Är det titeln som gör det?

             
                     Show me the money!

På Sambons jobb och på många andra företag har man engelska titlar på alla olika positioner inom företaget. På de allra flesta företag har man högre lön än inom skolan så nu har jag börjat fundera på att byta titel från lärare till Pedagogical advicer, flashigt va? Nu är det jag som går till rektorn och informerar om detta, en flashig titel borde innebära en flashig lön.

Bilden lånad från: http://www.rcflyg.se/shootout/wp-content/uploads/2009/06/pengar.jpg

Kan du blanda?

              

Konversation från gårdagens tjejmys:
Fru Jurist: Varför lämnade ni sex ostbågar när ni gick över på godiset?
Sjöstadsfröken: Vadå lämna? Jag är inte klar.
Lillis: Förlåt, det var inte meningen!
Sjöstadsfröken: Men jag blandar, jag äter både och!
Fru Jurist: Jag vet ju att du är en blandare men det är ju inte jag.
Lillis: Jag blandar inte heller.
Sjöstadsfröken: Oroa er inte ostbågarna är snart uppätna. Kolla, nu tar jag tre stycken och en godis, duktigt va?

Denna mycket djupa diskussion fördes samtidigt som vi tittade på den ännu djupare filmen En shopoholics bekännelser. Diskussionen handlade om huruvida man kan blanda (äta samtidigt) godis och snacks (chips, popcorn, ostbågar etc) eller om man måste äta dem var för sig (det vill säga först snacksa och när man är nöjd med det gå över på godiset. Det handlar absolut inte om att inte kunna äta dem vid ett och samma tillfälle för det kan vi definitivt.) Jag tillhör kategorin som gärna blandar hejvilt, jag blandar gärna i munnen eller äter olika saker precis efter varandra. Det neutraliserar munnen enligt mig. Om jag fick skulle jag kunna dippa chips (helst dill) i smält mjölkchoklad eller i chokladglass, det skulle vara riktigt smaskigt. Annars är det en höjdare att först ta en skolkrita och när den är nästan precis färdigsvald ta en rosa svamp, men båda dessa är ju godis. Popcorn och Ahlgrens bilar eller saltafiskar är också en bra kombo.

 En annan sak vi brukar diskutera är huruvida man kan blanda olika sorters glass till exempel choklad, frukt och sorbet. Mest går sorbeten bort när man äter gräddglass. Det är liksom olika konsistens och det blir konstigt. Annars är ju inte jag någon direkt fruktglassälskare, visst funkar det men det är inte mitt första handsval, choklad går alltid först. Men ibland går jag loss på en fruktkula med för den delen. Det beror på smak och sort. Sambons älsklingsglass Mascarpone med bärsås från GB (förståss) är min absolut värsta glass, då står jag nästan hellre över, men bara nästan.

 Vem är du? Är du en blandare eller inte? Hur äter du ditt godis och snacks?

Bilderna lånade från:  http://vakare.files.wordpress.com/2009/03/godis.jpg  och
http://sverigeonline.se/images/DillGraslok%20Chips%20300%20g.jpg


Helg i Sjöstaden

                 

Denna helg är vi inte ute vid Paradiset utan hemma i Sjöstaden. Det känns som om det var hur länge sen som helst som vi var hemma på helgen och det är det säkert också. Vi tog Emelie till Djurgården och gick på IKEA på Liljevalchs. Det var en rolig utställning. Enligt Sambon så var mycket av den fakta som fanns taget från boken om Ingvar Kamprad. Men den har inte jag läst ännu så för mig var det nya fakta.

Efter utställningen gick vi till Blå Porten och åt varsin sallad, jag åt en med rödbetor och Chevréost och Sambon åt en Ceasarsallad. Jag var där och åt middag i torsdags och då åt jag Ceasarsalladen som var mycket god. Salladen jag åt i dag var också god. Sen tog vi Emelie tillbaka till Sjöstaden.

Ikväll ska jag till Fru Jurist på tjejmys, hennes make är ute och flyger runt jorden för att gå på konferens och eftersom hon har en bulle i ugnen fick hon stanna hemma (varför har vi inte konferenser på andra sidan jorden på mitt jobb?). Vi ska hyra en tjejig film, äta orre (ostbågar) och gorre (godis) och kanske dricka lärre (läsk), precis som på den gamla goda tiden då vi bodde hemma hos våra föräldrar. Nice!

I morgon står gosning med Gustav på programmet. Alla ska hem till päronen på middag eftersom farmor är där just nu.

Ha en fortsatt skön lördag!

Bilden lånad från http://tv.ikea.se/images/tmp/banner-liljevalchs-3.jpg


Är det så här det ska vara?

                             
                                          Varför blir det på detta viset?

Förra året köpte jag ett par "träskor" från Scorette. Jag har inte använt dem särskillt mycket (kanske 10 ggr) men idag trotsade jag vädergudarna och tog på mig dem. När jag är promenerar mellan skolorna ("stora" skolan och vår "lilla" del) känns det plötsligt konstigt och jag tittar ner. Vad ser jag? Jo, en sko som spruckit  mitt av. Lyckas linka fram till skolan och har som tur var ett par "chicka" Birkenstocksandaler där som jag brukar ha som inneskor på vintern när jag har varma skor ute som jag kan ha på mig. Jag fick även åka hem i dessa. Tur att jag hade dem annars hade jag fått gå ut till fordonslärarna och tiggt till mig ett par stålhättor, det hade varit snyggt till vita leggings och kjol. 

Men allvarligt talat, ska skor verkligen gå sönder så här efter ca 10 användningar? De var inte gratis heller för den delen, 600 tror jag att jag fick punga ut. Dåligt!

Kämpa kämpa!

Idag är det dags för terminens första spinning. Det var Sambon som igår frågade om vi inte kunde gå på spinning i dag och inte mig emot. Under våren blev det inte mycket av just spinning eftersom vi tränade mer på egen hand men det är kul att gå på pass lite då och då eftersom man får lite annan musik och sånt som lite variation till det gamla vanliga man lyssnar på själv. Tiden går fortare när man går på pass än när man står i en Crossmaskin eller "i en trappa". Den här terminen skulle måndags passet vara lite senare vilket innebär att vi båda hinner hem ordentligt innan och kan äta lite middag innan det bär av. Tänkte åka lite tidigare och köra lite styrka innan.



               
 
                 Skulle det gå snabbare med en sån här?

Har tänkt ta i tu med vikten, igen! Var jätteduktig i förra veckan men gick inte ner något, mådde däremot väldigt bra av att inte äta massa dumheter så att vågen inte var på min sida i morse gjorde inte så mycket. Tänk att det är så svårt att vara duktig trotts att man mår så bra av att vara det. Det är ett mysterium för mig att det är så! Men jag kämpar på, helst ska 5 kilo till bort innan jag är nöjd (ett kilo är borta). Kämp kämp!


Kram

Bilden lånad från: http://www.bloggen.fi/calli/v%C3%A5g.jpg

Ps. Jag har inte tänkt väga 58 kg som vågen ovan visar, då skulle det inte finnas mycket kvar av mig att älska!


Livskvalitet

                  

I kursen i Etik och livsfrågor som jag har på gymnasiet har vi börjat med att prata om livskvalitet. Men vad är egentligen livskvalitet för olika människor? Jag frågade två av mina kollegor och den ena svara de att livskvalitet är att få vara med sina barn så mycket som möjligt medan en annan svarade att det är att vara ekonomiskt obehindrad att kunna göra det man vill göra.


Jag tror att det man ser som livskvalitet ändras genom livet men att den alltid kommer bestå av något som gör att man mår bra. I helgen var vi ute på landet och det är livskvalitet för mig. Att få ha förmånen att få komma ut till en liten ö i skärgården när jag vill. Sitta på verandan och se ut över vattnet eller om det regnar sitta inne i stugan och se ut genom fönstren ut över vattnet eller ta en promenad upp på ett berg och se längs en farled och se solen gå ned på andra sidan vattnet. Det är livskvalitet. Att kunna ha tid att njuta av detta vackra, lugna och härliga! Att jag inte kan vara där året om och varje dag förhöjer nog känslan av livkvalitet när jag är där, det värmer under kalla vinterkvällar.


Det är också livskvalitet att ha ett jobb som man trivs med att gå till på morgonen. Kunna skratta med kollegorna under fikat på morgonen eller på rasterna och att få undervisa elever.


Att ha någon som väntar på en när man kommer hem är livskvalitet. Att ha någon att dela glädje och sorg med är härligt. Någon som lyssnar när man behöver prata, tröstar när man är ledsen eller skattar med en när man är glas, det är livskvalitet.


Jag har mycket livskvalitet och vad gör det då att jag måste gå upp 05.10 på morgonen för att åka till jobbet? Ett jobb som jag trivs med. Ju mer jag tänker på det desto nöjdare är jag med livet!


Vad är livskvalitet för dig?

Bilden lånad från http://herregudochcompany.blogg.se/images/2007/oktobermorgon_1191534018_1277181.gif


Helg!

     
         
Så var det nästan helg igen! Det märks att man varit ledig i 7 veckor och att kroppen inte riktigt hunnit vänja sig ännu vid att gå upp på morgonen och att lägga sig på kvällarna.

I kväll åker vi ut till landet, det blir nog sista helgen vi bor kvar där ute. Det känns som att man förlänger sommaren lite när man åker ut dit på helgen, men de kommande två helgerna efter denna har vi lite saker inplanerade.

Har tänkt stanna och träna på Nautilus i Solna innan vi åker ut. Har aldrig varit på det Nautiluset så det blir kul att se hur det ser ut. Sambon jobbar i det huset så det är ju smidigt att åka sen när han slutat.

Nu ska jag kolla igenom nästa vecka lite innan jag beger mig mot tåget.

Trevlig helg!

Bilden lånad från: http://grekbimbon.files.wordpress.com/2009/03/helg.jpg

När saker inte funkar!

              

Vårt internet där hemma har strulat sen förra tisdagen, det är väldigt irriterande. Det funkade under en timma i söndags och cirka en timme igår. Vet inte om det är datorn som är knäpp eller om det är vårt bredband. Man är ju så van vid att internet funkar så man känner sig helt låst, men det värsta är nog att man får betala för eländet trots att det inte funkar. Vi ska låna en grej av mamma och se om det funkar bättre annars lutar det åt att köpa en ny dator, tror att vår kanske börjar bli pensionsduglig. Ett elände är det hur som helst!

Bilden lånad från: stefaneriksson.se

Moderatbandy


                        

Nu sitter jag kvar på jobbet efter att alla andra gått hem och väntar på att Sambon ska komma och hämta mig så att vi kan åka och spela lite Moderatbandy. Jag köpte ju nya klubbor innan sommaren men vi har inte hunnit åka och pröva dem ännu. Ikväll har vi tänkt gå en niohålsrunda om det inte är för mycket kö då får det bli rangen. Det fina vädret kan ju bidra till att det är mycket folk som vill ut.

Sommaren är kort...

...det mesta regnar bort. De senaste dagarna har det varit konstigt väder med både sol och ösregn. Idag är eleverna tillbaka i skolan och det drar igång på allvar. När man pluggade hade man ju ledigt till första september vilket innebar att sommaren kändes mycket längre då, jag har därför beslutat att oavsett väder så är det sommar till första september och fram till dess är det sommarkläder som gäller, så det så! Hoppas baar att det slutar regna innan det är dags att promenera till tåget. Ha det bra så länge!


Gosesnutteplutten

Internet hade förstås slutat funka när vi kom hem i söndags efter att ha varit och tittat på lille Gustav. Han var världens minsta lilla gosesnutteplutt. En riktig liten sötnos med andra ord. Tanken var att han skulle sova när vi kom men han tyckte att det var mer spännande att hälsa på Faster och Farbror i stället. Sova är tydligen inte hans grej. Faster ser fram emot att få gosa lite med honom så småningom.


Cykeltur till Gustav

Om en halvtimme ska vi ut på cykeltur och få oss en titt på världensbästa Gustav. Hurra hurra hurra!

Nu verkar internet fungera, vi får se hur länge det håller i sig. Vi har varit på landet lördag och söndag, det har varit soligt men idag blåste det som tusan, Sambon var helt dyngsur när vi kom till fastlandet, tur att vi har bra regnkläder.

Dags att äta Grekisk pasta (superenkelt: ta en burk tomater (krossade eller hela) en burk Creme fraish och värm upp, lägg i hackad gurka samt hackad fetaost precis innan pastan är klar (alltså inte gurka och feta i pastan utan i tomatblandningen) och servera med oliver om du vill. Det går på ett kick. Tar man färskpasta går det ännu snabbare.)

Om internet funkar när vi kommer hem igen blir det en liten rapport om det lilla Underverket!

Kram


Tillbaka i vardagen

Vi har som sagt problem med Internet, igen! Det slutade fungera i tisdags efter regnovädret, undrar om det hände något då. Tidigare när Internet krånglat så här mycket har inte telefonen heller funkat men det gör den nu vilket är konstigt.


I måndags började vardagen igen, det var lite motigt att gå upp 5.10 men det var bara att inse att that´s life. Har varit mer som en zombie eller robot än en människa på mornarna. På jobbet har det blivit en del förändringar: två nya kollegor, jag ska ha fordon i religion, vikariera två månader i historia och bada med en tjej i rullstol en förmiddag i veckan. Jag ska inte ha engelskan länge men får behålla etik och livsfrågor som är en superrolig kurs, det blir nog en bra termin. Har hur mycket som helst som ska förberedas och läsas på, men det är kul med nya utmaningar.


Om vädret är någorlunda okej åker vi till landet i helgen. I morgon blir det hur som helst kräftor till middag, mums!


Trevlig helg!


Internetproblem

Just nu blir det dåligt med inlägg pga att vi har internet krångel där hemma. Ska skriva ihop något hemma ikväll och ta med på USB minne och lägga ut när jag kommer till jobbet (är alltid på jobbet 20 min innan jag börjar).

Nu måste jag iväg! Kram

Weekend i Göteborg

I fredags bar det iväg till Göteborg, vi lyckades ta oss med spårvagen till Eklanda Bed and Breakfast, det var ett helt ok boende även om hotell alltid är hotell. Förutom oss så bodde det även två andra tjejer och ett lite äldre par där, alla skulle på Madonna. Efter att ha piffat till oss lite tog vi spårvagnen ner till Kungsportsplatsen (tror jag det hette) för att hitta någontans att äta. Vi hade blivit rekomenderade två restauranger av en fd kollega till Fru Jurist (som har bloggen Carolines hemligheter). Vi hittade den ena restaurangen men det var lång kö till den så vi gick vidare till ett annat ställe och åt tapas.

Vi vaknade rätt tidigt i lördags morse så strax före tio var vi nere på Avenyn för shopping, framåt tre hade vi klarat av Avenyn, Nordstan samt lite gator där i mellan och gick hem och vilade lite innan kvällens konsert. Konserten var bra men det kändes som om att det var väldigt mycket musikvideo över det hela. Det hela slutade med att hon sa tack och hej, och att det stod Game over på skärmarna bakom henne, alla i publiken förväntade sig massa extra nummer eftersom det var flera hittar hon inte spelat, men efter att det varit mörkt ett tag tändes belysningen över Ullevi och alla började gå ut. Det tycker jag var dåligt, det brukar ju alltid bli ett par extra låtar. Slutat kändes nu väldigt konstigt, och inga större applåder utbröt. Mycket konstigt!


     En av 60 000 biljetter som såldes var min!


      M som i Malin, nej jag menar Madonna.


                 Bäst att vila fötterna innan det börjar.

På det stora hela har det varit en väldigt trevlig helg men nu är jag rätt trött och det är dags att brja förbereda sig inför morgondagen då 7 veckors ledighet är slut. Hur jag ska orka upp 5.10 i morgon är för mig ett mysterium.

Kram

Äntligen!

                    

Nu är det äntligen den helg jag väntat på sedan mitten av februari, helgen då Madonna kommer till Sverige. Hurra hurra hurra! Om ca 2 timmar bär det iväg till Götet tillsammans med Fru Jurist. Måste komma ihåg att ta en åksjuketablett eftersom vi ska åka X2000 och det är typ det ända transportmedlet jag blir åksjuk av. Eftersom alla hotell i hela Götet var uppbokade när vi väl fick ändorna ur i påskas så ska vi bo på ett Bed and Breakfast, ska bli kul att se vad det är för ett ställe. Det ska dock ligga väldigt centralt vilket är bra. I kväll har vi tänkt gå ut och käka middag och dricka lite gott (jag får med alkohol och mitt resesällskap får utan alkohol), i morgon blir det nog en sväng på stan eller så söker vi skugga någonstans, på kvällen är det Konserten med stort K (som ni ser). På söndag kl 10 bär det av hemmår igen med snigeltåg (ingen risk för åksjuka).

Ha en underbar helg, det ska jag ha!!!

Bilden lånad från: http://www.solarnavigator.net/music/musicimages/madonna_dont_tell_me_cover.jpg

Sommarpyssel!

                 
                 
               

Fick ett släng av pysselsjukan i början av sommaren och då broderade jag dessa blommor på en t-shirt.

Hujeda mig vad trött jag är!

                    

Idag har jag umgåtts med Fyrbarnsmamman och de tre yngsta av de fyra barnen. Vi började med Makedonken, sen lite mössprovning på H&M och lite skoprovning på Feet First, sen tog vi tunnelbananen hem till mig och köpte fikabröd och glass innan vi gick hem och fikade. Efter munkar, wienerbröd och glass gick vi ut i lekparken här utanför en stund innan vi satte oss på tvärisen till Årstaberg. Nu är jag helt slut! Vet inte om det beror på värmen (termometern här hemma visar på 28 grader i skuggan och nästan lika varm inne) eller på att jag inte är van vid att umgås med barn. Misstänker att det är en kombination av de båda. Men jag ska inte klaga för det har varit väldigt trevligt och kul!

Måste nog lägga mig i soffan och pusta ett tag!


Mot badplatsen!

               
                                                                Grisslinge havsbad

Idag ska jag till Grisslinge och doppa tårna i havet. Jag ska dit med lille Oscar och hans föräldrar. Av någon anledning så blir det alltid så bråttom när man ska iväg på något och nu när jag kollar klockan inser jag att det är dags att börja packa ner dagens nödvändigheter i ryggsäcken som jag just rotat fram ur garderoben och traska iväg ner till Emelie. Kom på när jag var ute och sprang att det hade varit en bra idé att lägga in en stor vattenflaska i frysen och tagit med sig så hade jag haft kallt vatten under flera timmar (så gör vi jämt när vi är på solsemester och har tillgång till frys), men det glömde jag som sagt så jag slängde in en flaska i kylen när jag kom hem och tänkte ta med kylklabbar för att hålla vattnet lite kylt. Passade på att smörja mig med solkräm efter att jag klivit ur duschen för att inte bränna mig och börja fjälla bort den lilla bränna jag har.

Sitter jag fortfarande här och svamlar? Jag hade ju bråttom!

Ha en skön dag i solen!

Bilden lånad från:http://www.allakartor.se/venue_images_475/47108_53632879.jpg

Dagens planer

                

                                                        Årstaviken

Strax efter åtta låste jag dörren och begav mig runt Årstaviken. Det gick sådär men jag tog mig runt även om det inte gick så fort. Förr tyckte jag att det var pinsamt om någon såg när jag sprang eftersom jag springer så långsamt, men nu brukar jag tänka att jag är i varje fall ute och rör på mig, är det någon som har problem med att det går så långsamt så är det som sagt deras problem, alla tar sig fram i sin takt.


Om en halvtimme ska jag sätta mig på cykeln och cykla ner på stan, först blir det lunch med Fru Jurist, vi måste göra upp lite planer inför helgen i Blöteborg samt göra upp våra gemensamma affärer. Sen ska jag kolla på glasögon, har inte riktigt bestämt mig för om jag ska byta, har haft mina i ca 11 år nu så det börjar kanske bli dags, men jag har inte riktigt bestämt mig än. Sen ska jag in på banken och göra lite ärenden inför framtiden, lika bra att passa på när man är ledig för sen går tiden i en rasande fart och helt plötsligt är det tre dagar innan julafton. Eftersom jag får besök från Australien i oktober så tänkte jag gå in på Sverigehuset ett vad det heter vid Kungsträdgården och kolla efter lite broschyrer. Slutligen så ska jag köpa en present eller två (eller kanske tre).


Nu ska jag försöka skriva det jag ätit under gårdagskvällen och morgonen i Viktklubb, nyss var det något "allvarligt problem" som uppstod, jag blir så trött.  


Bäst jag sätter fart! Kram

Bilden lånad från: http://www.bloggamera.se/bilder/forum/tanto_06.jpg


Jippie!

Klockan 00.03 (tror jag) i natt blev Sjöstadsfröken faster till en liten Gustav! Grattis till de båda föräldrarna! Enligt den nyblivna fadern ska det vara en mycket stilig gosse. Nu längtar faster tills hon får se sin lille brorson.

Morgonens motionsrunda tog lite längre tid idag eftersom den nyblivna fadren ringde och berättade nyheten, sen ringde den nyblivna farmodern för att kolla så att nyheten nått fastern och sen kom ett mms från fadern med en bild på gossen.

Kramar till er alla!



Hem ljuva hem

          

Så var semestern slut för denna gång. Eller, jag har ju ledigt en vecka till men jag brukar kalla den ledighet som jag och Sambon har tillsammans för semester och den andra tiden för vanlig ledighet. Sambon började jobba i torsdags men han pendlade till jobbet från landet så det kändes som att det var semester hela veckan, päronen var ju också på landet så jag slapp vara ensam där ute. Den här semestern har vi hunnit med allt möjligt: en vecka i svärföräldrarnas stuga, fem dagar i fjällen och två veckor på landet. Jag tycker dock att det har varit dåligt med riktigt varma dagar så man kunnat ligga och pressat sig till en snygg gyllenbrun bränna (I wish, jag blir ju på min höjd snyggt engelskt rosa). Det är härligt att ha semester och att var ute på landet men det är ändå en skön känsla som infinner sig när man kommer hem efter att ha varit borta en längre tid. Nu är dessutom tvätten tvättad och alla våra vandringssaker nere i förrådet igen så att lägenheten är snygg och prydlig igen.

Ställde mig på vägen när vi kom hem, vojne voje! Nu blir det Viktklubben för Sjöstadsfröken under ett par veckor (10-15 beroende på vad jag har som slutmål). No more choklad och chips för mig!

Sista ledighetsveckan kommer bestå av väntan på att brorsonen (eller brorsdottern om snoppen inte var en snopp) ska titta ut, träffa lille Oscar med föräldrar i Gustavsberg, han har säkert vuxit så det knakat, träffa Fyrbarnsmamma med x antal barn innan det på fredag är dags att sätta sig på tåget mot Blöteborg och Madonna konserten på lördag. Kan det bli bättre än så?

Borta bra men hemma bäst!

Kram på er!

Bilden lånad från: http://kulturstan.se/blogg/face/files/2009/02/hem.jpg

RSS 2.0