Var tog Barba vägen?





Köpte en fin grön mössa med nån av Barbapappas barn på från Åhlens, den gröna färgen passar perfekt med Lillemans nya fina jacka från Polarn o Pyret. Tvättade mössan i 40 grader med avigsidan ut, som tvättrådet sa och när jag tog ut den ur tvättmaskinen hade Barba försvunnit. Måste vara nåt produktionsfel? Ska reklamera den på fredag har jag tänkt. Vågar jag ta en ny likadan? Gillade verkligen mössan. Lilleman var jättefin i den.

Nu Greys anatomy!


Kram

SÄL-skap





I fredags var vi på Skansen med Krulltotten och hennes två barn. Då passade en av sälarna (tror det var den största) på att visa upp sig riktigt ordentligt. Han låg på en sten och njöt i solen, då och då slog han sig på magen med labbarna(?) så att det dånade. Inte ofta man får se det. Det var kul att komma ut på en utflykt och vi hade riktigt tur med vädret.

Nu är det nog dags för lite Dallas tror jag, har inte så många säsonger kvar nu.

Kram!

Gunga lite grann


Första gången i en gunga, bäst att hålla koll på kompisen
Valle i gungan bredvid, han verkar veta hur man ska göra.

Men det var rätt skoj!


Bäst att fortsätta sova när man kommer hem från
promenaden annars kanske man tvingas hjälpa till
och städa.
Nu har jag sovit i 2,5 timmar.

Idag när "vi" var mitt uppe i städningen fick vi meddelande om att två mammor var i en av lekparkerna i närheten, så vi lät dammsugaren få en välbehövlig paus och hoppades att den skulle klara av att dammsuga resten av huset på egenhand, vilket den INTE gjorde, och gick till parken. Väl hemma igen åt jag en snabb lunch och hade tänkt att även Lilleman skulle äta, det tänkte dock inte han, han ville sova så vi tog en promenad. Jag fick en glass och Lilleman sov. Väl hemma igen fortsatte jag städningen och Lilleman sov vidare ute i vagnen, han sov 2,5 timme. Nu ligger han raklång på rygg och testar rösten, låter det olika om man skriker A eller AAAA eller varför inte aaaa? Nu vände han sig till mage och testar hur det låter från det hållet.

Kram!


Dubbelpass


I helgen såg vi dessa snödopar ute i en rabatt och
i dag är det vårdagjämning, tiden rusar fram!


Idag körde jag, Lilleman, Grannen och Hampus vad vi valde kalla för ett dubbelpass. Det innebar inte att vi gick och tränade två pass utan att vi gick till två olika öppna förskolor, en på förmiddagen och en på eftermiddagen, där i mellan lunchade vi på Wayne´s. Efter lunchen tog vi en rask promenad på 45 minuter från centrum, där den ena öppna förskolan ligger, till kyrkan i Fresta där den andra ligger. Grabbarna passade på att sova under promenaden för att orka med en till sångstund. Båda killarna blev dock lite gnälliga strax innan vi gick hemåt igen så jag vet inte om detta var något vinnande koncept men båda sov även på vägen hem. I morgon blir det nog "bara" ett enkelpass på öppna förskolan.

Nu tittar jag på högkvalitets tv-programmet Lyckan i L.A.

Kram!

Pappa: Istället för att bygga...

...en till lillstuga kan "vi" väl köpa en sån här:



Vi kan då tänka oss att bo i "båten" hela sommaren. Lilleman tycker att en sån här Wocart ser rolig ut:



I fredag var vi på Allt för sjön på Älvsjömässan. Där fanns det ju en hel del båtar som man skulle kunna tänka sig, även sådanna som inte är fullt så extrema som de här ovanför. Vi var där i tre timmar, av dessa sov Lilleman två, tröttmössa!

Kram!


The ultimate solution





Kommer ni ihåg i somras då vi hade problem att grilla marshmallows på ett perfekt sätt? Lösningen på det problemet ser ni ovan: Marshmalow fluff, som är fluffigt utan att behöva grillas, perfekt! Har inte provat fluffet på glass än utan i en efterrätt till i morgon men jag kan slå vad om att det är mycket smaskigt med glass och chokladsås till. Kan avslöja att det var mycket gott att äta med sked också. Måste varit en smart människa som kom på detta!

Barnvagnsmarschen


Alla fick likadana barnvagnsskydd för att det skulle
synas att man var ute och marscherade.

Idag har Lilleman tillsammans med sina kompisar Ellinor och Hampus deltagit i Barnvagnsmarschen som är en manifestation arrangerad av RFSU för att uppmärksamma mödradödligheten i världen. Kan vara tacksam att man bor i Sverige. Hade vi bott i tex Afrika så hade säkert mina kompisar som förlöstes med kejsarsnitt varit döda eller så hade deras barn varit döda. De som inte födde med snitt hade kunnat vara döda de med pga följdskador och infektioner. När man börjar tänka i sånna banor får man lite annat perspektiv på tillvaron. Jag som inte ens ville föda på "vanligt" sjukhus utan på halvprivat (BB Stockholm som drivs av Praktikertjänst). Borde egentligen vara glad att jag fick föda på sjukhus över huvudtaget.

På tal om att födas: I natt är det 31 år sedan jag föddes.

Kram!

Egentid?



Efter att man får barn kommer en mängd nya ord in i ens liv. Ett nytt ord är "egentid". Vad innebär det egentligen? Att man har tid för sig själv. Jag gillar nog inte det ordet. Jag kan förstå att man kan behöva tid för sig själv ibland, det kan jag också känna att jag behöver. Men på nåt sätt tycker jag att ordet har en negativ klang över sig även om jag själv använt ordet några gånger. Hade våra föräldrar egentid? Tror inte det. De hade säkert tid då de gjorde saker utan oss barn men kallade de den tiden för egentid? Det känns som ett nytt ord. Innan man fick barn hade man ju en jädra massa egentid utan att kalla det just egentid, då var det bara tid.

Varför ändras benämningen på tiden efter att man fått barn egentligen?

Har jag egentid nu när jag sitter och tittar på Greys anatomy och kollar datorn? Var går gränsen för egentid?

Kram!

RSS 2.0