En klapp



Under granen i år låg måååånga klappar. De flesta klappar var förstås till Lilleman men vi andra fick mycket fint vi med. Lilleman måste ha haft på känn att han skulle skämmas bort och hade fixat lite klappar till sina nära och kära, en inramad förstoring på honom själv. Detta hade han slagit in i ett vackert rött papper med vita hjärtan och ett band som liknade spets med vilket han knöp en stor rosett på alla paket, han har talang den gossen ;-). Just detta paketet var till hans Oldmormor (min mormor som inte vill heta gammelmormor). Min farmor är för övrigt hans Granny, Sambons mormor är gammelmormor. Detta gör det lite lättare att hålla ordning på tanterna. Tyvärr har Lilleman inga gammelmorfrar eller gammelfarfrar att hålla reda på.

Nä nu är det visst läggdags här ute i förorten.

God natt!

Granen 2011



Nu är årets gran intagen och klädd. Det är en rödgran från Danmark. Tror nästan att det är den klenaste gran vi haft. Den är klädd med främst röda och silvriga kulor men även lite annat smått och gott.

Nu ska vi viste se en stund på Sagan om ringen och pusta efter allt julstök.

GOD JUL till er alla!

Kram från förorten


Mums, vad äckligt...

...inget för nyttiga!

Ta...



...och en (eller sju) pepparkaka (helst Nyåkers)...


...bred på Nutellan på pepparkakan...


...och det blir alldeles utomordentligt mumsigt men absolut inte nyttigt! Om man som jag "råkar" äta sju stycken får man nog snabbt och effektivt i sig en 500 kalorier på några minuter. Det är så gott att det nästan blir äckligt om ni förstår vad jag menar.

Hmm, det här med vikten får jag ta tag i efter jul, det vill säga i mitten av januari. Av 24 graviditets kilon återstår sex och de lär ju inte försvinna med den här dieten, men men, den dagen den sorgen!

Kram!

Svaghet



En av mina svagheter så här i juletid är chokladdoppat juleskum. Det är något visst med det. Vet att det egentligen är samma smak på det som på chokladdoppade skumbjörnar men ändå. Tanken på att de ligger i en påse med tomten på gör att det känn som att det är juligt. Snacka om att vara lättlurad! Av mågon anledning lyckad jag alltid  få i mig minst en sån här påse innan jul varje år.

Sitter och kollar lite halvt på Ernst jul eller Jul med Ernst eller vad det nu heter. Tror att det är Leilas jul sen på någon annan kanal. Tänkte ta fram strykbrädan och ta en sväng med strykjärnet på den röda duken som legat i linneskåpet sen förra julen och nog är full av vikmärken så att den är redo till julafton.

Juligt?





Idag var jag och Lilleman in till stan för att titta på julskyltningen. Det var väl framförallt skyltningen på NK som jag ville se. Det visade sig att den var helt skruvad i år. Den skulle nog till och med kunna få en och annan unge att bli rädd för tomten. Vad sägs om en tomte med tv/datorskärm som huvud eller en tomte med bläckfiskkropp? Nä detta får de inte godkänt på. Bättring till nästa år tack! Då vill vi ha en mer traditionell skyltning med tomtar som man inte får mardrömmar av att se.

Daylight saving

Vi vrider ju klockan på hösten för att få det ljusare eller daylight saving som det heter på utländska men när jag gick upp strax före klockan åtta i morse var det mörkt och när jag och Lilleman kom hem från vår promenad tio i tre i eftermiddags började det skymma. Inget sparat dagsljus här inte. Vad ska då klockvridandet vara bra för? För ljusare blir det då inte.

10 nätter före jul



Idag tog jag för första gången med mig Lilleman till Ica Maxi, det gick bra tills vi skulle betala och plocka ner alla varor, då hade han ledsnat. Men en snäll kassörska stängde sin kassa (det var bara jag och lite pensionärer i affären så det var inga köer) för att hjälpa mig packa ner så att jag kunde hålla Lilleman. Snacka om service!

Efter öppna förskolan kom pappa hit en stund och höll mig och Lilleman sällskap eftersom Sambon är på julfest. Han åkte till Mammas och köpte tunnbrödsrullar, mums! Kan inte minnas när jag åt det senast. Efter att Lilleman badat och somnat åkte pappa hem igen.

Nu sitter jag och ser på Bonde söker fru - Bröllopet! riktig kvalitets tv. Brukar inte se Bonde söker fru men det var inget vettigare på tv och bröllop är ju alltid kul. Ska nog ta en kopp the och en lussebulle till Bergh flyttar in.

Kram!


Kära jultomten...

...eftersom det är gratis att önska tänkte jag i år önska mig...



...en Alfa Romeo Giulietta. Det önskade jag mig förra året med, men eftersom jag inte fick någon då så önskar jag mig en sån i år igen. Jag önskar mig även...



...en Teutonia Elégance (tror jag den heter) som är av 2012 års modell. Modellen är lite retro och vagnen är rätt klumpig men oj vad fin, såg den på Big Baby idag. Eftersom den är så klumpig måste jag ju behålla min Teutonia Cosmo också om jag inte ska behöva köpa mig en släpkärra till min Giulietta för att få med vagnen. På bussen lär man ta upp hela barnvagnsutrymmet, men för promenader i området skulle den ju vara riktigt elegant! Eftersom det blir så sabla skitigt och grusigt när man drar in vagnen önskar jag mig...



...en liten och nätt dammsugare i fräsig färg.

Självklart önskar jag mig fred på jorden och kärlek åt alla (men materiella saker är trots allt lite roligare ändå, eller hur?)

Ett par kramar kan jag önska mig också när jag ändå håller på att önska, kramar är ju trots allt gratis!

Kram från Sjöstadsfröken i förorten!


Ps. Bilderna är lite suddiga eftersom jag tog bild på dem på datorn eftersom jag av någon anledning inte kan kopiera på min bärbaar jobbdator och inte orkar starta igång den stationära, så jag önskar mig en ny bärbar dator också.


Bilderna lånade från: miamiluxuryrentals.net
http://www.teutonia.de/de/produkte.html
mandarinklyfta.blogg.se


Pepparkaksbak






Grisar, när Sambon själv får välja!

Ikväll bakas det pepparkakor i förortshemmet. Receptet är farmors, degen gjord av mamma och sockerbagare i afton här hemma är Sambon. Han har en förkärlek för grisformen så han bakar nästan bara grisar, ja hittills har han bara gjort grisar. Lille skrutt ligger i sin säng och sover efter en seneftermiddag fylld av övertrötthetsskrik. På köksbordet står kalenderljuset och brinner för fulla muggar och försöker komma ner till den 7:e, just nu håller femman på att ge vika så vi är snart ikapp annars får vi fira jul två dagar efter alla andra eftersom vårt ljus visar fel dag. Nu ska jag se om jag får ha ett finger med i degen (hahaha) och göra några pepparkakor jag med så att vi blir klara på den här sidan midnatt. Sen får jag ta mig en pepparkaka så att jag blir snäll.

Kram!

Varde ljus...


Vi har fullt sjå att hinna med dagarna på vårt kalenderljus.

Idag är det den 6 december och det ligger ett tunt tunt lager med snö på backen. I varje fall ute hos oss i förorten. Det lustiga är att det inte ligger någon snö på tomten på baksidan utan bara på framsidan. Hoppas att snön ligger kvar och att det kommer lite mer snö. Det blir väldigt mycket ljusare ute på eftermiddagen och kvällen med snö. Idag tände de för övrigt gatubelysningen här på gatan, synd bara att det inte sitter några lampor på den väg som går från bussen utan det lyser nu från gatubelysningen inne på byggområdet, lite onödigt kan man tycka men det går kanske inte att reglera?

Nu ska jag studsa i säng. I morgon blir det besök på öppna förskolan, då ska jag passa på att hämta ut ett paket från Jollyroom med saker åt Lilleman som ska ha kommit idag. Vi skickade beställningen i söndags så det var verkligen snabba puckar.

Sov gott!

RSS 2.0