Hemtenta och läkarbesök



Den här veckan står hemtenta på schemat. Man ska välja ett valfritt verk från kursenslitteraturlista och utifrån det göra en fyra veckors planering i vilken man ska få med information om verkets samtid. Jag tror jag har valt Robinson Crusoe från Renässans-upplysning. Måste bara låna boken och hetsläsa den innan jag börjar med min planering. Det ska vara inskickat på lördag midnatt men jag tänkte vara klar senast fredag lunch. Strax ska jag och Lilleman packa in oss i bilen och åka ner till BVC och träffa läkaren på tvåmånaderskollen. Vi ska passa på att springa in på bibblan när vi är där nere och till apoteket och köpa lite grejer åt Sambon som åkt på nåt magskit och har lite feber, han är hemma det är därför jag och Lilleman kan ta bilen.

Kram!

Avtryck



På öppna förskolan nere vid centrum kan man få göra gipsavtryck på sitt barns händer och fötter. Jag tog med mig Lilleman och en ram dit när Lilleman var 5 veckor och gjorde ett tryck. Jag tycker att det känns roligt att ha ett avtryck, som dessutom står ut, från när Lilleman var så liten, blir kul att plocka fram om 18 år då han har storlek 45 i skor och man inte längre vill gosa med fötterna. Det roligaste är ju att allas avtryck är unika. Vem vet Lillemans avtryck kanske blir värt miljoner i framtiden när han blir konstnär/popstjärna/fotbollsproffs/golfproffs? En sak är säkert att oavsett om avtrycket blir värt miljoner eller om Lilleman blir känd eller okänd så är de värda mer än någon kan betala för oss, visst trycket kan jag sälja om någon är intresserad men INTE Lilleman (det vore väll dessutom olagligt, eller?)!

Kram


Och baksidan



Nu sitter den vita höstkålen och den rosa ljungen i sin kruka. Det ser betydligt fräschare ut än de gamla sommarblommorna som börjat blomma om, glömde att ta en bild på dem innan de åkte i soptunnan.



Även pelargonen som vi fick av mamma på nationaldagen har överlevt frostnatten som var för ett tag sedan och har knoppar på ett ställe. Måste faktiskt erkänna att pelargonen nästan ser piggare ut nu än vad den gjorde i sommras. Nej, gröna fingrar kan man då inte beskylla mig för att ha.

Känns nästan lite pensionärigt att ta kort på sina blommor!

Testing testing one two three

Detta är bara ett test för att se om det går att göra inlägg med telefonen, har försökt göra inlägg med bilder med det verkar inte funka trots att det ska funka. Så nu ska jag se om det funkar utan bild. Håll tummarna nu, om ni kan se detta har det funkat!


Höstfint


Blommornas rosa färg gör sig fint mot den brunsvarta
fasaden, synd bara på den orangea elkabeln till bilen.


När vi var i Norrtälje i somras köpe vi en fin kruka i något metallmaterieal, i den har jag nu planterat ljung och höstkål. Den lyser upp lite på framsidan av huset med sina fina rosa färger. Har två ljung till och en vit höstkål som jag ska plantera i en gammal metalkruka som vi köpte när vi bodde i Uppsala, den ska stå på baksidan. Men blommorna som jag och krokodilen Arne (minns ni honom?) planterade i maj blommar fortfarande i den efter höstens värme och jag tänkte låta dem dö innan jag kastar dem. De får i varje fall leva någon vecka till innan jag "gör" höst i krukan.

Vagnar på buss

Har kommit fram till att det är roligast att skriva när jag är irriterad på något/någon. När man går hemma hela dagarna blir man inte irriterad så ofta men idag så blev jag irriterad faktiskt. Jag skulle nämligen åka buss till grannkommunen. Detta inträffar: När jag ska kliva på bussen med vagnen är bussen nästan full där man ställer vagnen, en tant med rullator som står precis vid dörren går av vilket ger mer plats. Jag ser då att det står två vagnar i bussen och att det sitter en mamma med en 4 (?) åring på det hoppfällbara sätet vid vagnarna. Mamman och barnet flyttar sig när de ser att jag ska komma på med min vagn. Mamman placerar barnet på ett vanligt säte längre bak i bussen. I den ena av vagnarna sitter det ett barn men i den andra som är en gammal sulky sitter inget barn. Vagnarna tillhör mamman och hennes vänninna som sitter på ett säte, de har ett antal barn med sig. Under hela bussresan går mamman fram och tillbaka mellan sin dotter och sin vännina, ingen av dem är vid vagnarna hela tiden. Tanken med att man får åka gratis med barnvagn är att man inte ska behöva lämna vagnen och barnet (som ju ska sitta i vagnen), dessa mammor verkar ju inte ha några som helst problem att varken lämna vagn eller barn. Den tomma vagnen skulle dessutom kunnat ha fällts ihop så att det hade blivit mer plats mitt i bussen. Allt detta irriterar mig: ska man ta upp plats i bussen med en vagn få man se till att ha sitt barn i vagnen och dessutom ska man vara vid vagnen. Dessutom borde tanten med rullatorn ha fått sitta på sätet som mamman och barnet satt på (barnet hade kunnat sitta i sin vagn) innan de var tvugna att byta plats för att Lilleman skulle få plats. Idioter!

Solskenspromenad



I söndags var vi ute på en (av många) promenader. Söndagen bjöd på vackert väder så vi tog en sväng i Brunnby Vikspåret, en skogsslinga med elljus på ca 2 km, sen är det kanske en kilometer dit och en hem så det tar ca 75 minuter. Vi är nöjda med det tyska vrålåket och kunde även inviga vår lilla vagnsväska som sitter på styret, den är dock i märket Brio och mycket praktisk. I väskan finns två kopp/flaskhållare och plats för blöja, våtservetter, frukt eller annat som man kan behöva när man är ute på promenad och inte vill släpa hela stora skötväskan. Strax ska jag ta vrålåket och Lilleman på en promenad till Fresta där vi ska på babyfik men först ska jag äta lite rester från söndagen fisk. Dagens väder är dock inte lika vackert som i söndags så det får bli lite varmare kläder. Nu ser jag förresten att det regnar så vi får se om vi kanske stannar hemma istället, suck!

Kram


Dagens tips!



I helgen provade vi den nya smaken på Polly som är "designad" av Dregen. Påsen innehåller tre smaker: citron, saltlakrits och mjölkchoklad, mycket gott! I och med att påsen innehåller tre rätt så olika smaker kändes det nästan som lösgodis. Hoppa påsen finns kvar i butik ett bra tag till! Ett måste för alla Pollyälskare!

Livet hemma



Tyckte att det inte var länge sen jag sist var in och skrev, men det var det tydligen, nästan två veckor. I morgon blir Lilleman 5 veckor och i torsdags blev han en månad. Två namnsdagar (av tre, Ludvig och Nils) har han hunnit med att fira under sitt hittills korta liv. Jag måste erkänna att alla de som säger att "passa på och njuta, tiden går så fort" faktiskt har rätt, tiden går fort. Det känns som att jag nu efter tre veckor hemma på "egen hand" börjat anpassa mig efter en vardag som passar mig och Lilleman. I och med att han hela tiden blir äldre känns det hela tiden mer och mer okej att bege sig ut på olika äventyr. Första två veckorna kändes lite, hur ska jag säga, inte tunga men lite osociala i och med att jag inte ville bege mig ut hur som helst med tanke på bassillusser och virus och sånt. Men lite besök fick vi så helt ensamma var vi ju inte. Idag ska vi till Öppna förskolan efter lunch och sen ska vi till bvc för vägning och mätning av Lilleman. Det är två veckor sen vi var där sist och jag skulle gissa att han börjar närma sig fem kilo. Som sagt: Det går fort. Snart har han vuxit ur alla kläder i 56 som jag köpte innan han föddes och som han fått  present men som tur är har han fått en massa fina kläder i 62 som han kommer kunna ha. Han har mer kläder än sin mamma att ha på sig just nu!

Nu håller vi tummarna för att det inte börjar regna när vi ska iväg, då måste vi prova på att åka buss för första gången men jag tar hellre en promenad. Känns som att det faktiskt är höst nu efetrsom temperaturen sjunkit markant! Får se hur mycket kläder jag får på Lilleman utan att han blir för svettig.

Kram

RSS 2.0