Mangla lakan

Är det någon mer än jag som manglar lakan? Det ska jag göra lite senare i kväll när lakanen hunnit torka. Har kommit på att de tar betydligt mindre plats i skåpet om man manglar dem plus att det faktiskt är skönare att sova på släta lakan. Är uppvuxen med strukna lakan och har under ett par år i protest inte manglat eller strukit lakanen men har nu insett att mamma har rätt, det ska vara släta lakan för skönare sömn. Nu ropar tvätten nere i källaren på att jag ska komma sen är det dags att laga middag.

Ni får ha en skön helg! Kramis

I morgon...

...åker jag till stan som Göran Persson var kommunstyrelseordförande i. Vilken stad är det? Någon som vet? Blir där till på söndag om vi inte snöar inne förstås. Så det blir inga uppdateringar på bloggen förren på söndagkväll. Men deppa inte ihop för det. Oj, jag börjar bli som Blondinbella som har bloggen som jobb och inte bloggar på helger. Skillnaden är bara att jag inte har ett företag som drar in 5 miljoner om året, inte är 18 år och inte går i trean på Jensen Norra, men jag jobbar med elever i trean räknas det?

Fullt sjå...

...har det varit idag. Hade tid för att få nytt pass på Nautilus kl 9.15, var där lite innan och körde lite cross. Fick ett pass som verkar bra. Det innefattar i stort sett samma muskelgrupper som förut men lite nya maskiner bland annat en ny magmaskin som verkar vara en riktig plåga, I like. Den ska ta samtliga främre magmuskler på samma gång. Avslutade sen med lite till cross. Efter att ha duschat åkte jag till Maxi och handlade. När vi ätit lunch åkte vi hem till mor och far för att sätta på vinterskor på Pärlan (bilen). Självklart regnade det hela tiden. Vi försökte även ta bort motorn från båten men det var visst någon form av mejsel som fattades så motorn satt där den satt. Vi får försöka nästa helg igen. Hoppas bara inte att den fryser om nätterna. Nu har vi två maskiner på gång i tvättstugan och det blir två till innan vi är klara för idag. Hade tänkt hämta kinamat men eftersom det inte är så lockande att gå ut blir det pasta med fetaost sås till middag, det är sambons favvo. I kväll bjuder biograf Vardagsrumssoffan Sex and the city. Undrar om det blir popcorn också som på en riktig bio?

Kom på en sak till...

...innan jag beger mig ut i rusket. I dag när jag var till Sickla köpte jag Sex and the city the movie, jippi! Det var bara det jag ville säga. See ya!

Fiberpannkakor

Efter att ha smsat lite med min kollega Fyrbarnsmamman som stod och stekte pannkakor blev jag också sugen på pankisar. I somras gjorde jag fiberpannkakor som var goda, gjorde att jag höll mig mätt längre och utan "geggighet" i magen efteråt  som pannkakor annars brukar orsaka (utsidans geggighet påverkades varken positivt eller negativt av dessa). Jag vet inte varifrån receptet kommer men för 4 personer står:

4 ägg
6 dl mjölk
2 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
salt
smör/margarin till stekningen

Jag halverade receptet båda gångerna men idag hade jag för lite mjölk och tog ca 2 dl mjölk, ca 0,75 del av havre resp graham samt 2 ägg. Jag tycker att smeten blev bättre idag med mindre mjölk än i somras. Det blev 4 pannkakor som är lite tjockare än vanliga tunnisar pga havret (tror jag) och jag åt upp dem helt på egen hand trotts att de enligt receptet ska vara för två. De smakar lite grövre än vanliga men det är inget som stör. Vet inte om det är mindre kalisar i dessa än i vanliga pankisar men oavsett så borde dessa vara bättre eftersom de ger magen nåt att jobba med och inte bara deg.

Jag har även experimenterat lite med mina "hurtbullar" idag, jag återkommer med resultatet när jag provat dem.

Nu ska jag ut en sväng i ovädret, till Konsum och shopa lite nödvändigheter. Sen blir det mys framför dumburken. Kram så länge!

Helt otroligt...

...härom dagen var Sjöstadsfröken uppe i 7!!!! unika besökare. Helt otroligt att så många läser mitt dravell. Undrar vilka ni är? Fru Jurist, Lillis, Caroline, Fackpampen(?) och min mamma. Men det kan ju vara så att någon av er kollar både på jobbet och hemma och då visas det nog två gånger (tror sånt har att göra med IPnummer och sånt). Eller är det någon annan som läser också? Ja, just det Dalmasen på jobbet läser ibland (eller åtminstonde en gång) vet jag. Snart går jag om Blondinbella eller åtminstonde hennes kille (vars blogg faktiskt är roligare än hennes). Se upp i backen tusen hål i nacken här kommer Sjöstadsfröken och tar över bloggvärlden!

DNs kulturdel?

Ni andra som prenumenerar på DN, fick ni kulturdelen idag? Det fick inte vi och ingen tvdel igår men de skulle visst ta bort tvdelen, men beror avsaknandet av kulturdel på detta? Vad är det på tv i kväll?

Lov

Som lärare får man flera ofrivilliga lov. Självklart kan det vara skönt, men vad ska man egentligen göra under dessa lov och ledigheter då ingen annan man känner är ledig? Idag tänkte jag överraska min mormor med ett besök och nybakta muffins, men hade hon tid med besök idag? Nej, hon skulle fixa naglarna och sen på ärtor och punsch med pensionärsklubben. Då blev det ju inget muffinsbak heller och jag som såg fram mot dem när jag svettades på gymmet i morse (60 min trappmaskin +100 situp på boll + 40 armhävningar). Efter att ha läst en stund tog jag en promenad till Sickla, lämnade in mina höstskor till skomakaren eftersom de behövde klackas om innan användning. I morgon hoppas jag att sambon är ledig så att vi kan byta däck på bilen, ta av motorn på båten och handla. Annars får jag försöka göra det själv. Men vad ska jag göra på mina andra lov fram över? Ge mig bra och roliga förslag! Sätt igång och tipsa (jag vill inte städa hos er men kan tänka mig att passa småglin).

Nu håller vi tummarna...

...för att internet och telefon funkar i mer än 3 dagar som sist. Reparatörsgubben fattade ingenting, händer det igen måste de kanske byta ut all utrustning, vad det nu innebär. Hur som helst, nu funkar det och jag hoppas att det fortsätter med det.

Tillbaka till u-land igen

Nu är jag åter tillbaka i ett u-land eftersom vår telefon och internet strejkar igen. Sitter nu på bibblan och surfar men deras datorer är inte världens mest effektiva. Det kommer alltså bli lite si och så med blogguppdateringar de närmsta dagarna, men Telia har sagt att det ska vara löst till på fredag. Kram på er så länge!

Löning och räkningar

Alla människor i hela Sverige fick lön i fredags förutom jag som är kommunalanställd och får lön den 27:e. Har försökt komma in på bankens hemsida för att betala mina räkningar men det är störrt omöjligt att ens få fram deras sida, är det så högt tryck på den? Ska alla betala räkningarna exakt nu? Så har det aldrig varit förrut. Jag blir så trött. Nej, nu måste testa igen och se om det går. Kram på er


Studiedagar!

Idag var ingen vanlig dag för det var en studiedag! (Ska sjungas så som Lotta på Bråkmakargatan sjunger om sin födelsedag.) Vi håller på med nåt som heter FAS, fråga mig inte vad det är och vad det ska vara bra för, för det vet jag inte, men idag pratade vi om samverkan på arbetsplatsen och för några veckor sen pratade vi om samtalet på arbetsplatsen. Det finns fem (tror jag) moment till som vi ska göra. I morgon ska jag fika kommunen runt. Det kan bli lite segt med studiedagar med samtidigt så är det skönt med omväxling, man går ner i varv när inte eleverna är på skolan. Tyvärr så innebär det att vi måste äta lunch ute och idag blev det kebabtallrik, inte allt för nyttigt. 

Vecka 44

Under vecka 44 ska Sjöstadsfröken:
Måndag: Studiedag, på förmiddagen FAS, på eftermiddagen egen planering. Styrketräning eller spinning
Tisdag: Välkomst dag för nyanställda på kommunen (har ju bara jobbet ett år nu). Ska åka buss runt i kommunen. Promenera till och från Södra station
Onsdag: Lärar Forum på Älvsjö mässan. Styrka och kondition
Torsdag: Lov. Konditions träning
Fredag: Lov samt diskutera ABC på nätet och få nytt styrketräningsprogram på Nautilus
Lördag: Åka till Katrineholm. Promenad
Söndag: Katrineholm. Promenad

Veckans bekännelser

Träning:
Måndag: Skolgympan (spökboll, killerball, hot dog ca 80 min)
Tisdag: Promenad 40 min
Onsdag: Styrka och 45 min Crossmaskin
Torsdag: Trappmaskin 45 min
Fredag:
Lördag: 15 min promenad samt museibesök (jag vet att det inte är riktig träning men det såg så tomt ut annars)
Söndag: Spinning 55 min (samt ev styrka innan men jag har inte bestämt mig riktgt än)

Det märks skillnad när jag åker bil till jobbet eftersom promenaderna till Södra station ute blir, men jag kommer efter dagens pass ha rört på mig de fyra gånger som jag ska.

Synder (tar bara upp sånt som verkligen var onödigt)
Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag: Scones med philadelfia och marmelad, chips, dipp och lite drinkar
Lördag: After eight (massa)
Söndag: Dumle och hemkola före frukosten

Hmm, på det stora hela inte allt för tokigt, var ju duktig i fyra dagar.

Regnig söndag!

Så var det åter söndag och det regnar. Vi har dock lite att fixa med här hemma så det gör kanske inte så mycket. Måste bland annat maila in min Bilderboksanalys. Måste dock bege mig till biblioteket som i och för sig ligger på fabriksområdet vi bor i så det tar bara någon minut att gå dit. Måste försöka låna Lennart Hellsings ABC som ska diskuteras via nätet i slutet av veckan. Klockan fem blir det spinning för oss båda, det var flera veckor sen jag var på just spinning så det ska bli kul med omväxling.

Tjejkväll!

I går skulle Lillis, Lakritsfisken, Fru jurist och jag till The Studio för att fotas. När vi kom dit var tjejerna i receptionen jätte otrevliga, inget Välkommen eller nåt utan bara:
-När har ni bokat tid? Jaha, blir ni tre?
-Nej, sa vi, tåget gick sönder så vi blir fyra men hon kommer lite sent svarade vi. Det var bromsfel på tåget från Uppsala som Lakritsfisken skulle med.
Då svarade tjejen:
-Nej, vi jobbar inte så, även om vi ligger efter i schemat så måste ändå alla vara här i tid det funkar inte annars.
-Nähä, sa vi, då struntar vi i det här.
Snacka om otrevligt bemötande.

Sen åkte vi hem till Sjöstaden och gjorde oss vackra innan vi åkte till Hotellet för att äta middag. Vi hade bokat bord till kl 21 men var bordet ledigt då? Nej vi fick vänta minst 15 minuter innan vi fick ett bord som stod mycket sämre i en del där de spelade jätte hög tekno. Det gick knappt att höra vad man tänkte, men oxbringan var god. Trots att inget blev som vi hade tänkt så blev det en trevlig kväll.

Såg ni Grey´s igår?

Gjorde ni det? Om inte och du tänker se reprisen sluta läsa nu.

Trailern var ju nästan falsk marknadsföring men avsnittet var ju superbra ändå. Det knöt sig i magen då sjuksköterskan Rose(?) sa att hon var gravid med Derek och så var det bara ett skämt. Kände mig som han såg ut, svimfärdig. Shit alltså! Sen blev det tekniskt fel mitt i alltihop, är det verkligen lagligt att göra så? Skulle inte tro det. Blev alldeles hispig och trodde att det hade något med mitt internet att göra, ja man vet ju aldrig.

Nu ska jag iväg och köra lite kondition innan jag far och handlar. Kram på er!

Var är mitt internet?

Jag verkar fortfarande inte ha något internet där hemma. Vad är problemet? Jag blir tokig snart!

U-land

När varken telefon eller internet har funkat på flera dagar så känns det som att man lever i ett u-land. Tänk vad beroende man är av att de funkar. Jag känner mig helt isolerad även om jag ju faktiskt har internet på jobbet och mobil att ringa på om det skulle behövas. Hoppas att Telia kan fixa det snart! Nu slänger jag in handduken för idag! Kram på er!

Solig onsdag!

Strålande sol och blå himmel är det denna Oktober onsdag. Ska strax sätta mig i bilen och åka hem och träna lite styrka och kondition. Sen är det ju ONSDAG vilket innebär att det är Grey´s Anatomy på tv:n. Enligt trailern som visats tidigare i veckan så kommer kvällens avsnitt bli en riktig höjdare, härligt.

Hemfärd!

Nej nu är jag trött och hungrig så jag ska packa ihop och sätta mig i bilen och köra hemåt. Skönt att jag har bilen idag så att jag är hemma före åtta. Om det blir lite dåligt med inlägg de närmasta dagarna beror det som sagt på Telia, hoppas att deras servicegubbar är snabba och kan fixa problemen snabbt. /Kram så länge

Mera mat!

Eftersom Fyrbarnsmamman på jobbet tyckte att bloggen nästan bara handlade om mat så kommer här ytterligare ett inlägg om mat.

Av vaniljvispen som nästan hamnade i potatisgratängen gjorde jag Fru Jurists goda efterrätt:

Vispa vaniljvispen (en förpackning är lagom åt ca 4 pers)
Varva vaniljvispen med valfria bär, frukter, maränger, hackad daim etc i glas eller desertskålar. Jag tog hallon, banan och daim. Lägg som i lager.
Ställ in i frysen i 1,5-2 timmar tills de fryst lite (står de längre får man ta ut dem en stund innan serveringen).
Servera!

Snabbt, enkelt, gott och inte så mycket kalorier (men det beror ju på hur stor den är och vad man har i den förstås).

Ska börja skriva mer recept här tror jag!


Potatisgratäng med vaniljvisp?

I söndags när jag skulle göra potatisgratäng till middagen hällde jag upp matlagningsgrädden i ett litermått för att blanda med vitlök och lite annat. Då säger Sambon på skoj -Vad är det? Är det vaniljvisp? -Hahaha, roligt säger jag men kollar ändå på förpackningen och ser att det faktiskt är vaniljvisp. Mildas matlagningsgrädde och vaniljvisp ser nästan identiska ut. Tänk om Sambon inte skämtat, då hade jag inte kollat förpackningen och vi blivit tvugna att äta potatisgratäng gjord på vaniljvisp. Det hade nog inte varit så lyckat, eller är det någon som provat? Nu blev jag tvungen att först rusa ut och köpa ny grädde samt fick göra efterrätt av vaniljvispen. Middagen blev försenad men resultatet blev bra. Så inget ont som inte har något gott med sig!

Hot dogs!

I går hade jag och Dalmasen hand om skolidrotten eftersom Deltidsbrandmannen är på brandmansutbildning. Vi började med spökboll, sen Killerball och avslutade med två omgångar Hot dog. Hot dog är en stafett då varje lag har varsin tjockmatta. Sen springer man en och en och slänger sig på mattan så att den glider framåt, när mattan kommit till ett visst ställe så ska alla i laget hjälpas åt att dra tillbaka mattan. Snabbast vinner förstås. Jättekul! Har ont i nacken i dag, undrar om det kan bero på allt hoppande?

Internet problem

Upptäkte igår när jag kom hem från jobbet att internet och telefonen inte funkade hemma, det tutar upptaget när man ringer till oss. Ringde och felanmälde det i eftermiddags och eftersom det tydligen verkar vara något fel på ledningen, kablarna eller nåt så kan det ta ett par dagar innan det är fixat. Ett par dagar! Det är ju en halv evighet. Sitter nu kvar efter arbetstid för att internetta lite innan jag åker hem till tv:n.


Vecka 43

I vecka 43 händer följande (förutom jobb):
Måndag: Skoljympa ca 80 min (spinning om jag hinner samt om jag inte redan är slutkörd från jympan)
Tisdag: Promenad
Onsdag: Styrka och kondition
Torsdag: Kondition (jogg om solen skiner annars inne på gymmet)
Fredag: Fotografering med Fru Jurist, Lillis och Lakritsfisken på The Studio men efterföljande middag och utgång.
Lördag: Något kul samt middag i Gustavsberg (tror jag)
Söndag: Maila in bilberboksanalys, Styrka och kondition

Under hela veckan kommer jag ha ångest för bilderboksanalysen som ska in på Söndag, som jag inte börjat på än, och som jag kommer hålla på med hela veckan. Nu ska jag välja ut en lämplig bilderbok att analysera. Kram så länge!


Veckans bekännelser

Träning:
Måndag: Promenad 35min*2
Tisdag: Promenad 35 + 50 min
Onsdag: Promenad 55 min
Torsdag: Promenad 55 min (i ösregn) +40 min Trappmaskin
Fredag: Styrka 30 min och 25 Crossmaskin
Lördag: Ingen motion bara hjärnjympa
Söndag: 30 min styrka och 45 min crossmaskin

Synder: (tar bara upp sånt jag verkligen borde ha struntat i)
Onsdag: kexchoklad
Torsdag: Stor kanelbulle från Pressbyrån
Fredag: För mycket glass med maränger och chokladsås, lite japanmix
Lördag: ca 2 hg godis på tåget (kunde nöjt mig med 1 hg), Mellanmål med nötter.
Söndag: återstår att se.


Fröken förvirrad!

Kommer ni ihåg att jag skrev om boken Skuggan över stenbänken av Maria Gripe som jag läser för min kurs? Det visade sig vara fel. I går var jag som sagt ner till Växjö och hade sällskap av två andra tjejer på tåget ner. Kursare 1 säger:

-Jag har med Glasblåsarns barn att läsa, men det är så dålig.
-Tycker du, den var ju jätte bra, svarar jag
- Tycker du?
-Ja, men jag vet inte hur jag ska få till en bra analys för det finns liksom ingen ingång till det, inte som när vi läste Drougge som det fanns massa saker att ta upp i.

På seminariet:
-Ni ska ju göra en analys av Glasblåsarns barn som är en konstsaga, men eftersom många tycker att det är lite jobbigt kan ni få göra det i grupp, sa läraren
-Är det en konstsaga, vad lustigt, mumlar jag så Kursare 1 hör. Funderar sen på om man kan analysera varför boken heter Glasblåsarna barn när den inte handlar om Glasblåsarbarn.

På väg till tåget:
-Kan vi gå in på bokhandeln, jag måste se om Glasblåsarns barn finns, den är utlånad på mitt bibliotek säger kursare 3.
-Ok svarar jag och kursare 4.

På tåget strax efter Norrköping till sovande Kursare 1:
-Var det Glasblåsarns barn vi skulle läsa?
-Mmmm.
-Men jag har ju läst Skuggan över stenbänken.
-Det är ju fel, somnar sen om.

På tåget vid Gnesta:
-Skämtar du när du sa att du läst fel bok?
-Nej.
-Skuggan över stenbänken är ju bra inte konstigt att du tyckte om den, den här är sugdålig (lyfter på Glasblåsarns barn).
-Det hade ju varit lustigt om jag analyserat fel bok eller ännu bättre diskuterat fel bok med er på FC. Tur att man är ute i god tid i varje fall, jag hinner ju läsa rätt på innan det är dags ändå.

Tänk så förvirrat det kan vara ibland.

Duktig flicka

Har hunnit hämta bilen, träna, duscha samt damma och damsuga här hemma sen jag gick från jobbet 13.15, inte illa. Känns alltid bra att kunna ta helg när det är rent och snyggt hemma. Men vad ska jag roa mig med i kväll? Sambon är på galej med jobbet och jag måste vara i säng vid tio för att orka upp i morgon. Kanske blir det tv middag? Eller jo det blir det definitivt. Pasta med vitsås med parmensan och räkor, mums. Till det kan det nog tänkas bli ett glas vin, så somnar jag ännu tidigare. Frågan är bara vad jag ska se, verkar inte vara några bra program i kväll, nej jag ser inte Idol , får kanske bli en dvd. Men vilken? Trevlig kväll och helg på er alla!

ps. I morgon är Sjöstadsfröken i Växjö hela dagen och blir lärd så då kanske hon inte hinner blogga men på Söndag är hon definitivt tillbaka med nya funderingar (kanske även senare i kväll).

Fredagens träning

Idag blev det 10 min roddmaskin som uppvärmning, jag hinner 2000 meter på den tiden och då känner jag mig "lagom" varm. Efter uppvärmningen blev det styrketräning ca 20 min, tre övningar för benen, fem för armarna och tre för mage/rygg. Skulle nog behöva ett nytt program snart känns det som, har haft mitt sen i julas, men jag har helt enkelt inte hunnit/ kommit ihåg/ orkat att boka tid för det. Undrar om jag skulle våga mig på lite friavikter? Avslutade med 25 minuters cross countrymaskin, brukar köra minst 30 minuter men lade i för lite pengar när jag betalade för parkeringen (hade bilen dit idag) eftersom jag tänkte fel, så jag hann inte köra mer, men men sånt är livet. 475 kcal blev det av de passet.


Dagens motion

Åkte direkt till Nautilus efter jobbet och gick 40 minuter i trappmaskinen. Pulsklockan visade på ca 400 kcal när jag var klar. Kände inte att jag hann med mer idag, hade tänkt jogga men eftersom det regnat hela dagen är det nog kladdigt i spåret. I morgon blir det styrketräning hade jag tänkt. Ska strax i väg och veckohandla men det kommer inte behövas så mycket mat eftersom Sambon åker till Rotterdam på kurs på Måndag och blir borta till Fredag.

Kan någon förklara?

Om man är vuxen och påstår sig vara nöjd med sitt liv varför har man då ändå ett behov att klanka ner på andra i sin närhet och personer man inte känner? Jag kan inte förstå det. Är man nöjd med sitt liv borde man kunna låta andra sköta sina liv bäst de vill. Alla är vi olika och lever olika liv. Vissa tycker om vissa saker medan andra tycker om annat, kan det inte bara få vara så utan att man behöver påpeka och klanka ner? Normalt sett så brukar ju avundsjuka vara orsaken till att man har ett behov att klanka ner, som för att höja upp sin egen status och situation. Vem har rätt att avgöra vems liv som är mest rätt? INGEN! Någon som har en vettig förklaring till att man om man lever ett "perfekt" liv måste klanka ner på andra?


10 veckor kvar...

...till jul. Vart tar tiden vägen? Hinner ingenting nu för tiden. Om det bara är tio veckor kvar till jul betyder det ju att det är ännu kortare tid kvar i skolan och tills man ska börja julfixa. Försöker övertyga eleverna om att det är onödigt med raster och att det är bättre attt vi utnyttjar dem till att jobba på men de tror inte på mig, konstigt. Undrar vad man ska hitta på i julklapp till alla, skulle vara kul med något orginellt och eget. Kanske dags att börja klura. Några förslag?

Hosta

Vaknade i morse (efter min sovmorgon till 6.45) med kittlig hals. Har under dagen haft lite rethosta. Vart kan detta vara på väg? Har inte tid att vara hostig. Hoppas att den är borta tills i morgon.


Utmaningen

I flera år har jag och Fru Jurist varje måndag lagt om våra matvanor för att börja leva ett nytt och hurtfriskare liv. För 2,5 år sen lyckades vi båda mycket bra med detta men nu har vi åkt dit igen. I våras bestämde jag och Fru Jurist att vi skulle ha en stegutmaning och var tvugna att gå minst 10 000 steg per dag, detta rann dock ut i sanden när sommaren kom. Men så i går kom ett mail från Fru Jurist med en utmaning om att gå ner i vikt eller liknande till måndagen efter första advent det vill säga om 7 veckor. Självklart nappar jag på detta och ska nu till måndagen efter första advent ha minskat ca 4 cm i midjan så att jag kan ha mina kritstrecksrandiga byxor som jag inte vågar ha just nu pga sprickrisk. När jag kan ha dem igen är jag nere i matchvikt igen. Detta innebär nog ca 3-4 kg, men eftersom muskler väger mer än fett ville jag hellre ha det i centimetrar, ifall jag skulle bli jätte vältränad helt plötsligt menar jag. Jag utmanade dessutom tillbaka med att vi måste träna hårt,det vill säga på gym, pass eller jogga minst två gånger i veckan samt minst två 60 minuters promenader i veckan. MINST! Helst fler! Nu måste ni vara med och heja på oss! Rapporter kommer allt eftersom. Har hittils gått mina två promenader denna vecka. Detta måste lyckas!


Just nu

Humör: Lagom munter efter en dag på jobbet, har känt mig glad och positiv.
Gjort: Jobbat hela dagen samt hämtat ut Adlibris paket med massa böcker.
Planer: Ringa svägerskan, se Ugly Betty och House
Ser på: Just nu datorn och mörkret utanför fönstret
Lyssnar på: datorna surrande och tystnaden runt omkring, härligt!
Läser: just nu mail och bloggar.
Dricker: Inget just nu men annars det mesta, blir en kopp the till tvn.
Äter: Inget just nu men en kokosboll (med vitt fluff i) skulle inte sitta fel (eller jo den sätter sig alltid på magen tyvärr).
Bästa: Att jag har sovmorgon till 7 i morgon och på torsdag, jippi!
Sämsta: Att jag måste upp 4.45 på lördag för att åka till Växjö.
Barn: Inga än som tur är, när skulle jag ha tid för det?
Väder: Srålande vackert höstväder tidigare idag, nu milt och mörkt.

"Hurt-bullar"

Fru Jurist frågade om det var "Hurt-bullar" som jag bakade i går och det var det, fast de heter Hälsobullar. Dem fick man baka när man hade hemkunskap på högstadiet, receptet finns i den gamla klassiska hemkunskapsboken. Då tyckte man inte att de var så värst goda eftersom de innehåller en massa olika frön men nu tycker jag att de är riktigt goda. Åt en sån till frukost på pendeln i morse och tyckte att jag höll mig mätt betydligt längre än vad jag brukar och då kurrade ändå magen när jag väl åt frukosten, det brukar annars betyda att jag snart blir hungrig igen. Ska kolla om det fortsätter vara så framöver också, det vore ju väldigt bra. Tror att jag ska ta mig en sån plus något annat till middag, orkar inte göra något mer avancerat just nu plus att jag behöver något fort eftersom magen skriker efter mat. Kram!

Så var veckan...

...igång med buller och bång. Började med att gå till Södra station i morse, det var riktigt varmt ute. Kallare när jag kom ut till jobbet, där fick jag knäppa jackan och ta på vantarna. Hade tre utvecklingssamtal under eftermidagen, det sista slutade kl 18. Fick skjuts av Bossen till pendeln och hann precis med 18.11 tåget. Gick sen hem från Södra station. Sambon är på spinning men den missade ju jag. I kväll är det andra avsnittet av Matakuten, det måste jag ju se. Ska fixa något att äta strax.

Söndagspyssel!

Så var det Söndagskväll igen. dagen har gått alldeles för fort men jag tycker ändå att jag hunnit med en hel del. Just nu håller vi på med lite olika Söndagspyssel. Jag bakar frallor eftersom jag tröttnat på mitt vanliga köpebröd samt tvättar och sambon stryker skjortor och syr i lossnade knappar. Jag tror att kvällen kommer avslutas i soffan framför ett avsnitt av Dallas medan vi sorterar tvätten. Kanske kan vi få var sin nybakt fralla och en kopp the också, mums.

Trevlig Lördagskväll!

I går efter att vi fixat med båten var det bara att köra i 240 hem för att laga middag eftersom våra goda vänner Fru Jurist och Fackpampen (tänkte först at han skulle vara herr Jurist eftersom han är gift med Fru Jurist men Fackpampen var roligare) bjudit hem sig till oss på middag. Det är alltid kul och trevligt att umgås med dem. Fru Jurist har jag känt sen innan vi viste att det fanns något som heter jurist utan ägnade oss åt att käka sand i sandlådan på dagis. (På den tiden hette det dagis och inte Förskola som alla som jobbar där i dag vill att man ska säga. Men jag säger fortfarande Dagis i ren trotts. Mina framtida barn ska gå på dagis. Så det så!). Vi bjöd på mousserande vin m lite chips, skaldjurstårta med vitt vin (som de hade med till oss på landet i somras) samt Lasse Berghagens ostgrattinerade kycklingfilé med ris och rött vin. Till dessert blev det två sorters Ben och Jerry glass. Efter maten spelade vi Pratmakarna men det måste varit något fel på tärningarna för killarna vann TVÅ gånger. De åkte hem vid halv ett men innan jag väl kom i säng var klockan närmare två. Måste nämligen gör sit-ups innan jag lägger mig och det tar sin lilla tid. Det blev hur som helst en trevlig kväll med trevligt sällskap.

En seg morgon!

Efter en seg morgon med sen frukost tänkte jag bege mig ut i skog och mark för en liten joggingtur. Hade egentligen tänkt gå till gymmet idag men eftersom solen skiner tänkte jag passa på att jogga istället, träna inne kan jag göra hela vintern. Fler inlägg senare under dagen utlovas. Bland annat kommer förklaringen till varför morgonen blev så seg. Passa på att njuta av det fina höstvädret!

Sjöstadsfröken gör höst!

Denna lördag har det varit fullt upp. Upp i ottan (8.15) för att hinna ut till landet och hjälpa till lite och äta mackor med stekt ägg innan det blev dags att åka iland och dra upp lilla båten för säsongen. Massa havstulpaner hade satt sig under båten och höll sig hårt kvar så det blev ett riktigt slit att gno bort dem. Nu ligger båten inbylsad i pressening på mamma och pappas gräsmatta redo att möta höststormarna (hoppas jag). Det var lite vågigt på havet men skönt på ön, synd bara att det regnade. Hade varit härligt att stanna där ute och suttit vid en brasa när det börjar mörkna men mamma och pappa har som regel att öppna på våren och stänga på hösten för att kunna roa sig åt andra aktiviteter på vinterhalvåret. Det är faktiskt lika härligt att öppna på våren som att stänga på hösten.


På halsfronten intet nytt!

Så har ytterligare en vecka gått i raket fart. Idag har jag inte känt mig lika förvirrad som igår. Som rubriken avslöjar har det inte skett några förändringar med min hals, eller det har nog snarare blivit bättre än sämre. Efter jobbet gick jag till Anne på The Venue och klippte och slingade mig. Har nu en fin höstblond färg. Om Vår/sommarblond är tokblond är höstblond en lite varmare nyans med växlande tokblond och honunsblond. Klippte av en ganska bra bit för att få bort alla slitna toppar. Långt hår blir slitet mycket snabbare eftersom det fastnar överallt. Jag är nöjd! För att man ska känna sig riktigt ompysslad bjuds man på kaffe, the eller ett glas vin. Passade på att köpa en ny inpackning och en typ av vax som heter threads som jag haft förut som är jätte bra. Det blev ett dyrt kalas kan jag lova, men det är det värt eftersom jag inte klipper mig så ofta. Tyvärr avbröts glamouren efter två timmar då  jag satte igång att städa när jag kom hem. Men nu är helgsstädningen avklarad, skönt! Ha en skön fredagkväll!

Klippning

I morgon ska jag äntligen slingas och klippas hos Anne på The Venue nere vid vattnet här i Sjöstaden. Känner mig grå och trist just nu så det ska bli härligt med lite ny färg. Funderar på att klippa av rätt rejält den här gången men har en känsla av att Anne helst ser att jag sparar längden, men mitt hår växer ju som ogräs så det är snart lika långt igen. Har dock inte bestämt mig än för om jag vill, får höra med Anne om vad hon tycker.

Räkmackor

I närheten av jobbet har dagligverksamhet (dit handikappade går och jobbar på dagarna) sin verksamhet. En av de verksamheter de har är café. Varje halv tio rast går vi dit och fikar. En smörgås med hembakatbröd och pålägg kostar 6 kronor. De har även bullar, muffins och lite godis till en billig peng. På tisdagar och torsdagar är det dock räkmackor. De dagarna avslutas lektionerna före rasten lite tidigare för att vi ska komma först i kön. En jättefin macka med massa räkor, ägg, majo och grönsaker för 12 kronor, som hittat. Mums!


En grådassig Torsdag

Vilken seg vecka det har varit. Idag har jag känt mig helt förvirrad och inte riktigt vetat vad vi brukar göra på torsdagar. Kanske beror det på att jag inte känt mig helt hundra, lite halsont som jag funderar på om den ska bryta ut. Virrigheten började redan på morgonen när jag satte på mig en stickad ceris klänning i ekologisk bomull. Inget fel på den egentligen förutom att jag fick för mig att jag inte kan ha den på jobbet, hade den i januari på jobbet men sen har jag bara haft den hemma, fick då börja leta fram nya kläder i mörkret för att inte väcka sambon som snoza. Hopp i de nya kläderna och iväg. Höll på att komma ut från toa med kjolen i byxorna efter toabesök, tur att jag kände efter innan jag gick ut till eleverna hade kunnat bli riktigt pinsamt. Kanske måste jag vara på bättre humör för att ha den cerisa klänningen på jobbet. I kväll är det som vanligt veckohandling på MAXI vid Nacka Forum och Heros. Vissa avsnitt av Heroes är lite konstiga men oftast är det en väldigt spännande serie.

Världsbästa svägerskan!

Min snälla svägerska har ordnat så att en av mina elever får komma och ha praktik hos henne två dagar i veckan i sju veckor. När min kollega Fyrabarnsmamman ringer runt till olika praktikplatser så ryggar nästan alla tillbaka när hon berättar om elevena, de är rädda att få massa extra arbete. Men när jag ringde Svägerskan sa hon att hon skulle fråga sin chef (det säger alla, sen ringer de inte tillbaka) och chefen sa ja. Helt otroligt! Så nu ska eleven praktisera på Sjukvårdsrådgivningens redaktion (tror jag att det heter). De har gjort ett jätte bra program åt henne så att hon ska få prova på olika delar av journalist yrket, de har engagerat sig redan innan hon börjat. Tänk om fler kunde vara så. Tack snälla!

Onsdag= Grey´s anatomy

Idag är det Onsdag och det är lika med Grey´s anatomy på dumburken. I love it! På tal om tv: såg ni programmet om skollunch i Måndags? Kockarna tyckte att maten var hemsk, visst den mat de lagade i programmet såg inte så mumsig ut men tyvärr så måste jag erkänna att jag inte blev avskräckt utan mumsar lungt vidare. Fast idag fick vi korvbollar!!!! Har ni hört talas om det? Det hade inte någon av oss på skolan. Det är som pytte pytte små hotdogs, de var inte så goda men de gick ner.

Just nu läser...

...Sjöstadsfröken Skuggan över stenbänken som är en ungdomsbok av Maria Gripe. Jag läser den eftersom den ingår i min svenskakurs där vi den här terminen läser om Barn- och ungdomslitteratur. Har aldrig läst Maria Gripe förrut eftersom jag trodde att hon skrev konstiga böcker. Såg Agnes Cecilia på bio för 100 år sen och den tyckte jag var lite konstig då och har därför helt ratat Gripe. Men jag tycker att boken jag läser nu är jätte bra och spännande. Vill knappt släcka lampan på kvällarna. Tur att boken bara är på ca 250 sidor och att jag bara har ca 50 kvar så att jag inte behöver ligga och läsa förlänge i allt för många dagar. Det finns massa bra ungdomslitteratur som kan roa även oss som inte är ungdomar längre till exempel Sara Kadefors Sandor slash Ida, Katarina von Bredows Expert på att rodna, Emma Hambergs Linas kvällsbok. Böckerna är bättre än filversionerna i de fall boken blivit film. Dags att sova! /Kram

Igår fick jag...

...ett telefonsamtal från min vän Lillis som tyckte att det var så länge sen vi sågs. Vi bokade in kvällen för en liten date. Jag och Lillis fann varandra på gymnasiet när vi upptäckte att vi hade samma intresse eller ointresse för idrottslektionerna, sen dess har hon, jag och en till kompis, Fru Jurist (fast jag ville kalla henne Affe här i bloggen men fick inte) hållit ihop. Vi hade fem år på olika håll i Sverige, Lillis i Lund och Fru Jurist och jag i Uppsala (jag vågade inte flytta längre från mamma och pappa), men nu bor vi alla på olika platser i Stockholm, men hinner inte ses så ofta som vi skulle vilja. Till kvällens date ville självklart även Fru Jurist komma och det fick hon såklart. Vi ville ha något enklare att äta, sallad eller soppa, vilket inte var så lätt att hitta på kvällen. Det är kanske mer lunchmat?  Vi hamnade på Hurtigts på Drottninggatan där jag åt en sallad med chevré, rödbetor, valnötter, quinoa och självklart vanlig grönsallad. Det var supergott, ska komma ihåg den till nästa gång jag blir sugen på sallad här hemma. Den var ju inte ett dugg svår att göra. Det blev två timmar med prat om gymnasietiden innan det blev dags för oss tröttisar att dra oss hemåt. Tack för en trevlig middag flickor!/Kram

Skollunchen?

Eftersom jag jobbar i skolan äter jag skollunchen varje dag. Oftast är den god eller ok, bara någon gång per termin är den inte särskilt god. Men sen så äter jag det mesta också, eleverna rynkar på näsan lite oftare men de tycker nog att lunchen oftast är rätt ok. I kväll börjar en ny serie Matakuten på TV4 med Bert Karlsson om vår svenska skolmat. Vågar jag se det? Kommer jag våga äta lunchen efter det? Vad tyckte du om skollunchen?

Skolidrotten ÄR rolig!

När jag gick i skolan tyckte jag inte om skolidrotten. På högstadiet var den hemsk men på gymnasiet fick vi en bra lärare och då blev den ok. Jag och två kompisar gjorde ganska tidigt (första lektionen) klart för läraren att vi inte tänkte satsa särskilt hårt på idrotten, vi kom dit ombytta, deltog men var gärna avbytare om det behövdes. Läraren accepterade detta och vi var alla glada och nöjda. Jag tror att många elever har samma inställning. Jag tror att det till viss del kan bero på en rädsla för att göra bort sig, är man inte jätte tränad eller bra i någon sport tror man att de andra i klassen ska skratta åt än när man missar bollen eller springer långsammast. Det tycker jag är synd. Idag, 10 år senare, är jag lite mer vältränad men absolut inte sportig och är med på mina elevers idrott varannan vecka, min kollega Dalmasen är med varannan. Idrottsläraren som är vår ena elevassistent, Deltids brandmannen, är hård men rättvis. Idag spelade vi fotboll som nog är min absolut värsta gren, jag kan inte springa med bollen, är livrädd när bollen kommer mot mig och jag springer helst undan. Eleverna valde mig som målvakt och då var det bara att bita i det sura äpplet. De visste redan innan att jag är rädd för bollar men accepterade det. De blev inte arga när jag släppte in mål och bad om ursäkt när de sparkade för hårda bollar mot sin stackars fröken. Jag bidrog med hejarop och höga tjut när bollen kom på vår planhalva. Jag hade roligt, det gjorde inget att jag inte var bäst. Alla gjorde sitt bästa och jag tycker att vi alla kämpade på bra. Jag hoppas alla hade lika kul som jag. Tänk om ingen skulle behöva vara rädd för att bli skrattad åt på skolidrotten, då skulle ingen behöva skolka av den anledningen. Det är så viktigt att vi rör oss. Vilka som vann? Mitt lag färstås!

Vem är Sjöstadsfröken?

Hon är som titeln avslöjar en fröken (både lärare och ogift) och bor i ett K märkt hus i Hammarby Sjöstad mitt bland alla nybyggda hus med sin sambo som absolut inte vill figurera i en blogg, detta måste Sjöstadsfröken försöka lyda. Hon älskar mat och bak, väskor och skor. Eftersom hon jobbar långt från sitt älskade Sjöstaden sitter hon minst 10 timmar i veckan på pendeltåg. Hon läser in lärarbehörighet för svenska på distans. När hon inte jobbar, sitter på tåg eller pluggar försöker hon umgås med sina nära och kära, träna eller läsa en bra bok. Och nu har hon fått för sig att hon ska hinna blogga också, men det ska nog gå, med vilja går allt. Vad har hon tänkt att bloggen ska handla om? Ja det har hon inte riktigt tänkt på, det blir nog en riktig blandning precis som en riktigt bra godispåse men både sött och salt. Nej, nu kallar Sjöstadsfrökens riktiga liv och tvätten nere i källaren sen blir det ett avsnitt av den gamla godingen Dallas innan det är dags att sova sött. /Kram


Välkommen till min nya blogg!

Jaha då var man med blogg. Jag som knappt kan maila. Några högteknologiska underverk lär du inte få se i den här bloggen, jag vet inte ens hur man får bilderna från kameran till datorn. Men det du kan få uppleva här är Sjöstadsfrökens syn på livet och vardagen. Jag hoppas att du kommer tycka om det du läser och att du vill följa mig här på bloggen, man vet aldrig vart det kan sluta. Häng med nu kör vi!


RSS 2.0