Snart är det slut med det gråa!

                         
                    Gamla tanter borde gå i pension!

Idag är det 30 november, den sista dagen i den gråaste av alla månader. I morgon börjar vintern med minusgrader och snö (I wish). Det är härligt med all julbelysning som finns på buskar, träd och balkonger. I fönstren lyser adventsljusstakar och stjärnor. Om mindre än två veckor kommer lucia med sitt följe och sprider ljus och värme. Allt detta är härligt!

Detta år är dock det första sedan jag flyttade hemifrån som jag inte bakat lussebullar till första advent, det har helt enkelt inte hunnits med.

Fick tillbaka den svåra exeminationuppgiften från läraren i dag och blev med viss tvekan godkänd. Hon hade dessutom en massa åsikter om att jag måste öva på bisatser och sluta skriva satsradingar tills det blir dags för uppsats nästa år, hallååååå! jag har skrivit 6(!) uppsatser med både godkänt och välgodkänt resultat. Men hon trodde dock att jag med lite flit skulle krava målen för kurserna framöver, hallåååå igen! hittills har jag klarat alla kurser så jag skulle inte direkt tro att jag hoppar av efter två år bara för att jag suger på grammatik! Vissa kommentarer känns så onödiga även om hon säkert skrev så för att jag inte skulle hoppa av, men det krävs mer än detta för att jag ska lägga ner projektet. Nä, nu ska jag äta resterna av gårdagens kina mat innan jag åker och tränar bort ilskan mot jobbiga tanter.

Kram på er så länge!

Bilden lånad från: http://islanddragon.files.wordpress.com/2007/09/tant_trosa.JPEG

Konserverad motor

                      

Denna vecka har rusat fram i 180. Är helt slut, skulle nog kunna somna stående om det ville sig riktigt illa. I dag på eftermiddagen har vi varit ute hos mina päron och konserverat vår båtmotor. Det innebär att man kör den i glykol vilket hindrar den från att frysa sönder om det blir minusgrader. För att göra detta behövs ett rätt djupt och brett kärl, men inte för stort för då går det åt för mycket glykol som kostar skjortan. Hur som helst letade vi efter ett passande kärl och hittade till slut ett ute i garaget, en kylväska i väldigt kullörta färger, vi är nog de enda som konserverar motorn i en kylväska. Pappas båt tex sänker de ner med lyftkran i en större grej med glykol eftersom han har en betydligt större båt än oss. Nu känner vi oss rätt nöjda med att ha gjort detta och åt kräftpasta med färskt surdegsbröd. Brödet gick jag in på Fine Foods nere på Luma torg och köpte. Det var riktigt gott.

I morgon ska vi till Göran Persson land på fest hos Sambons chef som precis blivit klar med sin nya villa där. Eftersom vi då bor hos Svärföräldrarna är det väldigt nära hem så man slipper krångla med taxi eller tunnelbanor.
Nu ska jag nog ta en sväng ner till källaren och lokalisera två stora adventssjärnor i papp med tillhörande sladdar, en Eldfluge kopia, två adventsbarn, en adventsljusstake med tillhörande nötter samt Sjöstadsfröken och Storebror (en ängel och en stjärngosse med små julgransljus i som vi hade hemma när jag var liten, mamma brukade säga att det var vi. För mig är det nostalgi att ta fram dem.)

Ha en skön kväll och helg!

Kram
  

Bilden lånad från: http://www.raketsport.com/nyckelpiga_nvmarin_tank.jpg


En månad kvar till dan före dopparedan

                     

Vid den här tiden om en månad lider en majoritet av Sveriges (och övriga världens) små och för all del stora barn av tomtefeber. Tomtefeber är en pirrig känsla som finns i hela kroppen dagarna innan jul. Symptomen går till viss del att lindra om man får klämma lite på klapparna som kommer att ligga under granen på julafton. Det är dock inte så många föräldrar som låter sina tomtefebriga barn klämma på klapparna så det gäller att leta rätt på dyrgriparna på egenhand. Oftast vill man inte veta vad man ska få bara att man ska få något, det lugnar lite. Att leta rätt på klapparna blir man med tiden expert på, det är inte så konstigt att det fortfarande saknas paket under granen hos mamma och pappa varje jul eftersom mamma varje år är tvungen att hitta nya gömställen och sen glömmer bort dessa smarta ställen och ja jag flyttade hemifrån för 7,5 år sedan, men lider man av tomtefeber tar man varje tillfälle hos föräldrarna innan jul i akt till detta äventyr. Jag tror att jag ärvt min tomtefeber av farfar som till och med brukade öppna vissa av sina klappar på julaftons förmiddag.

 

Fyrabarnsmamman frågade idag om jag var en sådan som brukade klämma på klapparna innan jul? Jag inte bara var utan jag är fortfarande en sådan, men man får försöka hålla fingrarna i styr när man blir äldre, tyvärr.  Jag var inte heller så bra på att hålla tyst om vad andra skulle få i sina klappar, detta brukade pappa utnyttja genom att rätt och slätt fråga vad han skulle få i sina paket och jag svarade glatt.

 

Shit, nu känner jag att febern börjar närma sig!


Bilden lånad från: http://sandraliksom.blogg.se/images/2007/white_christmas_tree_decorations_1197390066_13906303.jpg


Hattar och Mössor

                       

                                   Mumsigt värre!

De senaste dagarna har fullkomligt sprungit iväg och av någon anledning har jag väldigt mycket att göra just nu. Massa prov som ska göras och rättas, lektioner och moment som ska planeras, allt verkar ha kommit på en och samma gång. Idag har jag suttit och skrivit 40 instuderingsfrågor om revolutionernas tidevarv och mailat ut till eleverna, en sammanfattning av de första partierna i Sverige (Hattar och Mössor) och mailat ut även det. Fick så dåligt samvete för att de stackarna ska ha prov på 40 sidor, så då ville jag underlätta deras pluggande lite. Sen har jag tvättat och manglat, skrivit omdömen till utvecklingssamtal till samma stackare som ska ha prov samt gått ett varv runt sjön, skönt med lite solljus. Nu väntar jag på att Sambon ska komma hem med en av sina barndomskompisar och borde kolla efter filmer om 1800-talet på AV-media.

 

I kväll blir det kyckling med limesås och pasta till middag och Texas pecan till efterrätt, mums!

 

Ha en skön kväll!

 

Kram


Bilden lånad från: http://www.matservice.se/bilder/stora/7310290005283.jpg


Trafikkaos

                    

Idag när jag skulle åka hem från jobbet (med bil) var det inte bara jag som skulle hem, det skulle även alla EU gubbar. Detta visste jag i och för sig men jag tänkte att det var i norrgående riktning motorvägen skulle vara avstängd och jag ska ju söderut. Vid Rinkeby brukar jag oftast svänga av över Kista för att komma till den andra motorvägen och det gjorde jag även idag. När jag åkte en bit på den vägen ser jag att det är precis tvärstopp längre fram, varför? Jo, självklart har ju alla idioter (vanliga människor alltså) som ska norrut begett sig ut på vägarna och blockerar dem. Fattar då beslutet att vända om och åka vägen genom Solna, stanna och träna på Nautilus där och sen plocka upp Sambon på Bromma. Väl framme i korsningen där jag ska vända är det kaos eftersom bilar från vänster kör ut trotts att det inte finns plats för dem, lyckas dock ta mig runt i en U-sväng. Åker en bit och fastnar sen, det tar ca 20 min att åka en sträcka som normalt tar 3 min. Hela sträckan från jobbet till Solna som normalt tar 30 min tog nu 70 min. När jag är inne på Nautilus får jag ett sms från Sambon som fått gå av sitt plan som inte kan lyfta från Ängelholm på grund av storm. Han vet inte om han kommer komma hem i kväll eller inte. När jag väl tränat klart har trafiken lättat och det går smidigt att komma hem. Typiskt att jag hade bil när det var värsta kaoset, fast i morse var det skönt för då var det nedfallen ledning på pendeltåget.  

 

Nu ska jag återgå till Grey´s som idag handlar om massa sjuka barn, snyft!


Bilden lånad från: http://files.reseguiden.se/files/12/rg_835112_m600.jpg


Effektiva söndag

                 


Efter en relativt seg start, frukost först strax före 11 trots att i varje fall jag var ur sängen före nio, men sen läste jag tidningen och lade mig i soffan och läste För Lydia, förberedde jag närmaste tidens etik och livsåskådnings lektioner innan jag hoppade i de röda gummistövlarna och vi begav oss in i den leriga skogen. Väl hemma igen blev det köttgryta med ris och sen eftermiddagskaffe med hembakad cookie. Ner i tvättstugan för veckotvätten samtidigt som veckans historia lektioner förbereddes och läxförhör rättades. Strax blir det tomatbruschetta med halloumi till kvällsmat efetrsom vi åt köttgrytan till sen lunch/tidig middag. Känner mig väldigt nöjd med att ha hunnit med så mycket denna gråa söndag, nu slipper jag stressa ihjäl under min planering i morgon.

Trippen ner till Växjö var givande, fredagens lektion med grammatik var lite seg men gårdagens lektion med filmkunskap var väldigt rolig och intressant. Som vanligt när jag är i Växjö sover jag som en stock, somnade klockan nio i fredagskväll och sov till väckarklockan ringde strax efter sju. Det är alltid väldigt trevligt när vi har våra kursträffar där nere även om det alltid blåser och regnar.

Lördagskvällen spenderades hemma hos Fru Jurist och Fackpampen där vi som vanligt bjöds på god mat och dryck. Lillis och Ingenjören var också där och vi bestämde att vi måste sätta oss och planera för vår skidresa i början av nästa år.

Nu är det dags att fixa i ordning maten innan magarna börjar kurra, Sambon har redan gått loss på en liten chipspåse som han fick på Sandys för ett par veckor sedan.

Kram!

Bilden lånad från: http://alexanderas.blogg.se/images/h_st3_1189411407.jpg

Hamsterhjul

                  
          Om det ändå ingick en sån här fräsig bil till mitt hjul, det hade livat upp lite!

Just nu känns det som om att livet bara går runt, runt som om jag skulle gå i ett hamsterhjul. Tidigt upp, iväg till jobbet, jobba, hemåt, träna, duscha, tv, sova, tidigt upp, iväg till jobbet… Alla dagar ser likadana ut, även om varje enskild del av dagen inte är så tokig så blir detta upprepande lite segt, fast allra oftast gillar jag rutiner men så kommer det perioder som blir sega. Idag tog tristessen överhand och jag valde att inte gå och träna trots att jag köpte en kanelbulle på vägen hem. Istället la jag mig i soffan med en kopp the, två pepparkakor och telefonen och pratade med Fru Jurist i 1,5 timmar. Har insett att jag inte är hemma särskilt långa vakna stunder i veckorna, i snitt 3 timmar om dagen (på kvällstid som inte går åt till att borsta tänder och sånt) måndag-torsdag och under den tiden städar och handlar jag en gång i veckan, vissa veckor pluggar eller jobbar jag lite på tisdagarna när jag kommer hem. Kvällspromenad på tisdagar (30 min) ska också hinnas med. Inte konstigt att man tröttnar då och då. Efter vårt samtal tog jag tag i rutinerna igen och dammsög. Eftersom det är torsdag ska vi handla sen också. Det skulle vara kul att ha något att se fram emot, visst det är snart jul men den kan jag inte se fram emot än, det känns fel, dessutom är ju inte julen lika spännande längre som den var förr. Vi ska ju i och för sig upp till Lindvallen vecka 1 och det kanske vi borde börja planera med Lillis och Ingenjören och det ger ju något att se fram emot.  I morgon ska jag till Smålands mörka, kalla skogar och kommer hem på lördag igen.

 

Nu kanske jag borde börja samla ihop och skriva ut alla papper jag bör ta med i morgon.

 

Ha det så bra så länge!

 

Ps. Om någon väldigt gärna vill bjuda med mig på semester till ett exotiskt land följer jag gärna med.  


Bilden lånad från: http://www.tidningenhennes.se/ImageProvider/upload/tinymce/hs/36/hamster.bmp


En ny tid!

                      

Jag har inga minnen av varken Berlinmuren eller att den föll, men jag vet att pappa fick en bit av muren i 40-års present sommaren efter. Genom åren har jag ändå lärt mig vad både muren och rivandet av den har inneburit för världen. Jag har åkt bil i forna östtyskland och sett skillnaden mot västtyskland och jag har i Berlin varit på den plats där muren en gång stod. Dagens ungdomar var knappt födda på den tiden och har inte denna förståelse, det är därför viktigt att vi pratar om vad muren symboliserade för människorna runt om i världen. Jag pratade med några av eleverna om den idag men hade inte möjlighet att prata med dem alla, tror faktiskt att jag ska ta en stund av lektionerna denna vecka för att prata om denna del av vår relativt nya historia så att den inte glöms bort. Likaväl som jag visar hemska filmer om förintelsen kan jag berätta om detta. För inte så länge sedan var muren vardag för många människor, nu är den historia, en historia vi måste minnas!

Bilden lånad från: http://www.trivia.se/bilder/questions/35988-20080525090501.jpg


Grattis Far!

                

Idag är det dagen då alla fäder ska grattas. Jag ska hem till min far och gratta honom på pappornas alldeles egna dag!

Kram till er alla!


Ta tjuren vid hornen!

                   

 Nu har jag äntligen tagit tjuren vid hornen eller fått ändan ur vagnen om man hellre vill säga så. Jag har skrivit min exeminationsuppgiftsartikel som ska mailas in på tisdag. Vet inte om jag fattat hela uppgiften men jag har skrivit en artikel och hoppas att jag fått med alla delar som skulle vara med, annars får jag väl komplettera den senare och läraren får i så fall förklara det jag kanske inte fattat lite mer ingående. De andra tjejerna jag pratat med har inte heller fattat fullt ut, så det känns ju bra att det inte bara är jag som är trög. Satte mig direkt när jag kom hem från jobbet utan en massa ursäkter för att slippa och satt sen och skrev i två timmar. Måste läsa igenom det jag skrivit ett par gånger men det gör jag inte i kväll, men det största arbetet är klart, skönt!

 När Sambon kommer hem blir det tacos till middag. Fick ett extremt sug efter Doritos så jag slank in på Ica på vägen hem och köpte en påse, gott att dippa i guacamolen. Sen ska vi se Bolt som jag lånat av en elev. Vi brukar ju gilla såna filmer så förhoppningsvis håller vi oss vakna hela filmen.

 

Ha en skön kväll!

 Kram

Bilden lånad från: http://www.skycam.se/bilder/tjur.jpg,


Varför?

                 
                                      Så här borde det vara!


Varför är det så svårt att sätta sig ner och plugga? 1000 ynka ord ska präntas ner på papper så att uppgiften kan skickas in, det tar inte ens särskilt lång tid. Men nej det skjuts upp och skjuts upp in i det sista. Istället för att surfa runt och blogga borde jag skriva en artikel på 1000 ord om varför man ska använda en text som jag valt ut till sin undervisning. Nu börjar jag ju bli hungrig också så frågan är om jag ska skjuta upp skrivandet tills efter jag ätit? Allt för att slippa sätta igång. Sen har jag ju två filmer om franska revolutionen som jag borde se också, det kanske jag ska göra först för dem ska jag använda på torsdag och det är ju före tisdag i nästa vecka då artikeln ska lämnas in. Utan inspiration blir ju artikeln ändå inget bra och jag har ju hela helgen på mig!

 Jag gör så här:

  1. kollar om sambon är på väg så vi kan äta tillsammans
  2. Kollar filmerna, totalt ca 45 minuter
  3. sätter mig och skriver eller försöker komma på en bra inledning.

 Det låter väl som en rätt bra plan, eller? Vad gör man inte för att slippa sätta igång?

 Nu sätter jag fart!


Bilden lånad från: http://blogg.passagen.se/byxmyndig/resource/plugg.jpg


Höstens frukt

           

            

Det här vackra äppelträdet står i utkanten av trädgården till Claestorp, ett slott i Östra Vingåker, runt omkring finns flera fruktträd, men de var redan avplockade, detta träd verkar ha blivit bortglömt för varje år år det fullt av frukt så här års och alla andra träd är avplockade. Trädet var inte bara vackert utan frukten smakade gott också, vi tog varsin fallfrukt.

Tänk att det förr i tiden var full fart på de gamla slotten med ett femtital anställda, det var som ett eget samhälle, idag har de gamla släkterna knappt råd att renovera byggnaderna så några anställda är det inte tal om.

När solen skiner är hösten allt bra härlig!

RSS 2.0