En tur till mellanöstern

Katolske biskopen "Biskop Anders"

I söndags skulle jag, Fyrbarnsmamman och Bossen på studentmottagning hos en elev som bjudit oss, eleven och hans familj kommer från lite varmare breddgrader om vi säger så. Vi visste att de även skulle fira hans lille bror som konfirmerats. Vi åker till adressen söder om stan och går in, jag och Bossen ser oss omkring och backar sedan bakåt ut ur lokalen, lokalen är flådigt dukad och det kan bara vara ett bröllop som ska hålla till där, vi måste ha kommit fel. Men efter lite om och men visar det sig att vi kommit helt rätt. Festen vi blivit bjudna på är den största fest jag varit på med 150 bjudna gäster. Det bjuds på arabisk meze, grillat och dryck i mängder, det är filmteam, 5-6 katolska präster och självaste Katolske biskopen Anders Arborelius som skakar hand med oss. Har aldrig varit på en fest av denna fests like. Det är arabiskdans, hög musik och tårtor som skärs med svärd. Det kändes som om man hamnat i en film eller i varje fall förflyttat sig till ett land i mellanöstern. Det var en fantastisk upplevelse att få uppleva detta. Kvinnornas klänningar var fantastiska, hade kunnat ta på mig vad som helst i garderoben och ändå inte kunnat matchat dem. Det tog nästan ett dygn att smälta alla upplevelser från kvällen. Jag önskar att alla fick en chans att uppleva detta. Jag saknar faktiskt ord för hur kvällen var eftersom den var mer än fantastisk!
Bilden lånad från: http://www.google.se/imgres?imgurl=http://www.expressen.se/polopoly_fs/1.1964919!slot100slotWide75ArticleFull/3447786819.jpg&imgrefurl=http://www.expressen.se/nyheter/1.1964911/katolske-biskopen-ar-beredd-att-avga&usg=__WKYXSuyTaz9k4wxgKKzIIyfxXns=&h=231&w=420&sz=25&hl=sv&start=0&zoom=1&tbnid=dog4fyEZXRIz_M:&tbnh=122&tbnw=221&ei=txblTfR5g_OyBrbAyYQG&prev=/search%3Fq%3Dkatolske%2Bbiskopen%26um%3D1%26hl%3Dsv%26sa%3DN%26biw%3D994%26bih%3D636%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=650&vpy=114&dur=4271&hovh=166&hovw=303&tx=93&ty=188&page=1&ndsp=12&ved=1t:429,r:3,s:0&biw=994&bih=636

Äntligen mörker!


Efter lite mer än två månader utan att kunna hänga för fönstren i sovrummet har vi nu äntligen fått persiener (fått och fått förresten, vi har fått beställa och betala dem). Så äntligen kan vi börja sova i mörker igen. Visst är det lite mysigt att vakna och det är ljust ute och man kan ligga och titta upp i trädtopparna, men det är inte mysigt att vakna så varje dag hela veckan alldeles för tidigt, på helgen skulle det vara skönt att få sova lite längre än till soluppgång (lätt överdrift, riktigt så tidigt vaknar jag inte på helgen). Ser riktigt fram emot att gå till sängs, nästan så mycket att jag skulle kunna packa ihop för idag redan nu (klockan är 19) eftersom Sambon ändå är på sommarfest. Men om jag är realistisk inser jag att jag har lite att pyssla med innan jag kan gå och knoppa!

Kram!

Klart det ska vara tyskt!

Jag har vuxit upp i främst tyska bilar som Jetta, Passat och Audi. Idag skulle familjen kunna kallas för familjen Volkvagn efter som det i den närmsta släkten bara finns bilar från Wolksvagen: Pappa kör Tiguan, mamma kör Polo, Storebror Passat och vi har en Golf. För att riktigt spä på det tyska så har Gudsonen körts omkring i ett vrålåk från tyska barnvagnstillverkaren Teutonia. Finns det då något annat alternativ än att själv köpa tyskt när lyxåk ska införskaffas? Nej, skulle inte tro tro det! Därför ligger nu en beställning på en Teutonia Cosmo till den kommande bebben. För den första tiden har en Fashion liggdel (samma model som till vänster på bilden ovan) i ljusgrått beställts och för lite senare en sittdel i svart med själva sittdynan i röd, grå och svart rutigt. Fräsigt värre! Färgerna känns neutrala så det spelar ingen roll om bebben kommer med eller utan snopp! Och beställningstiden på en sånt vrålåk är nästan samma som för ett åk från Wolksvagen, 10 veckor, minst! Det gäller att vara ute i tid om man vill ligga på topp!
Bilden lånad från: babyproffsen.se

Krokodilen Arne

                

                

I helgen har vi haft besök av Krokodilen Arne som kommer från en förskola i Mjölby. Arne är på resa genom Sverige och på sina stopp ber han att man ska skriva några rader till barnen hemma i Mjölby. I går fick Arne följa med till Plantagen och köpa lite växter och krukor. När vi kom hem hjälpte han mig att plantera dem. Första bilden visar krukan innan Arne börjat plantera och den andra bilden visar hur fint det blev när Arne planterat klart Buxbomen och blommorna. I morgon ska Arne fortsätta sin resa genom Sverige. Nu ska jag och Arne titta på Mästarnas mästare.

Kram

Auschwitz

Förra veckan var jag i Krakow som ligger i Polen med Bossen och 8 elever. Med på resan var även 9 elever med olika neuropsykiatriska (stavas det så) problem och fyra av deras lärare. Krakow var en vacker stad. Anledningen till att vi åkte dit var att vi skulle besöka Auschwitz som ligger några mil därifrån. Även om man vet vilka hemskheter som hänt där så är det svårt att förstå att det var just där det skedde. I till exempel Auschwitz I som är på bilden såg det ut som på vilken gammal kasern (stavas det så) som helst, det var när man gick in i husen och såg hår, proteser, glasögon och resväskor som man insåg det. I Auschwitz II Birkenau som var lite mer av förintelseläger  var det många hus som blivit förstörda så det stod en massa skorstenar över hela området. Men bilden nedan kändes igen.
Jag tror att det var en mycket uppskattad resa av alla och att det är en resa vi aldrig kommer att glömma. Jag tror att vi alla var rätt trötta när vi landade på Arlanda i fredags kväll.
Tänk om alla elever och skolor hade samma möjlighet att få åka på studieresor som denna! Drömma går ju...


RSS 2.0