En hemlig gömma

                 
 
Idag byggde jag och Lilleman (mest jag) en hemlig låda av duplo.Man öppnar fönstret och kan lägga in massa smarta saker, vi valde att lägga i lite duplo och lite andra klossar. Denna lilla ask roade Lilleman under en ganska lång stund. Han blev lite frustrerad när han inte kunde få in så många bitar som han ville. När vi tröttnat på att lägga saker i lådan spelade vi lite lådboll, som basket fast man ska slänga bollen i en låda och man har så många försök man behöver tills man prickar lådan (eftersom vissa av oss har lite svårt för just prickningen). Sen tröttnade Lilleman på det också och började kasta bollen mot altandörren, tur att det var en mjuk boll vi använde.
 
Inte lång tid kvar på föräldraledigheten nu, nästa torsdag (Lillemans födelsedag) och fredag börjar min nya deltidsutbildning till Speciallärare så då är jag på universitetet hela dagarna och sen på måndagen börjar inskolningen på dagis. Året har gått fort!
 
Dags att fixa lite the, snart börjar Suburgatory.
 
Kram!
 
 

J.R is back



Den här godingen åker nog på i morgon!

I går började en ny säsong av Dallas. Vi har ju under de senaste nästan 5 åren sett boxar med gamla Dallasavsnitt och har nu bara 3 säsonger kvar så vi satt ju förstås som klistrade igår och kommer sitta som klistrade i kväll, i morgon och de närmsta 7(?) efterföljande onsdagarna.

En gång när jag hade min Dallas T-shirt på mig på jobbet så var det en elev som trodde att det var min släkt på bilden och en gång var det en kille som stannade till på pendeln och sa att jag hade en väldigt fin tröja på mig!

Nu ska jag sortera upp vår återvinning i de nya återvinningskärlen vi köpte på IKEA idag.

Todilo!

Linas Matkasse


Dagens middag från Lina

Den här veckan testar vi Linas Matkasse, hittills har vi ätit färskostgratinerad kassler med ris, pasta med fänkål och räkor och idag Spansk tomatsoppa med basilikadoftande bönröra. Soppan har varit bäst, särskillt bönröran som skulle ätas på bröd, mums! Sen kommer kasslern och sist pastan, tycker hittills att det varit lite för lite sås. Om vi gör om kasslern ska vi nog blanda osten med creme fraich och om vi gör pastan ska vi nog ha lite matlagningsgrädde. Men smakerna har varit väldigt goda! Har två rätter kvar från kassen, dem tar vi i helgen. Får se om vi fortsätter med kassen även framöver, lite dyrt kanske när det är ordinarie pris, nu har vi prova på pris, men oerhört smidigt och väldigt skoj att prova nya rätter och smaker, så vi får se hur det blir med den saken.

Nu ska jag slökolla lite på Hawaii 5-0.

Kram!



Nåt att fundera på?


Från sommarens "lyckokaka".

I början av semestern var vi på "vår" gamla kinarestaurangen i Sjöstan. "Lyckokakorna" tog vi med oss hem och de blev liggande på köksbänken. Idag "knäckte" vi kakorna och på min fanns lappen med meddelandet på bilden: Marry with your match. Är det ett hemligt meddelande? Är det nåt jag borde börja fundera på måntro? Åh, det lägger jag på framtiden!

Nu har jag betydligt viktigare saker att göra än att fundera på giftemål: jag ska se Suburgatory på femman!

Kram!

Jobba jobba jobba



Nu har jag jobbar i två dagar, skulle egentligen ha börjat redan i torsdag men åt dålig majonäs i onsdags och sen var det igång. Om ni förstår vad jag menar!? Feber i torsdags gjorde att jag låg däckad men i fredags tog jag Mette och drog iväg till jobbet. Kul att vara tillbaka! Har ett väldigt roligt schema i år med alla mina tre ämnen i fyra olika nivåer. Blir en utmaning och kommer kräva mycket planering eftersom vissa av nivåerna är nya för mig. Sambon är hemma med Lilleman.

I kväll hade jag tänkt ut och springa men orkade springa max en kilometer så sen fick det bli power walk resten av vägen, men jag var svettig när jag kom hem så det får räknas som godkänt.

Nu ska jag läsa dagens DN som jag inte hunnit öppna än.

Kram

Fjärilshuset







Idag har vi varit på Fjärilshuset som ligger i Haga parken tillsammans med Krulltotten och hennes familj. Där fanns det förstås fjärilar som flög omkring fritt, en landade nästan på min knallrosa klocka, det fanns även olika fiskar bland annat pirayor som på bilden i mitten. Efter att ha tittat på fjärilarna inne i den tropiska hettan så satte vi oss och åt lunch, jag åt bakpotatis med skagenröra, smask. När barnen kastat och ätit grus lite för länge tog vi en promenad i parken och försökte se om vi kunde skymta några prinsar och prinsessor, men det gjorde vi förstås inte.

Hade tänkt bege mig ut och jogga i kväll men regnet fick mig att stanna hemma, tur var väl det eftersom det fullkomligt öser ner nu och jag nog inte hade varit hemma än om jag gett mig ut. Nu blir det nog en film i stället, vi är lite sugna på att se Järnladyn.

Kram!

3-års kalas


Tårta från tidigare kalas, idag bjöds det på hallontårta

Idag har jag och Lilleman varit på 3-års kalas och firat gudbarn/kusin Gustav. Vi bjöds på buffé och hallontårta. Födelsedagsbarnet fick massa paket, tänk om man fick fylla tre... Bland annat så fick han en lååång biltrailer av Granny (hans gammelfarmor, min farmor) som var väldigt populär hos båda grabbarna. Att påstå att killarna leker bra ihop skulle vara att ljuga, Lilleman vill ha allt som Gustav (eller vem som helst annars) har men förstår inte riktigt hur man ska göra för att få saken förutom att bara grabba tag, vilket inte är så populärt bland "äldre" barn i 2-3 års åldern. Men om några år så ska de nog komma bra överens och kunna leka ihop. Hittills har ju åren gått fort så den tiden borde snart vara här...

Nu ska jag kolla lite Hawaii 5-0.

Kram!

RSS 2.0