Marängcup

                       


I tisdags var jag och Sambon ute på kvällspromenad. Vi skulle gå förbi Konsum och köpa bananer så jag tog med en hundralapp. När vi promenerade som bäst såg vi Hemglassbilen komma körande och blev extremt sugna på Marängcup, ni vet den där chokladglassen med maräng. Vi bestämde att vi skulle köpa en sån om vi kom ikapp glassbilen vilket vi också gjorde, men när vi står där ser vi ingen Marängcup på bilden, vi frågar glassgubben om Marängcup och han pekar på bilden med små Marängcup. Eftersom vi redan köpt bananer hade vi 78 kronor kvar plus tre kronor som jag hade i fickan, Sambon hade inte ett öre. Jag frågade om det inte fanns stora cupar men då sa Glassgubben att de inte hade haft det på säkert 10 år. I förpackningarna med de små låg 10 stycken cupar men paketet kostade 99 kronor vilket var nästan 20 kronor mer än vad vi hade så vi fick traska vidare hem utan glass. Viste ni om att det inte finns stora Marängcupar i Hemglassbilen längre? Jag blev chokad, hur kan de ta bort den godaste glassen? Jag funderar på att skicka in protestbrev eller starta en Facebookgrupp som heter ”Ge oss den stora Marängcupen tillbaka”. Detta är lika upprörande som när GB tog bort Hamtaro som alla trodde var en barnglass men det var som en minimagnum med chokladglass och typ müsli i överdragschokladen, den godaste glassen GB haft förutom Daimstrut. Hade de bytt namn på den till Mini Magnum choklad hade den gått åt som smör i solsken, inte tvekan om saken. Ska det få vara så här?

Bilden lånad från: http://sv.wikipedia.org/wiki/Hemglass


”Vi” klarade det själva!

                

Vi har en liten båt på 4 meter och 55 centimeter på denna lilla båt sitter en 15 hästars Mercurymotor. Förra året lämnade vi in motorn på service, det vill säga de byter oljor och lite sånt, för en som har till jobb att göra sånt tar det kanske 30 minuter och för det kalaset tar de 1900 kronor, hutlöst. Fast då ingår ju förstås oljefilter och olja, men ändå. I år bestämde ”vi” oss för att göra detta på egenhand, så när vi fått hjälp av pappa att dra hem båten började ”vi” med hjälp av pappa att göra servicen själva och det gick helt galant. 1,5 timme tog det med det beror ju på att det var fösta gången ”vi” servade själva så nästa gång går det säkert snabbare. På denna sätt gick det bara på ca 400 kronor vilket känns betydligt rimligare. Som ni förstår så var jag oerhört delaktig i detta fixande!

 

Dags att dra på sig en klänning för strax ska vi åka bort på middag, härligt!

 

Trevig kväll!



Bilden lånad från: http://www.prylbanken.se/images/Prylbanken.se-img_Snoskoterdelar_och_Tillbehor-OLJA_TORCO_2T_helsyntetisk_395kr_+_skoter_tillbehor-Saljes_Pris_395_kr_12873_479x479.jpg


Vilken fredag!

                   Dsc04476x_vt2.jpg image by sim1travels

I dag har vi haft studiedag vilket betyder att eleverna är lediga. Alla historielärare på skolan var bjudna ut till Skoklosterslott som ligger i kommunen. Skoklosterslott byggdes av en man som hette Wrangel som levde på 1600-talet och det är ett av världens bäst bevarade slott från den tiden, mycket tack vare fidekommisen som gjorde att sakerna som förts till slottet inte fick föras därifrån. Först bjöds vi på fika samtidigt som vi pratade om på vilket sätt skolan och slottet skulle kunna samarbeta sen fick vi en 2,5 timme lång guidning av slottet, vi fick se det mesta av vad slottet har att erbjuda bland annat biblioteket och verktygsrummet som inte brukar visas i normala fall. Guiden som ledde visningen var rolig och kunnig och kom med flera idéer till special anpassade visningar för skolan. När jag kom tillbaka till skolan 13.30 kurrade magen så jag köpte en macka innan jag och två kollegor tog ut lite friskvårdstid och åkte till Bro-Bålsta golfklubb och spelade 9 hål. Det var trevligt men jag är verkligen sugdålig, men det är bara att träna, träna och träna lite till tills man blir bra. Strax ska vi sätta oss på cyklarna och trampa bort till bion i Sickla för att se Flickan som lekte med elden.

 

Det har varit en riktig kanon dag! Hoppas helgen fortsätter på samma sätt och som planerna ser ut så ser det riktigt lovande ut! Höstfix med båten, middag hos Lillis med fästman i morgon och golf på söndag, hoppas det vackra vädret håller i sig!

 

Kram!

Bilden lånad från: http://media.photobucket.com/image/Skokloster/sim1travels/Dsc04476x_vt2.jpg


Hatkärlek

                    

Det finns ett par saker här i livet som man har en kärlek till samtidigt som man hatar det. För mig är spinning en sådan sak. Man sätter sig på cykeln och börjar trampa, först är det hur lätt som helt men så fort man höjer motståndet blir det jättejobbigt. Svetten lackar och man börjar känna av att man sitter på en sadel. ”Uppförsbackarna” blir en befrielse eftersom man får stå och slipper sitta på sadeln. Man försöker trampa i takt med musiken och ”lägger på” (gör det tyngre) när instruktören säger åt en, allt för att komma först i mål, inbillat först till ett inbillat mål eftersom man ju inte kommer någon vart. När vi spann på gemytliga Friskis & svettis spelades ”riktiga” låtar som man kunde sjunga med i och man viste exakt hur många låtar passet skulle innehålla: Céline och Skifs till uppvärmning sen 4 låtar schlager och gamla godingar följt av en ballad och sen fyra ”tuffa” godingar innan stretch. Men nu på Nautilus är det knappt någon sång i låtarna utan bara dunka dunka, då kan man ju inte sjunga med och om det är någon sång så kan man den inte. Detta gör att det är omöjligt att veta hur lång tid det är kvar och man vet inte när det är dags att börja ruscha. Lägg till en energisk ledare som skriker ”lägg på”, ”öka” och ”lite till” detta gör det hela till ett hat. Men ändå är känslan när svetten lackar att det är härligt ja ibland till och med underbart och den härliga känslan som infinner sig efter passet är helt klart kärlek.


Bilden lånad från: http://2.bp.blogspot.com/_I2sHrBkuRHM/R4SkOpAZidI/AAAAAAAAAbg/reAtdXMGiSw/s400/spinning.jpg


Drama på jobbet

                    

Idag har vi haft drama på jobbet: en elev ramlade när han jagade en annan elev och slog sönder två tänder och då höll en tredje elev på att svimma, men Fyrbarnsmamman hann fånga upp honom innan han föll. Drama på riktigt hög nivå och tror ni inte att jag missade det hela för att jag satt och hade diskussioner om det är moraliskt rätt att sno medicin och om poliser får söka igenom väskor hur som helst på stora skolan. Tänk, man är bort i två timmar och på den tiden hinner det hända massa dramatiska saker. Nej skämt åsido så får vi vara glada att inget värre hände och att tandläkarna kunde sätta tillbaka tanddelarna, det hade kunnat gå betydligt värre och det är alltid läskigt när olyckor händer.

 

Borde egentligen göra ett inlägg i en samtalsanalys istället för att sitta skriva inlägg till bloggen men som vanligt skjuter jag på uppgiften så långt det bara går. Men om en timme måste jag åka till Nautilus för att hinna köra styrka innan spinningen och innan dess ska jag ha hunnit äta så det är kanske bäst jag skriver det där inlägget innan det bli stressigt.

 

Ha en skön måndagskväll!

 

Ps: Ska ni också se Svenska Hollywoodfruar klockan 21?  

Bilden lånad från: http://web.telia.com/~u58704129/images/TOTHBRSH.gif


Härliga höst

                   

Vaknade lagom till att Sambon skulle iväg och golfa igen. Hämtade då tidningen och låg kvar i sängen och läste den. Efter frukost började jag tömma byrålådor och garderob på sommarkläder och sommarskor. En plastkasse med kläder och 4 par gympaskor och sneakers hamnade i soptunnan. Med sängen full av kläder och golvet fullt av skor gick jag bort till kemtvätten och hämtade våra kläder som varit inne på lagning innan jag trampade ner på stan. Tog en snabbis in på H&M och köpte en ”jeans” skjortklänning som jag letat efter, en tunika och sex(!) par strumpbyxor i olika färg och material innan jag gick hem till Gustav och åt thaimat innan vi gick ut på en promenad. När jag kom hem igen slutförde jag mitt klädrensningsprojekt, sommarkläderna åkte ner i källaren och vinterkläderna kom upp. Ytterligare tre par skor hamnade i soptunnan, jag känner mig riktigt stolt som lärt mig kasta. Ska ta en rens bland väskorna senare i höst. När Sambon vaknat från sin middagslur blev det en skön höstpromenad runt Sicklasjö, vi stannade till på videobutiken och hyrde Slumdog millionare som vi inte sett. Det känns som att jag hunnit med väldigt mycket idag och klockan är bara sex. Vi ska strax koka ris och plocka fram resterna sen gårdagskvällen. Sen blir det en skön kväll framför tvn. I morgon ska vi till landet och plocka upp bryggbommarna inför vintern och köra upp vår bensin i båten, hoppas att det blir lika fint väder i morgon.

 

Ha det skönt!


Bilden lånad från: http://img.timeinc.net/time/photoessays/2008/10_movies/slumdog_millionare.jpg


Cirque Du Soliel

Saltimbanco

I kväll ska Sjöstadsfröken till Globen och se Cirque Du Soleils Saltimbanco med Sambon, hans kollega Colombianskan och hennes sambo. Först ska vi äta middag hemma hos oss innan vi går eller tar tvärbanan till Globen. Till middag serveras kyckling i jademarinad med romansallad, mango, avokado, gurka och ris samt fryst vaniljvisp med daim, hallon och banan. Innan maten blir den cashew- och Macadamianötter samt "friterat" tunnbröd.

Nu ska jag mäta upp ris samt börja lägga upp på severingsfatet så att det mesta är gjort när de andra kommer från jobben.

Ha en trevlig kväll!


Bilden lånad från: http://www.globearenas.se/sv/evenemang/18733/21120/saltimbanco.aspx

Sagan om Klantmajan och soyan

 

              

Det var en gång en Klantmaja som hade en stund över mellan två lektioner i slutet av dagen och tog då en snabbis in på Ica och köpte fryst kyckling, soya samt ingefära. De ingredienser som hon behövde för att kunna förbereda morgondagens middag. I och med att hon bara köpte tre saker tänkte hon att hon kunde ta det i sin vanliga tygkasse så hon la bara kycklingen i en fryspåse för att inte allt annat i påsen skulle bli blött. När hon ställer ner soyan tänker hon att ”hoppas den inte går sönder”. Det första Klantmajan gör när hon börjar gå tillbaka till skolan är förstås att stöta i flaskan i golvet. ”Ojoj”, tänker hon. ”Bäst jag är försiktig.” Hon går in en sväng på bibblan för att kolla i lite historiska tidskrifter till en lektion, där inne ligger påsen och flaskan ner. En och en halv timme senare när Klantmajan ska åka hemåt upptäcker hon att flaskan läckt under de ca 10 minuter den låg ner i bibblan. ”Suck” tänker hon, ”detta får jag fixa på tåget”. Väl på tåget börjar hon plocka ur påsen, som tur är har inget blivit kladdigt förutom sånt som går att torka av, men innan Klantmajan är klar med torkandet är hennes händer helt soyiga, hon hade med sig två 3 literspåsar som hon hade haft frukt och annat i som hon ställde flaskan i för vidare transport mot hemmet. Som tur är var inte flaskan sönder, så hur den kunnat läcka vet inte Klantmajan men hennes miljövänliga tygkasse gick att få ren under kranen. Så nu vet ni varför det finns en pendeltågsvagn som luktar soya!


Bilden lånad från: http://www.mrschengs.com/images/soya/mushroom.jpg


Leva som man lär

När man jobbar som lärare tjatar man på eleverna att de ska börja plugga till prov i tid och att de ska göra sina inlämningsarbeten etc i tid och inte vänta till sista stund. Men när det är man själv som är eleven (studenten) är man inte ett dugg bättre, man väntar till sista stund att göra och lämna in sin uppgift och gör det då lite hafsigt. Jag vet inte riktigt vad det är man tror man ska uppnå med det, är det att uppgiften ska försvinna eller göra sig själv? Och hur kan man i ena stunden tjata om något för att i nästa göra precis tvärt om, snacka om att inte leva som man lär! Lite skärpning från Sjöstadsfrökens sida vore inte helt fel.

I morgon (eller i helgen är mer troligt) ska jag göra en planering för höstens resterande inlämningar så att jag slipper sitta och gråta med den uppgiften jag vet är svår precis före inlämning, bättre att göra lite varje vecka. Jämna plågor ska det vara.

Nu är det änligen tv-time!

Kram

Gustav och fasters day of fun

I dag har jag hängt med Gustav eller rättare sagt han har hängt på mig. Först promenerade vi med vagnen (snyggt grått vrålåk från Teutonia) och gick till Baby land så att hans päron skulle kunna spendera lite pengar och sen hängde han på faster i bärselen när han, faster och farsgubben gick ut på ytterligare en promenix efter lunch. Han verkar gilla sin faster när det är promenadtajm, förra gången somnade han direkt och det gjorde han båda gångerna idag. Eller så är faster så urbota tråkig att han somnar av den anledningen. Hemma var faster dock inte lika populär då såg han rätt skeptisk ut men det kan ju bero på att faster vill gosa när han vill bajja. Inte lätt det där. Nu är faster trött och ska krypa till kojs.


God natt!


Vårkänslor

                   
           
Nu tänker ni alla att jag är helt vimsig i huvudet som inte vet vilken årstid det är, men det är jag inte alls för jag vet mycket väl att det är på väg att bli höst men det underbara vädret fyller mig med liv. Jag brukar (i princip) aldrig få de berömda vårkänslorna på våren utan de kommer på hösten istället. Tror att det beror på att jag älskar rutiner och att hösten symboliserar början på något nytt för mig, jag är inrutad i skolår och inte i kalenderår. Denna underbart vackra lördag den12 september känner jag ett härligt lyckorus i hela mig. Det är underbart med sensommar/höst!

 

Efter en stadig frukost bestående av jordgubbs- och banansmothie, american pancakes med lönnsirap, juice/provia, en stor kopp earl green till mig och cappuccino åt sambon samt Dagens Nyheter har Sambon left the building, fullastad med golfgrejer och jag ska skutta in i duschen och trampa in mot city. Just nu kan inte livet bli bättre än så här!

 

För jag är lycklig, för jag är lycklig, för jag är lycklig hela veckan lång…



Bilden lånad från: http://1.bp.blogspot.com/_slD6cEvRsXI/SYwqfKmC-7I/AAAAAAAAApk/2kSaI9XsICA/s320/per_lycka.jpg


Gos och räkor

                  


I morgon när Sambon ska spela golf med sina kollegor ska jag få gosa med världens bästa Gustav. Det ska bli kul och mysigt. De växer ju så att det knakar i den åldern och det är bäst att hinna umgås och lära känna honom lite innan han blir gammal nog att protestera mot att vara hos faster. Sen helt plötslig har de skägg och luktar fotsvett.

 

Nu ska jag sätta mig i soffan med en skål räkor, rostat bröd, avokado och Bröllopsduellen som verkar vara en riktig höjdare (irroni) eftersom Sambon är ute och gör stan osäker med sina gamla kompisar från Göran Perssonland.


Bilden lånad från: http://www.magnusjonasson.com/wp-content/2009/01/rakor.jpg


Om frisörer

                    

Har ni tänkt på att alla frisörer alltid är så chicka, snygga, smala och modemedvetna? Oavsett vad man sätter på sig innan man går dit känner man sig totalt hopplöst ute och fet, det spelar ingen roll om man sätter på sig jeans och topp eller kjol och blus, det är alltid fel. Frisörerna får trasiga jeans att se helt lagom chicka ut, jag fattar inte det. De är alltid snygga i håret (vilket kanske inte är så konstigt med tanke på det yrke de valt), de ser hälsosamma ut, som om de varit ute på höstpromenad i sina egentligen allt för opraktiska skor som de står i hela dagarna, inga knarrande Ecco där inte. Under tiden de ser så trendiga ut som det bara går utan att det blir konstlat så kan de prata om ditt och datt under en hel dag, hur gör de? Att de bara orkar!


Ps. Dagens sling och klipp hos Moa på The Venue blev superbra! Håret är nu lite kortare, så som jag ofta hade det förr.


Bilden lånad från: http://emeliecarin.blogg.se/images/2008/page_22421381.jpg


Förändringarnasvindar

            
                      Run Sjöstadsfröken run!



Jag är en inbiten rutinmänniska utan dess like. Eller det finns en till: Sambon, han är nästan värre. Tror att det är rutinerna som gör att jag alltid älskat skolan, dagen är indelad i jämnstora pass och inga större förändringar sker. Även fritiden är lite så, till exempel så har jag tränat på måndagar (och andra dagar men alltid på måndagar) de senaste sex åren, självklart inte vid sjukdom och större förhinder men jag tror ni hajar var jag menar. Tiden går som i ett hamsterhjul, runt, runt, runt. Vilket passar mig väldigt bra så länge hjulet stannar och tar semester ibland. I år har jag dock många nyheter på schemat vilket i och för sig är väldigt kul men det innebär att jag ännu inte fått riktig kläm på schemat och allt känns allmänt förvirrat. Men nu har det skett stora förändringar här hemma förstår ni! På grund av nytt schema på jobbet slutar vi 1,5-2 timmar senare på fredagar i år än förra året vilket innebär senare hemkomst och mindre tid att hinna fixa och dona på. Träning och städning hinns inte med på samma dag. Så nu förstår ni har jag börjat städa på torsdagar i stället för då hinner jag både träna, städa och handla utan problem, förut tränade och handlade jag bara då. Torsdagsstädning innebär ju att det ändå är rent och snyggt till helgen. Nu har jag sprungit och städat så det är bara handlingen kvar ikväll, piece of cake helt enkelt.




Ps. Inser ni hur präktig jag är?


Bilden lånad från:http://pcforallasmart.idg.se/data/portfolio_blog/65/82/22/4101889/thumbs/1a4aa6132a0248fa_390_358_DEFAULT_resize


Felkoppling?

           


Kan dagens tidigare sockerfrossa bero på en felkoppling i hjärnan måntro?


Bilden lånad från: http://www.classicmotor.se/multimedia/archive/00135/JimLaddare_001_135694a.jpg

En sockersyndares bekännelser

                  

Tisdagar är min promenaddag, då jag promenerar till och från Södra station. Det gör jag i ur och skur, hela det senaste året har jag promenerat på tisdagar eftersom jag inte brukar träna då. Promenerade gjorde jag även idag och så långt är allt frid och fröjd. Vid halvtvå fikat köpte jag en Cola zero burk men stod emot att även köpa en Twix. När jag en timme senare kommer till ”stora” skolan köper jag en dubbel Daim som jag snabbt trycker i mig innan lektionen i Historia. När jag ytterligare lite senare sitter på pendeln hem läser jag om nyttiga fetter och blir ju förstås sugen på osaltade nötter. Går in i en butik på Södra station men de har varken osaltade eller saltade nötter varpå jag köper chokladdoppade hasselnötter istället, hur logiskt är det på en skala? Jag var inte ett dugg sugen på chokladdoppade hasselnötter (som jag annars tycker är väldigt gott) men sätter ändå i mig hela påsen med 75 gram innan jag ens kommit till Medborgarplatsen. Börjar då må lite små illa eftersom jag inte var ett dugg sugen på detta men ändå inte kunde stå emot. Detta ledde i sin tur till ett besök i skåpet med lättsaltade Skruvar för att ”neutralisera” allt socker jag satt i mig med salt när jag kom hem. Varför gör jag så? Finns det inga ”avsockringsprogram” eller anonyma sockermissbrukare som man kan gå med i? Sockerdjävulen kan inte fortsätta vara starkare än hälsoängeln!

Bilden lånad från: http://clairifur.files.wordpress.com/2009/03/daim.jpg


I don´t want to lose control

Oavsett hur trött jag är när jag är ute och luffsar så piggnar jag till när Finlands bidrag i Eurovision song contest, I don´t want to lose contriol med Waldos people, kommer i lurarna. Uppmaningen om att inte förlora kontrollen går inte att lyda utan hastigheten höjs undan för undan fram till slutlinjen (låten kommer som sista låt på min runda), härligt! Då är det nästan som att man förlorar kontrollen. Märkte tidigare under rundan att jag gjorde små danssteg under Danmarks bidrag, ett Ronan Keating influerat bidrag (låten skrevs åt Ronan Keating från början). tur att ingen var precis bakom.

           

Nu ska jag fixa lite middag och parkera mig i soffan och titta på den mysiga norska serien Himmelblå. Jag håller tummen för att Kim och Marit ska bli ihop på slutet.

 

Kram

Bilden lånad från: http://www.nrk.no/contentfile/file/1.4760486!img4760399.jpg


Here we go again!

                      


I morgon sätter alvaret igång på riktigt. Jobbet har varit igång i fyra veckor nu, det har varit som uppvärmning, men i morgon börjar skolan. Det är träff i Smålands djupa skogar fredag och lördag. Denna termin tror jag ska handla om texter i vardagen, intressant! Hoppas att det blir en bra kurs och att uppgifterna känns väsentliga, det gjorde de i våras och då känns det mer motiverande att göra dem och inte så tungt. De två första terminerna var det väldigt mycket uppgifter vilket gjorde att det blev lite jobbigt, men den tredje terminen var det färre uppgifter och då kändes det inte ett dugg tungt. Att jobba heltid samtidigt som man pluggar på halvfart kan sätta sina spår. Men jag tycker att det är roligt annars skulle jag ha slutat för länge sen. Jag ser fram emot de möjligheter som kanske kommer att finnas när jag är klar med kursen i januari 2011. Dessutom tycker jag att dagens unga förtjänar att ha utbildade och behöriga lärare, det är de värda. Att utbilda sig är enligt mig ett sätt att visa sitt intresse och sin seriositet i det man gör oavsett vad man väljer att göra. Det finns ju faktiskt utbildningar på alla möjliga nivåer. Det är bara typiskt att jag är så sabla trött nu när det är dags att köra igång på allvar och öka takten måste bli bättre på att masa mig i säng om kvällarna och inte lalla omkring och pyssla med ditten och datten, det håller inte i längden.

Nu är det middagstime! Kram

Bilden lånad från: http://vredensbarn.blogg.se/images/skolstart_1157117720.png


Idétorka

                
                                        Crossmaskin
                   
Vissa dagar vet jag precis vad jag vill skriva i bloggen och vissa dagar har jag inte en aning. Idag är en dag med idétorka. Har precis ätit en minipizza (330 kcal) och ska strax göra mig i ordning för att cykla och träna. Idag blir det träning inne på Nautilus och ingen springning. Sambon har sagt att han också ska träna idag, på onsdagar kommer hans älskade Affärsvärlden och att läsa den tar ca 50 min och det gör han när han sitter och cyklar, inte på spinning men på en vanlig motionscykel. Tidigare låg de olästa numren i högar (han prenumenerar på en miljon tidningar känns det som) men sen han kom på att han kan läsa samtidigt som han cyklar ligger de lästa numren i högar istället. Själv ska jag läsa ut förra veckans nummer av Amelia medan jag står på "crossen".

Måste hinna ringa mamma innan jag beger mig så det är bäst jag sätter fart.

Ha det så bra! Kram

Bilden lånad från: http://www.sport-tiedje.com/lifefitness/studio/crosstrainer_95xe_detail.jpg


RSS 2.0