Lördag

Idag har det blivit en seg start på dagen, vaknade flera gånger från ca klockan 8 men när jag slutgiltigt gick upp halv 10 och såg mig i spegeln hade jag världens största påsar under ögonen. Varför?


Idag ska vi ut till mor och far och lämna våra sommardäck samt hämta en stor resväska. Får se om vi orkar åka till Täbban också, Sambon pratade om att han vill ha nya sommarbyxor tills vi åker men jag är skeptisk till om det har kommit in än, så vi får se hur det blir med den saken.


I kväll ska jag på Stadsteatern och se Kabaré med Lillis, Lakritsrisken och Fru Jurist. Innan teatern ska vi äta tapas på BarCelona, mums!


Nu ska jag fixa smoothies och lite annat gott till frulle!


Ha en skön lördag! Kram

            Detta ser härligt ut!


Bilden lånad från: http://www.smoothiefresh.com/images/smoothie_short_glass.gif


Problemas

Läste idag att Madonna äntligen kommer till Sverige. Hon var ju här för typ hundra år sedan och då fick min lyckligt lottade storebror åka själv med tåg till Göteborg och gå på konserten med våra sysslingar, själv var jag bara en tvärhand hög och lyssnade på Lilli och Sussie och var inte det minsta intresserad av giganten Madonna just då. Men nu, nu VILL jag verkligen se henne. Hon ska tydligen spela på Ullevi (tror jag) den 9 augusti (tror jag). Biljetterna lär ju gå åt som smör i solsken, men det stora problemet är att vi är i Venezuela när biljetterna släpps 9 februari (tror jag) så jag kommer inte att kunna vara med i jakten på dem, snyfft.

                Vem vill se?



Bilden lånad från: http://img2.timeinc.net/people/i/2008/database/madonna/madonna300.jpg


Är det någon annan som vill se Superkvinnan på turné? Någon? Är det någon som kan försöka fixa biljetter? Ringer man eller köper man via nätet? Hur gör man? Haaaallllåååå, jag går ju aldrig på konsert och har inte varit på konsert sen jag och Fru Jurist såg Tjuren från Bronx (Tom Jones) på Skansen för en 6-7 år sen, eller har jag det?


Allvarligt! Om någon vill gå är jag helt klart på! I värsta fall får jag åka till Götet på vinst och förlust och köpa en biljett av en svartabörsen haj eller vad det nu heter.


Shit vad tiden går fort, satt och sov i soffan för en timme och en kvart sen och skulle bara kolla en liten sak på datorn men nu har alltså en timme och en kvart bara rusat iväg. Nu kommer antingen Sambon hem eller så är det en inbrottstjuv som försöker ta sig in i lägenheten, hoppas på det första!


Ta er nu en funderare angående Madonna!

God natt och sov gott!


Äntligen

I dag är det äntligen den sista fredagen i januari. Det känns som att det varit en lååååång månad. I kväll är jag ensam hemma eftersom Sambon ska träffa sin gamla barndomskompis. Trodde dock att han skulle komma hem innan han stack men de ska träffas om 13 min och än har jag inte sett skymten av honom, men han borde ju hem och lämna bilen och hämta busskortet. Vi får se om han dyker upp rätt som det är.


Jag har hunnit träna och städa sen jag slutade jobba klockan 12. Ska strax ställa mig och koka soppa. Soppa på en fredag, hur kul är det, tänker ni. Väldigt kul säger jag. Jag ska nämligen göra Mat Tinas Potatis- och purjolökssoppa med bacon och brie och den är väldigt smarrig. Tror att jag ska värma på en bake-up baguette också och sen efter maten blir det kanske några salta kex med brie på. 
                
                      Jettegott!
 

Bilden lånad från: http://recept.nu/polopoly_fs/1.142177!image/404521282.jpg_gen/derivatives/w450/404521282.jpg

Efter middagen blir det Let´s dance, lite godis och lite dipp med grönsaker. Funderar på om jag är sugen att se en film också, men det beror lite på hur trött jag hinner bli. I så fall blir det nog Sex and the City filmen.


Ha en skön kväll! Kram

Ps. Jag vet att Jättegott stavas med ä men när Mat Tina säger det så låter det jettegott!


I love semlor

Idag fyller en av Björnligans medlemmar år (på jobbet alltså) och det var vi ju förstås tvungna att fira. Det blev semlor på eftermiddagen. Jag som verkligen ÄLSKAR semlor. Hade vi ätit tårta hade jag kunnat hålla mig till en pyttebit eftersom jag lovat att inte äta massa sånt nu innan vi åker (hmm önska går ju) men med semlor är det totalt omöjligt, då måste jag äta en hel, minst. De var dessutom väldigt bra kvalité och inte massproducerade så som de kan vara ibland. Den bara smälte i munnen, mmmmm.  Tur att jag skulle och träna efteråt, det blev 60 min i trappmaskin, svetten lackade. Det värsta är att jag inte skulle tacka nej till en till ikväll om någon bjöd, semlor är en av de saker jag är riktigt svag för.

Mmmmmmmm.......


Bilden lånad från: http://bloggbilder.aftonbladet.se/images/12873/img_48a0c570106f2.jpg

Jag är ju i och för sig svag för mesta men riktigt svag är jag för semlor, skumraketer (och liknande saker med fluff) samt kakor och tårtor med choklad. Mycket annat kan jag stå över om jag vill men just dessa saker tror jag inte att jag skulle kunna motstå i något läge. Självklart kan det vara gott med prinsesstårta och äppelpaj också men inte på samma sätt.


Nu ska jag fixa något att äta. Kram


Ps. Om en vecka är jag i solen.


Vaccinations time

I kväll ska vi vaccineras mot Kolera. Vaccinet har stått i kylen i en vecka och om ca en halvtimme har vi varit "fastande" i en timme och ska dricka Dukoralen som vaccinet heter, sen måste vi "fasta" i ytterliggare en timme. Det var läkaren som tyckte att det var bäst att ta vaccinet på kvällen men vi kom på när vi kom hem idag att det för oss hade varit bäst att ta det på eftermiddagen, eftersom vi gärna dricker the och äter en frukt (önsketänk) framför tvn på kvällen, men ikväll blir det inget sånt och då blir jag extremt sugen på att äta nåt, bara för att jag inte får. Men vi vågar inte vänta tills i morgon, man vet ju inte hur viktigt det är med exakt rätt dag och så och det skulle ju inte vara kul om vi får pruttsjukan bara för att vi tog vaccinet en dag för sent. Om jag inte missminner mig från tidigare vaccinationer så smakar Dukoral bajja bara för att göra det hela ännu värre. Men jag antar att jag inte ska klaga, jag får ju trots allt åka till Venezuela om EN vecka, längtar. Kram!

Efter en vaccination kan man förhoppningsvis ligga på standen hela resan!

                         
Bilden lånad från: http://www.masta-vaccines.com/_include/img/dukoral_main.jpg


En dag i storstan

!dag har vi varit först på Riksdagen där vi hade en jättebra guide. Jag har bara varit på Riksdagen en gång tidigare, för en miljon år sen, men nu fick vi se andra delar som jag inte fick se då. Sen blev det besök på Burgar kungen på Sergelstorg. I ett Whopper meal är det lika mycket kalorier som i TVÅ "normala" måltider. Efter lunch tog vi tunnelbananen ut till Naturhistoriska riksmuseet. Först gick vi runt och kollade lite och sen såg vi "Sea monsters" på Cosmonova. Jag tror inte jag varit på Naturhistoriska sen det var dinosaurieutställning där när jag gick på låg- eller mellanstadiet, de hade massa roliga utställningar nu, bland annat en om människan som var rolig och en om "regnbågsdjur" det vill säga homosexuella djur, den skulle jag vilja se, vi hann inte in dit idag. Får åka dit med Sambon någon helg. På Cosmonova har jag bara varit en gång tidigare, på högstadiet. Filmen vi såg idag var i 3D så vi fick ha på oss 3D glasögon. Det var häftigt när stora urtidsdjur kom simmande emot en.


Bilden lånad från: www.utemagasinet.se


Efter en sådan här dag är man helt slut i huvudet, man är på helspänn hela tiden för att inte någon ska komma bort. Jag tror dock att jag blivit lugnare på utflykter sen jag flög hem från London själv med 68(!) ungdomar för 1,5 år sen. Sen dess vet jag att allt går och att allt löser sig.


Nu ska jag lägga mig i soffan i väntan på Sambon! Kram


Fröken Vimsmaja!

Jag har en ring som jag gillar väldigt mycket, jag fick den i studentpresent. Den här ringen har varit med om mycket: jag har tappat den i Östersjön men tack vare en hundring kunde jag muta en unge att leta reda på den på havets botten, jag har klämt den i badrumsskåpet så att den blev alldeles bucklig och fick lämnas in på lagning och den har blivit stulen men återfådd.


Idag var den ute på äventyr igen: jag satt vid datorn på jobbet och konstaterar att jag måste byta hand för ringen eftersom ena handen är smalare än den andra och då tappar jag ringen, jag går på toa och gör det jag ska och när jag sen torkar händerna är ringen borta. Jag plockar ur allt papper ut papperskorgen 2 gånger och kollar runt på golvet och i toan utifall att. Ingen ring. Kollar ute i korridoren och i papperskorgen en gång till. Känner i fickorna men fortfarande ingen ring! Jag tänker ett par fula ord och tror att jag spolat ner ringen i toan, typiskt!


Hinner skicka ett par sms om detta till sambon på vägen hem och han undrar var exakt jag tappat ringen denna gången. När jag sen ska byta om till träningskläder ramlar ringen ur byxorna. Den måste på något vis ha hamnat innanför mina brallor. Men det har inte känts det minsta. När jag så skickar ett sms till Sambon och meddelar att ringen är funnen kallar mig "Jäkla Vimsmaja", men han börjar ju bli van vid detta och hade börjat planera att köpa ny ring. Undrar om man kan köpa ring med säkerhetskedja eller liknande, ni vet nåt sånt som ungars vantar sitter fast i kläderna med? Tål att tänkas på! Kram


Tomma tunnor

Har ni tänkt på vad ofta ordspråket "Tomma tunnor skramlar mest" stämmer? Man kan ju bli riktigt tokig på alla dessa tomma tunnor som bara snackar en massa men inget händer. Mycket prat och liten verkstad helt enkelt.

Hör ni hur det skrammlar?

Bilden lånad från: www.hsr.se


Konstiga veckor

Senaste veckan har varit väldigt konstig. Först blev jag sjuk och var hemma från jobbet måndag och tisdag, sen jobbade jag onsdag och torsdag och sen var jag ledig i fredags igen. Ingen ordning på någonting längre känns det som, blir ju helt vilse på vad det är för dag när det blir så. Nu hoppas jag att veckan som kommer blir lite mer vanlig, fast på tisdag ska vi först till Riksdagen och sen till Cosmonova med jobbet. Det innebär att jag kan möta upp de andra på centralen och därmed få en liten sovmorgon, jippi! Nackdelen med denna studiebesöksdag är att det blir Burgar kungen till lunch och i fredags åt jag först hamburgertallrik till lunch och sen Mc Donalds (Chicken Nuggets) till middag. Jag hade varit sugen på hamburgare och pommes i flera dagarr men detta blev nästan för mycket även för mig. Får se till att komma igång ordentligt med träningen nu, annars kommer jag vakna upp som en hamburgare en vacker dag. Var och körde lite lätt crossmaskin idag för att börja väcka kroppen, imorgon blir det styrka tror jag.

Nu ska jag söndagspyssla lite, det vill säga vika tvätt, packa träningsväskan samt plocka fram morgondagens outfit. Hmm, vad ska man ha på sig i morgon tro?  

Ha en skön söndagskväll och hoppas att veckan blir bra! Kram

Till och med jag har en gräns!

Bilden lånad från: blogg.expressen.se


Lördag

I går var jag i ett blåsigt Växjö på terminsstart. Det blir nog en intressant termin. Måste dock ha praktik på ett lågstadium någonstans under flera dagar, hur ska det sluta?


Strax ska jag bege mig uti grårusket. Ska promenera upp till Skanstull i lite ärenden och sen ska jag hem till min kära moster/gudmor på födelsedagskalas. Både hon och min ingifta morbror har fyllt år under januari.


                           Med en enkel tulipan!
                     

Bilden lånad från: http://www.gub.se/gubl/UserFiles/Image/Tulpan.JPG

Sambon åkte hem till Göranperssonland för att visa upp nya bilen, men han kommer tillbaka i kväll så länge det inte blir snöstorm.  


Dags att värma lite lunch, man mår så illa om man bara äter tårta (tro mig jag vet).


Ha en skön lördag! Kram


Idag har jag inte:

ätit 1,3 hg lösgodis. Absolut inte. Vem kan påstå något så dumt?

Blääää!


Bilden lånad från: www.utb.halmstad.se

Kram!

Ps. Det känns bättre nu när jag fått ur mig denna icke bekännelse! Och jag vet att jag kommer få äta upp att jag skrivit detta inlägg på måndag och i typ all framtid!


Gasen i botten!

Idag ska jag äntligen få köra vår nya bil för första gången. Jag lyckades ju bli sjuk lagom tills att Sambon hämtat den och hade då inget som helst intresse av att åka med eller provköra och sen jag blev frisk igen har Sambon kommit hem så sent på kvällarna att det nästan varit läggdags för mig, men idag ska vi och handla och då ska jag köra. Måste komma på ett namn åt nya bilen, Pärlan hette ju Pärlan och den här måste också heta något. Jag funderar på Gråfot men Sambon var inte imponerad, namnet kanske måste växa fram, något kanske ploppar upp när vi är ute och kör. Vad är ett lämpligt namn på en united grey (typ mörkgrå) Golf?

När jag letade efter en bild på en Golf blev jag plötsligt väldigt osäker på hur vår ser ut (med tanke på årsmodell och sånt för sånt stod inte vid bilderna. Hmmm säger en del om mitt intresse för bilar.), så det blev en bild på en barkbil i stället!

             

Bilden lånad från: http://pns.vasteras.se/sites/norravallby-00/frh/Snickerier/bil%206.jpg


Terminsstart

I morgon är det terminsstart på kursen i Växjö. Jag och de andra två stockholmstjejerna ska åka bil ner eftersom tågen går på fel tider. Det blir en lång dag, får åka hemifrån strax före sju och är nog inte hemma förrän vid 23-tiden. Den här terminen ska vi läsa Läs- och skrivinlärning, ska bli intressant. Hoppas att terminens lärare är bättre än den vi hade förra terminen, hon är sjuk hela tiden, och har inte rättat något sen i början av oktober, väldigt irriterande. I morgon blir det nya friska tag!

               
 
Bilden lånad från: www.gotland.se


Back to work

Idag kunde jag äntligen åka jobbet igen, underbart. Jag gillar verkligen att jobba. Det kan bero på att jag är en väldigt socialmänniska som älskar att prata och på mitt jobb finns många likasinnade, både personal (hatar det ordet) och elever. Fick klagomål vid morgonfikat att jag inte pratade tillräckligt för det var så tyst men det tycker jag att jag fixade till sen när jag "värmt upp" stämbanden lite. Då pratade jag både om historiska stunder (som igår) och syltmunkar (när John F Kennedy sa "Ich bin ein Berliner. Berliner = Berlinbo eller Syltmunk).  När jag får prata om såna saker älskar jag mitt jobb ännu mer, att jag sen fick in lite slaget vid Lützen och Karl XIIs likfärd i en och samma lektion (svenska) gör ju inte saken sämre. Snacka om att vara nördig. Jag tror jag älskar anekdoter.

 
  Att få prata om syltmunkar, Karl XIIs likfärd och slaget vid Lützen gör att jag älskar mitt jobb!

              Se hela bilden

Bilderna lånade ifrån: http://sv.wikipedia.org/wiki/Syltmunk
                                        soilander.wordpress.com
                                        sv.wikipedia.org

Nu ska jag värma köttsoppa och bre några knäckemackor med ost. Det är perfekt mat när man måste hålla kalorinivån nere. Viktnedgången går faktiskt bra sen jag gick med i Viktklubb igen, hur bra får ni inte reda på just nu.


Kram!


En historisk dag!

Den 20 januari 2009 har varit en historisk dag. USA´s första svarta president svor i dag presidenteden i ett kallt Washington DC. Även om Obama har en vit mor så ses han som svart och hans fru, USA´s first lady är svart. Vi svenskar borde verkligen lära oss att hålla tal som amerikanarna.

                 Barack Obama USA´s president 2009-

                 

Bilden lånad från: http://www.treehugger.com/barack-obama-for-president.jpg


"Bästa svängen Hökarängen"

I eftermiddags la jag mig i soffan och kollade på en av mina absoluta favorit filmer Sällskapsresan 2 Snow roller. I love it, den är så härlig. Vet inte hur många gånger jag sett den men den är lika bra varje gång särskilt som nu när det är ett tag sen jag såg den. Problemet är bara att jag blir så sugen på att åka skidor. Tittade ut lite på "vår" backe och kunde knappt se den på grund av det tråkiga vädret och då försvann suget lite. Det var flera år sen jag hade "tyngden på dalskidan" och "böj på knäna". Ole har ju jämt en massa nymodigheter och finesser men hans skidor med vibrationsdämpare kan aldrig ha blivit någon hit om de överhuvudtaget funnits på marknaden. När filmen spelades in 1985 åkte jag på ärvda skidor som var en tvärhand höga och hade ingen större koll på vad som var inne i skidsvängen. Men tänk att filmen fortfarande kan få folk att vilja slänga sig ut för en pist och skrika "Bästa svängen Hökarängen"!

Vem skulle inte tacka ja till en skidresa med de här herrarna?
       
Bilden lånad från: http://www.expressen.se/1.339756


Snart på topp!

Är feberfri sen igår men förkyld istället så jag stannade hemma idag också för att inte smitta ner allt för många med mina bacilusser. I går kunde jag inte andas genom näsan, det hjälpte knappt med nässpray men den hjälpen försvann efter typ en kvart, åt två pepparkakor men kände inte vad de smakade, slöseri. Idag hjälper nässprayen och jag kan känna smaker, jippi!


En annan anledning till att jag stannar hemma och blir riktigt kry istället för att riskera att åka till jobbet för tidigt och sen bli sjuk igen är ju att vi åker om lite mer än 2 veckor. Det är ju jättesnart, hurra! Lite roligare att tänka på det än på sjukdomar och bacilusser. Måste kanske ner till Vaccin direkt när Sambon kommer hem och köpa Ducoral som är Koleravaccin så att vi slipper pruttsjukdomar när vi är på semester. Vaccin direkt är en vaccinationscentral som ligger två minuter härifrån, väldigt praktiskt måste jag säga. Kan bli skönt att komma ut en sväng, börjar känna mig instängd, har inte varit utanför porten sen i lördags. Snart börjar jag klättra på väggarna här hemma. Känns skönt att ha blivit så pass frisk, nu måste bara förkylningen bort så är allt på topp igen! Kram

          Till en sån här strand drömmer jag mig bort!


Bilden lånad från: www.apollo.se


Feberfri?

Äntligen hade febern gått ner i morse, men lite lite fanns kvar. När jag klev upp fick jag lågt blodtryck och fick svimningsattacker, som jag fick bort genom att sätta mig med huvudet lågt femhundra elva gånger, när jag väl fått i mig frukost somnade jag och sov i 3 timmar igen, tog då tempen och febern var borta. Hoppas att den verkligen är borta och att det inte är Panodilen jag svalde vid 7 som spelar mig ett spratt, men jag känner mig mycket piggare. Har till och med tagit mig en "promenad" ner till porten (2 trappor) och hämtat in posten. Nu får vi hålla tummarna för att inte Sambon blir sjuk, han har en viss förmåga att bli smittad. Kram  


Fortfarande febrigt

I morse när jag vaknade kände jag mig för en kort stund bättre än igår, men sen började jag röra på mig, då kändes det i huvudet. Termometern visade på 38,5 igen! Jag blir tokig! Sambon gick iväg och tränade på förmiddagen och jag lade mig i soffan och sov i tre(!) timmar. Har ätit lunch och sorterat tvätten så nu känner jag mig redo för sofflocket igen. Antar att det bara är att sova ut den här sabla febern. Analysen som ska in i morgon har jag knappt orkat ägna en tanke, får maila läraren i morgon och säga att jag blivit sjuk, hon var ju sjuk hela hösten så hon borde förstå. Jag har inte tid att vara sjuk men jag antar att man får vara nöjd om man bara får feber vart fjärde år ungefär. Åter till soffan!


Kram på er alla friska och sjuka där ute!


I Feberlandet

Det var till Feberlandet som resan gick. För en timme sen var tempen 38,5 och nu känns det värre. Har precis tagit en Panodil och ska göra mig redo för sängen så att det bara är att ramla dit när Let´s dance är slut, fast det vore kanske bäst att stupa i säng direkt eftersom jag blundar så fort de inte dansar och när de dansat tittar jag bara med ett öga. Så nu vet ni det!


Lilla fröken ynklig

I dag är ingen bra dag. I morse fick jag för mig att jag skulle promenera till Södra station (ca 35 min promenad). Typiskt nog hade jag inte kollat vad det var för temperatur ute och självklart var det hundra miljoner minus. Hade jag vetat det hade jag klätt mig varmare. På jobbet var det också kallt så jag har frusit hela dagen. Nu har jag lite ont i kroppen också, är väldigt ynklig. Hostar så fort jag kommer ut i kylan. Har tagit tempen två gånger men den har som mest visat 36,9 men nu känner jag mig lite ynkligare ändå. Har försökt skriva på min analys under eftermiddagen men efter lite mer än en sida gav jag upp, är så trött i ögonen. Orkade bara ut och hjälpa till att bära in sommardäcken till nya bilen till förrådet, provåka får jag göra i helgen. Men det var en fin bil. Träning var det inte tal om.


Nu ska jag skala räkor och göra en toastskagen till middag, det är vad jag har varit sugen på i flera dagar och då får det bli det. Sambon är på After Work med jobbet, han frågade om jag ville med men jag orkar verkligen inte ikväll. Fryser om hela kroppen förutom kinderna som kokar. Stackars stackars mig. Nu ska jag fixa maten och bänka mig framför tvn med duntofflor och en gosig filt. Har inte haft feber på minst 3,5 år (tror jag hade lite på Malta annars var det 5år sen, blev då sjuk på planet från Dublin, visst var det 5 år sen Lillis?) och jag hoppas att det inte är till Feberlandet jag är på väg, det har jag verkligen inte tid med. Nu ska jag fortsätta mitt ömkande på egenhand.


     Så här känner jag mig!
            
                     
Bilden lånad från: canarydiamond.blogg.se

Hoppas att ni andra mår bättre än mig och att ni får en trevlig kväll! Kram!


Torsdag

Idag är det torsdag och vid det här laget vet ni vad det innebär. Veckohandling! Som tur är blev Pärlan opererad i går och kunde skrivas ut i morse. Sambon ska ge henne en rejäl dusch i kväll samtidigt som jag handlar, vi slår två flugor i en smäll helt enkelt (praktiskt med biltvätten och ICA bredvid varandra).  I morgon säljs Pärlan, snyft snyft, och nya bilen får komma hem till oss.


 Mycket mat blir det (men inte riktigt så här mycket)!

              
   
Bilden lånad från: http://blogg.passagen.se/resources/pavone/kundvagn.jpg

Nu kom Sambon hem, bäst att vi äter innan vi kör igång med kvällens bestyr! Kram


"Min" träningskompis

Under julledigheten (och andra ledigheter) brukar jag gå och träna på morgonen istället för på eftermiddagen. Jag är egentligen en morgontränare eftersom man då får eländet gjort direkt på morgonen och sen kan gå och känna sig nytränad och fit (ja drömma går ju) resten av dagen. Om jag inte hade så sabla långt till jobbet och behövde åka i ottan skulle jag gärna träna på morgonen jämt. Hur som helst: senast jag var och tränade på morgonen kommer en ganska kort, ljushårig, vältränad tjej gåendes förbi mig. Henne känner ju jag, tänker jag. Men innan jag hinner säga hej kommer jag på att jag inte alls känner henne utan bara har sett på tv. Det var landslags Viktoria Svensson som gick förbi, efter det såg jag henne flera gånger, skulle tro att hon tränar, mån, ons och fre eftersom jag såg henne först fredag och sen måndag. Så nu kan jag skryta med att jag och de andra (i varje fall en) i landslaget (som sagt drömma går ju) tränar på samma ställe. Det kan ju bara innebära att jag kommer bli lika fit som hon, eller hur? Ett riktigt framgångsrecept känns det som!

                   Blir jag också proffs nu?

        

Bilden lånad från: http://app.rfsl.se/apa/images/12039.jpg


Vem ställde väckarklockan?

Den senaste veckan (ja sen jag började jobba efter lovet alltså) har jag vaknat flera morgnar av att någon dummis ställt klockan på ringning mitt i min sköna sömn. Varje morgon tar jag mig en funderare på vem denna dummis kan tänkas vara och varje morgon kommer jag fram till samma svar: jag. Ush och fy, kommer man någonsin vänja sig vid att gå upp i ottan? Tacka vet jag 45 minuters härligt pendeltågsåkande då man kan få slumra de sista välbehövliga minuterna innan det är dags att möta vardagen igen. Och sen har man ju inte vett att lägga sig i tid heller, det är alltid en massa "ska bara" innan man väl är i säng. Bättring på den punken om jag får be! 

Jag använder faktiskt "riktig" väckarklocka (digital) och inte mobilen.

                          
Bilden är lånad från:http://www.kks.se/upload/Bloggarna/Stickan/Klocka-ny-blogg-2008.jpg


Pärlan är sjuk

När Sambon tog Pärlan till bilsjukhuset konstaterade de att hon har fel på katalysatorn. Detta ska helst åtgärdas innan fredag men eftersom de inte hade någon tid förrän dess får hon bo kvar på sjukhuset ifall att de får återbud. De tar då in henne på "operation". Det bästa med detta är att det går på garantin, phu. Stackars Pärlan som är sjuk, hoppas att de andra bilarna är snälla mot henne. Vilken snörplig sista vecka det blev, hon kanske kände på sig att hon snart blir utbytt och ville ha lite extra uppmärksamhet, vem vet?

              Så här ompysslad vill Pärlan bli!

                   

Bilden lånad från: www.classesgarage.se


Slut på veckan

Söndag kväll och alla helgens sysslor är mer eller mindre utförda. Tvätten är tvättad, morötterna med apelsin ligger i sin burk klar att tas med i morgon för att ätas innan träning, frukostbrödet är framtaget ur frysen, diskmaskinen är körd, det som är kvar att göra är att packa ner träningskläderna i väskan och ta fram morgondagens kläder. Ja, jag tar fram kläderna kvällen innan. Det skulle ta för lång tid att göra på morgonen plus att jag får göra sånt i mörkret annars.  


Strax blir det ett avsnitt Dallas och en kopp the, kan kanske få två mörka Nobless till det. Fick den asken i julklapp tillsammans med biljetter till Cirkus Cirkör som vi var på i tisdags. Jag hade inte provat den mörka Noblessen tidigare men den är riktigt god, eftersom det är så tunna skivor blir det inte så stark chokladsmak som det annars kan bli av mörkchoklad och eftersom en skiva bara väger ca 3 gram blir det inte så mycket kalorier. Måste faktiskt erkänna att det gått lite si och så med kaloriintaget förra veckan men nästa vecka ska bli bättre, får se förra veckan som uppvärmning.


                                   Vilken är din favorit?
                         Image

Bilden lånad från: http://www.kraftfoodsnordic.com/kraft/page?siteid=kraft-prd&locale=sesv1&PagecRef=2597&Mid=2597

Hoppas att vi alla får en bra vecka! Kram


Ram?

Vi har köpt en ny STOR littografi som vi tänker ska hänga över tvn men problemet är att vi inte köpt någon ram till tavlan. Eftersom tavlan är stor (100*70 cm) blir den rätt tung och våra väggar är i något poröst material så tavlorna åker ner lite titt som tätt. Eftersom denna ska sitta över tvn vore det dumt om den åkte i backen. Vi vill därför ha en lite lättare ram än de som finns färdiga. Vi var på Gallerix i går och deras färdiga ramar är väldigt tunga och då måste vi borra upp tavlan = mindre bra. När vi frågade vad det skulle kosta att göra en ram med en mindre list sa de att det skulle kosta 1110kr (och det var med deras billigaste ram!!!). Det är ju inte riktigt klokt, hur kan det vara mer än dubbelt så dyrt än de färdiga ramarna som de har? Det finns ingen rim och reson i det. Är det någon som vet om IKEA har stora ramar med smal list gärna i silver eller har de bara färgspakande ramar? Eller är det någon som vet andra ställen man kan beställa ramar ifrån?


Sambon sa att han kanske skulle göra en egen ram med hjälp av vinkelsågen han köpt en gång i tiden och beställa glas från glasmästare men jag har en känsla av att detta aldrig kommer bli gjort och om han väl sätter igång finns det risk att jag får slutföra det eftersom han tror att han är mer händig än vad han egentligen är. Nej, bäst är nog att köpa en ram. 

                   "Blidösund" av Mats Hådell är en riktig färgklick

 
Bilden lånad från: http://www.konstbolaget.se/auction/102749


Lagen om alltings jävlighet!

Strax bär det av ut till favoritförortens köpcentrum och sen hem till mamma och pappa för att hämta sommardäcken till bilen. Bilhandlaren ringde igår och sa att nya bilen kan hämtas på fredag, kanske på torsdag redan.


Fast nu har det uppstått ett litet problem: Anledningen till att man köper en ny bil är att man vill slippa problem med den gamla bilen, gamla bilar har en viss förmåga att gå sönder, nu är ju Pärlan bara strax under 4 år så hon kan inte räknas till gammal men hur som helst är det väl i den åldern som problemen kan börja komma. Vi tänkte då vara smarta att hinna före problemen och byta ut henne innan de börjar komma. Men vad tror ni händer? Jo i onsdags när Sambon är på väg till eller från jobbet början lampan för motorelektronik lysa på instrumentbrädan. Efter kloka råd från Björnligan på jobbet monteras svarta kabeln på batteriet ur och står så över natten, men på morgonen lyser lampan igen. Grrr!!! Nästa kloka råd: Sälj problemet! Men när Sambon berättat om detta för bilförsäljaren informerar han om att de inte köper trasiga bilar utan problemet måste fixas innan de tar emot den. Vi har alltså mindre än en vecka på oss att fixa detta problem som vi inte vet vad det är för problem. Sagt och gjort på måndag får Sambon åka till Ford och hoppas på att de snabbt kan felsöka (detta görs med dator har jag läst mig på jobbet, varje bilmärke har egen dator vilket gör att Björnligan inte kan fixa vår bil för de har Saab datorer) Man kan ju bli trött för mindre.


Nu börjar visst Sambon bli klar och det är dags att bege sig!


Ha en skön lördag!


Att gå på "diet"

Det är när man börjar på en "diet" som man inser hur mycket man i vanliga fall trycker i sig. Hungern kommer och i vanliga fall skulle man gått ut i köket och kollat skåp och kyl, och ja där finns massa smaskiga saker. På fredagar skulle man kanske hitta en påse med naturgodis och tagit sig en näve i väntan på Sambon, men är man med i Viktklubb får man inte ge efter för suget, det gäller att stå emot åtminstone tills man kan få sällskap i sitt ätande. Gaaaahhhhh, jag tar snart en tugga av tangentbordet men det är bara att försöka stå emot dessa oerhört dumma tankar (både att äta tangentbort och "dumheter"). Jag menar det är ju faktiskt inte så att jag svälter, jag har ju ätit både frukost, lunch och minst två "mellis". Jag drar inte ner på mina lunchmåltider men försöker att inte äta massa mackor och bara äta tills jag är mätt och inte proppmätt. Jag valde att äta en macka på halv tio rasten och det får jag sota för nu, nu räcker inte kallisarna till "dumheter". Det gäller att prioritera sitt ätande, vad är mest värt att få äta? Det är detta som är så bra med Viktklubb, man lär sig vad allt innehåller och efter ett tag inser man att man blir skithungrig ett tag efter att man ätit godis men mätt efter mat. Simpelt? Kanske i teorin men inte i praktiken. Godis, chips och nötter är ju så sabla gott och vips är man uppe i elva miljoner kalorier! Det kanske är dags att börja med maten?


                              Några av alla dessa mummsisar!

                           

                          Bilden lånad från: www.shopsetup.com



Kram igen på er!

Ps. För att förtydliga så ser jag det inte som att jag bantar eller går på "diet" utan som att jag lär mig prioritera och äta rätt!


Fredag hela veckan

Så var det återigen fredag, det känns som att det är fredag mest varenda dag tycker jag. I kväll blir det pasta med kyckling i tomat- och saffranssås (receptet har jag skrivit tidigare), vi har pratat flera gånger om att äta det men vi ändrar oss alltid i sista sekund men ikväll ska vi äta det, kycklingen ligger på tining i köket.


I kväll är det ju två program som jag skulle vilja se: På spåret och Let´s dance. Sambon ser inget nöje i program som Let´s dance och Idol så det blir nog På spåret, men vi kan ju kanske flippa lite.


                Vilken jury ska man välja? De glada herrarna eller juryn med en massa "men"?

     

Bilderna lånade från: http://svt.se/content/1/c6/89/01/35/Ny_toppwebb_ht07.jpg och
    http://gfx.aftonbladet.se/multimedia/archive/00277/lets_dance438_277997w.jpg

Igår kom jag hem redan kl 16 från jobbet och tror ni att jag fick något vettigt gjort då? Näpp, ingenting. Man kan ju kanske tycka att man då borde passa på att skriva lite på någon av sina två examinationsuppgifter som ska mailas in den 19/1 men icke sa Nicke. Så smart var inte jag, så nu kan jag se fram emot att sitta lite både i helgen och nästa. Eller lite? Måste nog sitta rätt länge om jag ska få dem gjorda för analysen har jag inte ens börjat på och den uppgiften är ganska svår. Vojne vojne, stackars mig, men som man bäddar får man ligga. Det är bara att bita i det sura äpplet och få ändan ur vagnen och skriva den sabla analysen.


                              Sjöstadsfröken kan vara en riktig latmask!

                                  

 Bilden är lånad ifrån: http://majo-carpediem.blogspot.com/2008_08_19_archive.html
                  

Ha en skön kväll! Kram


En av alla dessa frågor

Varför kan man alltid svaren på alla andras frågor när man spelar frågesportsspel tex Geni och TP och inte sina egna?


                                    
                         Bilden lånad från: www.boston.com


Är det lov snart?

Idag hade vi friluftsdag eller rättare sagt eftersom det var så sabla kallt bestämde vi oss för att ta en liten promenad och sen gå in och se film och spela spel. Vår "lilla" promenad blev på ca 7 kilometer (jag mätte sträckan vid ett tidigare tillfälle då jag fått för mig att det skulle vara en lagom runda att springa (läs lunka) om det skulle bli tid över på jobbet). Eftersom jag bestämt att jag inte ville frysa hade jag klätt mig varmt med täckbyxor, fleece tröja, dunjacka, varma vantar och mössa. I den gruppen vi hade i dag finns två rullisar och jag tog den ena och började traska, lagom till första backen som är VÄLDIGT lång och brant var jag genomsvettig, smart att klä sig SÅ varmt och då drog jag inte rullen upp hela backen utan bara halva eftersom jag fick hjälp andra halvan. Men det var bara att knata på de övriga 6 kilometrarna. Övriga backar fick jag frågan om jag var en klenis och då finns ju inget alternativ än att putta på bäst man kan på egen hand, för vem vill vara en klenis? Inte jag!

Tyvärr såg vi ingen älg men det ska finnas mycket vildsvin i området där vi gick!

                                          


                      Bilden lånad från: http://www.myra.nu/myraSG-1665.jpg

Nu är jag helt trött i bollen, hade med mig träningskläder men efter den promenaden bestämde jag mig för att konditionsträning idag var överflödigt. Det är bra mycket jobbigare att gå och dra en rullstol än att gå utan rullstol. Om det inte vore så att vi ska handla i kväll hade jag lagt mig och sovit. Har inte hunnit vänja mig tillbaka med att gå upp 5.10 på morgonen än. Skönt att det är en kort vecka så att det blir lite uppmjukning innan allvaret kommer igång nästa vecka. Kram!


Nytt år, ny termin

Så var 19 dagars ledighet slut. Idag hade vi planeringsdag men så värst mycket planerat blev det nog inte. I morgon kommer eleverna eller rättare sagt det blir kul att se om eleverna kommer eftersom vi ska ha friluftsdag, härligt när det är massa miljoner minus. Finns ju risk att de hinner bli "sjuka" till dess. Ser verkligen fram emot friluftsdag, härligt med frisk luft.  Men som man så käckt säger i min bransch: Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder eller som i morgon: Det finns inget kallt väder bara dåliga kläder. Vilket påminner mig om att jag måste lokalisera mina täckbyxor, tro att de finns någonstans i det nystädade förrådet. Varför letade jag inte efter dem i lördags?


Viktklubbandet har gått betydligt mycket bättre idag än i måndags och tisdags, ingen bra idé att vara hemma med en massa kakor och godis i lådor och skåp. Idag har inget onyttigt passerat in förutom kinamaten till lunch då, men äta bör man. Fast detta kan ju hinna ändras innan jag går och lägger mig, det är ju ändå nästan två timmar till dess och på den tiden kan mycket hända.


Nu kom Sambon hem, dags att äta! Kram


Vuxenpoäng

Strax före middagstid fick vi den geniala idén att frosta av frysen. Bäst att passa på medan det är minusgrader ute och vi kan lägga ut maten i plastpåsar på entrétaket (har man ingen balkong hittar man på sina egna smarta lösningar) tänkt vi. Ut med maten och på med vattenkokaren. Enligt frysens instruktionsbok var det rekommenderat att frosta av när det var ett 3-5 mm tjockt is lager i vår frys var det ett 3-5 cm tjockt is lager. Anledningen: ingen kall vinter förra året = ingen avfrostad frys. Sambon började fin polera gummilisten på både frys och kyl så nu har vi Sveriges renaste lister. Mitt i detta kommer vi på att vi börjar bli hungriga, ut genom fönstret och fram med bröd till ärtsoppan.

Att frosta av frysen måste ju ge massa vuxenpoäng. Inte nog med att vi frostade av den vi rensade den också och slängde en massa gamla korvbröd, majskolvar och glass. Massa glassar! 3-4 sandwich och en daimstrut, minst! Dessa hade börjat smälta ute på taket eftersom de trivs bäst i 18 minus och ute är det väl "bara" 10 eller nåt. Att slänga glass istället för att äta upp den måste ge ännu mer vuxenpoäng. Hade vi varit unga och oansvariga hade vi definitivt ätit upp glassen, men då hade vi å andra sidan inte frostat av frysen heller!

                                              Glaciärlandskapet eller Sjöstadsfrökens frys?
                                                 Is

                 Bilden lånad från: http://www.polar.se/expeditioner/ao2001/bilder/default_frame.html


I did it again

För snart tre år sedan gick jag med i Aftonbladets Viktklubb på Internet. Det är en form av sekt inte allt för olikt viktväktarna men istället för points räknar man kalorier. Man skriver in hur många kilo man vill gå ner och hur många veckor man vill att det ska ta. Du får sen veta hur många kalorier du bör äta för att gå ner de önskade antalet kalorier med tanke på din längd och nuvarande vikt. Sen sitter man som en slav vid datorn och skriver in minsta lilla brödsmula som åker ner i magen. Självklart går man inte ner kilon genom att enbart skriva in utan man ser då när det är dags att sluta äta. Det blir som en väckarklocka som påminner om hur onyttigt allt man stoppar i sig är. Till och med frukt och grönsaker räknas och jag som förr kunde sätta i mig 4-6 frukter på en dag fick en liten chock, de är fulla av kallisar.


Hur som helst gick jag då ner 13 kilo från mitten av februari till början av maj, inte så illa pinkat om jag får berömma mig själv. Lyckades hålla vikten tills för 1,5 år sen då jag gick upp 4 kilo och där är jag än. När jag kollar på bilder från min "smala" period som togs i samband med ett bröllop ser man en klar skillnad, de 4 kilona gör skillnad tänk er 4 kilo smör eller i mitt fall är det säkert 4 kilo godis, det är en rätt stor mängd eller hur? Jag har försökt äta "rätt" från och till sista året utan resultat.


Jag har idag på nytt förnyat mitt medlemskap i Viktklubb med hopp om att det ska fungera som en väckarklocka än en gång. Vissa saker jag lärde mig sist sitter kvar till exempel mängden frukt men sen har jag glömt hur onyttigt godis, chips och bullar verkligen är och hoppas att det ska gå bättre när jag skriver in allt i Viktklubbsdagboken. Eller jag vet exakt mängd kalorier/100 gram i nästan allt snask men det innebär ju inte att jag verkligen fattar vad det innebär. Detta betyder inte att jag absolut inte får äta godis och kakor, detta får ätas om det ryms innanför min kalorigräns. Det går att träna sig till fler kalorier.


Eftersom vi åker på semester om 4,5 veckor tänkte jag börja med ett försök på 2 kilo de veckorna. Det innebär att jag får äta ca 1800 kcal men jag tror jag ska försöka hålla mig till 1500 men de dagar då jag tränar får jag komma upp till 1800, vi får se hur det går. Om jag då bränner 600 kcal på träning blir det totala kallis intaget 1200 (om jag ätit 1800). När vi kommer hem från semestern kommer jag att sätta upp ett nytt mål. Håll nu tummarna allesammans för att det funkar även denna gång!

                             Sjöstadsfröken?
                  

Bilden är lånad från: http://alni.files.wordpress.com/2008/03/vikt.jpg

Nu kör jag så det ryker! Kram


En fredagskväll i förorten

I går eftermiddags satte jag mig utrustad med vinflaska och nästan ett kilo lösgodis (barn går att muta), på mitt kära pendeltåg ut till förorten jag jobbar. Kvällen skulle spenderas hos Fyrbarnsmamman och hennes lilla fotbollslag (vilken sport har bara fyra spelare/lag? Curling kanske? Så jag kanske skulle skriva Curlinglag?).

Hur som haver, det blev en trevlig eftermiddag och kväll med fika, docklek, frågesportsspel på dator, middag med vin, tv tittande med MASSA godis och chips, man fick dock akta sig lite så att godisen inte redan hunnit bli tuggad på. Kvällen avslutades med Geni innan jag åkte tillbaka till min lugna trygga lägenhet.

Det var skillnad mot våra fredagar med promenad och lugnt tv tittande. Hmm, när det gäller tvn är vi bara två som ska enas, värre när man är sex viljor, jag får ju min vilja igenom minst varannan gång men oftast vill vi ju se samma. Men jag måste säga att alla barn och hundar skötte sig exemplariskt rakt igenom. Tack hela fyrbarnsfamiljen för en rolig kväll!

                                                          Godis är gott!
                                

Bilden är lånad från: http://manlee.blogg.se/images/2008/-00000000000_10445309.jpg


Nytt år!

Gömde ju att jag inte varit skrivit tidigare i år. Nyårskvällen firades på Kungsholmen hos Lillis och hennes sambo. God mat och dryck samt trevligt sällskap. Tolvslaget skålades in på en bro (vilken?) med utsikt åt flera håll.


Det var dock många som saknade hjärna för de stod och tände på raketer och bomber mitt på bron med bussar och taxisar som åkte precis bredvid och människor bara någon meter bort, det är ett mirakel att inte fler olyckor sker.


Nu är det nytt år med mycket att se fram emot: Om två veckor får vi nya bilen och om ca 6 veckor åker vi till värmen. Det blir säkert ett år med flera minnesvärda händelser!

                                                           Mmmmm, toast skagen!
                                                 
Bilden lånad från: http://static.tasteline.com/picprod/ImageGallery/Thumbnails/32/58332/27638_36892.jpg

Ha ett bra 2009!


Operation förrådsstäd

Dagens förmiddags- och mittdags- (hihihi) timmar ägnades åt att röja i vårt förråd som såg ut som ett bombnedslag. Det är rätt fascinerande att två personer under sina relativt korta liv redan har samlat på sig så mycket skit. I förrådet finns allt från finporslin, golfklubbor, handdukar,  5(!) resväskor, 3(!) vandringsryggsäckar, 2(!) tält, sommarkläder, gamla vinterjackor, öl, gammalt kursmaterial, en gammal blå Macentorskdator och en massa annat smått och gott. Vissa av oss var duktigare än andra på att gå med på att slänga sina gamla pinaler.


Den huvudsakliga anledningen till att vi började röja i vårt katastrofområde är att vi ville få ut datorbordet samt ett tv bord. Dessa båda hade vi när vi bodde i Uppsala och hade ett par kvadratmeter större lägenhet så att vi kunde ha varsin dator och varsin tv. Det var praktiskt med två tv för då om vi vände dem kunde vi sitta i köket och se på två olika tv program samtidigt, smart va?


Om någon behöver ett Mikael datorbord i björk från IKEA, ett tv bord i björk (ca 50 cm högt), en skrivbordsstol med svart tyg eller varför inte en Minuskel servis från IKEA med stora-, små- samt djupa tallrikar (sex av varje) hör av er snarast annars kommer detta hamna på tippen så snart vi kan få hjälp av någon med kombi att köra dit eländet. Det är inget fel på grejerna mer än att vi inte har plats för dem, så om någon vill ha dem är det bara att höra av sig, de bortskänkes mer än gärna mot hämtning.


Så snart vi kört bort sakerna kommer det att bli betydligt mer plats i förrådet och vi kommer att kunna ställa in våra stackars cyklar som nu står ute och fryser om fötterna. Det är rätt slitigt när man väl håller på och röjer men det är skönt när det är klart, nu kommer vi kunna gå ner dit utan att få ångest. Får se hur länge det håller.


RSS 2.0