Sambon hjälpa mig med kameran och Macen, fattar nämligen ingenting av dem.

Idag är det obegripligt nog sista sommarlovsdagen för min del. I morgon börjar vi igen med tre dagars utbildning i ART (Agression Replacement Training) vad det innebär helt och fullt är jag inte riktigt medveten om men utbiildningen kommer att hållas på Krägga herrgård som enligt hemsidan ser riktigt trevligt ut, perfekt för tre dagars "uppvärmning".

Eftersom det är sista sommarlovsdagen kan jag sammanfatta sommaren lite grann, det känns som att jag hunnit med en hel del:

* Börjar semestern med 1,5 vecka hemma då jag träffar Gustav och Storebror, Mormor, lunchar med Lillis och slappar (vädret var strålande)

* Midsommar spenderas på landet.

*Vi har gjort inredningstillval till huset. Längtar tills vi får flytta in.

*Hälsar på hos Fyrbarnsmamman med barn och en hund på Gräsö i tre dagar. Strålande sol innebar "ringåk" efter båt för de modiga, båtåk för alla, grillning och kortspel. Mycket trevligt!

*Båtmotorn fixas på garantin, hurra hurra hurra!

*Såg Eclipse på bio, helt fantastiskt.

*Sambons första semestervecka var vi i staden Cefalu på Sicilien. Cefalu är en gammal, liten stad med trånga gränder och en lång sandstrand. Termometern på klockan vi hade med oss på stranden visade ca 33 grader i skuggan, värmen gjorde att vi inte orkade göra så mycket på dagarna förutom att sola, bada och läsa. På kvällarna efter middagen blev det en promenad in till stan längs strandpromenaden. En dag åkte vi dock på utflykt till Taormina och vulkanen Etna.

*Serva bilen i Katrineholm.

*Fira pappas födelsedag i Ystad med Sambon mamma, mormor, farmor och födelsedagspojken. Jag och Sambon hann med en tur till Köpenhamn, middag på hamnkrogen i Abbekås, bad vid Saltsjöbaden (inte jag) och födelsedagsmiddagen på Karnelunds Krog och Rum (är ni i Skåne måste ni åka till Gislöv och äta eller bo där, helt fantastiskt)

* En vecka i stugan utanför Katrineholm.

*En och en halv vecka på landet med lite halvdant väder.

Det har inte blivit särskillt mycket slappartid på egenhand för mig, men det känns som att jag haft en bra sommar.

Nu ska jag åka och hämta mammas bil som jag ska låna under utbildningsdagarna och ska nog passa på att åka och kolla på tapeter ute i Bromma när jag ändå har bil.

Med hopp om lite bättre uppdatering nu när det är tillbaka till Vardagen som gäller!

Kram!


RSS 2.0