Svartfot

Rubriken till inlägget skulle med största sannolikhet kunna få Fru Jurist och Fackpampen riktigt upprörda eftersom de båda arbetar med arbetsrätt på olika fackförbund (Fackpampen är ditt jobb ett fack eller ett fristående bolag?) och anser att man ska vara knuten till ett fackförbund och inte vara svartfot (eller är man svartfort när man bryter en strejk? Oj nu blev jag osäker). Hur som helst så har jag varken gått ur facket eller brutit en strejk utan jag har promenerat på Djurgården med mormor och upptäckte när jag kom hem och skulle tvätta bort dammet från mina fötter att de inte enbart var dammiga, sandalerna jag köpte innan midsommar hade bestämt sig för att färga fotsulorna svarta, läckert! Tur att man inte ska ligga och visa upp fotsulorna i en solstol vid Medelhavet utan kan hålla sig inom både tomt- och landsgräns. Får se om lite av det svarta går bort om jag filar fötterna i morgon men då blir jag säkert bara svart igen direkt när jag sätter på mig sandalerna. Konstigt att sandalerna börjar färga av sig nu när jag använt dem i mer än en vecka.

Sjöstadsfröken är nu medlem i Svartfotsindianernas stam!


Bilden lånad från: http://www.johannaformochdesign.se/bilder/tavlor/tavlor_indian.gif

Nu ska jag lägga mig i soffan och flåsa lite i värmen och läsa Amelia! Ska passa på att fylla på vätskeförrådet med lite iskallt gurkvatten som står i kylen får ju inte glömma att jag faktiskt sprang en lång runda i morse också förutom att det är varmt.

Ha det så skönt så länge!

Ps. Amelia får vänta, Sambon ringde precis och är på väg från jobbet, det blir en sväng till IKEA i stället, tjoho!


Inte så illa

                 

Strax före åtta i morse knöts joggingskorna och hörlurarna sattes in i öronen. Jag hade bestämt mig för att ta rundan runt Årstaviken som är ca 9,8 km.  I skuggan var det inte så farligt varm, men när man var i solen blev det riktigt varmt. Hade varit bra att ta med vatten tror jag, hade nog orkat jogga mer då, men nu joggade jag nästan hela vägen, gick lite grann på de sträckor som ligger direkt i solen, vilket inte var så jätte många sträckor. Det går inte så fort när jag är ute, men jag tar mig runt och med tanke på att jag för några år sedan aldrig skulle fått för mig att bege mig ut i joggingspåret är det inte så illa. Jag gör det inte heller för att bli snabb utan för att bränna kalorier, runt 850 kalorier brändes på dagens runda.


Strax ska jag ta tvärbanan bort till mormor och åka ut och promenera på Djurgården med henne. Ska faktiskt ta och smörja in axlar och armar tror jag så att jag inte bränner mig. Det kanske är dags att jag börjar göra mig i ordning: blåser håret, sätter upp det i toffs, smörjer armarna samt klär på mig klart så att jag inte missar det tåg jag ska ta.


Ha en skön dag så länge!

Bilden lånad från: http://cache.virtualtourist.com/1495567-Bridge_over_to_Djurgarden-Stockholm.jpg


I denna ljuva sommartid!

Nu skiner solen över Sjöstaden, Stockholm, ja hela Sverige! Härligt härligt! Jag har roat mig med att rensa lite skit ur lådor och pappershållare, satt in papper i pärmar och tvättat. Under detta inte allt för roliga arbete blev det dock en paus men lunch på en asiatisk restaurang på Östermalm med Lillis, trevligt! Det var länge sen jag träffade henne så det var roligt. Efter en god lunch var hon tvungen att gå tillbaka till sitt jobb och jag åkte samt promenerade hem till mina pappershögar i värmen. Stannade dock på mackedonkan och köpte mig en Mc Flurry marängswiss, den var god, helt klart en ny favorit!


Nu är pappershögarna nästan färdigsorterade (recept som ska in i receptpärmen är kvar) och rabarberkräm är kokad så jag ska ta och sätta in de sista paprena i en pärm och sen ska jag lägga mig i soffan och läsa ut min deckare från Island i väntan på Sambon. Oj, nu ringde äggklockan, tvätten är visst klar, tur att jag ställde klockan för jag hade glömt den annars!


Karnelund krog och rum



Måste slå ett slag för underbara Karnelund krog och rum i Gislöv. I höstas var jag där med farmor, farfar och Storebror, då åt jag en mycket god fiskgryta med äppeldessert, tyvärr kommer jag inte ihåg vad jag åt till förrätt. Förra måndagen var jag där med farmor och Sambon. Då hade de precis öppnat restaurangen under vardagar för året, tidigare i vår har den bara varit öppen under helgerna. Denna gång åt vi en skaldjurspaté med en röra till förrätt, hängmörad ryggbiff med parmensangratinerat och timjanskryddat potatismos i filodeg, helt otroligt gott! Till dessert åt vi tre olika ostar med fikonmarmelad. Ostarna kom från en granngård. Efter maten drack vi cappuccino och åt en tryffel på verandan. Menyn består av ett par menyer som man antingen kan välja enstaka rätt (160 för förrätt eller efterrätt och 240 för varmrätt) eller hela menyn (400kr) Det är rikliga portioner. Ägarna Jan och Peter har lyckats få till inredningen så att den är precis lagom enligt mig. Rummen (som jag aldrig bott i men tittat på) är smakfyllt renoverade och inredda, priset är inte heller helt fel.

            IMG_5178KAR_070620.jpg

Är ni nere på Österlen eller någonstans i närheten av Österlen kan jag verkligen rekommendera en middag på Karnelund krog och rum, det är värt en omväg!

Bilderna lånade från: http://www.karnelund.se/main/default.asp


Husmorsgöra!

                  

Vi fick med oss rabarber hem från Göran Persson så nu kokas det rabarberkräm här i Sjöstaden. Det känns lite gammeldags att koka egen kräm måste jag nog säga, men ack så gott det blir!

När jag var liten sa farmor, farfar och pappa att man blev självlysande av att äta rabarber, varför sa de så? Vi fick ofta rabarberkräm till lunch (om det inte var filbunke, sådan där riktigt tjock fil (fast det var det bara farfar som åt, vi andra åt vanlig fil)) när vi var där på somrarna.

Resan fortsätter - snart hemma igen!

Igår lämnade vi Kommisarie Wallander och är nu hos Göran Persson. I morgon åker vi hem till Sjöstaden igen med bilen fylld av alkohol och smuttstvätt. Sambon ska jobba en vecka till innan den verkliga semestern börjar. Hoppas att värmen är här för att stanna, har suttit ute hela dagen och sitter nu och svettas inne i värmen. Under nästa vecka kommer jag vara duktigare på att göra inlägg, det blir lite si och så med det när man inte är hemma hos sig själv. I kväll ska vi nog se Göta kanal - kanal kampen, verkar inte vara så mycket annat på dumburken. Men det är kanske lika bra det för då kan man passa på att njuta ute i värmen.

Kram så länge!

Ps. Filmskaparen: nu kan farmor smsa, hon lärde sig på en gång, inte illa för en 82 åring!


Smuggling pågår

Igår packade vi in oss själva och farmor i bilen och styrde kosan mot Utlandet, det vill säga Danmark och Tyskland. Efter att ha åkt över Öresundsbron (första gången med bil för mig och Sambon, tidigare med tåg) körde vi de 15 milen genom Danmark mot Rödby och färjan mot Puttgarten och Boardershopen där. Stärkta av korv och pommes frites begav vi oss in i det 8000 km2 stora flytande "spritvaruhuset". Boardershopen ligger precis när man kör av färjan. Vi lassade hela kundvagnen med öl (12 plattor) vinboxar, vinflaskor, whiskey, och lite annat smått och gott. Jag fick lite panik ett tag och undrade  hur allt detta skulle få plats bilen. Men det var ingen fara, allt gick in i bagaggeluckan utan problem. Nu undrar jag varför vi inte köpte mer vin? Det blev lite stressig på slutet eftersom man skulle få 200 danska kronor (280 svenska kronor) tillbaka på färjebiljetten om man åkte tillbaka inom två timmar, men vi hann precis. Klockan sju körde vi in på parkeringen med bilen full av alkoholhaltiga drycker, tre pizzor och tre slagna hjältar. Nu kan jag såga att jag varit utomlands i sommar även om det bara var under ett par timmar.

        

         Bilden lånad från: http://www.stbk.se/oresundsbron.jpg

I morse, kvart över fem promenerade Sambon iväg till tåget för att åka över bron igen till Kastrup för vidare transport till Tobleroneland. Han kommer tillbaka i morgon kväll. Idag har jag och farmor varit en sväng på stan, ätit glass, sovit i var sin fåtölj och ätit lunch. Tror att jag ska knyta på mig joggingskorna om en timme eler så och ta en tur ut till Ystadshavsbad ute i sandskogen. Men först ska jag ut och sätta mig på uteplatsen och försöka få lite färg på mina likbleka ben.

Kram från Reservdanmark!


Säckhoppning och crocketspel

Så var midsommaren firad även 2009. Det blev en lugn och skön helg men det hade inte gjort något om det varit varmare i både luft och hav. Grannens ungar verkade dock inte bry sig om köldgraderna på 12 grader som till och med fick Sambon att duscha istället för att morgonbada vilket han normalt gör där ute. Midsommaraftonen firades med sill, färskpotatis, jordgubbstårta och grillat. Vi midsommarstången ställde jag upp i både dragkamp (och vann) samt säckhoppning och vann en flaska vin, inte illa. Mamma var sur för att hon inte hade något barnbarn att dansa runt stången med och drömde sig bort till nästa sommars firande då höggravida Svägerskan inte längre är gravid.


Igår plockades crocketspelet fram. Pappa och jag övade lite men när Sambon och en måttligt road mamma kom och var med slutade vi två på de sista platserna, jag kom först från slutet. Hmmm, och mamma som påstod att hon inte ens kunde reglerna. Det är något lurt med detta. Jag har i varje fall segern i säckhoppning att luta mig tillbaka på efter helgen.  


Nu går tvättmaskinerna för fullt och väskorna ska packas om för i morgon åker vi ner till Farmor och Kommissarie Wallander. Som tur är har farmor dator och Internet så det kan säkert bli inlägg där nerifrån.


Hade fått ett meddelande på facebook att två av mina australiensiska "föräldrar" kommer till Sverige i Oktober, det blir kul. Har inte träffat dem sen 2001. Trodde nog inte att jag någonsin skulle träffa dem igen efter att de lämnade mig på Camp Koala i Grampians (naturområde i Victoria, Australien) 1999 och nu blir det andra gången sedan dess.


Nu har jag lite att pyssla med. Kram så länge!

På denna klippa var jag sommaren 1999!

Bilden lånad från: http://www.smfarmcottages.com.au/images/grampians-balconies.jpg


Språkresa på låtsas

Pratade nyss med en tjej på STS språkresor i Blöteborg, hon undrade om jag kan hjälpa till med en avgång till Kina den 3/7 och självklart kan jag det. Jag frågade då om jag kunde få åka med till Kina, vilket hon skrattade åt och sa vänligt men bestämt nej. Jag har ett hatkärleksförhållande till språkresor. Varje år jag varit iväg har jag sagt aldrig mer men några dagar efter hemkomsten har jag börjat planera vart jag vill året efter. I år fick jag en placering på Malta under slutet av juli- mitten av augusti, men eftersom jag köpt biljetter till Madonna då så tackade jag nej till platsen och kommer då inte åka iväg i år vilket jag inte heller gjorde förra året. Det hade ju inte varit helt fel att åka tre veckor till Malta med tanke på att det bara regnar hela tiden här hemma. Även om jag ju inte får resa i väg själv i år får jag nu dra på mig den gula pikén och åka ut till Arlanda och styra upp avgången. Just den här avgången är det bara 12 elever så det borde ju inte vara något problem. Så fort de kommit iväg får jag åka tillbaka till hemmets trygga vrå igen. Kul ska det bli i varje fall. Nu måste jag kolla när flygbussarna går!

      Så här kul kan man ha på språkresan!
Sola och bada på språkresa med STS!
Bilden lånad från: http://www.sts.se/sweden/ls/start/


I-landsproblem

Har känt att jag inte haft några bra samdaler eller slipin skor senaste året så jag hade bestämt mig för att få köpa ett par nya skor men problemet är ju då förstås vilken sorts sko man ska köpa, en sandal eller en slipin? Hittade en fin vit Everest sandalStadium för 299 kr (skulle kunna passa både till shorts, enklare kjol samt jeans) , en enkel slip in på Nilsson för 299 kr (skulle passa kjol främst), två olika slip in med mer krussiduller, även de från Nilsson för 600-800 kr. Vilka köpa? Tänkte ett tag att jag kunde köpa de båda billigare paren. Tog upp problemet med Fru Jurist vid lunchen idag. Vi hade både vissa mindre bra erfarenheter av Everestsandaler, det är sömmar som skaver. Vi gick en sväng efter lunch och hon föreslog en annan sorts sandal som jag tyckte var snygg men inte helt 100% säker på. Hon sa att jag kunde följa med mot hennes jobb och gå in på Mixage som ligger dörr i dörr med hennes jobb, eftersom Mixage dessutom hade 30% på alla sina skor. Jag gick ju med och där inne hittar Fru Jurist en helt perfekt sandal till mig med 30% rea, som hittat. Sandalen skulle kosta 545 eller dylikt men nu kostade den strax under 400kr.

Borde öva på att ta skokort eftersom jag
köper en hel del skor (eller sluta köpa skor)


Lördagens shopping

Nya klubbor, bag och...


... bollar i rosa kartong till fröken...


...och en pratande puttkopp som säger nice put, när
bollen hamnar rätt åt oss båda. Vi lägger ut yogamattan
på vardagsrumsgolvet när vi puttar.

Ordning och reda...

...pengar på (nästa) fredag!

Nu är både jag och lägenheten rena, redo att fira midsommar! Ska strax gå nertill tvärbanan och åka in till stan (lämnar cykeln hemma, man vet inte riktigt vad vädergudarna kommer att ta sig till med vädret).

Hörs senare!

             Tväris!


Bilden lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8f/Tv%C3%A4rbanan.jpg/250px-Tv%C3%A4rbanan.jpg

Krisen är över

I morse 5.45 frågade Sambon mig varför jag inte gått upp och var på väg till jobbet? Jag har semester sa jag. Har du? frågade Sambon. Hur mår du idag då? frågade jag. Jättebra, svarade Sambon, huvudvärken är helt borta. Det hjälpte alltså att han somnade strax efter nio i går kväll, tänk vilken dundermedicin sömn är! Nu kan vi fira midsommar som tänkt och åka iväg i nästa vecka, hurra!

Nu är det dags för midsommartvagning, in i duschen och skrubba bort all smutts som samlats sedan julbadet. Sen blir det en sväng med dammvippa och dammsugare innan jag tar mig in till City (förhoppningsvis på cykel om det inte börjar regna) för lunchen med Fru Jurist. Men jag hinner säkert in här fler gånger innan jag beger mig. Ha det bra så länge!

               
Bilden lånad från: http://www.asele.se/images/midsommar-w200.gif

Griniga människor

Det finns människor som har en viss förmåga att vara rätt så "moody". Varför måste dessa låta sitt kassa humör gå ut över andra? Ska alla andra också tvingas bli griniga bara för att de är griniga? Självklart kan man vara sur och irriterad och då kan det vara svårt att inte låta det gå ut över andra, jag vet att jag varit grinig och att det gått ut över elever och andra men i varje fall eleverna är faktiskt duktiga på att säga till så att man kan bättra sig och man kan tala om att man till exempel vill gå på toa utan att de kommer och ropar efter en och sen är problemet löst, men de människor som har flera griniga månader på raken blir rätt jobbiga. De kan inte ta skämt utan blir arga och ger elaka kommentarer tillbaka. Detta är inte ok! Självklart kan man inte gå omkring och vara tipp topp jämt men om man har långa perioder då man är tjurig borde man skaffa hjälp, särskilt om folk talat om för en att man är tjurig. Om det är något/någon man har problem med är det ju bättre att man tar upp det så att problemen kan lösas, precis som eleverna, istället för att gå omkring och tjura. Själv blir jag irriterad på att jag låter grinighet hos andra påverka mig och mitt humör, grrrrr.


Nu tror jag att jag ska ta och knyta mig så kanske en del av irritationen försvinner, om inte sömn hjälper får jag ta i riktigt ordentligt i morgon på Nautilus, det brukar hjälpa. God natt och sov så gott alla ni glada människor men även ni som är griniga!

Ps. Om man försöker se de ljusa sidorna av livet och inte tar sig själv och sin omgivning på så stort allvar blir livet nog lite gladare och trevligare, skulle jag tro.


Semester

Nu är det semester!!! I år ska det bli riktigt härligt att vara ledig faktiskt. Det verkar dock som att semestern inte riktigt börjar som jag hade tänkt mig, Sambon verkar ha åkt på något virus eller bassiluss. Många på hans jobb har varit sjuka i veckan och idag kom han hem med huvudvärk och andra mindre trevliga symptom. Han mår nog inte ett dugg bra för kan kröp till kojs redan klockan nio vilket jag inte tror har hänt under vår tid tillsammans, han brukar annars vara som piggast på kvällarna. Detta bådar inte gott inför den stundande midsommarhelgen och nästa veckas resa ner till Farmor i Wallanderland. Dessutom ska Sambon på möte i Tobleroneland onsdag till torsdag i nästa vecka och har bokat flyg från Köpenhamn eftersom vi är där nere då. Hoppas att hans tidiga sänggående hjälper tillfrisknandet.


I morgon ska jag luncha med Fru Jurist. När vi pluggade i Uppsala brukade hon, jag och Lakritsfisken luncha en gång i veckan och det är något jag saknar. Eftersom jag jobbar där jag jobbar har vi ingen möjlighet att luncha under terminerna så vi får passa på när jag har lov. Nu har vi dessutom inte setts sen början av maj så det är på tiden att vi träffas, oftast ses vi kanske varannan eller var tredje vecka.


Innan lunchen med Fru Jurist har jag tänkt ta en sväng till gymmet, förhoppningsvis är det ok väder så att jag kan jogga dit och sen jogga runt sjön. Eller förresten, runt sjön blir det nog svårt att springa på morgonen eftersom en fjärdedel av spåret är avstängt för renovering av spåret. När jag sprang i kväll var det inga som jobbade där och då gick det att springa förbi avspärrningsskyltarna, men det vill jag inte göra om det är massa gubbar där och jobbar. Får helt enkelt ta en annan sväng i morgon. Hur smart på en skala är det att renoverat spåret mitt i joggingsäsongen? Jag är egentligen en morgonmotionerare, tycker om att träna på morgonen, det ger en skön känsla resten av dagen men eftersom jag går upp klockan fem och pendlar i en och en halv timme finns ingen möjlighet att träna på morgonen just nu.


Vi får se om jag har en sjukling här hemma under morgondagen eller om han är pigg och går till jobbet.


Kram


Snart semester

Helgens eviga regnande tog bort mitt blogghumör till 100%, och jag som hade tänkt lägga in bilder på "leksakerna" vi köpte i lördags, men det kanske jag gör lite senare. Vi hade tänkt golfa i helgen men det blev det inget med utan vi spelade Monopol i stället.


 I går var det personalfest på ett av de stora konferenshotellen som finns ute i Förorten. Till förrätt serverades ostkaka (mer som ostpaj) med en laxsröra, mums. Till varmrätt var det en mör- och helt perfektstekt köttbit men grönsaker, tryffelsås och skivad stekt potatis, även det var gott. Efterrätten var nog nästan kvällens höjdpunkt, chokladprovning! Den bestod av en vitchoklad, en mjölkchoklad, två mörka choklader och två olika tryfflar. Eftersom Fyrbarnsmamman inte är någon direkt chokladfantast fick jag större delen av hennes choklad. Efter middagen spelade skolans eget rockband, Lars Hard, de spelade massa rockklassiker och alla shakade loss, även de lärare som ingår i skolans inventarier och som jag trodde satt och samlade mossa. Efter livebandet spelades det schlager och självklart var partpinglorna uppe nästan alla låtar fram tills att det blev dags att stänga. Strax efter klockan två släktes lamporna hemma hos Fyrbarnsmamman. Vid halv sju ringde dock alarmen och det var dags att stiga upp och åka och jobba, inget slappande här inte. Bör nog erkännas att vi var rätt trötta under dagen och att hamburgarna och pizzorna till lunch var välbehövliga. Tröttheten till trotts hann vi planera både det ena och det andra, kolla igenom bokbeställningar, flytta alla bord och stolar i "storrummet" inför sommarens boning plus att jag hann städa, rensa, sortera och slänga papper i mina hyllor och på mitt bord, damma av mitt och de andras skrivbord samtidigt som vi planerade höstens ämnesövergripande teman för en grupp. Inte så illa pinkat enligt mig.


Strax kommer Sambon och då blir det promenad runt Sickla sjön. I morgon är det sista dagen att arbeta innan det är semestertime, härligt!


Nästa gång jag skriver har jag nog semester, lyckost mig va?

Kram



Bilden lånad från: http://files.reseguiden.se/files/8/rg_706708_m600.jpg

Moderatbandy

I början av maj började vi ju med moderatbandy igen efter att par års uppehåll. I veckan gick jag med i en golfklubb och nu ska vi fara och köpa nya klubbor och ny bag till mig, härligt med materialistsporter! Sen bär det av ut till Sörenstams gamla hemtrakter och övas, så att vi blir lika bra som henne. Vi har laddat med smoothie och american pancakes till frukost så jag riktigt känner hur bra det kommer att gå. Jag förväntar mig att miljonerna ska börja rulla in lagom till midsommar, vad tror ni? Hoppas att regnet stannar i molnen och inte börjar ösa ner, men det är kanske bäst att ta med regnkläder utifallatt.

Ha en skön dag! Kram

         
Bilden lånad från: dalrot85.wordpress.com

PS. Eftersom jag har en viss förmåga att minnas onödiga saker så kan jag informera om att det helgen före midsommar (alltså denna helg) var strålande solsken både 2007 och 2008. I år är det som ni ju säkert märker inte riktigt lika strålande solsken.

Dagens fundering

Varför är det alltid så att man glömmer bort och sen kommer ihåg massa tråkiga saker till exempel att man ska ha tvätt stugan och inte massa roliga saker? Det är väldigt tråkigt tycker jag. Jag kom nämligen på att vi har tvättstugan i kväll klockan 19, hur kul är det på en skala, medan jag utförde min andra jätteroliga fredagssyssla, dammsugning. Tänk vad kul det hade varit om jag kom ihåg att jag vunnit en miljon (vilket jag ju förstås inte gjort) eller att jag var bortbjuden på trevlig middag (vilket jag ju inte heller är). Det borde bli en ändring på detta tycker jag!

                                Vad skulle du helst minnas?

       

Bilderna lånade från: http://content.expressen.se/blog/06/98/92/mystery_of_life/images/pengar.jpg samt http://blogg.passagen.se/doje/resource/tvattstuga.gif


Sjung om studentens dygnsura dar!

Idag var det studentavslutning på vår skola. Jordgubbsfrukosten som brukar vara ute var inflyttad till kafeterian eftersom det var risk för regn, men det kom inget regn. Inte förrän det var dags för utspring, då regnade det. Regnet fullkomligt öste ner. Föräldrar och släktingar stod utanför entrén med plakat och paraplyer. Jag sprang ut med en elev som behöver lite stöd. Som tur var hittade vi hennes familj på en gång så att jag kunde springa in igen relativt snabbt utan att bli allt för dränkt. Stackars alla de elever som ska åka flak i regnet. Flera elever sprang in igen efter att ha hittat sina familjer, de bytte om till oömma kläder för att regnet (och all dricka de sprutar ner varandra med) inte skulle förstöra deras fina klänningar och kostymer. Men studenterna verkade rätt nöjda ändå, innan de sprang ut sjöng de så att taket nästan lyftes. Själv fick jag en lite nostalgisk känsla under ceremonin som var i teatern med sång och stipendieutdelning. Studentdagen var en härlig och rolig dag!

           Regnet det bara öser ner...

Bilden lånad från: http://www.nvp.se/PageFiles/16975/regn.jpg


Sagan om ringen -igen!

Ni vet min ring, den som jag tappar i tid och otid men hela tiden hittar igen. Nu är den tappad igen och lär inte återfås, inte ens mot beskrivning. Hade den på mig vid varubandet på ICA Maxi i Nacka igår, brukar ju oftast ha den på vänster hand efter som högern är tjockare. Tyckte dock att ringen kändes stor så jag bytte hand till högern för att INTE tappa den. När vi är på väg ut till bilen upptäcker jag att ringen är borta. Går tillbaka in och kollar, men ingen ring. Blir då osäker på om jag verkligen hade ringen på mig eftersom jag torkade håret innan vi åkte och då la jag ringen på handfatet. När vi kommer hem finns det ingen ring. Suck!!! Ringde nyss till Maxi för att höra om någon lämnat in den, men det var det ingen som hade gjort, snyft!! Om ni hittade en ring, skulle ni då behålla den eller lämna in den? Jag skulle ha lämnat in den, men det verkar inte alla människor göra. Uhu, jag som var så glad när jag återfann den tidigare i våras, jag gillade ju verkligen den ringen. Stackars mig!


Sommarlov vi väntar på...

...visst är fröken och skolan bra men sommarlov vill vi ha!!!

                  

Bilden lånad av: http://www.fotoplatforma.pl/foto_galeria/4485_Kopia-2994hj7.jpg

Jag har alltid älskat att gå i skolan, har aldrig varit skoltrött och alltid uppskattat rutinerna det innebär att gå i skolan. Antar att det är därför jag valt att stanna kvar i skolan även som vuxen. Jag gillar fortfarande rutinerna och att dagarna är indelade i lika stora delar hela veckan, det är bara vad delarna innehåller som är olika från dag till dag. Rutiner och mönster utan att dagarna och veckorna för blir tråkiga, när man jobbar med ungdomar händer alltid något nytt. I morgon är det skolavslutning men tal av rektorn och jordgubbstårta. Om vädret tillåter åker en kjol på, gärna en med blommor för att förstärka känslan av att det snart är sommarlov. För även om jag alltid älskat att gå i skolan har jag gillat skolavslutningarna och njutit av loven men jag har alltid varit nöjd med ledigheterna när det väl var skolstart igen, det var och är lika härligt med skolstart som med skolavslutning. Jag hoppas att mina elever känner ungefär samma känsla, att de är redo att börja skolan i augusti, utvilade och bruna. Men just nu vet jag att de allra flesta längtar efter sommarlovet och de har verkligen förtjänat ett långt och härligt sommarlov. Snart, alldeles snart är det lov!


Vackra Sjöstaden

  

När vi precis hade flyttat till Sjöstaden för snart 3 år sedan (oj vad tiden går fort), skämtade några kompisar om att området ser ut som det där superperfekta området i Desperate Housewifes (vet inte vad gatan heter eftersom jag inte ser det). Säga vad man vill om Sjöstaden men på kvällarna när solen lyser in över Sickla kanal är det allt bra vackert. Strax ska jag ut på en kvällspromenad och njuta av området och den intilliggande naturen vid Sickla sjö.

Årets andra bröllop

I hällande regn och endast ett par grader plus fick Erik sin Jennifer i lördags. Under själva vigselceremonin på trappan till sommar"stugan" var det uppehåll men sen kom regnet. När alla väl kommit inomhus öppnade himlen sina slussar och släppte ut en massa regn. Tyvärr så var festlokalen Boda kvarn inte uppvärmd så vi fick sitta med ytterkläder på under hela middagen. Men maten (Medelhavsbuffé samt choklad muffins. Muffins verkar vara nya inne "tårtan"), vinet (Diamond Hill) och sällskapet var gott så kylan glömdes (nästan) bort. Sen kunde de som ville värma sig svänga sina lurviga i flera timmar tills grillarna kom fram och korv grillades.


Tänk vad det är härligt med bröllop även om vädrets makter inte var med oss denna gång, men regn i brudkronan ska ju betyda lycka så det kanske inte gjorde något att det regnade trots allt.


           Med på festen var parets två Kolmårdensälar Sälle och Sällina
             som återförenades när deras ägare blev ihop för 6,5 år sedan. 
                          

Jag vill gå på fler bröllop så är det ingen som kan gifta sig? Snälla, för min skull!

Kramar och kärlek till er alla!


En riktig karl

Idag efter jobbet for jag ut till porslinsstaden för att hälsa på Krulltotten och den lille gossen Oscar. Jag har verkligen ingen koll på hur små nyfödda bebisar är, när jag kollade på kläder tittade jag på kläder åt en 8 månaders och trodde att det skulle vara lagom, som tur var hade jag en expert med mig. Oscar var en liten plutt! Hemma hos dem bjöds jag på the och kanelgifflar, smaskigt. De två timmar jag var där flög förbi precis som de alltid gör när jag och Krulltotten sätter igång att prata, trevligt! Gossen hann under dessa två timmar sova, äta och prutta, precis som en riktig karl ;-)

Nu väntar jag på att klockan ska bli 22.40 så att jag kan åka och hämta min egen karl som är på sommarfest på sitt jobb.I morgon åker vi till Göran Perssonland över helgen. På lördag vankas det bröllop, trevligt! Det är Sambons ena kusin som ska gifta sig. 

Undrar om det är något på tv? Kram


Grattis farmor!

Idag har farmor nere i Wallanderland födelsedag, grattis! Eftersom vi inte träffas idag får du blommor via bloggen istället.


                     

Bilden lånad från: http://inga.blogg.se/images/2006/blommor_n_rbild_1157176751_1571783.jpg

Kram!


Ps. Visst är det coolt att farmor som är 82 läser bloggen? Förresten farmor: en elev undrar om du vet hur man smsar, vet du det?


Käringsund

                    

Nu är jag hemma från den hemliga resan som gick till Käringsund på Åland. Där bodde vi i stugor, spelade minigolf eller trampade trampbåt, grillade, några badade och bastade och några av oss att uppe och pratade till strax före klockan ett så nu är jag alldeles jättetrött. Efter dagens frukost  städade vi stugorna och promenerade till färjan mot Grisslehamn. I går sken solen men det var lite kyligare där på grund av vindar och kanske havet. Men en liten stund kunde vi ligga ute på gräsmattan. Idag var det däremot mulet med lite duggregn på väg till båten. Det har varit två roliga men intensiva dagar så det blir nog tidigt sänggående i kväll.


Hoppas att det blir sol snart igen! Kram


RSS 2.0