Var är du?

I dag är den dag då bebisen är beräknad att födas. Men än är det ingen Bebis i sikte här hemma. Den ligger väl och gojsar till sig och laddar med energi för att orka med livet utanför magen? Det känns både spännande och skrämmande att veta att när som helst så kan det hända! Men hur och när vet ingen. Eller kanske bara Bebisen?Sambon har gissat på den 5 september eftersom de har nåt stort projekt på jobbet som ska ros i land med början den femte. Jag hoppas lite på att jag ska hinna läsa ut Tristan och Isolde samt Fröken Julie och göra klart första uppgiften i Svenskakursen, detta borde vara klart till senast fredag. Vi får väl se?! Sen återstår ju den andra stora frågan: vem är det som gömmer sig i magen en liten kille eller en liten tjej?
Dags att ta tag i lite litterära klassiker så att jag kommit en lite bit på väg utifall att...
Kram på er!


Bilden/Texten lånad från: vinylfabriken.nu

En räkningsfri månad?

För en stund sedan då jag höll på att dammsuga kom jag på en genial idé: en räkningsfri månad! Visst vore det fantastiskt? Tänk er en månad då man får räkningar som vanligt och sen så säger den som bestämmer över alla räkningar att man slipper betala dem just den månaden, kan infalla när som helst under året och man behöver inte betala den månadens räkningar senare heller. En räkningsfri månad skulle passa väldigt bra just denna månad då en Teliaräkning på allt som fibretsvärld har att erbjuda ska betalas förutom räntor, el, värme, sopor och säkert ett och annat till. Nä det här med räkningar är ingen höjdare, vem var det egentligen som kom på den dumma idén? Men tills dess att min idé gått igenom är det nog bäst att betala räkningarna så man slipper ha kronofogden efter sig.

Kram!


Konsten att grilla marshmallows

Under semestern "sprang" jag och Sambon på en påse med Marshmallows när vi var inne i Norrtälje. Egentligen är nog inte marshmallows så gott men ändå. Dessa skulle vi nu grilla. Först testade vi med att lägga dem på ett sånt där galler som har små små hål och som nog är till för att grilla typ räkor och sånt. Det gick bra ända tills vi skulle vända godbitarna, då blev det jädrigt kladdigt. Några lyckades vi tillslut få till och avnjöt med vaniljglass och mammas hemmagjorda chokladsås, rätt mumsigt faktiskt!
Andra gången skulle vi se om det blev bättre om vi trädde om skummisarna på grillspett. Nja måste jag nog säga, till viss del var det bättre men det krävdes att man höll i spettet och eftersom vi bara hade träspett var det inte helt lyckat och sen när skummet blev mjukt gick det inte att snurra spettet eftersom skummet blev löst. Hur som helst avnjöts de med vaniljglass och kolasås på tub (inte fullt lika gott som med varm sås, men jag vill generellt sett ha varm sås till glass oavsett vilken smak det är på såsen. Vi har skum kvar till en grillning till, frågan är bara hur vi sa grilla dem då?
Kram

Bilden lånad från: http://www.google.se/imgres?q=marshmallows&um=1&hl=sv&sa=N&biw=1024&bih=677&tbm=isch&tbnid=Le-qaims8e1exM:&imgrefurl=http://sv.wikipedia.org/wiki/Fil:Mini_marshmallows_in_bowl.JPG&docid=OZXRLVg0-ZhIFM&w=2048&h=1536&ei=GVNSTuzsI8fWsgbXt9SHAQ&zoom=1&iact=hc&vpx=568&vpy=82&dur=7581&hovh=194&hovw=259&tx=40&ty=215&page=1&tbnh=113&tbnw=150&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:3,s:0

Sommarens läsning

I sommar ( från början av Juni till nu) har det gått åt en hel del böcker av lite olika sort och kvalité (okej jag erkänner: ingen av böckerna denna sommar var någon direkt tungviktare om man inte räknar En värld utan slut som var över 1000 sidor men ingen av böckerna var särskillt tung rent intelektuellt):

Jonathan Tropper: Konsten att tala med en änkling, underhållande och lättläst, läses på en dag vid behov.
Katarina Wennstam: Dödergök, bra.
Katarina Wennstam: Alfahanen, bra.
Karin Wahlberg: Tröstaren, bra.
Sofi Fahrman: Elsas mode, tunn men underhållande.
Morgonpasset, kommer inte ihåg av vem men den var okej.
Vicki Iovine: Handbok för gravida eller allt man inte kan fråga doktorn om, underhållande men ska tas med en nypa salt tex när författaren skriver att det viktigaste plagget i en gravidgarderob är tajts med gummisnodd under foten (kollade då när boken var skriven: 1995, modet ändras!)
Gudrun Abascal: Att föda, mycket bra men det krävs nog att man snart ska föda för att uppskatta den.
Tatiana de Rosnay: Sarahs nyckel, sista halvan sträcklästes.
Marian Keyes: Oväntat besök på Starstreet, helt ok men inte en av hennes bättre.
Emma Hamberg: Baddaren, okej.
Isabel Wolff: Vickis Vintagebutik, okej.
Ninni Schulman: Flickan med snö i håret, helt okej deckare.
Louise Boije af Gennäs: Högre än alla himlar, bra bok om sex vänner och hur de påverkas av olika världshändelser från nyårsafton 1999/2000.
Chimamanda Ngozi Adichie: Lila Hibiskus, bra men hemsk bok om en familj i Nigeria (?).
Thomas Bodström: Lobbyisten, bra och lättläst
Ken Follet: En värld utan slut, bra om England på 1000-talet.
Leif GW Persson: Den döende detektiven, har ca 90 sidor kvar och jag har en känsla av att jag inte kommer gilla slutet men annars är den bra.
18 böcker på 12 veckor är inte så illa pinkat, eller?
Så fort GW´s bok är slut ska jag ge mig i kast med några klassiker: Medea, Tristan och Isolde, Fröken Julie och Madame Bovary som ingår i litteraturlisten för kursen "Svenska för gymnasiet" som jag tänkt försöka klara av i år.
Nu ska jag lägga mig i soffan och se hur det går för Lars Martin Johansson i Den döende detektiven.
Bilden lånad från: sundsnas.bloggie.se

Ledigt

I går jobbade jag sista dagen på ett år. Ska först ha åtta dagar kompledigt och sen börjar min föräldraledighet (det låter så vuxet). Känns lite konstigt att jag ska vara hemma så länge men jag antar att man anpassar sig till det precis som man anpassar sig till allt annat. Har de senaste tre dagarna redan fått in ovanan att sätta på tvn kl 17 för att se repris av Greys anatomy, detta bådar inte väl.

Har ju lite tankar på att läsa lite mer svenska under året, men får se hur det hinns med. Ska försöka kontakta läraren på första delkursen under veckan och se om det går att få ut vilka uppgifter som ska göras så att jag kanske kan tjuvstarta lite.

Nä nu måste jag fortsätta med mitt nya eftermiddagsnöje tillsammans med min nya bästis: TVn.

Kram!

Ps. av någon konstig(?) anledning går det inte att klistra in bilder i inlägget när jag använder den bärbara datorn, varför är det så?

Oj nu glömde jag...





...nästan berätta att en av mina trognaste läsare, en av Gamlingarna blivit morfar vilket innebär att Lillis och Ingenjören blivit föräldrar. Lilla Ellinor föddes 26 juli! Ett stort Grattis till både föräldrar och Gamling!

Ojojoj

Var precis in på jobbmailen och upptäkte att jag tagit fel på en dag när det gäller när vi ska börja jobba. Vi börjar på tisdag och inte på onsdag som jag trodde. Hur kunde jag ha så fel? Är inte alls mentalt inställd på tisdag utan på onsdag. Men på nåt sätt får jag försöka ställa om mentalt under morgondagen så att jag är redo att jobba på tisdag. Måste bara försöka boka om tisdagens mvc besök till en bättre tid, som det är nu ska jag dit klockan 14 och det är ju inte helt idealiskt om jag ska jobba.


Nä nu ska jag trösta mig med lite melonsallad och Varg Veum på tv.

Kram!

ps. försökte få in en bild men det funkade inte, suck. Inte min timme just nu!

Härliga livet!

Saft, saft, Hallon-rabarbersaft, bättre saft har ingen haft...
I söndags när vi satt med våra köpepizza (Dr Oetker från Ica som var allt vi orkade "laga") ute på altanen konstaterade vi att Sambons tre semesterveckor kändes som tre väldigt långa veckor samtidigt som de gick väldigt fort. De gick fort men samtidigt kändes det som att det var väldigt länge sen den började om ni förstår hur jag menar. Sambon ska nu jobba ett par veckor innan han blir ledig i 10 dagar till. Jag har en vecka ledigt kvar innan jag jobbar mina sista 5 dagar för i år.

I går blev det en heldag i Kista centrum med Fyrbarnsmamman och tre av juvelerna, vi hann med ett biobesök också under det 6 timmar långa besöket i centrumet. Var helt slut när jag kom hem insåg jag då. I dag blir det en slapp dag här hemma med lite fix, bland annat skulle vår lilla gräsmatta behöva klippas så det ska jag fixa lite senare.
Vi köpte förresten en väldigt god saft för en vecka sen: Icas Hallon och rabarbersaft, men den flaskan står ute på landet så jag måste nog ta mig bort till Ica och köpa en flaska hit hem också.
I morgon ska jag nog ut till landet en sväng med Storebror, Svägerska och Gurra som fyller 2 år då, mamma och pappa är redan där ute. Jag måste nog faktiskt erkänna att livet känns väldigt bra just nu!
Kram!
Bilden lånad från: beatricematmedmera.blogspot.com

RSS 2.0