Lördagsdax

                     
Strax ska vi åka till Maxi för en försenad veckohandling. Om man är riktigt snäll kanske man kan få en godispåse idag!


Annars blir det nog en rätt slapp dag, jag måste läsa lite kurslitteratur som ska diskuteras via nätet nästa helg och så vi ska rensa i badrumsskåpet som står i städskåpet. Ja, jag skrev rätt, det är badrumsskåpet och inte medicinskåpet vi ska rensa. Vi har nämligen ett pyttelitet badrum med ett litet badrumsskåp i, när vi bodde i Uppsala hade vi ett extra badrumsskåp som nu inte får plats i badrummet utan det hamnade i städskåpet i köket, helt logiskt!


Trots att Sambon för en gångs skull vaknade 45 minuter före mig och alltså har ett 45 minuters försprång med att bli redo att åka har jag suttit och väntat i snart 30 minuter. Undrar om det är någon idé att börja läsa kurslitteratur eller om han börjar bli klar? Eller så kanske jag ska börja kolla igenom min del av badrumsskåpet?


Känner mig lite sugen på att hyra någon bra film till i kväll. I går såg vi Johan Falk GSI som vi spelade in för några veckor sen. Det var i och för sig rätt ok men det känns som att alla filmer och böcker just nu handlar om infiltratörer. Dessutom kändes filmen lite lågbudget eftersom det var svårt att höra vad de sa men billjud och andra ljud var jättestarka. Synd, eftersom de första två filmerna, Nolltollerans och Livvakterna, i serien var bra.


Nu ska gör göra lite nytta medan jag väntar.


Ha en skön lördag!


Kram


Bilden lånad från:
http://www.annaaxel.se/images/KidsConcept/SkalRosa.jpg


Sushi för fastrar

                          

Efter jobbet åkte jag hem till favvo brorsonen och svägerskan. När Gullegurra smaskade i sig sin smarriga gröt med aprikospuré gick svägerskan ut och köpte hem sushi åt oss så Gurra och jag fick klara oss själva en stund. Det var kul så länge det fanns mat och smarrig pärondryck men sen blev det lite ledsamt i ett par minuter, men faster blev poppis igen när det blev färgglad reklam på Tvn. Det är synd att tiden går så fort att vi inte hinner ses mer ofta, som det är nu hinner han ju nästan glömma mig mellan gångerna, men nu börjar en tid med massa födelsedagar och då blir det kanske lite kalas då vi träffas. Annars får jag helt enkelt börja planera min tid bättre och lägga in obligatoriskt Gurra och faster mys varje vecka.

Nu är det the och tvtime för min del!

Kram

Bilden lånad från: https://files.nyu.edu/jd1506/public/sushi-for-2.jpg

På väg ner!

                             

I dag är det måndag vilket för mig är veckans stora invägningsdag. Ok, jag erkänner att jag väger mig varje morgon men det är måndagsvikten som är den viktigaste. Har jag gått ner på måndagen så har jag gått ner under veckan, har jag gått upp på måndagen väger jag mig på tisdagen igen för att vara riktigt säker på att vågen är i konspiration mot mig. I morse visade vågen 2 kg mindre än förra måndagen då det var invägning för vårens stora viktminskningprojekt. Men då hade jag i och för sig proppat i mig allt möjligt mumsigt under helgen för att kunna få en skjuts neråt under den första veckan, helt logiskt eller hur? Logiskt eller inte så funkade det. Vi får hoppas att denna vecka går minst lika gallant!

Nu ska jag jobba lite innan jag skuttar i väg till gymmet och spinningen!

Kram

Bilden lånad från: http://www.slimway.se/slimway/view/images/bg/header_bgs/16.gif

Sockerfix

                          
                                       Känner mig plötsligt väldigt trött!


Skulle just nu behöva en sockerfix. Men jag få nöja mig med att riva ur lakanen ur sängarna och ta en tur till tvättstugan med dem så att jag i kväll får njuta av rena och manglade lakan. En renalakansfix helt enkelt. Sen kan det ju vara bra att äta lite middag också så kanske sockerabstinensen minskar lite. Undra vilken middagsmat huset kan erbjuda idag? Bäst jag tar en titt.

Ha en skön kväll!

Kram

Bilden lånad från: http://www.hemtex.com/Global/2008/sovrum/tvattradbaddset.jpg

Dealen

                         
                              Tummen ljuger, lillfingret suger, handen duger!

Jag har ingått in deal som innebär att jag och andra inblandade inte får shoppa kläder, väskor eller skor förren i slutet av april, tills dess ska jag ha gått ner X antal kilo (ganska många). För att lyckas med detta har jag gjort upp en plan som jag tror att jag ska kunna hålla och som innebär att jag inte behöver få dåligt samvete om jag äter fikabröd på en vardag. Det dåliga samvetet brukar i mitt fall annars leda till att jag äter 10 bullar och en halv chipspåse innan dagen är slut eftersom dagen ändå är förstörd rent kalorimässigt, stört? Ja, det är det, men sån är jag. Har tidigare gått ner 2X med hjälp av Aftonbladets Viktklubb men har insett att man kan inte leva med Viktklubben resten av liet så nu ska det gå på egenhand. Idag står styrka och spinning på schemat så jag ska ta och äta middag innan jag beger mig ut i snömoddet.

Håll tummarna för att kilona flyger av framöver!

Kram


Bilden lånad från: http://www.hadd.ie/userfiles/image/deal.jpg



Nu är glada julen slut...

                    
               Belöning efter julgransplundring och rotmos!


...slut, slut. Julegranen kastas ut, ut, ut...

Idag har granen och resten av julen kastats ut här hemma. Vardagsrummet är betydligt större utan gran och i fönstren blev det betydligt mer plats utan tomtar och stakar. Lika mysigt som det är att plocka fram julgrejerna i början av december lika skönt är det när de är borta igen. Det är lite synd bara att det är roligare att plocka fram än städa undan, men så är det ju med allt.

Annars har dagen ägnats åt promenad runt sjön och att skriva novellanalys, blä. Men nu har jag ett första utkast som jag ska läsa igenom ett par gånger och lägga till och ta bort saker ifrån innan det skickas in på tisdag, Sen ska vi läsa de andra i vår lilla arbetsgrupps analyser till på fredag.

Nu står Sambon i köket och försöker koka rotmos. Förra gången vi gjorde det måste ha varit för en fyra år sedan eller nåt för vi bodde i Uppsala och det stank i hela lägenheten och smakade illa gjorde det också. Nu testar vi ett annat recept så förhoppningsvis blir det gott. Det är ju nyttigt och vi gillar ju egentligen de grejer som man har i så jag hoppas att vi hittar ett recept som funkar bra. När jag var liten och vi åkte till Värmland och hälsade på hos morfar var det alltid rotmos till lunch i matsalen på hemmet där han bodde. Undrar om de hade det varje lördag eller om vi hade oturen att de serverade det just de gånger som vi kom dit? Det måste jag fråga mamma om i morgon! Tänk vad vissa saker sätter sig på minnet: det jag minns av morfar var att vi fick rotmos och att han rökte pipa. En gång ville han byta sin pipa mot mina nya fina lila skor men jag sa nej.

I kväll blir det förhoppningsvis Twilight på dvd om jag lyckas övertala Sambon, men ett som är säkert är att det blir Ben & Jerry Chocolate Macadamia  efter att vi ätit upp vårt rotmos.

Nu ska jag in i köket och övervaka rotmoskoket.

Ha en trevlig kväll!

Ps. För er som undrar blir det köttkorv till rotmoset. Det är det nog inte många som är i vår ålder som frivilligt äter på en lördag.

Var är tiden?

                  



Just nu känns det som att tiden bara rusar iväg. Förra veckan i fjällen var skön eftersom det känns som att man verkligen är ledig när man reser bort ett tag, är man hemma och är ledig finns det alltid en massa måsten som ska göras. Söndagen gick åt till att tvätta (7 maskiner blev det) och att förbereda ett par av veckans lektioner för tyvärr så planerar ju inte lektionerna sig själva. Även om det är kul med planering så verkar loven och veckorna alltid så korta så det är alltid dags för en ny planering och alltid ligger man ett halvt steg efter känns det som. I går började jobbet igen efter jullovet och då fick vi en ny lärare till oss, det behövdes då vi varit lite kort om folk under hösten och idag kom raringarna tillbaka fulla av energi efter nästan tre veckors lov. Halv fem sjönk jag utmattad ner på ett pendeltågssäte.

 

Av någon konstig anledning har jag två inlämningar till svenskan i nästa vecka som jag inte gjort, en praktikrapport och en bokrecension. Har suttit 1,5 timme i kväll med rapporten men är inte riktigt klar än, så jag behöver i varje fall inte oroa mig för att inte ha något att göra i helgen;).

 

Eftersom lov och högtider har en viss förmåga att ställa till det med vikten har det efter det här lovet ställt till sig något alldeles extra förskräckligt, byxorna jag har på mig över mina träningsbyxor när jag går till Nautilus gick knappt på igår och vågen visar siffror jag inte sett på fyra år, ångest. Så nu är det på med hårdhandskarna och sockeravvänjning som gäller ett tag framöver. Vi får hålla tummarna för att det går bra och siffrorna flyger.

 

Nu är det dags för lite kvällspyssel innan jag tar med mig Leif GW Persson till sängen och läser en stund innan det är dags att släcka lampan.

 

Kram och god natt!



Bilden lånad från: http://www.orderit.se/images/Imagebank/Retain/clock3.jpg


Hälsningar från fjällen

                          

 

Nu har vi varit uppe i Lindvallen sedan i lördags. Vi bor i en stuga precis vid Lenabacken. Vi är här med Lillis och Ingenjören (funderar dock på att döpa om honom till Hushållsgrisen eftersom han ser till att all mat går åt). Stugan har vi fått låna av Gamlingarna. Vädret har varit fint men kallt, ca -20 grader. I går blåste det också och då klarade vi typ ett åk åt gången innan vi var tvungna att gå in och värma oss. Sambon tog två skidlektioner i början av veckan och kan nu åka lift och gröna backar, han skulle säkert klara svårare backar också om han vågade. I går kväll var vi och kollade när en av hans skidfröknar hade uppvisning i backen tillsammans med de andra skidlärarna sen åkte vi bandvagn upp till Snögubben och åt fondue med massa goda tillbehör. I går åkte vi i Hundfjället och åker nog dit i morgon också eftersom det finns långa och bra gröna backar åt Sambon att åka i.

 

Nu är det dags att vara lite social med de andra som kolla på Starwars och äter popcorn annars hinner de äta upp alla popcorn innan jag hinner få några.

 

Tack Gamlingarna för att vi får låna stugan!

 

Kram


RSS 2.0