Tjuvlyssnat på pendeln

                            

-En kompis till mig var typ på date dagen efter att hon pierca tungan, fatta.
-Shit vad jobbigt att typ behöva prata ordentligt, jag är ju helt svullen nu ju, tänk hur det är i morgon.
-Ja han ville typ strula med henne. Asså först gillade han inte henne men sen tyckte han är det var coolt och så med piercingen så då då ville han strula. Asså tänk, så som vi känner i morgon kände hon och hon var typ tvungen att strula med honom.
- Asså det skulle jag typ inte orka, jag kan ju knappt sträcka ut tungan nu.
-Nä jag vet.

1. Varför hånglar den stackars tjejen med en kille som bara gillar henne för att han vet att hon är piercad? Innan var han ju inte ens intresserad. Har unga tjejer sånt behov av uppmärksamhet?

2. Shit vad jag är glad att jag inte är strax under 20 och måste fundera över hur ont det gör i tungan när man strular med någon när man just har piercat tungan.

3. Jag är faktiskt rätt glad över att vara närmare 30 än 20 när jag tänker efter.


Bilden lånad från: http://linkopinginnebandy.blogg.se/images/2009/tjuvlyssna_30325640.gif


En alldeles vanlig helg

                               

Om ett par timmar är denna helg slut, i morgon börjar sista veckan i oktober, nyss var det ju första oktober, vart har tiden tagit vägen? Det känns som att det har varit en lång helg som började med middag hemma hos Sambons kusin och hans sambo på Kungsholmen. Där bjöds vi på god mat, god dryck och trevligt sällskap. Det var kul att se deras nya lägenhet med mälarutsikt. Såg faktiskt hem till mormor från dem.

I går vara vi ute hos mammsen och pappsen hela dagen och hjälpte till att putta på pappas båt. Efter varsin pizza till lunch bytte Sambon till vinterdäck på vår bil och jag bytte sen till vinterdäck på mammas bil, så nu har jag lärt mig det, tänk vilken bara dotter jag är. Jag behövde bara lite hjälp med att få loss ett av däcken, annars gick det galant! Efter en promenad åkte vi hemmåt och lagade ost- och skinkfylld schnitzel med potatismos. Vi som aldrig brukar hamna framför tv förren framåt niotiden på kvällen hamnade faktiskt framför Otäcka djur med John Cleese och Kevin Kline redan halv åtta och till det blev det glass med chokladsås. Jag gillar verklagen deras filmer, blir nästan litre sigen på att hyra/köpa En fisk som heter Wanda. Kvällen avslutades med Juno, skit tyckte Sambon, bland det bästa jag sett tyckte jag. 

Denna regnruskiga dag har jag mest suttit och fixat saker som har med min kurs att göra: skrivit på en inlämningsuppgift, sökt på nätet till min uppsats samt varit nere på bibblan och lånat lite böcker och med bibliotekariens hjälp beställt lite böcker till min uppsats. Börjar faktiskt känna mig rätt less på att ofta "tvingas" sitta på söndagarna med skolarbete. Även om det jag måste göra kanske bara tar en till två timmar bokas hela söndagen upp uti fall att. Men nu är det inte lång kvar, bara två och en halv månad så det är bara att kämpa på! "Jag ser ljuset" som Skorpan skulle ha sagt.

Nu ska jag ut i köket och hjälpa Sambon göra korvstroganoff med ris.

Kram

Bilden lånad från: http://beccasfashion.blogg.se/images/2009/glass-2_35713704.jpg


Härligt men rätt förvirrat

                            

På jobbet har vi ett avtal med ett gym som ligger två minuter från skolan, avtalet gör att alla elever som vill får träna med en vuxen, jag kommer på tisdagar och torsdagar gå på gymmet med tre killar, självklart kör jag ju också när jag är där med dem. Detta innebär att jag slipper träna efter jobbet på torsdagar vilket i sin tur innebär att jag är hemma redan vid klockan 16, härligt. Jag brukar ju i och för sig göra min del av städningen (damma dammsuga, Sambon gör rent badrummet) och handla på tordagar, men ändå. Så tidigt kommer jag aldrig hem annars om jag ska träna på vägen hem. Idag behöver vi dessutom inte handla eftersom jag gjorde det igår. Jag kom hem vid halv åtta och kände att det var lika bra att sticka med en gång så att torsdagen skulle kunna bli lite lugnare. Det har varit många sena kvällar på sista tiden, minst en sen kväll på jobbet i veckan och sen kanske någon kompisträff, detta tar faktiskt ut sin rätt med tanke på att dagen börjar 5.10 för min del. Har nu en lång härlig kväll framför mig, härligt! Denna lediga kväll är nog rätt välbehövd eftersom jag nyss funderade på om jag skulle fråga Fru Jurist om vi skulle hitta på nåt i morgon då hon är ensam hemma med lillpruttan, som tur var frågade jag inget för tre minuter efter att vi lagt på kom jag på att vi ju faktiskt redan är bortbjudna i morgon kväll. Det hade ju kunnat bli lite körigt om hon sagt ja!

Undrar om det finns något att kolla på på dumburken vid den här tiden?

Kram

Bilden lånad från: http://3.bp.blogspot.com/_m5WVKZPB2T4/TGowEe7xP2I/AAAAAAAAAJw/lQts-uHksdw/s1600/confused-monkey1.jpg


Ska det vara så?

                     
                                              Vem?

Har precis suttit i telefonen med Fyrbarnsmamma i nästan 30 minuter för att hjälpa till med en läxa om Stormaktstiden. Det handlade om ett STORT antal frågor som skulle besvaras och sen studeras in för att kunna skrivas prov på. Texten som svaren skulle stå i var svår och alla svar fanns inte i den. ¨Frågorna var konstigt formulerade och vissa var rent av konstiga. Frågorna ska dessutom inte gås igenom innan provet. Ska det vara så? Ska det behövas en engagerad förälder och en utbildad historielärare för grundskolans senare år och gymnasiet för att lösa läxan för åk 6? Något är ju fel. Dessutom måste man ju se till att alla elever har de rätta svaren innan de börjar plugga till ett prov annars kan de ju lära sig helt fel saker. Alla elever idag har ju tyvärr inte engagerade föräldrar som dessutom har en kollega som är historielärare. Blir så j-la förbannad när jag hör att sånt förekommer, inte konstigt att lärare får ett så dåligt rykte, en del är ju verkligen riktiga rötägg.

Nu är det kanske bäst jag packar väskan med två omgångar träningskläder för morgondagens joggingtur och torsdagens träning på gymmet med tre elever, sen är det läggdags.

God natt!

Bilden lånad från: http://www.zein.se/ing-marie/grafik/gustavny.jpg

Vad ska jag bli när jag blir stor?

                              
Om tre månader är min Svenskautbildning förhoppningsvis klar. Har jag tur är det bara lite ändingar som ska göras i uppsatsen efter opponeringarna i mitten av januari. Nästan hela mitt yrkesverksamma liv har jag pluggat, det är bara ett ynka halvår som varit pluggfritt. En stor del av min fritid de senaste tre åren har gått åt till att läsa, skriva eller fundera ut vad jag ska skriva. Vad ska jag pyssla med sen? Inte kan jag väl gå pluggfri? Har för säkerhets skull anmält mig till en distanskurs i Svenskgrammatik för lärare. Till hösten har jag fått erbjudande från jobbet att börja läsa in speciallärarutbildningen på 3 år deltid, det är ytterst lockande måste jag säga. Jag tror att jag skulle tycka att det är kul att vara speciallärare. Men när den utbildningen är klar vad vill jag plugga då? Kommer jag någonsin bli fullärd eller kommer jag hålla på och plugga resten av livet. Jag trodde faktiskt att jag skulle vara klar efter lärarutbildningen på 4,5 år, men ack så fel jag haft. Vad vill jag egentligen bli när jag blir stor?

Bilden lånad från: http://www.skola.gr8.se/pics/skolalogga3.jpg

Plöj DM

I lördags när vi skulle ta en promenad vid "Slottet" utanför Göran Personland hamnade vi mitt i Plöj DM, spännande. Det plöjdes med stora traktorer...
   

...med fyrbenta traktorer...
     

...gamla traktorer...
   

...och traktorer med VÄLDIGT stora däck (detta är ca 1.60 skulle jag tro).
  

När vi tittat klart på alla "Plöj boys" som svärfar så vitsigt sa fortsatte vi vår prommenad och jag passade på att palla ett äpple från slottsträdgården, jag pallar ett äpple där varje höst.
     

Hösten bjuder på många vackra färger!
  

Ha en fortsatt trevlig höst!

Nu ska vi kolla på Dallas, avsnittet då Bobby kommer tillbaka från att ha varit död, spännande!  

Stadsbarn spekulerar

                       


Idag var vi på skansen med jobbet. När vi kommer till älgarna står jag med två elever framför älgen till vänster, då för vi följande diskussion (inte riktigt ordagrant):
Jag: Det där är nog en tjej
Elev 1: Varför tror du det?
J: Killhästar har mer häng mellan benen.
Elev 2: Ja den där har nästan inget häng.
J: Det är nog definitivt en tjej.
E2: Den är förkyld, den snorar, bara den inte kommer närmre.
J: Tänk om den fnyser snor på er.
E2: Det skulle du tycka var roligt.
E1: Den är jättesnorig.
J: Kolla den kissar, synd att den står i fel vinkel då kan vi inte se om den har en moj.
E1: Lyfter inte älgar på benen när de kissar?
J: Nej det är väl bara hundar, hästar fäller ner sin grej när den kissar.
E1: Praktiskt.
E2: Tänk om vi kunde göra så.
E1: Den har nästan ingen svans.
J: Kossor har väl svans?
E1: Kossor har svans.
J: Han måste ha jätteliten rumpa om den där lilla svansen ska täcka den.
E1: Tänk vad mycket en sån där måste kunna bajsa.
J: Jag vet, tänk att du och jag alltid funderar över bajs.
E2: Ser det inte ut som att den har typ häng mellan benen när man ser den bakifrån?
J: Jo, det har den eller hur.
E1: Det där är ju väldigt hängigt, det måste vara en kille.
E2 och J: Definitivt en kille.

När vi lämnar den förkylda älgen med horn och går mot älgen som ligger ner i en annan inhägnad:
J: När jag tänker efter har tjejälgar inte horn, det har bara killälgarna.
E1 och E2: Ja just det!
J: Visste att det var nåt lurt med det hela. Då var det där definitivt en kille och då måste det där vara hans fruar.
E2: Har han flera fruar tror du?
J: Vi kan låtsas, men den ena är mindre så det är nog hans barn. Den som ligger är inte förkyld.
E1: Mycket trevligare.

Så fortsatte vår diskussion vid alla djur, vi kan nog konstatera att det är bra att jag inte blev biologilärare, men trevligt hade vi i varje fall tycker jag.

Eleverna är tillfrågade och har dodkänt att jag skriver ner vår diskussion eftersom det är jag som är den som har mest noll koll (alltså minst koll) av oss och det inte går att identifiera vilka eleverna är.







RSS 2.0