Tusen och en tanke

                                     

För tillfället virvlar det runt en massa tankar i mitt huvud hela dagarna. Hur ska vi få fordonsuppsatsen om infärgning som nu bytt inriktning mot yrkeskunskap så bra som möjligt? Vad ska min uppsats handla om? Undrar om jag kan använda min gamla B-uppsats i historia på något sätt? Hur ska jag börja bokrapporten om dystopier? Vilket ämne ska jag använda till spåkuppgiften: varför säger vi lägga rabarber på, när används de och dem eller något helt annat? Hur lång tid tar det att promenera från jobbet till Knarrbacken? Skulle jag inte kunna ta med ett par promenadvänliga skor att ha på jobbet så att jag slipper fundera på vad jag ska ha för skor på onsdagar, mina gamla jogginsskor kanske? Vad blir slutsumman på huset? Varför har prisuppgiften inte kommit idag? Skulle jag orka träna på tisdagar istället för onsdagar? Vilken är den ultimata dieten? Hinner jag skriva om motivation i helgen? Hur mycket måste man ta ut svängen för att komma ut från uppfarten med släp? Kommer böckerna jag beställt från biblioteket komma i tid eller måste jag köpa dem? När måste jag köpa dem för att hinna få dem och hinna läsa dem i tid?

Nu ska jag tänka vidare!

Bilden lånad från:http://www.chrisdesign.se/tankar/tanke.jpg


Expert på (att hitta) problem

                       


På jobbet har det de senaste veckorna funnits ett stort problem som man nu har löst. Lösningen innebär dock att flera andra problem skapats till följd. Som den pessimist och förändringsfientliga (läste du rätt ord nyss?)person jag är lyckades jag inom ett par minuter hitta 4 problem till följd av lösningen som först såg problemfri ut, innan jag gick hem idag hade jag kommit på ytterliggare cirka 5 stycken av lite olika storlek och karaktär. Jag anser helt enkelt att problem måste lösas och det innebär även problem på lösningar, inget problem går fritt. Att det är så viktigt för mig att alla de problem vi kan komma på ska lösas beror på att det är så många som blir påverkade negativt annars. Jag fick i uppgift att skriva ner alla problem vi kom på och det gjorde jag också. På en del av problemen skrev jag även ner mina förslag på lösningar. Problemen kommer kollegorna att försöka lösa på studiedagen på fredag då jag ska gå på kurs i kartläggning i Enköping och alltså slipper problemen. Har du ett  problem du inte vet om att du har kan du prata med mig, jag kan nog hitta det!


Bilden lånad av: http://micco.se/wp-content/uploads/2009/05/macgyver_mystery1.png


Visste ni...

                               

...att tänderna rör sig tills dess att vi fyller ca 35? Det visste inte jag, men det fick jag reda på idag när jag var hos tandläkaren Jonas. Mina fyra framtänder nere känns ibland som att de sitter för tätt, jag försöker då putta ut dem lite med tungan, vilket ju förstås inte funkar. Jag sa det till Tandis och han sa att det är helt korrekt att det känns som att de sitter tätt och tätare kommer det bli, ajajaj. Efter att han sen kollat på röntgenbilderna och kollat på mina tänder kunde han konstatera att det såg mycket fint ut, han frågade vad jag använder mer än tandborste och när jag svarade tandtråd berömde han mig och sa att jag var mycket duktig. När han sen tog bort den lilla lilla tandsten som faktiskt fanns tog det bara någon minut och han behövde inte ta fram sitt ultraljud som han använder till sånt i vanliga fall, jag har varit en duktig flicka! Jag hade räknat med att kalaset skulle gå på runt en tusing men det gick "bara" på en halv så då fick jag köpa ett par nya svarta stövlar som belöning (som jag i och för sig köpte innan besöket, men behövde eftersom mina gamla svarta stövlar är både fula och slitna).

Imorgon ska vi springa skoljoggen och tänka på alla med cancer, jag har förstås kaxat mig och utmannat alla våra elever (mest för att få dem att springa) så detta kan stå mig dyrt (de lär ju reta mig när jag förlorar) om de faktiskt springer. Jag och min stora trut (med finfina tänder)!

Kram

Bilden lånad från: http://www.glamour.se/_internal/cimg!0/3wtbwsxu5ba0rqma0erlhoekcdvs1yq

Allt börjar och slutar med en äggmacka

                           

Första gången på året då jag åker ut till landet brukar jag äta en macka med stekt ägg. Det är underbart att sitta på verandan och känna vårsolens värme och veta att hela sommaren ligger framför en. Sista gången jag åker ut till landet äter jag en macka med stekt ägg. Då känns det som att sommaren bara flugit iväg och man undrar var tiden tog vägen. Det är nästan lika härligt att sitta där på hösten, det innebär att det är en ny årstid på väg. Egentligen är det lika härligt med alla årstider, bara de kommer i lagom dos. Efter en varm sommar är det skönt med en vacker höst med blåhimmel och orangea och röda löv, har det varit en regnig höst är det härligt med en kall vinter och efter en kall vinter är det härligt med en varm vår som går över i en lång och härlig sommar...

Bilden lånad från: http://www.santamaria.se/gfx/recipe/images/Stekt-agg.jpg

The Muppet Show

                            

Två gånger om året utspelar sig något som skulle kunna beskrias som The Muppet Show på vår lilla ö, bommen på bryggan ska i eller ur vattnet. Den sitter fast längst ut på en bräda och i dess andra ände sitter som en bojgrej som gör att den flyter. För att komma längst ut på plankan används en stege och en "spång". Bomen väger X antal kilon och är rätt otymplig. Normalt sett brukar vi vara 5 stycken som hjälps åt med detta. Varje år sitter grannen på sin veranda och kollar på spektaklet som en vacker dag kommer sluta med att en av oss åker i sjön. När någon del av bommen åker i vattnet med ett plumms vänder sig grannarna om och kollar vem av oss det var som åkte i. Än har ingen åkt i och varken glasögon eller verktyg har hamnat i vattnet, men det är bara en tidsfråga innan det händer. Två eller tre av oss står ute på plankan, stegen och spången och resten står i båten och följer anvisningarna om upp, ner, innåt, utåt, för att skruven och muttrarna ska kunna fästas ordentligt. Problemet är bara att om man står i en båt och gör detta så flyter båten med i rörelserna vilket från och till ger fel resultat. I går skulle jag, pappa och Sambon ta upp bommen och det tog ett bra tag innan vi fick upp eländet, men det gick till slut. Jag slår vad om att grannen sitter och slår vad på sin verandra om vem av oss som kommer åka i vattnet först. Man måste kanske se spektaklet för att riktigt fatta hur det hela går till.


Bilden lånad från: http://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/08-09_MuppetShow-2.jpg

Som seg kola

                          

Vår rektor tycker att vi behöver varva ner (eller nåt) så hon har fixat så att vi får ungefär 1,5 timmars mindfullnessyoga på fredagarna den här terminen. Det är extremt avkopplande, när jag går därifrån är hjärnan som riktigt seg kola, underbart! Kan inte riktigt fatta att det kan vara så skönt att låta alla tankar och funderingar snurra runt några varv i kroppen innan de tillsist försvinner för en stund. Eftersom det är mindfullnessyoga behöver vi inte bli helt tomma i skallen utan tankarna får snurra runt. Hade tänkt sätta mig med lite skrivande när jag kom hem men det är så skönt att inte ha en massa saker i huvudet så skrivandet får vila tills på söndag. Nu ska jag sätta mig i soffan och läsa lite Mons Kallentofts Höstoffer medan jag väntar på att Sambon ska komma hem.

Ha en skön fredagskväll!

Kram

Bilden lånad från: http://farm3.static.flickr.com/2588/4184390628_2cf30bc90d.jpg


En privatiserad fordonslärare

                              

Om några veckor kommer en av fordonslärarna på jobbet att sluta för att bli privatiserad, dvs han ska börja jobba för ett stort svenskt(?, det var svenskt förrut i varje fall, tror jag) företag och lära gamla feta lastbilschaufförer (fördomar från min sida) att mecka med lastbilar. Detta är jättesorgligt och han kommer att bli saknad av oss alla: lärare, assistenter, elever och allt annat löst folk som rör sig i krokarna. Han är en riktig glädjespridare trots att han kokar blaskigt kaffe och blandar blaskig saft. Det borde vara förbjudet för fordonslärare att sluta på sina nuvarande jobb, så det så! Det parti som inför ett förbud mot detta kommer få min röst i årets val. Och i det förbudet kan de lägga till att mattelärare inte heller får sluta hur som helst. Man vill ju gråta bara man tänker på det! Bäst att hitta på nåt så att jag slutar tänka på det, dags att plugga lite.

Kram


RSS 2.0