Härlig helg!

Det blev en riktigt härlig helg.

Igår klippte jag gräsmattan, det tar 1,5 timme, sen krattade jag, detta arbete utfördes i helgens outfit, bikinin (igår med gröna stövlar till, oerhört läckert tror det blir stort framöver). I en av gräshögarna låg en kopparödla som blivit skadad av gräsklipparen. Tur att jag såg den innan mamma plockade upp högen för då hade det blivit höga skrik. Eftersom den var skadad funderade mamma på var hon skulle göra av den, grannen åt höger eller grannen till vänster, dessa båda alternativ skulle kunna sluta med att eländet krälade sig tillbaka till vår tomt. Hon tog den då helt resolut på krattan och stoppade ner den i havet, där låg den på botten och strävade uppåt med gapande käftar, men kom ingen vart, frammåt kvällen var den borta. Sen hällde hon Myrr på myrstacken. Sån är min mamma! Nu kommer jag inte våga bada där utan bara se den ligga där på botten framför mig.

Idag har jag mest suttit i en solstol och pressat, härligt. Nu går maskinerna i tvättstugan för fullt, precis som varje söndag. Medan maskinerna arbetar ska vi ta en cykeltur eller promenad, sen måste jag packa inför den hemliga resan vi ska iväg på med eleverna i morgon.

Dags att gå ut!

Livet är härligt!

Solen skiner! Härligt! När Sambon är klar med städningen av badrummet och har duschat blir det frukost bestående av blåbär, hallon och banan smothie, hembakatbröd med ost och röd paprika på ena halvan och prickigkorv på den andra halvan till mig och stektägg åt Sambon, till detta dricker vi proviva eller Brämhults färskpressade apelsiner, Green the earl grey till mig och en cappuccino på hem malda bönor åt Sambon.

Sen packar vi ihop lite lakan och handdukar och annat som vi behöver och åker ut till landet för att njuta av solen och värmen som vi hoppas stannar ett tag. I kväll blir det grillat, hoppas att det går att sitta ute på altanen och titta ut över havet. En helt perfekt helg alltså! Kram

             

           Bilden lånad från: http://www.arla.se/upload/Frukost/frukost.jpg

Så här års

På jobbet märks det att det snart är sommarlov för nästan alla kurser är klara och de vanliga lektionerna byts ut mot utflykter och äventyr. Idag fick de som ville se Bowling for Columbine, i april var det 10 år sedan det hände och vi har pratat en del om det på "nyhetstimmen" på måndagar. Medan eleverna såg film passade jag och Fyrbarnsmamman på att åka till ICA och handla mat till den hemliga resan vi ska göra måndag till tisdag i nästa vecka. Eleverna vet inte vart vi ska åka utan har bara fått ett brev där det står vad de ska ha med sig. Det har varit en hel del spekulationer de sista veckorna, vi får se om någon av dem har haft rätt. De trodde dock inte på mig när jag sa att Hawaii är fint så här års.


När jag kom hem blev det en joggingtur till gymmet för att efter styrketräningen fortsätta runt Sicklasjön, skönt. Höll dock på att snubbla på en kopparödla som låg mitt på stigen och inte gjorde några större tecken på att tänka flytta på sig, men det var kanske lika bra för jag hatar djur som krälar.


Har nu dammat och dammsugit, i Eurovision festivalskivan snurrar i spelaren, just nu är det Danmarks låt, måste nog säga att jag tycker att den är riktigt bra, om inte rent ut sagt bäst. Den var ju skriven till Ronan Keating och honom gillar jag skarpt, detta är en riktig Keating låt.


Ska ta och ringa Lillis som fyller år idag, i förrgår fyllde Lakritsfisken år, grattis till er båda! De är nu uppe i samma angenäma ålder som mig.


Imorgon bär det av ut i skärgården till "paradiset", vi blir kvar till på söndag, blir skönt om det blir så varmt som meteorologerna lovat. Ska passa på att få lite färg till nästa helgs bröllop, då blir det axelbandslösklänning och då är det ju inte helt fel med lite mer färg.


Ha en skön helg! Kram




Bilden lånad från: http://content.expressen.se/blog/80/01/62/saturdaycandy/images/IMG_0906.jpg

Kung i baren?

I går kom lönen och under både igår och idag har jag kännt mig stadd i kassan men så helt plötsligt när jag låste upp cykeln kom jag på det: räkningarna! Ahhh dem har jag inte betalat, skit också. Så var den lycko känslan över och kung i baren hann jag inte bli heller.

Skulle det inte vara en bra idé om man slapp betala sina räkningar? Det skulle vara en alldeles utomordentligt bra idé tycker jag. Men nu fick jag en ursäkt till att inte träna, jag sitter hemma och betalar räkningar, det tar ju så oerhört lång tid, inte. Men jag var inte alls sugen på att ge mig ut i spåret idag och då är ju räkningsbetalning ett bra straff. Men jag försöker förskjuta eländet lite genom att surfa runt och kolla bloggar fast jag vet att det bara är att bita i det sura äpplet och lokalisera räkningarna som kommit under månaden och logga in på banken och få det gjort. Ska nog lägga in en rolig bild till det här inlägget för att skjuta upp det lite till.

                         Så här tokig kan man bli!
                  

          Bilden lånad från: http://www.reng.se/galen.jpg

Den blomster tid nu kommer!

               

Nu är den älskade syrenen i full blom. Det är för mig ett tecken på att det snart, alldeles snart är sommarlov! Hos oss blir det sommarlov för eleverna den 11 juni och för oss lärare blir det sommarlov den 17 juni. Då är det ett 7,5 veckors, förhoppningsvis varmt, sommaruppehåll. Önskar att jag kunde skriva att det är 7,5 veckor fyllda av bad och sol men då skulle jag ljuga eftersom jag inte är något stort fan av att bada om det inte är varmt som i Medelhavet förstås. Men sol det vill jag ha. Så här års brukar jag tänka att jag skulle blivit lärare för yngre barn eftersom man då får höra alla fina sommarsånger på skolavslutningen (men resten av året är jag nöjd med det val av elever jag gjort). Undrar om eleverna skulle lära in några sommarsånger om jag bad dem, det skulle de nog inte. För mig är skolavslutning sommarsånger och blommig klänning eller kjol, så var det förr och så borde det alltid vara. Helst vill jag blanda in en orgel i det hela också men även jag förstår att det vore lite too much. Undrar vem man ska prata med för att få in lite sommarsånger på programmet i samband med rektorns tal? Detta måste undersökas!

Passa på att njuta av denna ljuva sommartid för det går fort!

EU-valet 2009

Idag har det varit EU-tema på skolan. Först fick vi information om EU i en timme och efter rasten var det debatt med Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet, Junilistan, Miljöpartiet, Socialdemokraterna samt Vänster partiet, vet inte varför inte Kristdemokraterna var där. Partierna hade egentligen rätt lika åsikter vad gäller EU förutom Vänstern som är emot EU och Junilistan som vill att EU ska ha mindre makt. Visst fanns det vissa punkter som de hade meningsskiljaktigheter kring men på det stora hela var deras åsikter rätt lika. Jag tycker att samtliga partier utom vänstern hade bra argument till sina åsikter, vänsterns kille klagade mest på de andra partierna men han ska ha cred för att han var en så entusiasmerande talare, eleverna gillade det, men jag antar att man måste dölja sina tomma eller icke existerande argument med att vara en god retoriker. Moderaternas unga debattör höll en förvånansvärt låg profil medan Centern, Folkpartiet, Miljöpartiet och Sossarna hade bra argument för sina åsikter.


De tipsade om att dn.se har ett test som man kan göra för att se vilket parti man har mest lika åsikter som. Jag tror att jag ska gå in och göra det testet eftersom jag fortfarande är osäker på avd jag ska rösta på. Att jag ska rösta är däremot en självklarhet. Jag anser att alla människor ska maka sig ur sina soffor och rösta eftersom det är en demokratisk rättighet. Det är inte i alla länder som man får rösta så det gäller att vi som faktiskt får rösta gör det. Det är slött att inte rösta. Om man inte vet vad man ska rösta på är det bättre att gå dit och rösta blankt för då gör man sin röst hörd ändå och visar sitt intresse för att rösta. Det är bara de som är med och påverkar som har rätt att klaga, men tyvärr är det ofta slöfockarna som klagar. Röstar man inte ska man ge tusan i att klaga längre fram!


                                       Kom ihåg att rösta senast den 7 juni!

                          

Bilden lånad från: http://askadaren.files.wordpress.com/2009/02/eu-fyr.jpg


The game of the year

Glöm VM! Glöm OS! Glöm allt vad alla andra fotbollsmatcher heter för det var idag som årets stora match gick av stapeln. Matchen mellan personal (hatar ordet personal, det finns bara inom kommun, landsting och stat överallt annars kallas man anställd) och elever i fotboll. Vi hade skrapat ihop ett tappert lag på sex personer och eleverna var betydligt fler men fick då ha avbytare. Enligt vad jag förstått så har eleverna aldrig vunnit utan personalen är obesegrad. Förra året vann vi med 11-6 eller nåt liknande. Ni förstår säkert att jag inte bidrog till något av målen. Jag tyckte personligen att vi hade ett mycket bättre lag i år än vad vi hade förra året, men det hade nog eleverna också för de lyckades i sista stund få in ett avgörande mål så att de vann med 8-7. Grattis till dem! Det var en jämn match som hade kunnat sluta hur som helst.


Det som fascinerar mig och nog har bidragit till att jag aldrig har fastnat för någon lagsport är att vissa går in i matchen så mycket att de inte kan låta alla deltagare spela, de vill vinna till varje pris. Jag tycker att det är viktigt att alla ska kunna vara med och spela. Toppning av lag i dessa sammanhang är idiotiskt. Självklar kan jag förstå att det ställs högre krav på en spelare som tjänar tio miljoner om året än på en som tjänar en miljon och att den som tjänar en miljon kanske får sitta mer men det är på elit nivå. Med toppning blir det några som blir utanför och då tycker inte jag att man kan kalla det för lagsport. Dessa dumma människor kan pyssla med tennis eller någon annan individuell sport så att de inte förstör för de andra. Att jag har den här åsikten kan ju bero på att jag aldrig varit särskilt bra på bollsporter förutom basket och vet att jag skulle vara en av dem som skulle få sitta om laget skulle toppas. Den första och enda gången jag gick på basket ville psykfallet till tränare toppa laget redan på träningen och räknade hur många mål var och en gjorde. Efter det ville jag inte gå dit mer. Då ringde mamma hem till honom och sa vad hon tyckte och tänkte. Tack för att han tog bort den gnistan ur mig! Vi gick i trean på lågstadiet, jag menar hur seriös får man bli? Vet inte vilka som hamnade i toppningen, jag var ju inte kvar och tog reda på det.


Jag har inte heller behov att vinna, det finns andra sätt att visa att man är duktig och en bra människa. Självklart är det kul att vinna, det ska jag inte skjuta under stol med men jag behöver inte vinna till varje pris. Men visst kan en rejäl omgång Fia med knuff väcka speldjävulen även i mig!

                                               Vem vågar?


Bilden lånad från: http://farm4.static.flickr.com/3179/2613716013_4ffbc50f6e_o.jpg


Mer kalas

Idag kom Sambons föräldrar hit för att fira sin son som fyllde år häromdagen. När de kom fikade vi först och sen åkte vi ut till Gustavsberg och kollade i fabriksbutiken och i Iittala outleten

                              Dukat till "kalas" med Bersåkoppar
                           

På vägen hem stannade vi i Forum Nacka och kollade lite. Innan de åkte hem gick vi till Kinesen och åt middag. Det var en trevlig dag, synd bara att det regnade under större delen även om det började lätta upp på vägen tillbaka från Gustavsberg.

 Prinsesstårta från Gateau på Jelly       "Pallade" roddedendron på bordet
             bean tårtfat åt en prins
      

Nu blir det TV  och lösgodis resten av kvällen, undrar vad det är på dumburken i kväll?

Kram

Kristiflygare

De senaste tre dagarna har varit fulla av alla möjliga sorters måsten: i onsdags fyllde som sagt Sambon år, igår blev det först en tur till Maxi sen en middagslur på sofflocket innan vi plockade upp Storebror och Svägerska inne i City för en fortsatt färd ut till päronen där farmor är och hälsar på. Hos päronen bjöda vi på oxfilé provencale till varmrätt och blåbärs och hallonpaj till efterrätt. Sambon uppvaktades med ännu mer presenter.

Idag har vi äntligen fått vår båt i sjön. Hem turades jag och Sambon om att köra pappas nya bil med släpet efter, att han vågade låta oss köra, det var modigt. Sambon har i och för sig ett par somrars erfarenhet av lastbil men lilla jag har aldrig kört släp och nu var det med nya bilen dessutom. Nu har vi städat och röjt lite här hemma. Ser att det slutat regna och tror att jag ska passa på att ta mig en liten jogging tur runt Sicklasjö innandet är dags att sätta på grillen. Har haft lite huvudvärk på eftermiddagen och det brukar försvinna av motion, har inte tränat sen i måndags dessutom så det är på tiden. I kväll ska vi grilla kyckling, majs och halloumi. Till det blir det bakad potatis till mig och klyftpotatis (eller i morse yrade Sambon om cous-cous) till Sambon samt någon sås, troligen tzatziki och vitlökssmör tror jag.

I morgon kommer Sambons föräldrar och då har vi tänkt ta en tur till Gustavsberg om vädret är ok.

Bäst att byta om och bege sig ut i spåret.

Ha det skönt så länge!

Påminnelse

Vill bara påminna alla läsare om att det är en väldigt viktig dag i morgon: Sjöstadsfröken har namnsdag, det är nämligen Karolina och det heter Sjöstadsfröken i tredje namn.

Hmmm, nu skulle nog Sambon gärna protestera och säga att anledningen till att det är en väldigt viktig dag i morgon är att han fyller år. Detta har han tjajtat om i en vecka, han kan inte laga mat för han fyller snart år, han kan inte gå ut med soporna för han fyller snart år, han får ta en extra skål med chips för han fyller snart år och så vidare.

Det är ju förstås en tolkningsfråga om vilket man tycker är viktigast Sjöstadsfrökens namnsdag eller Sambons födelsedag. För att fira min namnsdag ska vi ut och äta samt gå på bio, Sambon skulle nog hävda att vi gör detta för att det är hans födelsedag, återigen en tolkningsfråga.

Igår hade förresten Sjöstadspappan namnsdag och idag har Sjöstadsmormor namnsdag, grattis till er båda (fast det är bara pappan som läser bloggen, mormorn vet nog inte hur en dator funkar)!

Nu vill Sambon ha datorn för det är hans födelsedag i morgon! Han får den så gärna för jag ska se House!

Kram!

Ps. Det är väl ingen som missat att jag har ett födelsedagsbarn här hemma som man skulle kunna tro fyller 9 och inte 29? Men han är gó endå!

Bullar och rosa uppmuntran

                   

När det bara regnar, regnar och regnar är det härligt att mötas av ett rosa hav med rhodedendron (eller hur det nu stavas) utanför porten. Den rosa färgen är mer intensiv i verkligheten än på bild dessutom.

Innan jag och Fyrbarnsmamman skulle packa ihop och gå hem från jobbet kom Björnbroder 3 från Fordon in med saft och bullar åt oss, snacka om en bra kollega! Det var gott! Sen fick jag skjuts till stationen av Fyrbarnsmamman och då slapp jag inte bara promenera i regnet utan hann även med ett tidigare tåg än det jag tänkt åka med annars. Det var snällt av henne eftersom stationen ligger åt fel håll för henne när hon ska till dagis och hämta lite kids på vägen hem.

Har precis pratat med Krulltotten som blev mamma i förra veckan, allt verkar ha gått bra och jag hörde lillen prata lite i bakgrunden. Ska bli kul att åka ut till dem och klämma lite, vill bara hinna få Krulltottens födelsedagspresent först, jag är nämligen väldigt nöjd med den och vill att hon ska få den. Får riktigt bita mig i tungan för att inte tala om för er vad det är här på bloggen, men eftersom hon läser (eller läste innan hon ändrade civilstatus) måste jag låta bli.

Nu ska jag värma lite rester innan jag knalla bort till Nautilus och kör lite styrka innan Sambon kommer och vi ska köra spinning.

Med hopp om fint väder! Kram

En dag på arbetsläger, eller förlåt jag menar i paradiset

Igår åkte vi ut till landet och sattes genast i arbete, det var Y-bomen till bryggan som skulle monteras fast. För er som inte vet vad en Y-bom är så är det en lång metalbom med en stor flytmojäng i ena änden, andra änden fästs i bryggan eller i det här fallet på en träbom 2,5 meter ut i vattnet. Normalt brukar Storebror vara med när vi gör detta och det verkar som om han är den enda i familjen med hyfsat balanssinne, det såg vingligare ut med pappa där ute. Y-bomen har man för att båten ska ligga säkert och bra (pappas båt alltså, vår båt får ligga utan Y-bom längre ut på en halvskraltig flytbrygga). När det uppdraget var slutfört åt vi lunch och efter lunchen ville jag passa på att sola lite men så fort byxorna kavlats upp och linnet kavlats ner började tjatet om att kratta, sen kom tjatet från nästa om att bära ner en utesoffa. Ingen rast, ingen ro. I 45 minuter lyckades jag få sitta där och njuta i solen innan  jag tog en kratta och krattade upp det nyklippta gräset.

Utsikten från Paradisets altan,   
i huset nedanför brukar vi få bo.
                                    Arbetsläger
          

Belöningen blev citronsaft och kanellängd, mums. Innan middagen tog vi en promenix över ön och kollade in läget lite. Allt såg ut som det brukar, men några båtar låg fortfarande uppe på land. 

                               Utsikt över Furusundsleden norrut
                        

Till middag fick vi grillat, som alltid smakar  extra gott där ute. Mätta, belåtna och lite mer rödbrända for vi hem till Sjöstaden för att inte missa finalen i festivalen. Vinnarlåten var ok, men inte den bästa, det fanns flera bra vinnarkandidater till exempel Danmark, Finland, Island, Azerbadjan (eller hur det stavas) och jag skäms för att säga det Rumänien med många fler.

Idag har vi fixat klart med vår båt så nu är det bara att köra i den i vattnet. Nu är det söndagsfix som gäller innan det är Dallas time som nästan alla söndagar.

Kram!

Var är värmen?

Solen skiner och fåglarna kvittrar men det är kallt som satan där ute ändå. Det är blåsigt och vindarna är iskalla. Borde det inte bli lite varmare snart? Jag vill börja gå barbent och med bara fötter men i dagsläget skulle jag nog frysa ihjäl om jag klädde mig så. Stumpor dras på på morgonen och jackan dras upp hela vägen i halsen för att de isande vindarna inte ska leta sig in. Det är ju för sjutton gubbar mindre än en månad kvar till sommarlovet. Varför är det så? Kan inte någon fixa lite varma vindar nu istället? Snälla!

Längtan till sommaren!
 

Bilden lånad från: blogg.passagen.se


Välkommen till världen Oscar!

Natten till i tisdags tittade lille Oscar ut, välkommen till världen! Grattis till de stolta föräldrarna Krulltotten och Skåningen eller Sara och Emil som de heter i den riktiga världen! Jag ser fram emot att få klämma lite i den lille gossen så småningom.


Bilden lånad från: http://www.interflora.se/UserFiles/Image/ProductsSwe/4152_mega.jpg

Och jag så sent som igår skrev att jag inte viste vad jag skulle skriva om, jag är ju helt slut i huvudet för tillfället som inte kom ihåg att välkomna Oscar till världen.

Kram!

Lite lojt!

Nu är det sådana där dagar då jag inte har någon direkt inspiration att skriva så därför blir det lite si och så med inlägg just nu. Blir ju roligare om jag har något jag vill skriva.

Kram så länge!

Det gör ont

Idag var jag äntligen med på idrotten igen. Av någon anledning har alla mina idrottsmåndagar (varannan) försvunnit den här terminen. Idag spelade vi fotboll för att eleverna skulle hinna öva lite inför den "stora" matchen om två veckor då de ska försöka vinna över oss lärare och assistenter. Med tanke på min oerhörda fotbollstalang så var det inte helt fel att vi övade idag för då fick ju jag också öva. Någonstans i alla virrighet fick Deltidsbrandmannen för sig att jag spelat fotboll i min ungdom, men ack så fel han har och jag förstår inte var han fick det ifrån med tanke på att han sett mig spela.  Förra året fick jag tillsägningar om att inte skrika så högt när bollen kom emot mig och i år ska jag verkligen försöka att hålla tyst. Tycker att det gick bra idag då jag till och med gjorde mål. Hamnade dock i en närkamp med två av killarna: Filmskaparen och Fotografen och lyckades få en "tjong" på knät så nu är det ömt, men jag tror och hoppas att det bara är utvärtes skador som lämnar efter sig ett blåmärke och inget invärtes. Efter fotbollen fick vi göra en massa olika konditions och styrkeövningar och eftersom jag är ett riktigt praktexemplar till lärare var jag ju tvungen att försöka göra allt så bra som möjligt och inte haffsa ihop övningarna, dessutom gjorde jag flera av dem två gånger då jag gjorde dem en extra gång med en elev. Det kändes att jag inte tränat på över en vecka och att vi bara fick soppa till lunch idag och idrotten är mellan 15-16.30 så jag var lite hungrig. Var helt skakig när jag kom hem vid kvart i sex efter att ha cyklat från Södra också.



Bilden lånad från: evenemangsbloggen.wordpress.com

Har mailat in en uppgift i svenskan och sitter och fixar det sista på gruppuppgiften som även den ska in idag. Nu ska jag försöka få öven en inscanad bild till vårt Worddokument. Går det? Hoppas det annars får jag fråga Sambon.

Kram!


Plugg, dubbelfika och bio

Så var det åter söndagseftermiddag och helgen har sprungit förbi som vanligt, jag tycker dock att jag hunnit med en hel del den här helgen.


Igår slog jag upp de blå vid halv nio, efter frukost och DN satte jag mig och skrev PM i 2,5 timmar innan jag satte mig i bilen och åkte ut till Fyrbarnsmamman på smyckes party. Det var ett smyckes märke som heter Kokos of Sweden som såldes. Fyrbarnsmamman hade dukat fram fullt med goda frallor, pålägg, kladdkaka och godis på sitt lååååååånga matbord. Efter att ha fyllt magen med fika, blivit lite fattigare samt fyllt bilen med bensin åkte jag hem igen för att möta Läslusen nere på stan för en biokväll. Vi såg The reader, den var ok men inte en av de bästa filmerna jag sett. Den är baserad på en bok av Patric Süskind som även skrivit Parfymen som blivit film. Innan bion blev det asiatisk buffé med "flitelad" banan och glass till efterrätt. Innan jag åkte in till stan hade jag ett besviket samtal med en trevlig tjej på SJ, jag var tvungen att beklaga mig över deras usla biljettsystem, hon kunde ju förstås inte hjälpa mig men det kändes bra att få beklaga sig lite och hon var väldigt trevlig och förstående.


                  Halsband från Kokos
          

Idag vaknade jag åter vid 8.30 snåret och satte mig åter med lite plugg. Nu är i princip allt plugg klart för den här terminen, jippi! Det ska bara mailas in i olika omgångar. Slängde ihop lite Pollymuffins som jag tog med mig när jag promenerade in till Storebror och Svägerskan i City. Hade väldigt höga förväntningar på muffinsen som de inte riktigt levde upp till, men jag tror jag vet hur jag ska göra för att få dem bättre. Storebror tyckte att jag såg smal ut, men det säger han jämt. Jag sa i min tur till Svägerskan att hon såg tjock ut. Hon bara log. Hon ser ut att kunna kalva när som helst, men ska inte göra det förrän i augusti. Fick se ultraljudsbilder på fasters lilla plutt samt bilder på den tänkta barnvagnen. Många barnvagnar idag ser ut som rymdskepp men den här var lite mer åt barnvagnshållet, den var tysk. Det blir ett riktigt vrålåk för bebben att så glida runt i och faster kommer inte att behöva skämmas när hon lånar barn och vagn för att strosa runt på stan. Är det inte augusti snart?

Snart slår roddedendron ut (hur stavas egentligen roddedendron?)


         

Nu går tvättmaskinerna för fullt. I kväll kl 21 ska Sambon hämtas utanför kontoret. Innan dess hoppas jag att jag har hunnit planera lite inför veckans Etik respektive Religionslektion samt ligga i soffan en stund och bläddra i Elle interiör som kom tidigare i veckan.

Ha det bra så länge! Kram


It´s raining shoes, halleluja!

Tog ju som jag skrev i förra inlägget en liten sväng förbi Hovet och Adidas utförsäljningen som var där på vägen hem. På utförsäljningen har alla damskor en storlek, alla herrskor en storlek, alla damkläder en storlek osv, jag tror ni har förstått. Nu slumpar det sig så väl att storleken på damskor passar mina fötter helt utmärkt så jag kom därifrån med dessa två sötnosar (och deras makar förstås).

   

Den svarta har ljusblå ränder och detaljer och över tån går det som sneda ränder av små hål med ljusblå "botten". Dessa kostade 150 riksdaler. De rosa som är i tyg med sidensnören är en så kallad Classic och var lite dyrare, den gick på hela 200 riksdaler. 350 kronor för två par sköna skor, som hittat, hade ju nästan förlorat på att låta bli att köpa. 

Shit vad jag älskar skor!

Bränt barn luktar illa

Om det är sant att bränt barn luktar illa så vill ni inte komma i närheten av mig för jag har bränt ansiktet i dag. Och ja, jag är mina föräldrars (vuxna?) barn. Så därför luktar jag illa. Vi har varit på friidrotts tävlingar på Sätra IP hela dagen. Det har varit soligt men blåstkallt en hel del vilket gjorde att i varje jag inte hade en tanke på att solen skulle ta som den gjorde. Nu har ansiktet en "snygg" röd nyans.


Jag måste passa på att skryta lite över våra fantastiska elever som tog hem flera medaljer och placerade sig till finalen i juni. De stötte kula, hoppa längd, sprang 100meter, sprang 400meter, åkte 100meter rullstol, spelade boccia, och sprang en fantastisk stafett på 4*100 meter, snyggt jobbat pojkar och flickor! Dessutom sköter de sig exemplariskt när de är i väg på olika utflyker och aktiviteter så det är ett rent nöje att fara runt med dem.


En sån här dag blir ju inte matintaget det bästa, det jag ätit idag är förutom frukost: två korv med bröd, en twix, en kaffe, 4-5 kanelbullar (två eller tre där och två hemma), ett äpple, 5deciliter mineralvatten. Som sagt inte det bästa, men men.


På vägen hem åkte jag förbi Hovet och Adidas utförsäljningen som var där, "råkade" köpa två par nya skor. Det var ju så billigt och då kan jag inte låta bli. De kan ju vara bra att ha framöver, eller hur?

                        
Bilden lånad från: http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/archive/00220/gladsol_220221w.gif


Ett skepp kommer lastat.

-Med vad då?

-KANELBULLAR!!!


Jag överlevde!

Gårdagens barnvakteri gick bra, alla överlevde, inga större olyckor inträffade och alla var glada och nöjda. Nu är jag dock rätt trött, men det blir jag ofta när jag sover borta där jag aldrig sovit förut. Har dock en fundering på om ajg är allergisk mot hund eftersom jag var totalttäppt under kvällen, natten och morgonen, eller kanske inte allergisk mot hund men mot två hundar som fäller vinterpälsen kanske?


Nu har Sambon åkt till Åland för att spela golf tills på söndag så jag får klara mig på egen hand, men det är inga problem, har redan massa planer för helgen. Smyckesparty på lördag dag och bio på kvällen.


Strax har jag bakat klart kanelbullarna som jag planerar att ta med mig till morgondagens friidrottstävlingar på Sätra IP. Det är handikappsidrottsförbundet som anordnar tävlingar varje år. Jag tänkte att det kunde vara roliga att överraska med lite hembakt till "alla" (gymnasiessär) på skolan.


Hoppas att Grey´s anatomy blev inspelat igår för det har jag tänkt se lite senare.


Kram!


Testing, testing, one, two, three

Håller nu på att "testköra" nya Boxern för att kolla att det verkligen går att spela in på den, måste ju spela in Grey´s imorgon. Det är för övrigt något vajsing med dosan till Boxern för om man trycker på "1" eller "2" visar den på "3" på boxern samt att det är trean som visas, samma sak om man trycker in andra kombinationer med "1" eller "2", då blir det andra närliggande nummer som visas. Varför blir det så? Detta får till följd att Kanal 1 och Tv 2 ligger på "99" respektiv "100", praktiskt? Skulle inte tro det. Går detta att göra något åt? Borde jag ringa Boxer?

Håller Robert vad han lovar?
         

Bilden lånad från: www.resume.se


Wish me luck!

I morgon ska Sjöstadsfröken sitta barnvakt, inte bara åt ett barn, inte två, inte tre utan (trumvirvel) fyra(!!!!) barn och två vimsiga cocker spanielar (hur stavas det i plural egentligen, det är nog inte meningen att man ska fler än en). De små juvelerna och barnen (hahaha) tillhör Fyrbarnsmamman som ska iväg och äta gourmémat. Försökte få följa med på det men det fick jag inte. De ordinarie barnvakterna skulle också med och äta och då valde de små liven Sjöstadsfröken som barnvakt, inte illa va? Kommer väl att ligga helt utslagen i en fåtölj med ungar och hundar överallt när herrskapet kommer hem senare på kvällen. Äh, skämt åt sido så tror jag inte att det blir några större problem, de två största är så pass stora att de kan hjälpa till och de små har vetat om detta väldigt länge och jag ska visst få en lapp med instruktioner om vad som ska göras på nummer tres beordran. Detta kommer att bli piece of cake, eller vad tror ni? Det blir hur som helst väldigt spännande och roligt. Fast det skadar nog inte om ni håller tummarna lite grann!

Sjöstadsfröken som barnvakt!
    

Bilden lånad från: hem.passagen.se


Hitta hem

I kvällens avsnitt av Hitta hem, på fyran, som börjar strax ska det handla om ett par kattungar som de hittade i en sopsäck inne på en toalett på skolan. Inte på den lilla del av skolan som jag jobbar på utan på STORA skolan. Det vill jag ju inte missa, kanske visar de någon eller något jag känner igen.

Hmmm, nu när jag tänker efter kom jag på att jag borde passa på att äta middag under tiden för det har jag glömt. Tänk vilken tur att Sambon precis kom då kan vi ju äta tv dinner ihop.

Hasta la vista!

                   Sötnosar!


Bilden lånad från: http://www.scotscan.se/images/kattungar1.gif

Katastrof

Jag och sambon följer som ni redan vet Dallas. Förra helgen beställde Sambon hem en ny box eftersom den förra tog slut på torsdagen. I fredags satte vi oss framför tvn för att se ett avsnitt men fattade ingenting av handlingen. Jag gick då fram och läste på boxarna och det visade sig att vi beställt fel box, vi hade beställt nian när vi skulle ha åttan. Det var bara att stänga av och svära över misstaget. Nu har vi alltså fått ytterligare en helg utan Dallas, katastrof!

Spänning och drama på hög nivå!
       

Bilden lånad från: www.televisionheaven.co.uk

Kravlig

Idag har jag inte mått helt 100. Gårdagens halsont är kvar. Började frysa som tusan igårkväll för att sen vakna helt sjöblöt. Tog två panodil när jag vaknade och tog sedan tempen, hade nog haft lite feber om inte panodilen fått göra sitt. Tog en liten tupplur på 2,5 timmar under eftermiddagen så tillsammans med nattens 10.5 timmar blir det 13 timmars sömn. Jag tror att det var välbehövligt för under de senaste två helgerna sedan påsk har jag bara kunnat sova ut en morgon vilket nog är på tok för lite med tanke på när jag kliver upp.

Så här pigg var Sjöstadsfröken idag!



Bilden lånad från:http://arielleman.files.wordpress.com/2008/04/sjuk.jpg

Hade dock planerat in att baka en del under dagen, både bröd och Pollymuffins men nu blev det inte av. Hoppas att jag har bröd i frysen till i morgon. Muffinsen hade jag tänkt bjuda kollegorna på under morgondagens möte, ett möte blir bra mycket trevligare med fikabröd.

Nu ska jag parkera mig i fåtöljen och läsa lite kurslitteratur innan jag tar och knyter mig.

Jag hoppas att jag mår bättre i morgon!

Den (o)frivillige golfaren

            

Idag har Sjöstadsfröken varit ute i skog och mark, eller i varje fall på ett fält mellan Bro och Bålsta (dock ej Bro-Bålsta som är kändsom Annika Sörenstams hemmaklubb), för att skjuta golfbollar på en range. Det visade sig vara gratis, nice. Det är Sambon som tagit upp denna fantaskiska sport igen för att kunna åka med på golfresa till Åland med kollegorna. Efter att vi varit på soptippen bar det av till en golfbutik för att köpa en värstingklubba för att Sambon skulle bli riktigt bra.

Jag passade på att fråga vad ett lagombra nybörjarset skulla gå på, fick nog ett rätt bra pris men nu måste jag bara fundera på saken. Det är som sagt inte första gången jag börjar spela golf, första gången var jag 12 men då blev det inget grönt kort och andra gången var jag 23 och då fick jag gult kort men vi hade aldrig tid att spela så det gulakortet blev aldrig grönt. Men jag tror det hänger på klubborna. Han i butiken sa att jag skulle kunna bli proffs direkt med nya klubbor, hmm låter ju inte helt fel. Vad tjänar ett sånt? Rätt fett med lal väll? Vad spelar 1900 för roll när miljonerna börjar strömma in? Kanske måste slå till. De hade dessutom en bag med rosa detaljer, behöver jag säga mer?

Efter lunch var vi ju förståss tvugna att prova Sambons nya värsting så jag passade på att skjuta lite jag också. Konstaterade att jag inte var sämst där. Sambons värsting smockade till bollarna som på beställning. Han tror nu att nästa veckas segrar är hans.

Vaknade i morse med värsta halsontet, ett ont som nu börjar bli snörvel, man kan ju bli trött för mindre. VI får se åt vilket håll det barkar. Strax är det Forest Gump, den har jag inte sett på flera år, så den ska jag se.

Ha en skön kväll! Kram

Sagan om ringen

              

Idag tog vi äntligen tag i källarstädningen igen och kom iväg med nästan allt till soptippen. När jag höll på och fixa där nere i källaren hörde jag något som klirra till och där på golvet låg min älskade ring, my precious, som jag tappat två gånger i år, varav den sista gången var nere i källaren. Eftersom källaren var så full av skit var det omöjligt att hitta ringen, men nu är my precious åter hos mig. Frågan är nu vad jag ska göra åt att den åker av på ena handen och blir för liten på den andra?

RSS 2.0