Kakeljakt!

                                                         Gillar, gillar inte, gillar, gillar inte...

Att flytta till en nyproduktion trodde jag innebar att man "bara" tar sitt pick och pack och flyttar in i ett sprillans nytt hus i vilket man inte behöver göra ett smack eftersom allt redan är nytt och fräscht. Men innan man "bara" flyttar in måste man tydligen välja en massa inredningsdetaljer som kakel, klinkel, tapeter, köksluckor, lister, trappräcken mm. Detta är i och för sig kul men ack så svårt.

Hur ska man tänka?
Klassiskt utan något som sticker i ögonen eller lite modernare och mer ögonstickande och personligt? Att det blir fräscht oavsett vilket är ju självklart eftersom det är nytt. Vad vi INTE vill ha vet vi och på den punkten är vi rörande överrens i varje fall, men sen är det ju alla färger och former som man skulle kunna tänka sig, vissa färger och former vill bara en av oss ha, vad kan detta kompenseras med? Tröttnar man om man smackar upp en limegrön mosaikvägg eller är det en frisk fläkt? Vad tycker vi om den nya trendiga glasmosaiken? Den är snygg, men hur mycket och vilken färg? Kan man ha samma klinkel i hallen som i badrummet som ligger bredvid och ska man då ta samma i tvättstugan också? Men vilken färg ska vi då ha på golvet i badrummet uppe? En sak är säker: väggarna i båda badrummen ska till största delen vara vita. Så, då var en sak bestämd, bara resten kvar! 

Fondtapeten i vardagsrummet är bestämd sedan länge, men den tänker jag inte avslöja. Jaha då var det bara fyra rum kvar att välja färg till. Tack husproducenten att ni valt Stockholmsvitt på väggarna i alla andra utrymmen och mörkbrun fasad så att vi slipper tänka! Alla beslut ska fattas inom ett visst datum för att huset ska kunna levereras i tid och mitt i allt detta är det ju semester och då har vi ju fullt upp med att semestra och då hinner vi inte bestämma kakel, klinkel, skåpluckor och tapet. Snacka om I-lands problem!

Oavsett vilket kakel, klinkel och vilken tapet vi väljer blir det med största sannolikhet ett väldigt fint litet hus!


Bilden lånad från: http://www.svenskakakel.se/bad.html


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0