Mellandagar

                                 
Julen har i lugnt tempo passerat med massa mat, julmust och ännu mer godis! Har man 11 sorters julgodis i kylen så måste man ju få äta lite varje dag, eller hur?

Sambon har börjat jobba och jag "roar" mig med att försöka få klart min uppsats som ska in den 6/1. Tyckte att jag låg ok till innan jul, sen började jag fundera på var mina böcker beställda från biblioteket tagit vägen? När jag traskade dit och frågade visade det sig att de stått där i över två veckor och skulle nästan till att skickas tillbaka, något hade gått fel efterom jag inte fått meddelande om dem. Så på måndag eftermiddagen hade jag plötsligt 9 böcker att hinna läsa. Efter en snabb titt i dem slutade sidantalet på 1200 sidor. Gjorde en planering för 10 dagars skrivande som nog skulle funka, men upptäckte i förmiddags att man måste hinna skicka in ett utkast av uppsatsen innan fredag och då är det ju bra att ha hunnit så långt som möjligt så dagen har gått åt till att "läsa" närmare 900 sidor och sen skriva lite om vissa av dem. En timmes paus för att gå till banken och tömma våra spargrisar på enkronor har jag också hunnit med. I morgon ska all literatur vara läst och undersökningen skrev jag i måndags så i morgon skickas ett utkast ner till handledaren. Nästa vecka blir det diskussions- och sammanfattningsskrivande. Inte mycket ledighet här inte, men förhoppningsvis kan jag ta det lite lugnt framåt slutet av nästa vecka.

Jag ska väl kanske inte klaga för mycket eftersom jag i går hann med att passa Gurra under förmiddagen, så lite skoj har jag ju haft!

Kram!

Ps. jag fick faktiskt dröm nr 3 av Sambon i julklapp! Sen fick jag ju ett antal kramar också från olika håll, men hur många det blev vet jag inte;)

Bilden lånad från: http://aleeex.blogg.se/images/2010/plugg_83233986.jpg

Granen 2010

         

      

Det är lite svårt att få till en bra granbild då granen står i ett hörn vid fönstret, på kvällen är det för mörkt och på dagen för ljust. Granen är en "vanlig" gran från Danmark. Den pryds av lampor, silverglitter, röda kulor, silver kulor, frostade hjärtan, guldbjällror, några fula filtgrejer i julmotiv samt några små tomtar och en ängel som vi köpt på julmarknader. På toppen sitter en rödfrostad stjärna med vita prickar, den köpte vi eftersom det var den enda stjärnan som fanns på Åhléns när vi skulle köpa stjärna för 5 år sen, då tyckte vi att den var ful, nu tycker vi att den är fin, den ger nästan en lite gammeldags känsla över granen. Jag skulle vilja ha fler rödakulor i granen eftersom jag tycker att det är det mest juliga av allt julgranpynt, men kulor i andra pastellfärger göre sig icke besvär. Under granen står Bocken och Ica-tomten, i safarifåtöljen som jag fått av farmor och farfar står en tomte som Sambon ärvt av sin farmor, den luktar gammalt!

Kram!

Mysa runt?

                                  

I många bloggar runt om kan man läsa om att bloggerskorna myser runt och träffar sin finaste/fina ... (...=namnet på personen de ska träffa, förekommer även flitigt på facebook). Två funderingar kring detta: 1. Hur myser man runt? 2. Tänk om man råkar känna två med samma namn (vilket ju inte är helt ovanligt) då blir ju den person som man inte ska träffa ledsen eftersom den då inte är "finaste" utan typ bara den fulaste/fula, eller?

Jag som heltidsarbetande, deltidsstuderande med 3 timmars pendlingstid per dag och som helst vill hinna träna minst 4 timmar i veckan har då definitivt inte tid/ork till att mysa runt (om jag nu viste hur man gjorde). Jag orkar på min höjd slänga mig i soffan iförd den minst 10 år gamla ljusgula morgonrocken med nalle puh på (inget velourigt joucy coutore, eller vad det heter, här inte) och slötitta lite på tv samtidigt som jag i reklampauserna försöker hinna kolla nätet, plocka fram morgondagens kläder samt ev torka håret. Har jag tur har jag orkat koka vatten i vattenkokaren så att jag kan få en liten kopp the, en stor kopp leder till att jag blir alldeles för kissnödig vid sänggåendet, så så mycket mysande är det här hemma i veckorna.

Jag kan i och för sig förstå att det kan vara bra att ta det lite lugnt och som yogafröken säger "känn det du känner och acceptera" och att man ska vara mer här och nu. Jag är oftast inte här utan ett par timmar bort, multitasking är mer min grej (när vi gick igenom allt som görs på jobbet visade det sig att jag gör en hel del av allt som ska göras utan att ha fått det på min "lott", nu har vi delat upp ansvar och flera av sakerna är fortfarande "mina" eftersom jag gör dem så satans bra;) några blev nog chockade när de insåg vad jag faktiskt gör), med lite varierande resultat även om jag gärna skulle bli mer "här och nu", men jag antar att det är nåt man måste öva på.

Nu har jag lov i 19 dagar (då jag måste knåpa ihop en uppsats på 15-20 sidor), då ska jag få sova nästan hur länge jag vill eller i varje fall till 7 eller 8 (normal tid är 5), i morgon har jag faktiskt bestämt att jag ska läsa tidningen i sängen så lite mysning blir det även om jag aldrig myser runt!

Är det någon som kan svara på hur man gör när man myser runt? Går man runt i lägenheten och berömmer sig själv för hur fint man har det eller är man på en och samma plats, själva "runt" borde ju innebära att man rör sig, eller?

Nu ska jag mysa in i köket och fixa fram lite middag tills sambon kommer, turligt nog har vi en burk skagen i kylen som snart går ut i datum så den ska jag hitta på nåt med, smaskigt värre!

Mysa lugnt!


Bilden lånad från: http://1.bp.blogspot.com/_-WAlvKYTwI4/S38Ob6kwvWI/AAAAAAAABQM/7jIsIsg3fHs/s320/Toast+skagen.jpg

Idag...

                          


...har dagen bestått av att försöka knåpa ihop scheman åt 18 elever och 11 vuxna (Oj vilken hög personal (mitt hatord)täthet tänker ni, nja med tanke på att det är särskola och alla 11 inte har 100% hos just oss så är den snarare helt normal) tillsammans med Bosen. Det är mycket att tänka på, vissa kan inte vara med vissa, vissa pass är fasta och kan inte rubbas, typ idrotten och sen när man tycker att allt verkar fint kommer man på att man glömt något viktigt. Nu tror vi dock att vi fått ordning på vårterminen, ska dock suga lite på schemakaramellen och se om vi kommer på nån miss under helgen innan vi skriver rent och skickar hem. Under tiden vi gjorde detta underhöll mina kära kollegor eleverna med bland annat julshow på "stora" skolan. Sen har jag visat en ev framtida elev och en kurator runt hos oss. Och sen en kvart innan vi skulle åka på vår underbara yoga ringer skolans "spindel i nätet" (administratören) och säger att fröken blivit sjuk, suck! Jag som hade behövt lite yoga och mindfullness efter dagens tankeverksamhet. Har även hunnit köpa en sista julklapp, nu hoppas jag att jag är klar med handlandet och plugga en stund. Nu snurrar en skiva med julmusik och en dvd med en brasa "brinner" i tvn.

Väntar bara på att Sambon ska komma hem så att fredagsmyset kan börja på riktigt.

Ha en trevlig helg!


Bilden lånad från: http://lavitadilovisa.blogg.se/images/2010/brasa_108952412.jpg

Om´jag får drömma...

...står följande saker som top 3 på julklappsönskelistan från tomten i år:



Det är en Alfa Romeo Giulietta och lär väl kosta runt 300 000 kr. För en tio år sedan önskade jag mig en porsche, då fick jag en i leksaksstorlek av pappa.

Jag kan annars tänka mig en:



En Mulberry Oversized Alexa som kostar runt 10 000 kr (både denna färg och svart går bra)

eller:


Mulberry Continental Wallet för runt 2500 kr (helst i svart eller beige).

Annars går en helt vanlig kram för 0 kronor lika bra!

Kram och godnatt!


Bilderna lånade från:
http://www.instylecars.com/wp-content/gallery/502/alfa-romeo-giulietta-revealed.jpg

http://livinginadance.blogg.se/images/2010/mullberry_119655533.png

http://influenced.blogg.se/images/2010/love_120150624.jpg

Minus arton

                           

När jag går/åker buss från stationen i förorten till jobbet passerar jag en bensinmack som visar vilken temperatur det är. I morse visade den på -18 grader. Det var så att snoret frös när man andades genom näsan. Jag var då glad att jag hann med bussen eftersom jag inte hade långkalsonger på mig. När jag 11 timmar senare fick skjuts förbi macken av en i björnligan hade det blivit varmare, det vara "bara" -17 grader då, men långkallingarna åker nog på i morgon ändå. Här hemma är det nästan tropisk hetta, vår termometer visar bara  -8.3 utanför fönstret. Nu blir det Grey´s anatomy och en kopp the.

Kram

Bilden lånad från: http://lindusbindus.blogg.se/images/2010/kallt_117459563.jpg


RSS 2.0