I denna ljuva glasstrutstid...

                      

Nu är det fullt av glasskiosker ute på gator och torg. Vi köpte varsin våffla med två kulor idag, jag valde polka och choklad. Jag väljer alltid choklad, ibland väljer jag flera kulor med choklad om det finns tex mintchoklad, apelsinchoklad eller chokladbanan. En gång kan jag minnas att jag valde bort chokladen eftersom jag bara skulle ha en kula och killen före mig i kön sa att om man bara skulle ha en kula skulle man ta pistagen i den kiosken, då tog jag den, den var god trots att den inte smakade choklad. Mjukglass känner jag sådär för, det innehåller liksom inte så mycket choklad. Mjukglass med choklad- eller kolasås är gott och mjukglass med strössel, men strösslet täcker ju tyvärr bara glassens yttersta lager så en majoritet av glassen blir bara vanlig vanilj som inte är så skoj, bara tråkigt och trist. Vilken glass vill du helst ha?

Bilden lånad från: http://sweetkay.blogg.se/images/2008/hardpkvariety_1362889.gif


Berlin

Nu har vi varit i Berlin i tre dagar. Bland annat så såg vi detta:

 
Delar av den gamla muren...

 
...fler delar av den gamla muren, utan klotter på.

 
Minnesstaty vid platsen där det legat ett judiskt ålderdomshem före andra världskriget.

 
"The missing house" här låg det ett hus i vilket det bodde judar, på grannhusens fasader står namn och yrke på dem som bodde i huset innan det förstördes.


Till fika blev det Dunkin Donuts, mums!

Vi brukar sätta betyg på städer utifrån om de har Dunkin Donuts, det hade Berlin och det gör Berlin till en bra och trevlig stad, nä skämt å sido så var Berlin faktiskt en överraskning, bra mycket trevligare än vad vi trodde innan vi åkte. Sist jag var i Berlin var när jag gick i sjuan och då var vi där på höstlovet och det var kallt som satan, mycket bättre på våren trots att det var mulet. Mina 5 års tyska på högstadiet och gymnasiet plus mina 10 poäng i tyska (borde ha varit 20 poäng) från universitetet gjorde att jag fattade vad de som pratade långsamt sa, men pratade de fort var det kört, så det fick bli engelska till största delen, men ibland fick jag försöka förklara vissa ord för Sambon tex på tunnelbanan och sånt, annars har vi på senare år mest varit i länder där han kan språket: Frankrike, Spanien och Venezuela. I Kina var det dock kört för oss båda;)

Dags att kolla till tvätten!

Kram


Längre dygn tack!

                             

I bland går det väldigt lång tid mellan varven då jag hinner blogga, men det är så mycket som ska hinnas med och sen måste det finnas inspiration till att skriva. Ibland förstår jag inte riktigt hur allt ska hinnas med när man ska: heltidssjobba, deltidsplugga, pendla till annan sportlovszon varje dag, röra på sig minst en timme varje dag, städa, handla och fixa med allt annat i livet, då blir det nåt som får stå tillbaka. Nu när det är så vackert väder vill man ju hinna vara ute också och datorn och internet står inne. Jag hoppas att ni mina tappra läsare inte ger upp för rätt som det är kommer inspirationen och då måste den bara skrivas ner. Nu kan ni dessutom få hålla tummen för att alla eventuella askmoln är borta till slutet av veckan.

Kram så länge!

Bilden lånad från: http://alacs.blogg.se/images/2007/0501_gullviva_1178130732_9495140.jpg

Bröllop



                         
                       Fina festprogram!

                       
            Brudens fina hatt eller vad dessa små kreationer kallas!

                    
                      Alla fick en egen liten tårta, mycket gott!

 Igår var det bröllop i St Görans kyrka med efterföljande middag och fest på Berga Slott. Det var mycket trevligt och god mat: Pilgrimsmusslor med räkor på salladsbädd, Gös med saffranssås, färskpotati, och vårprimörer (sparris och morötter) och vitchokladmousse med hallon i chokladform (jag fick kladdkaka med hallon, mums). Till detta serverades två olika sorters vitt vin, en sort till förrätten och en till varmrätten samt dessertvin. Till tårtan serverades kaffe och avec. Sen blev det dans.

Tack Lillis och Ingenjören för en trevlig eftermiddag och kväll och även tack till deras föräldrar (bland annat "Gamlingarna") som med största sannolikhet ställt upp och och fixat!

Kvart i ett hade vi turen att världens bästa pappa ställde upp som chaufför och kom och hämtade oss! Tack snälla pappa!


RSS 2.0