Sjöstadsfröken har flyttat...

...till Lappland. Med Lappland menar jag inte den del av Sverige som ligger långst norrut utan en av de förorter till Stockholm som ligger norrut. I fem nätter har vi bott här ute. På övervåningen börjar det se ut som ett hem medan nedervåningen ser ut som ett slagfällt. Fibertjofräsen för tv, bredband och telefon är inte färdigfixat än så för att ringa används mobil, internet används mobilt bredband (en elev hjälpte mig att instalera det i jobbdatorn så att jag kan använda internet eftersom vår stationära dator inte varit ihop satt än, jag har bestämt att han inte får ta studenten i år eftersom jag behöver hans datorkunskaper, han tyckte då att jag kunde anställa honom med mina egna pengar, jo tjena att min lön räcker till det) och tv tittar vi inte på just nu eftersom det är problem med antennen. Har pratat med byggbolaget som ska kolla upp hur de ska lösa det.

Nu ska jag se om det går att se Grey´s anatomy på datorn.

Kram!


I morgon bär det av

                       
I går var vi på slutbesiktning och visade upp kvitton på att vi har betalat huset vilket innebär att huset nu är vårt, eller ja rättare sagt bankens, vi äger 10% och banken resten så vi skämtar om att vi fortfarande är hyresgäster. Hela vardagsrummsgolvet är täckt med kartonger och lägenheten är i ett allmänt kaos. I morgon är Sambon ledig och ska packa ner allt det sista innan jag kommer hem från jobbet. Då drar vi och pappa till Mc Donalds och grundar med en burgare innan vi hämtar flyttbilen och kör ett lass med grejer. Eftersom vi inte vill ha flyttbilen stående på gatan här i Sjöstaden och inte vet om den går in på höjden i garaget har vi bestämt att vi sover uppe i Lappland så att vi kan ha bilen utanför huset, det känns säkrare. Blir spännande att se hur det känns att bo i sitt eget hus (eller ja bankens hus;)). Det ska bli väldigt skönt när allt är flyttat och uppackat i varje fall.

Nu är det middagstajm!

Kram!

Bilden lånad från: http://2.bp.blogspot.com/_Q1QJb-ceRpk/S_jltEjXokI/AAAAAAAAAj8/gZzUHtTmhRw/s400/flyttbil.jpg

Aldrig mer!?!

                   

Om två veckor har vi flyttat. Idag har vi pakat två kartonger med vaser, skålar och ljusstakar. Igår packade jag två serviser och alla finare glas. Det känns som att massa saker är packade och tittar man in i vardagsrummet är halva golvet belamrat med packade kartonger, men ändå återstår merparten av alla prylar att packa. Tror att jag håller på att utveckla allergi mot prylar. Även om vi nu flyttar till ett dubbelt så stort boende mot vad vi har nu kan vi ändå inte låta bli att fråga oss vart allt ska få plats? Förra gången vi flyttade, när vi flyttade ner till Stockholm för 4,5 år sedan kände jag att aldrig mer. Lite naivt kanske att tänka att man kan bo i en tvåa resten av livet men nu säger jag det igen: aldrig mer! Nästa gång jag flyttar så flyttar jag in på ålderdomshem och då får mina nära och kära sköta allt packande (bäst att hålls sig på god fot med gudsonen så att han ställer upp), jag kommer bara sitta på en stol och gagga.

Om någon behöver några prylar är det bara att säga till, vi har nämligen massor!

Bilden lånad från: http://saraelsa.blogg.se/images/2010/prylar2_85913846.jpg

Vår?

                        

Nu har tiden flugit fram till Mars vilket borde innebära att det är vår. I och för sig har solen börjat smälta bort snön, men det går långsamt långsamt. Idag när vi var i väg ett ärende till Centrum efter lunch regnade det och gångvägen förvandlades till en skridskobana. På morgonen är det ljust när jag stiger av tåget och på eftermiddagen är det ljust när jag går hem, härligt!

Om två veckor går flyttlasset från Sjöstaden norrut till "Lappland", detta har vi väntat länge på. Självklart står kartongerna packade och klara i fina rader och väntar på att bli flyttade till huset, NOT! Inte ett smackalorum i lägenheten har vi packat än. Vi får nog börja ta tag i det i helgen. På tal om helgen är det ju fredag i dag och det betyder ju fredagsmys! På spisen puttrar en köttfärssås sen en och en halv timme tillbaka och jag kom precis i detta nu på att jag glömde ha i baconet, sablar. Men såsen blir säkert god ändå. Efter middagen ska vi tävla i På spåret. Jag och Sambon är egentligen ett rätt så bra lag eftersom vi kompliterar varandra när det kommer till frågestorter.

Ha en riktigt skön kväll!

Kram

RSS 2.0