Nu ska vi glädja...

  

... Fackpampen som är hemma och är föräldraledig som det heter på jämställdhetsspråk. Bilderna såg jag och Sambon igår när vi var inne i en av fabrikern på Skansen och då tänkte vi på honom. Nu är jag ju inte helt 100 på att Fackpampen himself läser bloggen men hans fruga Fru Jurist får säga åt honom att han har ett alldeles eget inlägg tillägnat honom.

Upp till kamp!

Ps. nu såg jag att det står att vi ska stödja spanska folkets frihetskamp och inte svenska folkets, det var lustigt!

Adventstid...

             


             

...kom till vårt fest glada hus. Vi tänder i staken ett sparat ljus. Tänk att det finns en sång till alla tillfällen! Lussebullar ska bakas, oberoende av om man är sugen eller inte. Jag brukar göra med mandelmassa i, Sambon gjorde 4 st vanliga som "ser ut som de ska". I fönstren hänger nu stjärnor (sovrum och vardagsrum) samt att det i köket står en traditionell stake. På bordet står advenstljusstaken som jag fick av mamma när jag flyttade hemifrån till studentrum, jag hotade med att gå upp på vind och hämta ner adventsljusstaken jag gjorde i slöjden i typ sexan, men då köpte mamma en ny åt mig eftersom hon är (eller kanske var) väldigt förtjust i den jag har gjort. Ser att adventsljusstaken inte syns eftersom det står två ljuslycktor från Cult design framför. Så här års får ju dessutom våra Adventsbarn av Lisa Larsson komma fram och lussa för oss i vintermörkret. Nån gång i framtiden vill vi ha alla fyra barn i serien, så att vi får ett eget litet luciatåg.

Kram!

Jag ser det snöar!

                               

Den första snön kom väl för lite mer än två veckor sen och sen har det ju kommit lite pö om pö, men nu börjar det komma mycket. Ute i förorten där jag befinner mig på dagtid eller nästan större delen av min vakna tid har den fösta snön aldrig riktigt hunnit smälta bort. Den ligger i små högar längs trottoarkanterna där de ambitiösa skottarna så fint lämnat den. Förra året hade vi en jättestor snöhög på parkeringen (den låg lämpligt nog precis på "rökrutan") som inte smälte bort förren vackan innan Valborg, undrar om vi lyckas få en lika stor hög i år eller om denna snö är all snö som kommer komma?

Jag måste för övrigt ha ramlat och slagit huvudet i utan att jag märkt nåt för jag funderar allvarligt på att bege mig ut i snön och springa. Om det blir så eller inte återstår att se, jag ska börja med att dra på mig långkalsongerna och studdsa lite här inne innan jag gör några slutgiltiga beslut.

Kram

Bilden lånad från: http://bunnyfuck.eejje.se/wp-content/uploads/2010/10/sn%C3%B6.jpg

Nästan en katastrof

                                                            
Igår åt jag jordnöttsringar för första gången på länge. Det är nog ett av mina absoluta favoritsnacks, men Sambon gillar det inte ett dugg. Hur som helst så blev det en påse från OLW för det var dem de hade på Maxi. När jag öppnade påsen hade de en annan konsistens och utseende än vad de brukar ha, är det Estrella man brukar köpa eller har OLW gjort om dem? De smakade likadant som de brukar men de var mer fluffiga och frasiga vilket kändes lite konstigt. Tänk om de hade smakat annorlunda då hade det kunnat bli nästan som en liten i-lands katastrof!

Hmmm, nu när jag sökte efter bilder på jordnötsringar inser jag att det är Estrellas jag brukar köpa, varför fanns inte de på Maxi? Jaja, det var ju inget fel på smaken och det är kanske det viktigaste?


Bilden lånad från: http://www.olw.se/img/prodbilder_stora/ovrigt/jordnotsringar_2.jpg

Flaggan i topp...

         

...det blev en med...hmmmm...skägg? Häromdagen utökades vår lilla familj med ytterligare en liten(?) figur. Denna gång blev det en tomte på ca 50 cm (sträcker man upp hans luva blir han 1 meter skulle jag tro). Han ska få stå under granen tillsammans med halmbocken och trädgårdstomten om några veckor fram tills dess får han bara vila upp sig så att han orkar komma med massor av julklappar!

Vår plats på jorden

               
              
               

Om fem månader och två dagar får vi (efter att ha betalat massssssa pengar) nyckeln till detta hus i "Lappland". Vårt hus är ännu bara grundmålat men kommer få samma mörkbruna färg som grannhuset. Huset på andrasidan om vårt kommer bli vitt. Enligt ritningarna skulle husen ha suttit ihop med en carport men det verkar det inte vara någon som köpt så istället för kedjehus blir det ett fristående hus, men förrådet står så att det ser ut som kedjehus och det räknas som kedjehus, man kan ju om man vill senare bygga dit en carport för det finns det bygglov till.

I väntan på nycklarna åker vi dit och kikar in genom fönstrena lite då och då och funderar på vilka nya möbler vi skulle vilja ha för att matcha våra nya fina tapeter. Åhh vad vi längtar...

Grattis far...

                                

...på farsdag!

Kram!

Bilden lånad från: http://lindet.blogg.se/images/2010/blommor__90056976.gif

Si si jag vara chef!

                                      
                    Christina Stenbeck, en annan framgångsrik ledare!

Första dygnet som boss på jobbet är avklarad. Inga superstora problem har hunnit uppstå (än) det har mest handlat om att fixa vem som ska göra vad när det blir tillfälliga ändringar i schemat, men dessa ändringar sker förvånansvärt ofta hos oss faktisk. Annars har min första dag som boss (förutom mina vanliga lektioner och sånt ) bestått av att lokalisera en högtryckstvätt i "Sveriges närmaste stad" och tillsammans med en elev åka dit och hämta den i Moondust samt svara på lite mail. Trodde att vi skulle fått nya möbler till klassrummen idag, men det fick vi inte så jag får väl kanske bege mig ut på jakt efter dem senare i veckan. Vi får hoppas att resterande dagar flyter lika problemfritt.

Nu ska jag plocka fram kläder och så till i morgon så att jag kan gå till sängs när Grey´s anatomy är slut så att jag är pigg och fräsch i morgon när jag ska fortsätta mitt bossande.

Kram

Bilden lånad från: http://img.aftonbladet.se/kvinna/0703/23/stenbeck210.jpg

Chef för en dag (eller åtta)

                                 
I nästa vecka åker Bossen på jobbet på spa i nåt Baltland för att vila upp sig från oss, hon blir borta i åtta och en halv dag. Under dessa åtta och en halv dag är jag in charge för röran på jobbet. Detta innebär att jag måste försöka lösa problem (hoppas inga sådanna uppstår eftersom min starka sida är att hitta problemen på lösningarna som andra hittar men jag löser i och för sig ofta dessa problemlösningsproblem), ge direkta order om någon måste hoppa in i Moondust (vår 9 sitsiga fordbuss) och köra elever vid behov samt en massa annat som akut måste lösas och ingen får säga emot (I wish). Tydligen är ledningsgruppen eller styrelsemötet som jag brukar kalla det för inställd under veckan så det behöver jag inte bekymra mig om. Jag hoppas verkligen att alla sköter sig och att inga problem uppstår under mina 8,5 dagar som boss. Annars får dom med Super Bossen (I wish) att göra!

Bilden lånad från: http://www.fitnessplay.tv/wp-content/uploads/2010/06/FITNESSPLAY_superman_logo.jpg

Skrivnacke?

                              

Man brukar ju prtat om musarm, tennisarm och smstumme, varför pratar man aldrig om skrivnacke? När jag hade suttit vid datorn och skrivit i fyra timmar i förmiddags hade jag ont i nacken. Efter en paus gick det över men efter ytterligare två timmar skrivandes vd datorn är värken tillbaka. Tur att jag har en paus från skrivadet i morgon när jag ska jobba min tredje och sista dag i denna höstlovsvecka, bytte så att jag jobbar torsdag istället för idag eftersom jag tycket det passade mig bättre. Har hunnit få massa punkter på min lista gjorda så att jag förhoppningsvis är klar med veckans plugg på fredag och bara behöver planera lite lektioner i helgen. Tror för övrigt att skrivnacken kommer av att jag sitter vid köksbordet på en kökstol och skriver på laptoppen så inget är riktigt argonomiskt anpassat, men vad gör det om hundra år, jag får för övrigt ont i nacken om jag sitter vid vår stationära dator också, så jag har väl klen nacke helt enkelt.

Bilden lånad från: http://www.sandlund.nu/neandertalare%20med%20dator.gif

RSS 2.0